mandag den 11. februar 2013

Morpral

Jeg bliver dagligt stolt af reptilerne. Fordi de gør et eller andet, der bare er så fantastisk - og jeg er naturligvis helt objektiv - at moderhjertet vokser til uanede størrelser.

Og når så overpædagogen i Den Nye Institution lige syntes, hun ville sige til mig i morges, at hun "synes, det er så skide fedt, at Øglen ikke er så meget en tøs" (tilsæt selv udlandsk klingende accent og lad af samme grund være med at tillægge ederne helt så meget betydning, som jeg måske ville gøre, hvis jeg bare havde læst det), fordi hun bare er helt sin egen, så kan jeg ikke lade være med at blive lidt mere stolt.


Pædagogen nævnte det i forlængelse af, at Øglen og jeg fortalte hende, at Øglen gerne vil have pigerne fra stuen hjem, når hun har fødselsdag, og at hun rigtig gerne vil holde en pirat-fest. Ikke en prinsesse-fest eller noget andet lyserødt, men en piratfest, simpelthen. (Hvilket undertegnede personligt synes er topfedt, og jeg er allerede gået lidt amok i piratting til dagen. Muligvis også lidt for meget amok, men det kan I jo selv vurdere, når dagen oprinder, og jeg helt 100 tager en masse billeder). I samme moment kunne pædagogen fortælle om en Øgle, der i fredags til fastelavn (hvor hun i øvrigt var Pippi - som den eneste) ikke kunne være mere ligeglad med de 15 (!) prinsesser og deres slåskamp om at få de lyserøde fastelavnsboller, men i stedet bare gerne ville have en blå. Og at det undrede - og glædede - pædagogen, at "hun hviler så meget i sig selv og sine egne beslutninger".

*Svulme svulme*

Det kan godt være, at det kommer, det der med, at hun begynder at tvivle på sine egne beslutninger, og at hun bare allerhelst vil ligne de andre. Det gør det sikkert. Men jeg er glad på hendes vegne for, at det ikke er kommet endnu. For det er benhårdt hele tiden at skulle leve op til den udefinérbare størrelse, der er "de andre". Jeg var ikke specielt selvsikker som barn, men er heldigvis kommet nogenlunde efter det som voksen. Og det er ikke sådan, at jeg er traumatiseret eller noget, men jeg kunne bare godt tænke mig, at Øglen går igennem barndommen med en større tiltro til sig selv, end jeg gjorde.

Og vi ved det jo godt, det der med, at hun er mere eller mindre ligeglad med, hvad alle andre gør. Men det er rart at høre, at hendes børnehave-persona tilsyneladende er ganske lig den, vi ser herhjemme.

I øvrigt er hende Øglen vist også ved at få sig en "ny N" nede i børneren. Her i Forstaden hedder han så bare T, og vi hører utrolig meget om ham. Og efterhånden dukker der flere og flere navne op, når vi spørger, hvem/hvad hun har leget med, eller når vi ved puttetid taler om "Øglens Dag". Hun trives. Det er jeg sikker på. Og det gør Varanen også, men både HDD og jeg synes altså, at der er nogle ting, der ikke fungerer i vuggestuedelen. For nu at sige det diplomatisk. Nu har vi endda set det an i 1,5 måned, men det ser ikke ud til at blive bedre. Tværtimod. Så nu er der lige nogle snakke, der skal tages, og så må vi se, om det mon giver stof nok til et separat indlæg på et tidspunkt ...

Nå. Det var et sidespring. Og det er det også at fortælle, at jeg fik post i dag. Fordi jeg vandt lækker lækker give away hos Camsen for nylig. Virkelig lækkert ur, siger jeg bare. Det bliver fantastisk på væggen, når den engang er blevet spartlet. Og fået lovlig el. I omvendt rækkefølge.


Og nu. House of Cards. Er I ikke hoppet på den allerede, kan det kun gå for langsomt. Go. See. Now!

10 kommentarer:

 1. Ikke så dum med et barn der kan selv. Håber at Svesken også hviler i sig selv (også selv om det er nogen hvilken over i de lyserøde farver.)

  *fruF

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork, lyserød har vi også masser af herhjemme :-)

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå du blir stolt af din selvstændige datter! Jeg selv har to lyserøde-prinsesse-elskende-feer-med vinger og det kan altså godt drive deres mor lidt til vanvid, når de skifter tøj for 5. gang på en eftermiddag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå, at det må være lidt træls med masser af tøjskifte på en dag, og det slipper vi nu heller ikke for. Personligt synes jeg jo, at lyserød og glimmervinger er lidt hyggeligt, men i virkeligheden er jeg helt ligeglad med, hvad hun har på - når bare hun hviler i det og i sig selv. Og mon ikke dine piger gør det :-)

   Slet
 3. Wow, du kan roligt prale:) og være stolt af din pige (og dig selv for at være en knald god mor!:)

  SvarSlet
 4. Jeg ville også prale, hvis jeg havde så fantastisk en pige (har 'kun' 2 over-fantastiske drenge ;-))
  Hvad handler det der 'house of cards' om? Har aldrig hørt om den??? (er faldet i med noget Iphone spil - quizz-battle - spil gerne mod mig. Jeg hedder bb2605)

  SvarSlet
 5. Hun lyder som et dejligt robust barn:-) Det er så skønt, når de hviler i sig selv vores børn. Så stoler jeg på at vi, trods fumlen i forældreskabet, gør noget helt rigtigt. Min 6 årige datter var i børnehaven meget som du beskriver Øglen. Og hun har taget det med sig i skolen. Selvfølgelig kan hun blive lidt utryg og usikker i hele den nye, store verden, men hun er meget sig selv og forsøger ikke at ligne eller efterligne de andre piger. Hendes bedste ven er en dreng:-) Håber meget af selvværdet og integriteten holder ved. Mit moderhjerte bliver så varmet ved tanken, fordi jeg selv var det stik modsatte det meste af min skoletid.

  SvarSlet
 6. Hold da op hvor kan jeg godt forstå, at du praler. Det er da dejligt, at hun har det sådan. Jeg har en veninde som bemærkede det samme om Krabbe, og knyttede til, at det nok er noget med, at han blev storebror tidligt og derfor har skulle gøre nogle ting selv. Og har haft succes med det.
  Så det er win-win at få de små tidligt, tror jeg efterhånden:)

  SvarSlet
 7. Piratfest holder - altid! :)

  SvarSlet
 8. Nøj, hvor kan jeg altså godt lide din lille øgle. Og jeg har ikke engang mødt hende. Hvis jeg var i børnehavealderen gad jeg virkelig godt være den nye N, der i virkeligheden er T, der så bliver til M for mig, og så skulle jeg med til piratfest.

  Men jeg er jo nok for gammel, så i stedet vil jeg pænt bede om der så ikke kommer billeder af pirateriet på bloggen.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...