torsdag den 3. januar 2013

Happy nubbi!

Så blev det 2013, hva'?! Håber, I havde en fest. Vi havde en fest af den kaliber, det nu bliver, når den involverer fem børn, hvoraf den ældste var Øglen på knap fire år, og den yngste var to måneder.

Vi var hos gode venner, hvis børn (2,5 og 0,5 år) blev puttet 19.30-ish, og så sov de ellers resten af aftenen. Babyen vågnede lidt fra tid til anden og skulle ammes og dikkedikkes, og så var der reptilerne...

Varanen blev forsøgt lagt kl. 19.30, men han kunne nok godt mærke, at vi vidste, den kamp var tabt på forhånd: et fremmed sted i en fremmed seng i et værelse, der stødte lige ud til køkkenet og til gaden, der var under kraftig fyrværkeribeskydning hele aftenen. Så efter en halv times hoppen op og ned og forsøg på at splitte alt inden for nå-afstand ad, kom han med op igen. Og festede videre til kl. 23. Hvor han i øvrigt ikke dejsede om eller noget, men skulle have endog en hel del hjælp til at falde i søvn. Hans søvntærskel er bare ikke som folks er flest, men han hyggede sig, og så er sengetiden den ene gang om året jo temmelig underordnet.

Som nogen måske har set ovre på Instagram (@astridsf - kom over og sig hej!), så havde Øglen fået som hverv at finde nytårshatte til sig selv og Varanen. Så nytårsaften havde vi pludselig fået husdyr i form af en hund ...

... og en lille sød mus. Nååårh (synes moderen)

Nammenam! (Og nej - dette er ikke Varanens nytårsoutfit - billederne er taget, inden vi drog af sted til festivitas. Har bare ingen billeder fra om aftenen; der var andre, der stod for fotograferingen)

Vi vidste helt fra begyndelsen, at Øglen ikke ville være til at slå ud, så vi gad ikke engang forsøge at putte hende. Og hun holdt da også ud til den bitre ende (som sørgeligt nok er blevet til 01.30), hvor vi tog hjem. Hun stenede lidt til noget Bamse på dvd på et tidspunkt, men ellers hyggede hun sig med det hav af legetøj, der findes der, hvor vi var (de har et dedikeret legeværelse, hvor der står bjerge af legetøj på hylder - lige til at tage ned og lege med!), og så tjekkede hun lige ind hos os fra tid til anden. I grunden ret afslappende, selv om det faktum, at begge reptiler var vågne det meste af aftenen, ikke just gjorde noget for varigheden af de intervaller, hvor HDD og jeg kunne sidde ved bordet.

Alt i alt var aftenen en succes. Meget afslappende og så kaotisk som en aften, hvor børnene uundgåeligt er omdrejningspunkt på den ene eller den anden måde, kun kan være. Men eftersom alle tre par både var og er i mere eller mindre samme båd, gik det strålende. Og vi blev enige om at begynde en nytårstradition, fordi der så er en sandsynlighed for, at vi på et eller andet tidspunkt - måske om 13-14 år - kan sidde omkring bordet på samme tid og føre en civiliseret samtale, som ikke er akkompagneret af introen til Bamses Billedbog, indignerede babyhyl eller generel brok fra børnene.

Og nu er hverdagen så i gang igen. Sådan da. For HDD har fri indtil på mandag, og resten af denne uge er dedikeret til indkøring af reptilerne i Den Nye Institution. De første to dage er gået upåklageligt. Glade børn og søde voksne - og en stokdøv Øgle (væske i ørerne, suk!) samt en Varan, der i går lignede noget, der var løgn, pga. pus i øjnene (men jeg har fået ham tjekket, og det er 'bare' forkølelse, der har sat sig i øjnene, så han smitter ikke - og han har det i øvrigt glimrende. Han ser bare lidt frastødende ud fra tid til anden).

Drage-Øglen

Snot-Giraf-Varanen

Begge unger har taget imod insti med åbent sind, og efter kun et par timer, har de virket både glade og trygge. Eneste bet er, at vi i dag fandt ud af, at den søskenderabat, vi har kalkuleret temmelig meget med, er blevet reduceret kraftigt her fra nytår. Det var der så ingen, der havde oplyst om - og hvis der var, så tror jeg sq nok, vi var blevet nødt til at vælge den kommunale institution af økonomiske årsager. Det kan godt hænge sammen, men med hiv og sving, så den skulle vi jeg lige sluge, og pga. cocktail bestående af ovennævnte info, en begyndende Hovedpine fra Helvede og en ny institution, der jo sjovt nok ikke er den gode gamle (som vi er nogen, der har temmelig svært ved at slippe - og 'nogen' er i øvrigt de voksne og overhovedet ikke Øglen, der ikke har nævnt den som mere end en bibemærkning i løbet af julen), er der blevet grædt et par spandfulde tårer herhjemme i de sidste par dage. For har vi nu truffet det rigtige valg, er Den Nye Institution den bedste for reptilerne, eller ville den anden have været bedre, burde vi vælge om, hvornår mon man kan få tilbudt en plads i den kommunale institution igen, osv. osv. Heldigvis har en gåtur i solen (yay! endelig sol!) i dag med HDD, fodring af ænder i Den Nye Institutions baghave (mere eller mindre), sludren med glad Øgle, der havde været i børneren alene i to timer i dag og en reparationslatte på byens eneste café vendt bøtten, og nu kører vi på. Og er glade og tilfredse med det valg, vi har truffet, for med mindre reptilerne decideret vantrives derovre, bliver det ikke anderledes. Indtil videre tyder Den Nye Institution i øvrigt på at være de ekstra penge værd, så det krydser vi fingre for fortsætter.

Blabla. Langt indlæg herfra, som stopper nu. For nu skal der drikkes et par seriøse kopper kaffe efter hurtig tur til lægevagten i Gentofte med virkelig hostende, grædende og pibende Varan, der heldigvis ikke viste sig at fejle andet end Akut Snot. Gætter på, at det bliver en lang nat ... (Og lad os lige se, om den der indkøring af i hvert fald Varanen ikke lige får lov til at holde en pause i morgen)

... vi havde nr. 55, så ventetiden var dejlig kort. Til stor ærgrelse for Varanen, der morede sig med at flå og rive i alle møbler i venteværelset

- Postet fra mini-Padden

22 kommentarer:

 1. Sikke nogle fantastisk søde husdyr du har der. Og godt nytår!

  SvarSlet
 2. Godt nytår! Lyder som om I havde et godt et af slagsen - sjovt som sådan et nytår har ændret sig fra drinks "en masse" til sodavand. I hvert fald hos os :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt nytår til dig også. Og ja - sodavand er blevet totalt nytårsdrink. Hvem stjal mojitoerne? :-)

   Slet
 3. Det lyder som den slags nytår, vi havde forestillet os og planlagt at skulle have, hvis det ikke havde været for sygdom i mange lejre. (Vi overvejer dog kraftigt noget med sommerhus/ødegård med venner næste år, så man (=børnene) kan slippe for at blive vækket af herlig krudtlarm.
  Surt med søskende-ikke-rabatten! Uforudsete udgifter har I da haft rigeligt af i Den Nye By (og Det Nye Hus!) Går den så går den, og om ikke alt for længe bliver det hele vel lidt billigere, fordi nogen starter skole og andre rykker fra vugger til børner. Altså om et par år, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder dejligt med et ødegårds-nytår. Det gad jeg også godt. Måske man skulle foreslå det for den nye nytårs-'gang'...

   Og ja, uforudsete udgifter har vi rigeligt af. Men du har ret - om et par år forsvinder vuggestueudgiften, og det er klart den dyreste. Så det er bare det, vi ser frem til. Og glæder os imens over, at det ser ud til, at de ekstra penge vi betaler for instien ser ud til at være givet ræddi godt ud.

   Slet
 4. Det lyder nu som en dejlig nytårsaften trods vågne reptiler med hang til fest:)

  Og øv med den reducerede søskenderabat. Det klinger ikke så godt med selvstændigt erhverv, kan jeg forestille mig..? Og med balancen mellem yndlingsinstitution-hvor-vores-børn-trives og institutionen-hvor-vi-kan-spare-penge-men-som-måske-ikke-kan-tilbyde-de-optimale-betingelser-til-børnene? Håber dog, I finder ud af at få det til at løbe rundt i længden, så I alle kan trives.

  Godt nytår til hele øglefamilien - glæder mig til at læse med i hele 2013 også:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt nytår til hele din familie også. Og du har ret - reduceret søskenderabat klinger ikke så godt med selvstændigt erhverv, men det er der såmænd nærmest ingen udgifter der gør :-) Men vi klarer os; brokker os bare lidt undervejs ;-)

   Slet
 5. Det lyder som en god og meget familie-agtig nytårsaften. Lidt ligesom vores. Vi var dog på landet, så der var knap så meget nytårsskyts, hvorfor det til sidst lykkedes os at få alle unger til at sove på samme tid. Så på den måde var aftenen en stor succes!

  Jeg håber, I bliver glade for den nye institution og det nye liv, I skal leve i Forstaden. Men jeg kender virkelig godt det med at have svært ved at slippe det kendte og det trygge, selvom at det nye også nok skal blive godt. Sådan har jeg også haft det med årsskiftet. :)

  Skål for 2013 og godt nytår til jer. Må det blive et år med mindre snot og syge børn og meget mere søvn og latte!

  SvarSlet
  Svar
  1. rigtig rigtig godt nytår til jer også. Må 2013 blive fyldt med godhed (og meget mindre snot, som du også selv foreslår. Indtil videre ser det dog sløjt ud med dét i hvert fald herhjemme).

   Stor misundelse over, at I fik alle børn (hvor mange var der?) til at sove på samme tid nytårsaften. Hvordan gør man det?

   Slet
  2. 5 unger i alderen 1-4 år. Og jeg ved faktisk ikke, hvad vi gjorde. De fes rundt hele eftermiddagen - kun de mindste fik deres lure - og de var helt oppe at ringe på sukker, hvidt brød og røde pølser. Så det kunne mindst lige så godt have givet totalt bagslag!

   Slet
 6. Jeg troede søskenderabat var kommunalt bestemt og derfor ens i både kommunale og private institutioner? Det er jeg ret sikker på vi blev oplyst om i vores private institution...

  Lææækre unger og seje nytårshatte :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ganske rigtigt kommunalt bestemt, men vores nye kommune har været temmelig kreative mht. udregningen af egenbetalingen i år, og derfor er der blevet skåret en del. Træls - særligt fordi ingen havde oplyst os om de nye, kreative tiltag. Havde vi vidst det, kunne vi jo have truffet beslutningen på dét grundlag. Har man konspirationshatten på, kunne man jo tænke i, at kommunen forsøgte at gøre det mere vanskeligt for de private institutioner (som der er en del af her i byen, og som i forvejen er dyrere end de kommunale). Men det er jo bare gætværk. Irriterende er det dog under alle omstændigheder.

   Slet
 7. Snot sucks. Gryntegrisen er også fuldstændig sat til, så nu grynter hun endnu mere end sædvanlig. Og vågner og er sur, fordi det åndssvage snot er i vejen. Nå, men så længe der ikke er feber, right. Høhø. Hø. Kan godt mærke den dårlige lidt-for-lidt-søvn forældre-galgen-humor begynder at sætte ind.

  Men det lyder ellers som en hyggelig nytårsaften. Den slags kategoriseres vel som en succes, når børnene ikke skreg hele tiden (eller overhovedet) Næste år: tid til at sidde ned og spise! (måske, babysteps, ing)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hader snot. Og nååårh - er Gryntegrisen helt sat til med snot? Det er så synd, når de er så små! Men ja - så længe, der ikke er feber, er alt godt. Eller nåwet.

   Slet
 8. Øv med søskenderabatten. Troede der var 50% på alle pladser udover den dyreste i alle kommuner :( men godt at høre I havde dejlig nytårsaften. Jeg endte med at gå i seng inden 90års fødselsdagen i følgeskab med musen som faldt i søvn midt i chokoladekagen en time forinden men som alligevel insisterede på at få læst godnathistorie. Og med yngstemanden spm sluttede sin aften med at æde glimmerkonfetti fra en bordbombe. Det glimtede knapt så meget den følgende dag, da det kom ud igen. Rigtig godt nytår til dig og dine. Jeg følger trofast med og håber og tror på at den private er det rigtige valg for reptilerne...

  SvarSlet
  Svar
  1. 50% er stadig taksten her, men som jeg har skrevet i et svar lidt højere oppe, så er der nogen, der har været krea med lommeregneren i år, så regnestykket ikke ser så pænt ud for fx os i år, som det gjorde sidste år.

   Haha til glimmerkonfettien. Kan godt forestille mig, at der ikke var meget fest og glimmer over det, da det landede i bleen :-)

   Rigtig godt nytår til jer også!

   Slet
 9. Øglen har fandme god smag i det der trendy nytårs outfit!

  SvarSlet
 10. Lyder som en fantastisk skøn nytårsaften og en god tradition at starte. Sådan en har vi (og beskrevet på bloggen) - og sjovt nok er det i jeres nye hood. Så vi holdt nytår næsten ved siden er jer et sted - på kildevej.
  Nå, men jeg har linket til dig fra mig. Håber det er ok!
  Kram og fede nytårshatte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja,jeg tror også, det ender med at blive en helt god tradition. Har godt læst om jeres tradition også - det lyder hyggeligt. Kildevej er nooogenlunde tæt på, men vi bor trods alt noget længere inde i landet. Havde vi råd til at bo på Kildevej (eller en af vejene lige deromkring), havde vi vist også råd til en reduceret søskenderabat, bilder jeg mig ind ;-)
   Selvfølgelig er det ok, at du linker. :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...