mandag den 22. april 2013

Har jeg forøvrigt husket ...

... at fortælle, at ham Varanen helt har sløjfet sutteflasken? For det har han nemlig - for ret præcist ti dage siden. Nogen vil måske mene, at det er på høje tide, eftersom Varanen runder de 19 måneder i dag (til-lyk-keeee!), men når man er så glad for sin aftenflaske som Varanen, så er det altså ikke 'bare lige'.

I lang tid har det næsten været det rene vand, der var i aftenflasken. Blandet op med en anelse mælkepulver for at give lidt smag. Kort efter påske løb vi så tør for mælkepulver, og jeg havde med vilje undladt at købe mere. Så gik der en-to uger med en aftenflaske bestående af lunt vand og en lille sjat æblejuice, men d. 12/4 (ja, vi er meget præcise i vores dokumentation af vores afkoms gøren og laden herhjemme) gad Varanen ikke have den, så den blev skubbet væk. Hvilket vi tog som et 'Nåmn, så er du nok færdig med dén så'n for altid'. Og det er gået over al forventning. Medgivet: Når det er HDD; der putter. Jeg havde lige en enkelt aften, hvor jeg cavede og blandede lidt saft, da Varanen skreg og skreg og skreg (og HDD ikke var hjemme), men der blev kun drukket en lille smule, så dagene, hvor flasken kunne berolige ham, er i dén grad ovre. Siden har Varanen ikke efterspurgt flasken overhovedet. Tænk engang - jeg havde regnet med, at det ville koste blod, sved og tårer at få den fra ham, men med HDD's magiske putte-touch, har det ikke været nødvendigt. Yay. Og lidt vemodigt. Det var den allersidste rest af baby, der røg der.

Jep, det er den her store dreng, vi snakker om. Som ser så dejligt koncentreret ud. Og det var han også. I sådan cirka en milliardendedel sekund. Inden han væltede alle perlerne (der var væsentlig flere end på billedet, kan jeg afsløre) på gulvet 

Træt og uskyldigt udseende Varan

Næste skridt er, at få Varanen til at acceptere mig som puttemaskine også. Men vi venter lige et par uger - den kloge sunder synes nemlig (heller) ikke, at der er nogen grund til at lave alt for mange forandringer på én gang. Og med ny(ish) institution og nu ingen aftenflaske kan vi godt lade ham beholde putterutinen med HDD lidt endnu. Og det er nu også så hyggelig en rutine. Ikke, at der er mange ben i den, men HDD gør tilsyneladende Varanen så rolig, at han kan ligge alene i sin seng og synge (arj, ok - nynne) Mester Jacob og afprøve de nye ord i vokabulariet - "Fuuuuh!" (fugl), "BI!" (bil) og "Hgo!" (sko). Helt modsat, når det er mig, der prøver at putte ham, hvor det ender med gråd og tænders gnidsel og en arrig dreng, der kaster alting ud af tremmesengen, indtil han går omkuld af træthed og udmattelse. Det er meget meget mærkeligt, men det, at han bliver så vred over, at jeg går ud af hans værelse, passer jo meget godt overens med, hvor psykopatschen morsyg han er. Min lille, frustrerede mand.

***

... Og til jer, der sidder åndeløse af spænding efter at høre, om vi klarede at skovle 1 ton skærver om på terrassen i går, så: Ja, vi klarede det. Og har ondt i armene i dag. Det bliver smadderpænt - især, når vi lige får bestilt et ton skærver MERE. Hvem havde anet, at en relativt lille terrasse bare sådan uden videre kan opsluge tre ton skærver? Med vores held er vi ikke hjemme, når de kommer og afleverer det nye ton skærver heller, så det bliver spændende at se, hvor de finder på at stille dem denne gang. Foran hoveddøren, måske, så vi hverken kan komme ud eller ind? Jeg viser i øvrigt hellere end gerne billeder, når næste læs skærver er kommet på. Indtil da kan I bare forestille jer byggepladslignende tilstande med river og trillebører - og jord - over det hele.

Til gengæld for de manglende billeder af terrassen, kan I få et enkelt snapshot fra køkkenet. Hvor min nymalede nye hylde kom op på de næsten nymalede nye tavler. Når vi er lidt længere med omgivelserne (læs: Når vi har fået en køkkenvask, og bordpladerne ligger, hvor de skal - i stedet for at stå i gangen, hvor jeg går ind i dem HELE tiden!), så skal jeg nok tage flere billeder, mkay!?

9 kommentarer:

 1. Tillykke med flasken. Høje tid og høje tid. Harald er blevet tre og elsker sin flaske med varm mælk et par gange om dagen. Jeg tror ikke den forsvinder uden kamp. Men jeg ved det ikke, for jeg har ilke forsøgt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er jo heller ingen grund til at ændre noget, der virker. Lyder egentlig også ret så hyggeligt med en flaske med varm mælk :-)

   Slet
 2. Hvor er Varanen skøn! Forstår ikke dine bekymringer mht. vuggestue. Jeg ville nusse ham hudløs ;)
  Jeg har en dåse magen til, og jeg elsker den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Taak - jeg synes jo også, at han er skøn. Og heldigvis lader pædagogerne i den Nye Vuggestue til at synes det samme. De himler i hvert fald op om, hvor sød og kær han er, så jeg satser på, at han får den opmærksomhed, han har brug for :-)
   Dåsen er fantastisk. Vi havde en i mit barndomshjem (er jeg sikker på, selv om min mor har glemt alt om den), og da jeg fandt den hos en veninde (maleneshverdage.blogspot.com, faktisk) for en 50'er for snart mange år siden, slog jeg til med det samme :-))

   Slet
  2. Sjovt! Jeg har arvet dåsen af min mormor ;)

   Slet
 3. Åh ja, det er nemlig næsten lige så vemodigt som det er dejligt, når den slags baby-ting pludselig er fortid.

  Tre tons skærver; I er (sgu) ret ihærdige!

  Sidder lige og prøver at fortrænge, at jeg har læst dit allergi-indlæg. Donnaen har fået taget blodprøve, der viser udslag mod birk, græs, hund, kat og støv. Nu er hun henvist til priktest (det vil vores egen læge ikke), mens jeg foreløbig skal have taget en blodprøve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved heller ikke, hvad der sker med de skærver, altså. Havde jo regnet med, at det ville være gjort med 1 ton, men nej - nu er tredje ton på vej med fragtmand. Og SÅ må det også være nok!

   Åhhh nej med Donnaen. Lad os håbe, at blodprøven bare viser worst case-scenario, og at priktesten lader hende gå ram forbi...

   Slet
 4. Tillykke med stop af natteflasken med sjap-vand. Fedt trick som vi nok kommer til at bruge om nogle måneder, for R er i en alder af 13 måneder endelig begyndt at storelske flasker. Hænger nok sammen med ammestop, men vi lader hende altså få lov at få flasken i erstatning.
  Tak for billedet af hylden, den er toplækker i gul. I min barndom synes jeg de hylder var grimme , i dag ville man jo næsten bytte sin førstefødte for en ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes da bestemt også, det lyder som en god idé med erstatning i flasken til den lille, ammestoppende R. Der er jo ingen grund til at hive tæppet helt væk under de små, hvis de kan lempes lidt ind i nye rutiner med en flaske hist og pist :-)

   Jeg er også rigtig glad for hylden - særligt efter, den blev malet gul. Men det er sjovt med det der mode i boligindretningen - for bare få år siden, ville jeg have forsvoret, at jeg nogensinde skulle have sådan en inden for dørene. Og lige pludselig sad jeg og scoutede dba.dk som en lille vild. :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...