mandag den 28. januar 2013

#€&%("?!

Den gode nyhed:
Til trods for massivt tøvejr i dag, hvor vandet (sneen) har fosset løs i tagrenderne fra morgen til aften, så er der ikke dryppet yderligere vand ned fra vores tilsyneladende utætte tag. Hvilket er meget heldigt, eftersom stortrampende, utæthedsfremkaldende tagmand netop har sendt et mildest talt ublu tilbud på reparation af taget.

Den dårlige nyhed:
At al el-halløj i vores køkken er ulovligt. Alt! Og at det tilsyneladende beror på de højere magters indgriben, at sammenkoblingerne og faserne og hvad det nu ellers hedder af smarte el-ord, overhovedet kan drive køleskab, ovn og opvaskemaskine på samme tid. Eller køleskab, ovn og kogeplader, som det hedder nu. Måtte jo ofre et eller andet, og efter to uger uden kogeplader, var jeg ved at blive bims. Bliver sq nok også bims uden en opvaskemaskine, men man kan åbenbart ikke få det hele, når man har købt et 60'er-hus, der har været i hænderne på enten en gal selvbygger eller en elektriker uden skyggen af faglige kompetencer.

Vi burde måske have lugtet lunten med det der el, da vi så, hvor klyttet hele det utrolig grimme, grønne almuekøkken var sat op. (Dækplader sat på med velcro. Snedkerkøkken my ass!) Eller i det hele taget være blevet mistænksomme, da vi så farvesammensætningen på køkkenet. Stol aldrig på nogen, der vælger mintgrønt og okseblod som samlet farvepalette.

Men det gjorde vi ikke. Lorte-lort. Til gengæld tegnede vi en ejerskifteforsikring, som i dén grad skal sættes i sving nu. Og så skal jeg ud og slå nogen i hovedet med den Helt. Utroligt. Mangelfulde. El-rapport, der er blevet lavet i forbindelse med salget (og købet) af huset. ("Nå? Var de kabler, der er trukket til el, slet ikke godkendt til el? Tænk, det opdagede jeg overhovedet ikke")

... Det er svært at se det gode i dén historie. Men skal man finde bare en enkelt lillebitte ting, er det, at der så nok er nogen tid til, jeg skal til at lege med hhv. mørtel og letspartel på køkkenvæggene. Fordi der er nogen el-nogen, der skal ud og trække ny el über alles. Og fræse det ind i væggene. Hvis Når Forsikringsselskabet altså synes, at de har udtømt alle muligheder for at slippe for at betale en rød reje. Hvilket formentlig bliver engang i 2039 - de er stædige, de der forsikringsselskaber.

#€&%("?!

Nogen, der har en rambuk? Så jævner vi hytten og erstatter den med noget Lind & Risør. Nyt. Uden grimme overraskelser og store edderkopper.

17 kommentarer:

 1. Vi har været der - med ulovlig el!
  Eller rettere - ulovlige stikkontakter i HELE huset inkl. de der kasser der sidder i muren BAG stikkontakterne.

  Jeg siger det bare - Ejerskifteforsikringen tog sagen og ville dække straks hvis vi selv ville betale selvrisikoen på de 5000 kr som vores var. Men nu er det sådan med ulovligheder, at køber skal holdes skadesfri, så det tog næsten 1 år (!!!!) inden syn og skøn kom på besøg med forsikringen og den byggesagkyndige og fandt ud hvem der havde skylden (den sjuskede byggesagkyndige) som så måtte punge ud for ALT.

  Men vi havde jo heller ikke travlt da lortet jo virkede ok - nok derfor vi valgte den model med at vente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vælger at ignorere det med 1 år, og hænger mig i stedet i, at Ejerskifteforsikringen tog sagen. Der er håb forude! :-) Vores el virker også (sådan nogenlunde); men vi kan ikke komme videre med køkkenbyggeriet, før der er styr på det. Så vi kommer næppe uden om at betale selvrisikoen. Suk.

   Slet
 2. Puha, der er lige lovlig meget drama i jeres liv pt., synes jeg. Kan man ikke bede om at få drama i små passende portioner? Nok til at gøre livet spændende, men ikke så spændende at man nærmest ligger søvnløs!

  Vi har ikke opvaskemaskine, for den brændte sammen samme dag vi flyttede ind, og vi skal bruge én med specialmål (som koster mere end jeg vil give).. Kogeplader og ovn, puha, det kunne jeg til gengæld slet heller ikke leve uden;)

  Min erfaring er, at der ALTID dukker et eller andet op, når man køber bolig (selvom det nok er en ret så ringe trøst). Hos os var der dækket over en utæt tagterrasse, som skabte fugt på Livas værelse, hvilket vi opdagede ret sent, fordi sælgerne havde skjult det med en klat maling og nye lister. Jo jo..

  Jeg håber det hele falder på plads med forsikring osv.! og at køkken incl. opvaskemaskine kommer til at fungere:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gad også godt have dramaet lidt mere ligeligt fordelt. Synes, januar har været ét stort drama. Godt måneden snart er slut :-)

   Jeg har egentlig ikke noget imod at vaske op, men jeg har lært at være ret afhængig af en opvaskemaskine. Og så kan jeg jo bruge tiden på noget sjovere. Så jeg vil meget gerne have den tilbage :-)

   Og ja, du har ret. Der dukker nok altid et eller andet op i et gammelt hus. Men NU behøver der ikke dukke mere op :-)

   Slet
 3. Øv og pis osse! Og et liv uden kogeplader er bare noget virkelig møg. Vi var der selv i 2-3 uger og jeg var ved at blive desparat - og træt af rugbrød og take-away.

  Nå, men det jeg bare vil sige er, at vi har også haft gang i vores ejerskifte - noget med en manglende kloak, som betød at vandet løb IND i kælderen - men fra vi blev opmærksom på problemet til skaden var udbedret gik der max 2 måneder. Og det lyder jo som en evighed kan jeg godt høre, men der var 14 dages jul og vi valgte selv at rykke det lidt. Men vi måtte punge ud med selvrisikoen, ved ikke om vi egentlig kunne være kommet efter synsmanden eller en eller anden mand. Men vi "slap" med 5,000 vs 20,000 kr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja - vores løb op i 40000 kr for udskiftningen. De 5000 kr havde vi også "bare" punget ud, hvis det hele ikke havde virket og stikkontakterne havde været farligt...

   Slet
  2. Hurra - endnu en historie om en ejerskifteforsikring, der tog sagen. Dem vil vi gerne have flere af! :-)
   Nederen kloak, i øvrigt. Det er sådan noget, man godt gider have lavet i en fart. 2 måneder kan jeg i øvrigt godt leve med. Men så heller ikke meget mere!

   Slet
 4. Ej, hvor uheldigt.
  Men inden du får hyllet dig ind i troen om at alting ville være meget bedre i et nyt Lind & Risør hus, vil jeg briste hul på boblen. Vi købte os et rigtig fint, nyt hus i 2008, men det viste sig, at når vinden står rigtigt (eller forkert, er det vel), så er taget ikke helt tæt. Afløbet i brusekabinen er ikke tætnet efter forskrifterne og vinduerne hænger, så de til tider går på udhænget. Førhen boede vi i et hus fra 60'erne med ulovlige elinstallationer.... så uanset hvor vi bor, så har vi lidt udfordringer... Mon det er hvad de kalder lykken ved at være husejer? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, du har ret - der er bare altid et eller andet i vejen, når man er husejer. Åbenbart. Men tænk; jeg troede, at man var nogenlunde home safe i et nyt hus. Tarveligt, at man ikke engang kan vide sig sikker dér :-)

   Slet
 5. 'ammen for filan da også. SÅ vigtigt, at I har ejerskifteforsikring! Ih, hvor jeg håber for jer, at det går lynhurtigt med ny el. Alt andet er da super uholdbart. (Men heldigt at taget tilsyneladende holder. Ellers kunne man måske indhente et par tilbud mere?) Nåja, og hvis I skal bruge en flink, dygtig tømrer, der kommer til tiden og udfører et godt stykke arbejde til under den pris, han 'varslede', så sig lige til, ikke? Sådan en har vi nemlig haft besøg af!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal HELT sikkert have indhentet flere tagtilbud. Og af ren og skær princip nægter jeg at bruge en tagmand, der har trampet hul i mit tag. Jeg er smålig på den måde :-)

   Umiddelbart står vi ikke lige og mangler en tømrer, men hvis vi kommer til det, tager jeg lige kontakt. For flinke, dygtige, pålidelige tømrere hænger bestemt ikke på træerne. Og da slet ikke inde i Kbh. #fordommeifuldtflor

   Slet
 6. NejnejnejnejNEJ og fuckfuckfuckketifuck!

  Jeg krydser alt, hvad krydses kan, for at den der forsikring ikke trækker tingene i langdrag, så det hurtigst muligt kan blive fixet. Øv altså!

  SvarSlet
 7. Nyt hus er ingen garanti for godt hus. Desværre. Vores ejerskifteforsikring har måttet betale for adskillige fejl og mangler. Det har holdt hårdt og krævet al Gemalens stædighed. Men det er lykkedes. Hvordan man sætter turbo på sagsgangen, ved jeg ikke, men jeg håber virkelig, det lykkes for jer, for et køkken i ruiner er da ikke til at holde ud.

  Og hvad med taget - er det ikke også en ejerskifteforsikringssag??

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg begynder at blive pænt desillusioneret mht. huse i al almindelighed. Og hvad er der med nærige ejerskifteforsikringer, altså? De har da bare at punge ud! Godt, at du har en stædig Gemal (ikke at forveksle med en stædig kamel :-))

   Taget kan vist ikke dækkes ind under forsikringen, da der er taget virkelig mange forbehold for det i tilstandsrapporten. Af en syns- og skønsmand, der så tilsyneladende ikke har kigget på det overhovedet (lang historie), men ikke desto mindre gør tilstandsrapporten vist, at der ikke er noget at komme efter dér. Men ellen - den skal de sq tage! Basta!

   Slet
 8. Nu ved jeg ikke det store om huskøb og om det er obligatorisk med ejerskifteforsikringer nu. Men for ti år siden købte min bror hus med ulovligt el, skadet sokkel, gyngende gulve og en hel del mere. Forsikringen klarede ALT! Det tog sin tid men hvad der kostede ham små 20k ville ha' kostet ham 200k hvis han ikke havde haft forsikringen. Jeg håber der kommer en løsning på problemerne indenfor overskuelig fremtid :)

  SvarSlet
 9. For pokker da, så uheldige har man da ikke lov at være... håber alt det bedste for Jer.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...