tirsdag den 5. marts 2013

Havegal

En af de ting jeg har sagt helt. vildt. mange gange i al den tid, HDD og jeg troede, at vi skulle blive i byen og aldrigaldrigaldrig i villa er noget i retning af "Arj, jamen en HAVE, mand! Så skal man være derude og holde den ved lige hver weekend. Og det gider man jo ikke".

Men ved I hvad - det gider man faktisk godt!

Særligt nu, hvor forårssolen er kommet frem og har svitset mine kinder (must. buy. sunscreen) og kalder insisterende på en. Jeg synes, det er tophyggeligt at rende rundt og klippe vildfarne grene, nippe tørre blomster og rive beskyttende vinterbladlag af jorden, mens ungerne slås plasker med vand i nedløbsbassinet eller forsøger at æde 7 m2 perlegrus boltrer sig i mosset. Også selv om jeg ved nul og niks om havebrug og sikkert har smadret de stakkels rhododendronbuske totalt med min grensaks. (Og så er det jo bare ren win, at man lige møder naboerne ude i haven, og at Øglen og nabodrengen leger så godt sammen allerede, at hun forsvandt gennem hækken og ind i naboens hus på et splitsekund i går. Og at Varanen fulgte efter, hvorefter jeg måtte hente dem. Efter at have fået en god sludder. Jojo, jeg har helt klart den vildeste parcelhusejer gemt i maven).

Gang i trækvognen - jeg forudser halsbrækkende stunts Steen & Stoffer-style, når reptilerne mener, at bakken i baggrunden skal betvinges med vognen  

Og selv om vi havde både en fødselsdag og en date med den gamle mødregruppe (m e g a hyggeligt, i øvrigt!) i weekenden, har vi også haft tid i haven. Den er blandt andet blevet brugt på at tage livtag med de crazy høje hasselbuske (træer!), der har fået lov at vokse amok i de sidste mange år og nu strækker sig så langt ind i himlen, at det er ret svært at se meget andet end strittende grene og svingende rakler. Deres primære formål - at dække for genboens hus - opfylder de på ingen måde, så de måtte væk. Og det er vi så i gang med nu. Med håndkraft, eftersom vi ikke er gået så all in på havelivet, at vi har en motorsav. Endnu. Men det er selvfølgelig også meget rart at konstatere, at jeg rent faktisk har muskler i armene. Derudover har jeg massakreret et træ i et bed over mod naboerne (jeg kan tydeligvis ikke administrere at have en sav i hånden), og jeg har fundet en trilliard små forårsblomster under det metertykke lag vissent bunddække, der hænger ud omkring rhododendronerne.

Vores nye kæledyr: Varan-hunden!

Vi har mange planer for haven, og jeg kan ikke vente til det hele springer ud, så jeg kan se, hvad der er hvad, hvad der lever, og hvad der ligeså godt kan blive fældet med det samme. Mange af vores planer er desværre bare ikke helt gratis, så mange af dem er helt automatisk blevet sat på hold.

Men så var det, at jeg fik en let bebrejdende mail fra Feriekonto forleden. Som gerne lige ville minde mig om, at jeg altså havde en portion feriepenge stående, og at jeg skulle huske at hæve dem, for ellers ville de forsvinde ud i den blå luft. Dem havde jeg helt svedt ud, men det tog mig rundt regnet 2 sekunder at sige HAPS, og selv om jeg ikke ser skyggen af dem før om nogle uger, er de allerede blevet brugt. På to projekter og en enkelt hyggeting.


Så nu er der et legehus på vej med posten til os. Og et drivhus. Og et sæt fine havemøbler. (Og så er der heller ikke så meget som en rød reje tilbage af feriepengene).

Det bliver fint ude i haven. Og så nævner vi ikke et ord om, at jeg ikke har skyggen af grønne fingre og derfor ikke aner, hvad jeg skal stille op med drivhuset. Havemøblerne, derimod - dem ved jeg godt, hvad jeg skal gøre med. Sidde i den ene stol, fødderne op på den anden og så en kop kaffe på bordet. Jojo - det skal nok blive godt!

***

Og mens jeg nu er i gang med det virkelig utrendy overforbrug, så kan jeg da også lige berette, at jeg forleden fik fem kjoler hjem til migmigmig fra Asos. Fordi jeg ikke har købt tøj i hundrede år og tilsyneladende ikke kan begrænse mig og bliver nødt til at gøre en indsats, nu jeg er sådan en, der arbejder hjemme det meste af tiden. Havde jeg ikke HDD (og forældrene i Den Nye Institution) at tage hensyn til, ville jeg nok forfalde til en joggingbuksen og badetøflen. Men det går ikke. Blev der sagt. 

Og i dag kom HDD så hjem med verdens største (I kid you not) tøj til Varanen, som jeg havde bestilt hos Flødebollernes mor (og tvunget HDD til at hente). Han er vokset ud af stort set alt sit tøj, så nyt måtte der til. Og jeg skal love for, at han er ekviperet nu. I en grad, så jeg ikke behøver tænde vaskemaskinen i de næste mange uger. Det er SÅ fedt (og tøjet er kjämpefint!) Tak igen, Louise!

Tøjbjerget!

18 kommentarer:

 1. Du er da vist bare landet det helt rigtige sted! og havelivet er nemlig skønt - selvom jeg ikke er særlig ihærdig med at klippe, så og beskære.. Jeg er bare god til at bruge havemøblerne!
  jeg drømmer også om et legehus til vores have - vildt, at du sådan bare lige har bestilt sådan et!:) Feriepenge er da en skøn ting..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også bange for, at jeg er lidt for vild med at beskære og lidt for LIDT vild med at så og pusle om de planter, der rent faktisk lever. Men der skal jo også være nogen til at sidde i havemøblerne :-)
   Ja, det er lidt vildt med legehuset. De er ikke helt billige, sådan nogle, men så er det jo skønt, at de glemte feriepenge kunne træde til :-)

   Slet
 2. Sommetider kan man blive ganske positivt overrasket over sig selv. Fx når man finder ud af, at det der have-noget faktisk er ganske hyggeligt. Og om ikke andet, så bygger du dig et driv-E-hus. Det kræver ikke mange grønne fingre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ooh - et drivEhus. Du siger noget. Så tror jeg bare, jeg kalder det et orangeri. Det lyder så smart :-)

   Slet
 3. Parallel-liv igen. Jeg har netop skrevet et indlæg, hvor jeg slutter af med at nævne at have-livet er toppen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Men det er det jo også! :-) (kan så godt være, jeg bliver af en anden mening, når jeg pludselig skal holde liv i et drivhus...)

   Slet
 4. Fedtet med haven skal du hurtigt finde ud af. Det er faktisk meget nemt. Det man nemt kan rykke op er som regel blomster og alt det som sidder uhjælpelig fast er ukrudt.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en god tommelfingerregel - bortset fra, at jeg garanteret kommer til at hive ALLE blomsterne op, fordi jeg er så ivrig efter at konstatere, om det er blomster eller ukrudt :-)
   Kh

   Slet
 5. Nej for pokker ikke fedtet men "det der" Ipaden laver nogen gange nogen pudsige forslag, hvis man ikke er på vagt.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 6. Argh mand, skulle have sagt det med legehuset. For jeg har et til salg - det koster gratis, men skal afhentes på Vestegnen. Helt nyt tag og hjemmebygget. Skal bare have en rengøring...

  SvarSlet
  Svar
  1. Argh, altså! Det er ellers et godt tilbud! Mon ikke, der er andre bloggere, der kunne tænke sig at gøre brug af det? (For tror, at to legehuse, alt andet lige, bliver lidt voldsomt på vores grund :-)) Vores grund er i øvrigt ret skør (den er meget skrå), så vi er blevet nødt til at købe et hus på pæle. Ellers skulle vi grave fra nu af og ind i evigheden for at få et stykke plant. Men tak for tilbuddet under alle omstændigheder. Hvorfor sælger du?

   Slet
  2. Det er min morfar & mormors, der står i deres have. Vi har ryddet meget op hos dem efter min morfars død, da vi planlægger at min mormor skal på plejehjem (snart for hun er begyndende dement - selv om kommunen ikke lige mener det er snart).
   Min morfar har selv bygget det og der er lagt nyt tag på det lige efter sommerferien. Det er brunt, men kan males. Der er små slagbænke og et bord i det (men al indmad kan erstattes med egne ting). Bor selv i lejlighed og min kusine, som tog drivhuset, havde allerede et legehus.

   Slet
 7. Det lyder skønt med spirende haveliv. Her på 3, sal forekommer det helt eksotisk med en grensaks og havenybegynderi. Håber I får en fest med legehus, drivhus og møblement:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også :-) (Og for bare et halvt år siden sad vi selv på fjerde sal og talte grimt om haver og grensakse. Og syntes, at det var alt for eksotisk til os. Men man har som bekendt et standpunkt, til man får et nyt :-)

   Slet
 8. Hvis jeg kunne finde ud af det, havde jeg lavet et hjerte her.. men <3 ># næ.. hmm..

  Men i hvert fald; det lyder virkelig smadder dejligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt forsøgt, ellers. Troede faktisk også bare, at det var <3 Hm.

   Det ER smadderdejligt! Kommer I snart ud og leger?

   Slet
 9. Fornemmer på en eller anden måde, at det der med at gå i haven, ret meget handler om at slå nogle plante ihjel for derefter at save dem i stykker.

  Netto har billige dahlia-løg i denne uge, måske du lige skal runde din lokale butik og snuppe at par til din have.

  *fruF

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes - Demolition Woman, det er mig! Jeg er langt bedre til at bryde ned end at bygge op; tænker, at det skyldes min manglende tålmodighed :-)

   Tak for tip om dahlialøg (som jeg ikke aner, hvad er. Øglen har en veninde, der hedder Dalia, men det har næppe noget med hende at gøre). Men billigt er godt. Jeg må af sted :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...