søndag den 24. februar 2013

Fødselsdag, fødselsdag, fødselsdag

Nogen bliver 4 år i dag. Min lille pige er nu blevet så stor, at hun ikke kan være i klapvognen længere, når kalechen er på. Ikke, at hun har noget at gøre i klapperen, der er Varanens domæne, men jeg konstaterer det bare. Hun boede jo nærmest i den klapvogn, da hun bare var en bette fis, og nu er hun bare kæmpestor. Og sød og sjov og høflig og fantastisk.

Hun har glædet sig som en lille vild til i dag, hvor der er familiefødselsdag med the usual 20 suspects lidt senere, og ventetiden har hun fordrevet med piratfødselsdag for børnehaven fredag (jo-ho-hoooo!) og Farmors 60 års fødselsdag i går. Begge dele gik så fint - piratfesten var en succes, og børnene spiste deres hotdogs, nuggets, grøntsager og ikke mindst pirat-lagkage i god ro og orden. De samarbejdede (eller ... gik i hvert fald i samlet flok) om at finde skatten, legede stille og roligt i stuen - og ryddede i øvrigt op efter sig - og efter 2 timers besøg, gik de igen af sted mod børnehaven. Øglen blev hjemme sammen med mig; Hun var stadig ikke helt på toppen efter sine sygedage, så det var vist lidt hårdt for hende med besøg.

Før børnehave-invasionen fredag

Pirat-lagkagen. Og som jeg skrev ovre på IG, så er der helt klart gået en konditor tabt i mig. Eller noget ...

Pirat-hovedpersonen i gang med at fortære en hotdog

Farmors fødselsdag var en større affære, som Øglen har glædet sig meget til, så selv om hun var noget bleg (og sur. Omg, hun har været sur de sidste par dage) i går morges, kunne selv 10 vilde heste ikke holde hende hjemme. Jeg forsøgte ellers flere gange at overbevise hende om, at hun og jeg bare kunne hygge derhjemme i nattøj og spise is (hele arsenalet blev kørt frem, kan I nok høre), men hun VILLE af sted. Og havde en dejlig dag til trods for bleghed. Der blev spist kage, leget med fætre og granfætre, kravlet om kap med Varanen og danset bossanova med far, så hendes lykke var gjort. Varanen klarede også dagen med bravour, men kl. 17 kunne staklen (og staklens mor, der slæbte rundt på ham og forsøgte at forhindre ham i at æde inventaret og vælte kaffekopperne på gulvet) ikke mere, så vi tog hjem, mens HDD og Øglen blev og fejrede færdigt.

Dagens fødselar. Med morgenhår og -kåbe

Et af puslespillene samles

Og i dag - endnu en fejring. På dagen, i modsætning til sidste år, og jeg håber, at hun har krudt nok i sig til endnu en omgang opmærksomhed, leg og kage (ikke mindst). Indtil videre er hun glad og tilfreds over høsten af gaver (lægekuffert og puslespil fra os), og jeg ved, at der er en trækvogn i vente fra Mårmor og Mårfar. Hun har nemlig været temmelig specifik omkring sine ønsker, der var hhv. lægekuffert (tjek), trækvogn (tjek) og et par skiunderbukser "for kan du jo ikke huske, at de gamle var gået i stykker?!" (jotak - fordi du KLIPPEDE i dem, Øgle!). Jeg ved ikke, om hun får skiunderbukserne, men ellers er jeg sikker på, hun klarer sig alligevel.

Fire år, mand. I don't get it. Men det er nu ret fantastisk! Tillykke til dig, verdens sødeste Øgle!

20 kommentarer:

 1. Seriøst: Man burde begynde at fejre sin egen fødselsdag lidt mere som børnene (får gjort) gør. Det lyder som den dejligste fejring. Tillykke med den sødeste, dejligste Øgle. 4 ÅR!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tillykke. Og ja, man burde også maratonfejre sig selv. Tænk lige på alt det kage, det kunne blive til på et år, hvis man skulle fejre alle familiemedlemmer over flere dage. Mmm.

   Slet
 2. 4 år... jeez, så er man stor. Det lyder som den dejligste fest-tricolore, I har gjort det i. Sejt med tema. Og sejt, at det var pirat-tema :) Tillykke til Øglen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også ret sjovt med den piratfest, faktisk. Skattejagt og det hele (omend nok så improviseret) holder :-)

   Slet
 3. Kæmpestort tillykke til den store/lille Øgle :-)

  Randi

  SvarSlet
 4. Stor tillykke med Øglen.

  Hvor har du købt sugerør og alt udstyr henne ? Det fåes vist ikke i Jylland.....

  Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Lis. Sugerørene er fra Tiger - de har dem i butikkerne nu, og garanteret også i Jylland ;-) Pirat-kopper og -tallerkener og andet piratrelateret er købt på nettet. Det meste hos en temashop, der faktisk er hjemmehørende i Vejle, så I er da ret godt med på piratnoderne derovre i Jylland :-)

   Slet
 5. Kæmpe tillykke med jeres skønne 4 årige øgle. - Og ja, det er fantastisk!

  SvarSlet
 6. Lidt sjovt, at vores unger deler fødselsdag... Vi har også haft 4 års fødselsdag i dag, dog drenge udgaven med cars kage! Har dog drengene fra månestuen til gode til på tirsdag, hvor der er bestilt store nørd tema?!?
  Men hjerteligt tillykke med hende:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tillykke. Og ja, det er da lidt sjovt, at de deler fødselsdag. Cars-kage lyder sejt. Og Store Nørd også. Her er det stadig Lille Nørd, der hitter. Har du selv kreeret Cars-kagen? Jeg gruer lidt for den dag, hvor Øglen forlanger et eller andet fancy, som ikke kan klares med lidt sort og hvid glasur. Men den tid, den glæde :-)

   Slet
 7. Sejt med piratfødselsdag! Og stort tillykke med Øglen :)

  SvarSlet
 8. Tillykke til din søde piratpige!:-) og jeg er stadig vild med pirattemaet:-) Måske man skulle låne det næste gang vi har fødselsdag her i huset..:-)

  SvarSlet
 9. Tusind gange tillykke! Fantastisk at det gik så fint med børnehavebesøg/familiefødselsdage en masse trods sygdom i kroppen. Respekt til Øglen.

  P.s. Kunne du alternativt gå konditorvejen, hvis firmaet går lidt trægt i starten? I så fald bestiller jeg gerne to lagkager til sommer...

  SvarSlet
 10. Tillykke med hende. Hvis det der job skulle gå galt, så kan du jo altid slå dig ned som børnefødselsdags-arrangør ;-)

  SvarSlet
 11. Jeg elsker, at Øglens morgenhår ligner et virvar af antenner i panden. Stort tillykke med Øgle-alien-robotten! ;)

  SvarSlet
 12. Nå, så stoppede de individuelle svar-bokse med at fungere, så samlet svar comping up:

  @Bettina: Det var smaddersjovt med den piratfest. Og jeg syntes jo, at det var ret skægt at give den gas med pynt og lir :-)

  @Polkapigen: Ja, lån endelig løs. Man kan simpelthen få så mange fine piratting, og med ret få midler kan man også lave en sjov skattejagt og skabe et fint univers for de små.

  @PernilleW: Altså, jeg smækker gerne noget hindbærpuré og noget chokoladeflødeskum sammen i en kage eller to til dig til sommer, men dekoreringen må du selv stå for. Kan jo ikke have, at gæsterne løber grædende bort, fordi de ser så mærkelige ud :-)

  @Birgitte: Ja, det kunne jeg. Eller jeg kunne gnave mine egne arme af ;-)

  @GravidGrahvad: Hun har det vildeste morgenhår. Og hun hader at få det redt. Så hun har faktisk ret tit det der alien-møder-hjemløs-look :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...