søndag den 17. februar 2013

Hverdagen truer

Mandag i morgen. Efter en uge i slowmotion med HDD hjemme på 'ferie' (arbejdsferie more like it - han har i hvert fald tilbragt ret meget tid i Silvan) og ungerne kun på kort visit i institutionen dagligt - og helt fri fredag.

Torsdag havde HDD og jeg, som nævnt, 6-årsdag. Og vi brugte den faktisk også med andet end at melde Varanen ud af vuggeren (og ind i en ny). Vi var nemlig til koncert på Jazzhouse (ja, inde i Kjøbenhavn. Følte os kortvarigt helt hippe. Lige indtil vi begge to udbrød "Næææh - de har da lavet om herinde, har de ikke? Det har jeg da ikke set før!"). HDD havde givet mig billetter til Becca Stevens i julegave - primært fordi hun spillede på datoen for vores årsdag, og fordi hun spiller jazz (som vi jo også hørte på vores første date). Ingen af os kendte hendes musik på forhånd, men det var meget meget dejligt, stemningen var god, og vi hyggede - og fik ladet batterierne helt op. Farmor passede reptilerne hjemme hos os imens, og der havde (selvfølgelig) ingen problemer været.

Mmmm ... koncert ...

Fredag havde reptilerne fridag, og den spenderede vi i LEGO World (havde fået nogle fribilletter af sød veninde) ude i Bella Center. Nøjjjjjj, mand! Dét var sjovt! Og Øglen var helt og aldeles solgt. Og forbløffet. Det var også svært at være andet, for hold nu kævver, der var mange klodser. Både løse og i formationer, så man jo nærmest troede, det var løgn. Selv jeg, der ellers har en lang og glorværdig karriere i Legoland bag mig, var ret benovet. Varanen kiggede på al virakken med høflig interesse, men han var primært interesseret i, hvor stort Bella Center er, og hvor hurtigt man kan kravle væk, når mor og far kigger et nanosekund i den anden retning.

Begejstret Øgle

Overvældet Øgle, der bunder undertegnedes latte

Chiller i Lego-poolen

Efter 2,5 timer med øjne på stilke var begge reptiler imidlertid ved at falde fra hinanden af træthed, så selv om mor og far godt kunne have brugt et par timer med at bygge et eller andet fantastisk kunstnerisk (eller daset i Lego-poolen), måtte vi jo hellere hjemad. Rundede dog lige den kæmpestore shop først, og Øglen fik frit valg på alle hylder. Eller - det gjorde hun så ikke, men det troede hun, at hun gjorde, og så var det min fornemste opgave at lokke hende til at vælge noget andet, når nu det umiddelbare førstevalg var noget stort og dyrt.

Byttet endte med at blive en kasse kage-Duplo, og selv om jeg overhovedet ikke får så meget som en eneste lillebitte klods for at sige det her (hint hint, Duplo-typer!), så er det da bare det mest geniale ever! Totalt lyserødt, men perfekt til både at bygge med (Øglen og Varanen), lege fødselsdag med (Øglen), forsøge at spise (Varanen) og kaste med (også Varanen). Og at æskens låg fungerer som bakke til kagerne - well, det er bare endnu et plus. Så hvis I lige mangler noget at bruge 150-160 kr på (og hvis I ikke er bange for forskellige afarter af lyserød), så er det her et godt bud. (Og i øvrigt, Duplo-typer, så kunne I måske overveje en kageversion, der er bare lidt mindre lyserød. Eftersom drenge også synes, at sådan noget med kager kunne være sjovt. Og at der rent faktisk findes kager, der er blå. Eller grønne. Eller gule. Eller orange. Eller ... Og jaja, de kageglade drenges forældre ville jo så bare kunne købe en kasse lyserøde kager, hvis nu drengen er så begejstret, men når alt ved det her 'Kreative kager' gjalder piger, så er det ikke alle drengeforældre, der umiddelbart ville flå det ned fra hylden. Ligesom nogle drenge måske også godt selv kan se, at der er fnisende piger uden på æsken. Og mor og far kan læse, at små piger vil elske at bygge og servere kager. Og nej - jeg er ikke en af dem, der mener, at alting burde være kønsneutralt, men kager er sgudda - om noget - for begge køn, såeh ... Jeg siger det bare!)

Varanen er et glimrende eksempel på, at drenge også godt kan lide kager. Så meget, at den politibil med lyd og lys, som han fik i går, bliver vraget i forhold til marengs og lys. Endnu, i hvert fald

Lørdag trængte alle til at slappe af uden at skulle noget, så det gjorde vi indtil sidst på dagen, hvor HDD smuttede til herremiddag, og jeg fik besøg af Lego-veninde plus familie. Som havde mere Lego med til reptilerne og en bestillingsvare til HDD. Den sejeste VW-autocamper, som ikke lige sådan er at finde i Forstadens BR, så man må jo bruge de kontakter, man har. Han blev rimelig glad, skal jeg i øvrigt lige tilføje ...

I dag er primært blevet brugt på playdate med N her i forstaden. Stor gensynsglæde, omend Øglen var en anelse tilbageholdende. Jeg nåede at tænke en masse filosofisk om, at det jo kunne være, at hun var 'kommet videre', at hun forsøgte at kappe båndene til Den Gamle Børnehave, osv., men da N og hans mor var taget hjem, og vi havde gået en lille tur, kollapsede Øglen totalt, sov en time og vågnede med feber. Så intet filosofisk i gære - bare en forkølelsesvirus. Det lugter lidt af hjemmedag i morgen; Virkelig dårlig timing ift. arbejde og deadlines, men det er vel det, aftenerne er til for?! (Suk)

På trods af feber har det dog været en virkelig dejlig weekend. Og hvis man skal dømme efter den mængde blomsterskud, HDD fandt, da han ryddede et bed for trætte grannåle, så er foråret slet ikke så langt borte endda. Vel?

Jamen, halløj dernede!

6 kommentarer:

 1. Misundelse x100 på autocamper. Ønsker mig den PÆNT meget (hint hint lego exclusive typer!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også nice. Glæder mig til at bygge den! (Hvad siger du? Er det HDD, der skal bygge den, nu det er ham, der har fået den? Nej, det tror jeg ikke lige, det er).

   Slet
 2. Måske skulle jeg smutte ud i min have og se om dén gemte på noget forår. Jeg har mere eller mindre ikke sat mine ben derude endnu - bortset fra når jeg har hængt nye fuglekugler op (jeg pudser lige glorien).

  Det der LEGO world det ser super skønt ud for børn, men jeg ved ikke om jeg orker det. Jeg er virkelig dårlig til steder med mange børn og voksne på én gang. I det hele taget er jeg bare rigtig dårlig til alle de ting, som børn typisk elsker, fx badelande ala Lalandia, charterferier med alt til børn og videre i den dur.

  Og må jeg for øvrigt sige, at Øglen har vokset sig til en fin pige af en smuksak. Ikke at hun ikke altid har været fin, men hun er pludselig blevet så meget mere piget at se på, selvom hun klædt i jordfarver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du hænger i det mindste fuglekugler op - jeg plejer bare at kyle dem rundt på græsplænen nede fra den overdækkede terrasse. Det går hurtigere :-) Arj, vi har faktisk været en del i haven allerede, men lad os bare sige, at den også i dén grad trængte (trænger!) til en kærlig hånd.

   Jeg har det helt ligesom dig med børneoverrendte steder (Lalandia, vig bort!), men LEGO World var på ingen måde lige så slemt som frygtet. Måske fordi Bella Center er så gigastort, at man kan proppe hele Danmarks befolkning derind, uden det virker synderligt crowded. Så næste år kan I roligt tage derud.

   Og tak for de pæne ord om Øglen. Hun ser endda slatten ud på billederne, kan jeg se, den lille jordfarvede stakkel :-)

   Slet
 3. Den er verdens sejeste den VW'er, så den godt til LEGO World - også i fredags. Er du vimmer alle de klodser! Wauw! Manden var noget træt af, at jeg skulle ha' tøsetur derud med lillemusen, mens han passede yngstemanden, men så må han jo komme med næste år (og så lader vi ungerne blive, så vi kan lege med LEGO!)... Lyder som dejlig weekend. Og foråret er på vej. Jeg kan mærke det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, var I der også i fredags? Måske så vi hinanden, så? (as if. I det menneskehav kunne man jo knap nok finde sig selv :-)) Kan godt forstå, at din mand var lidt træt af, at han måtte blive hjemme, men næste år er der jo atter et arrangement, så da kan du jo foreslå, at han tager alene derud med begge børn? ;-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...