mandag den 18. marts 2013

Giraffen, der blev til en mariehøne

Varanen er begyndt i den nye vuggestue i dag. Og er dermed ikke længere en Giraf, men en Mariehøne (evolutionsforskere vil mene, at det tager en helt forkert drejning, men altså ...) Shit, hvor jeg håber, at vi har taget den rigtige beslutning om at flytte ham!

Det var på ingen måde vemodigt i fredags, hvor han havde sidste dag hos Girafferne. Jeg havde ellers troet, at jeg ville blive lidt tudevorn, men reaktionen udeblev totalt. Formentlig også fordi, personalet heller ikke gjorde noget ud af det. Han har jo kun gået der i 2 måneder. Kan ikke helt finde ud af, om de er 'fornærmede' over, at vi har flyttet ham, eller hvad. Ikke, at det gør den store forskel, men Øglen skal jo stadig gå der. Jeg talte med en af børnehavepædagogerne om det, og hun blev bare ved med at sige, at nu havde de jo fået ansat en masse nye pædagoger (som vi ikke har set skyggen af), så NU skulle det nok blive godt. Og så lå det ligesom i luften, at vi da godt lige kunne have ventet, til de havde ansat. 

Nå. Blabla. Første dag hos Mariehønsene i dag. 9 børn på stuen, 2 pædagoger. Som simpelthen er så søde. De andre børn er noget større end Varanen (den yngste er næsten et halvt år ældre), men de havde fyldt helt op på stuen med de små. De har dog forsikret mig om, at de tit har døren åben, så de små kan lege med de små og så'n, og så at de selvfølgelig nok skal tage hensyn til, hvad han kan og ikke kan. Jeg havde helt glemt, hvor meget der sker, fra 1,5-2 år. Nu forekommer Varanen nok også lidt ekstra lille i den forstand, at han kun kravler (€%"#&/=!" forstuvede ankel), men de andre tonser jo rundt, taler så andre end deres forældre nogenlunde kan forstå det og kan sådan nogenlunde forstå og efterkomme en ordre. Håber, at han finder sin plads på stuen, selv om han er den lille, og ellers at han kan blive adopteret lidt af lille-stuen, når de har aktiviteter.

Vi var derovre 1,5 time i dag, hvor Varanen var med til formiddagsfrugt og morgensang, og så kravlede han ellers bare rundt og undersøgte. Han forsvandt ud af stuen på et tidspunkt og var væk i et kvarters tid, hvor han havde været henne i fællesrummet sammen med en pædagog og undersøge de nye faciliteter. Så han føler sig allerede tryg, lader det til. I morgen laver vi samme nummer - måske med mig væk en kop kaffes tid - men det bliver nok først torsdag, han skal sove der. Det er jo vigtigt, at han får en rolig indkøring, så han når at vænne sig til stedet. At det så  passer R*Vdårligt med arbejdet i lige præcis denne uge, er så bare ærgerligt. Men så er det jo heldigt, at jeg kan arbejde om aftenen. Suk.

Alle er meget søde og smilende i den nye vuggestue, og min mavefornemmelse er god. De har en anden ro og et andet overskud derovre, virker det til - endda selv om de havde fire syge/på kursus i dag. Jeg glæder mig dog til, at jeg kender stedet lidt bedre, så jeg med lige så stor sikkerhed som Ohhhappy kan sige, at vi gjorde det helt rigtige ved at flytte Varanen.

Bestikkelses-is i ladcyklen forleden. Har glemt for hvad. Men der er endnu en på tapetet i dag ... 

Øglen har taget Varanens flytning pænt, selv om hun var ret utilfreds over, at hun ikke måtte komme med over og aflevere ham i dag. Men med lidt bestikkelse og en lovning på, at hun må komme med efter påske, klarede jeg frisag. Jeg synes, det er lidt en skam, at de ikke længere skal 'dele' institution - det var nu så hyggeligt, at de kunne se hinanden i løbet af dagen. Jeg prøver dog at minde mig selv om, at det kunne de jo heller ikke, da vi boede inde i byen, og det gik storartet alligevel. Jeg er vist bare blevet lidt forvænt, efter at være flyttet til en kommune, hvor der ingen børn er, og derfor masser af plads i institutionerne ...

Nu er jeg hjemme, og jeg burde sidde og arbejde, eftersom Varanen er gået totalt i brædderne. Alle de nye indtryk gjorde ham temmelig søvnig, så efter en rugbrødsmad, kunne han ikke holde sig vågen længere. Eller, dvs. det troede han godt, han kunne, så han blev rasende, da jeg puttede ham i barnevognen, men i det sekund den trillede, faldt han i søvn. Håber, han sover rigtig længe, så alle indtrykkene kan blive bearbejdet lidt og batterierne ladet op, inden vi skal over efter Øglen. Har lige drukket en kæmpekop kaffe og overvejer endnu en. Så mange der nu skal til, før jeg bliver blind over for, hvor meget her roder, og hvor meget elektrikeren larmer ude i køkkenet. Der er endelig blevet fyret op under ejerskifteforsikringen, så nu er den ulovlige el ved at blive udbedret. Det krævede så godt nok lige, at vi fjernede køkkenvasken, men hvad skal man også bruge sådan en til!? (#hejtougerudenkøkkenvask) Næste etape hedder fjernelse af køkkenloftet, men det prøver jeg at lade være med at tænke på og i stedet nøjes med at glæde mig over, at vi nu rent faktisk kan komme videre med at bygge det nye køkken. Det skal nok blive godt. Engang.

Og nu: mere kaffe arbejde!

13 kommentarer:

 1. Det bliver skidegodt, gør det, med de Mariehøner. Og er det sådan nogenlunde sådan man gør? 1,5 med forælder den første dag, lidt tid uden den anden og så trappe langsomt op til lur og mad? Bean skal nemlig køres ind med passer lige om snart, og vi er rimeligt meget på bar bund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist lidt forskelligt, hvordan man gør. Varanens gamle vuggestue brugte to uger på indkøring. Her er vi blevet enige om - alt efter, hvordan det går med Varanens gåpåmod og humør, altså
   1. dag: ca. 1,5 time sammen med mig
   2. dag: 15-30 minutter sammen med mig og 30-45 minutter alene
   3. dag: 15 minutter sammen med mig - 3 timer inkl. frokost alene
   4. dag: 10-15 minutter sammen med mig - være alene i vuggestue indtil lige efter lur.
   5. dag: almindelig (kort) dag, hvor Varanen også får eftermiddagsfrugt i vuggeren.

   Nu er indkøringspædagogen så blevet syg, så vi har holdt pause i indkøringen i dag. Og så holder han ferie hele næste uge. Men SÅ burde der heller ikke gå så mange dage, før han er færdigindkørt :-)

   Slet
 2. Genovervej lige det med de mariehøner - Siden Varanen hørte om det, er han begyndt at kravle igen?!

  SvarSlet
 3. Jeg LOVER dig, at varanen vokser med opgaven :) at de andre er ældre, betyder jo bare at de går ud før varanen. Så bliver han jo den store! Og jeg er så klog, fordi jeg selv arbejder i en vuggestue :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er meget klog! Jeg har bare tænkt, om han mon bliver hægtet helt af, fordi han ikke er så stor. Men du har ret i, at han nok vokser med opgaven :-)

   Slet
 4. Varanen bliver en skøn mariehøne :) det er jeg sikker på. Det med at være den yngste er et hit, vores storetrut var det pænt længe i gamle insti. Så kommer man ud at sove først, og man får også noget at spise først, og man er nemlig tit inde lidt længere for man er den sidste der kommer ud at lege osv.

  SÅ, jeg tror på det blir godt, for jeg tror på at varanen kan mærke I er glade og trygge ved at aflevere ham, og så har han jo heller ikke grund til andet, vel? Så selvfølgelig, han blir en god mariehøne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Igen en god pointe om at være den yngste. Som jeg skrev ovenfor havde jeg bare været lidt bekymret for, om han mon ville opleve en masse nederlag, fordi han er den lille. Men det kan jo være enormt positivt, hvis han dels vokser med opgaven, dels bliver "babyet" lidt, fordi han er den lille :-)

   Slet
 5. Rumpen er også den yngste med et halvt år op til den næste. Det er så godt nok i dagpleje, så situationen er lidt anderledes, men jeg har ikke tænkt det som det store problem. Tværtimod synes jeg at han får en hel del ekstra opmærksomhed på den konto, plus at hans sprog er klart mere udviklet end Troldens, da hun var på samme alder.

  Men jeg håber, at han bliver en glad mariehøne, og at I bliver nogle glade mariehøne-forældre.

  Og god arbejds-kaffe-lyst!

  :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi ser frem til, at Varanens sprog får et boost. Især "mor", måtte han godt lære at sige ;-)
   Jeg er sikker på, at vi nok skal blive glade Mariehøneforældre. Og Varanen en glad Mariehøne. Vi skal bare lige vænne os til det nye sted og - endnu flere - nye voksne.

   Slet
 6. Det lyder til, at varan-mariehønen allerede er dejligt tryg i den nye vuggestue. Jeg håber I hurtigt får roen i maven i forhold til, at det er den helt rigtige beslutning. Mon ikke det er det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg! Det SKAL det være. For nu synes vi, han har skiftet nok institution i sit korte liv, ham den bette :-)

   Slet
 7. Tak for din søde besked på mit "Kröte-starter-i-ny-vuggestue" indlæg! Jeg synes godt nok også, det var en lidt hård tid, med masser af tanker og overvejelser mht om man nu havde valgt rigtigt... Men man kan jo ikke analysere sig frem til det "rigtige" svar, tror jeg, det må være mavefornemmelsen, der tæller. Og det lyder altså til, at jeres er ganske god mht Varanens nye sted! Jeg var faktisk ved at tude-af glæde- den anden dag, da jeg havde afleveret Kröten om morgenen. Der var stearinlys og stille og rolig stemning, og de sad rundt om et bord og spiste nybagte boller- jamen altså ;)...
  Krydser fingre for, I bliver glade for det nye sted!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...