onsdag den 13. marts 2013

Der kom en pakke ...

Pakkeposten er kommet på arbejde, efter Reptilfamilien er flyttet til Forstaden. Jeg siger det bare. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvordan det står til med postudbringningen i den her forstadskommune så'n generelt, så det er bare en formodning, eggå, men eftersom gennemsnitsalderen er omkring de 400 år, gætter jeg på, at det ikke er online-shopping - og dermed pakkeudbringning - postbudene gør sig mest i.

Men jeg gør mit bedste for, at de kommer til at øve deres færdigheder udi pakkeudbringning! I sidste uge (eller var det forrige?) modtog jeg nemlig en stor pakke fra Asos, fordi jeg var kommet til at bestille nogle kjoler. Selv om jeg arbejder hjemme og nærmest ikke ser andre voksne end HDD og nogle forældre fra Den Nye Institution, prøver jeg at gøre bare lidt ud af min påklædning. Med mindre altså det var i går, og Varanen havde holdt fest fra kl. 23-03.30. Da var det faktisk et under, at jeg huskede at tage tøj på overhovedet, så træt var jeg.

Dagen efter kom postbuddet så med en pakke igen. Godt nok til HDD, men allywl. Og - waaait for it! - et par dage senere kom hun så igen. Med en GIGApakke. Til mig! Den var fra Urtekram (og Lahme Kommunikation), og jeg vidste jo godt, at den ville komme, men jeg vidste ikke, hvor stor den var. Og det vidste postdamen tilsyneladende heller ikke, for hendes smil var noget stift, da hun rakte mig kassen og bad mig skrive under. Og hendes "det gør ikke noget", da jeg sagde, at jeg nok skulle holde en pause med at få sendt ting nu, lød også ret hult. Men hvad - de tager sig jo godt betalt, de der Post DK, så mon ikke de klarer den?!

Morgenmad en masse

Men. Kassen! Hvad var der i? Jo, der var morgenmad i lange baner! Og til sådan en som mig, der er virkelig dårlig til at få spist morgenmad, fordi der altid lige er et barn, der nyser snotkaskader ud over sine havregryn, hælder mælk ned ad blusen, kommer op og slås om perlepladerne eller andet forstyrrende, så kommer lidt morgen-variation jo som kaldet. Om ikke andet så til når ungerne er afleveret, og jeg kan gå hjem og spise i fred og ro.

Kaffe og Blåbærgrød efter en nat med roterende Varan i dobbeltsengen og kun 3 timers søvn inden for vesten. Suk 

Reptilerne var også virkelig begejstrede for især kassen. Varanen fattede vist ikke, at der var noget i den ud over den trilliard stykker fyld, som han til gengæld så også syntes var VIRKELIG sjove at sprede ud over hele hytten. Øglen syntes dog, at det var hittet, at der også var mad i kassen, selv om hun ikke helt kunne forstå, at det kom med posten og ikke med "madmændene" (fra nemlig.com). Men hun bestiller dagligt noget nyt fra den nu meget velassorterede morgenmadsbuffet, og indtil videre er hendes favorit de Glutenfri flakes samt Quinoa flakes. Varanen er svært begejstret for Blåbærgrøden. Muligvis fordi den bliver serveret med Ahornsirup, men det kan jo også bare være fordi, den smager ret godt. Jeg er selv en fan! De dersens flakes er fine uden mælk som snacks, synes jeg, men jeg er generelt ikke så meget til corn-, quinoa- eller nogetsomhelstandet-flakes, når der er mælk på, så dem er jeg nok ikke den rette til at bedømme.

Reptilerne undersøger kassens indhold

"Det var ikke mig!" 

Hele familien er i øvrigt enige om, at Hindbærmarmeladen er intet mindre end fremragende. Normalt har vi marmelade stående i køleskabet i månedsvis, fordi vi aldrig kommer til bunds i krukken, men på blot en uge har vi præsteret at spise hele hindbærmarmeladen. Abrikosmarmeladen er også god, synes jeg, men både HDD og Øglen er skeptiske over for marmelade, der ikke er rød, så Varanen og jeg er kommet på arbejde. Vi skal dog nok komme igennem den.

Der var også Smoothiefrø i kassen, og selv om min indre jyde synes, det er lige smart nok med en pose blandede frø som man reelt lige så godt selv kan blande, så er de nu meget lækre. Også selv om jeg har opgivet at bruge dem i smoothies, da min stavblender bare pisker dem rundt og rundt og rundt frem for at smadre dem i atomer. De smagte nu fint i en smoothie alligevel, men jeg syntes, at det blev lidt underligt med hele kerner. Så nu bruger jeg frøene til at bage med i stedet, og det egner de sig fortrinligt til!

Har faktisk bagt temmelig meget på det seneste, og hver gang jeg klasker en dej sammen, glemmer jeg, at der også var en brødblanding i kassen. Den vil jeg prøve snart - den er med rødbede og gulerod og skulle efter sigende gøre brødet lyserødt. Det vil reptilerne elske; De har nemlig begge lyserød som yndlingsfarve.

Bolle med ris og smoothiefrø. God!

Jeg har stadig til gode at smage Godmorgen myslien og Fairtrade spelt- og dadelmysli, men de ser lækre ud. Og er garanteret også gode at bare med. Så kan man jo passende spise et stykke myslibrød med lidt af den Vildblomsthonning, der udgjorde rosinen i morgenmadskasse-pølseenden.

Jeg kunne helt sikkert godt finde på at købe mange af de her produkter, når vi har spist promokassen. Hindbærmarmeladen især. Dog kommer jeg næppe til at købe Smoothiefrøene, med mindre jeg en dag køber en ikke-stavblender, hvor de følger med. Det er meget rart at få pimpet sin morgenmad lidt i stedet for de sædvanlige havregryn, og Blåbærgrøden er et værdigt alternativ. Både til børn og deres trætte mor. (HDD har ikke smagt den - han er stadig på straight up havregryn-vognen. Jeg arbejder på sagen ...)

15 kommentarer:

 1. Nej, hvor ser det bare godt. Sådan en kasse må de også gerne sende til mig!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes egentlig også bare, at de skal blive ved med at sende mig kasser. En om måneden ville være passende, tror jeg ;-)

   Slet
 2. Sådan en kasse ville jeg da heller ikke sige nej til. Selvom jeg måske ikke ville købe det selv, for jeg synes generelt Urtekram er for dyrt. Især når man nu kan få økologiske havregry til 12kr i Fakta.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg er helt enig. Vi gør os også en del i billige økohavregryn. Men synes til gengæld også, at jeg ofte finder Urtekram på tilbud i Netto. Men Smoothiefrøene skulle edderbrodereme være meget på tilbud, før jeg ville købe dem selv :-)

   Slet
  2. Ah, men jeg kommer så sjældent i netto. Der er så langt (400 meter, mod Faktas 100) Og smoothiefrø? Er slet ikke med på konceptet. Frø? *gys*

   Slet
  3. Ahrmen, det er også megamærkeligt.

   Slet
 3. www.hvorerduheldigatfåsådanenkasse.dk - god vind med at spise jer igennem det hele! Her er Bean lige blevet havregrøds-hater, så nu kører vi noget maizenagrød i en periode... Kæreste er jeg vist ved at have opdraget til at spise morgenmad i det hele taget, men det er yoghurt og måske en bolle, hvis bølgerne går højt. Grød kan han ikke lide (?!?)

  SvarSlet
  Svar
  1. www.detsynesjegogså.dk. Maizenagrød lyder ikke rart, men hvis Bean vil spise det, er det jo bare fjong. Varanen havde i øvrigt også en grødfornægtende periode, hvor han så bare fik havegryn (der havde søbet godt i mælk) i stedet. Og pludselig en dag gad han godt grød igen. Sære barn.

   Og hvordan kan man ikke lide grød?!

   Slet
  2. Gjorde Skrubben også i en periode. Nu er han nærmest på vognen igen. Især hvis han får lidt marmelade på....

   Slet
 4. Jeg har prøvet de lyserøde boller (altså, jeg købte blandingen i Netto, for egne penge, ik'! *slet-ikke-misundelig-på-den-kasse*) og de er super gode (og nemme).
  Man kan også bage med grød-rester, hvis du en dag skulle stå med nogle!

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh ja, du siger noget - måske jeg skulle prøve at lave for meget blåbærgrød og så bage med resterne...
   Dejligt, at de er både gode og nemme, de lyserøde boller. Kan være, at de skal agere weekendmorgenmad.

   Slet
 5. He he, det er altså lidt sjovt, at du får sådan en kæmpekasse med gode ting og sager (og ikke at forglemme 'skum-flakes' nok til et helt gulv), og så er det hindbærmarmeladen, der får alle kokkehuerne :-)

  Den der tallerken under bollen ser bekendt ud. Er det noget, du samler på?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, ja, det har du egentlig ret i. Men altså - trumfer marmelade ikke til hver en tid alting?! :-)

   Ang. tallerkenen, så købte jeg en kæmpekasse Mågestel for 1,5 år siden. Så nu har vi de samlede tallerken-værker. Og nogle fade. Og en kande. HDD mener, vi har nok, men får man nogensinde det? Jeg holder i hvert fald altid en lille smule øje med, om der er noget i den lokale genbrugsbiks. :-) Samler du?

   Slet
 6. Jeg synes, at du skal bruge den der abrikosmarmelade til at smøre på noget kage. Eller i mellem noget kage. Som du så passende kan servere for mig!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...