fredag den 19. april 2013

Nå, men så blev man da lige pludselig multiallergiker ...

Ok, jeg havde jo nok på fornemmelsen, at når man har en ret stor mistanke om, at man tåler hassel-pollen virkelig dårligt, er det ikke nogen god idé at kværne 80 milliarder hasselgrene i en kompostkværn. Selv om det var HDD, der stod for det meste af kværneriet, har jeg virkelig lidt på pollen-måden; Kløende øjne, kløende svælg og irritation i næsen. Jeg har været generet af pollen de seneste par år efter en særlig heftig birkesæson, men i år har det været særlig slemt (måske på grund af ovennævnte 80 milliarder hasselgrene), så jeg havde bedt om en priktest hos lægen. Hun var ikke meget for at give mig en, for "du kan jo bare tage noget antihistamin og se, om det hjælper", og hun var ikke umiddelbart lydhør over for mine argumenter omkring, at de egentlig kunne være meget rart at vide præcis, hvad det er, jeg er allergisk overfor. Men det lykkedes mig alligevel at vriste en test ud af hende, og den fandt så sted i går.

Ud over, at det ikke er specielt rart at blive prikket i 10 (næh, 20, faktisk) gange, så er det endnu mindre behageligt, at blive prikket med noget, der klør som bare pokker. Særligt, når man har fået at vide, at man ikke må klø igen. Men jeg overlevede. Og fik resultatet, som kunne fortælle, at jeg ganske rigtigt er allergisk over for birk. Og græs. Og kat. Og to slags husstøvmider.

SUK, mand! 5 allergier ud af 10. Hvor nederen er det? Og kat?! Hvad sker der for dét? Altså, min far er godt nok også allergisk over for katte (indsæt selv grusomt scenarie fra barndommen, hvor vi måtte skille os af med kælekatten, fordi den afstedkom en del allergiske reaktioner hos patriarken), og min bror er allergisk over for husstøvmider, så jeg burde måske have set skriften på væggen. Men alligevel. Nu kan jeg ikke længere argumentere imod det marsvin, HDD synes, det er en god idé, Øglen får (ville måske synes, det var en bedre idé, hvis jeg ikke arbejdede hjemme og skulle høre på dets moslen rundt hele dagen og have dårlig samvittighed over, at jeg ikke lukkede det ud af buret hele tiden) og sige, at jeg synes, det er en bedre idé med en kat. For "det ville være direkte dumt at anskaffe sig en kat", som lægen sagde. På plussiden (eller hvad man nu kan kalde det), sagde hun, at folk, der er allergiske over for katte, også ofte er allergiske over for gnavere, såeh...

Og birk viser sig så at være den pollentype, der krydsreagerer med allermest. Den krydsreagerer med ALT, faktisk. Undtagen vand. Og spelt. Så det bliver sjovt. Eller noget. Så det er åbenbart ikke tilfældigt, at mine læber hæver, når jeg spiser æbler, eller jeg klør i hele kadaveret, når jeg spiser nødder. Men det vidste jeg egentlig godt - har bare været i fornægtelse. Så nu har jeg fået en liste så lang som dødehavsrullerne (næsten) med ting, jeg kan reagere på. Og krydser dem af, efterhånden som jeg spiser dem og henholdsvis klør eller ikke klør. Oh the joy (!)

Indtil videre ser det dog ud som om, jeg er home free, hvad angår gulerødder. Og pærer. Så jeg må appellere til Ben & Jerrys om at lave en variant med de ingredienser i stedet for chokolade og nødder. Yay (!)

Arj, det går jo nok altsammen. Jeg skal bare huske at æde antihistaminer. Og gøre rent. Hvilket jeg overhovedet ikke gider, så fra på onsdag får vi rengøringshjælp. Desværre ikke på recept, men alligevel er det en form for doctor's order. Så der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Multiallergiker (det kaldte lægen mig!) eller ej!

15 kommentarer:

 1. Øv, synes godt nok det må være den ultimative nedtur at være allergisk over for nødder, chokolade og æbler, som i en snæver vending kan være sådan lidt slikagtige.

  God bedring eller noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil videre lader jeg som om, at jeg ikke ved, at der er nødder i chokolade. Og ser, hvor lang tid, der går, før allergien finder ud af, at jeg snyder den ;-)

   Nødder har jeg (desværre) accepteret for nogen tid siden, at jeg bare ikke kan med i rå form. Men æbler - dét er f*nme nederen!

   Slet
 2. Shit osse. Det var da en hård omgang. Til gengæld så jeg is med gulerødder sidst jeg var i London. (Det var godt nok til hunde, men alligevel.. - ja, man kan få is til hunde, meget mærkeligt!)

  Håber du ikke får allergiske reaktioner på den der gin fra krea-skabet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Is med gulerødder til hunde? London er et mærkeligt sted indeed :-) (Og jeg troede såmænd ikke, at du var sindssyg mht. den gin. Jeg tænkte tværtimod, at jeg da egentlig godt gad at have et kreaskab. Især, hvis der var gin i det)

   Slet
 3. Ok, jeg er ikke sindssyg selv om det nok virker sådan, men min bloglovin fik det til at se ud som om, du var julesrules, deraf min kommentar om gin.. Sorry!

  SvarSlet
 4. ... hvis man skal gå efter at glasset er halvt fuldt, så vil jeg sige YAY for rengøringshjælp! Det skal vi også have (lige så snart, jeg har fået et job, ikke?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi går klart efter det halvfulde glas, så YAY til rengøringshjælp. Bestemt! Vi havde egentlig besluttet os for at spare det væk, men vi gider jo ikke gøre rent, og nu, hvor jeg pludselig er allergisk, så bliver vi jo NØDT til at have en rengøringshjælp. Ikke?! ;-)

   Slet
 5. Øv, jeg kender det kun alt for godt. Jeg deler alle dine allergier og har så i øvrigt en god håndfuld flere. Heldigvis finder man jo efterhånden ud af at indrette sig efter det, så man får så få gener i hverdagen som muligt.
  At lade et marsvin - eller et andet pelsdyr - flytte ind hos en allergiker, ville være noget af en satsning :-(

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh dog - så har du da også dit at døje med. Men du har ret; man finder ud af at indrette sig efter det, og når alt kommer til alt, så er mine allergier jo barnemad i forhold til, hvad mange andre render rundt med.
   Men du har ret; pelsdyr er nok ikke lige det, vi skal give os i kast med. Desværre. Er dog ret overbevist om, at Øglen ikke vil synes, at lægens forslag om en guldfisk vil falde i smag :-)

   Slet
  2. Da vores børn var små, havde vi en højt elsket landskildpadde :-)

   Randi

   Slet
 6. Øv altså, men det er nu dejligt at vide direkte hvad det er man er allergisk overfor, så kan bedre tage sine forholds regler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, Susanne. Og det var også derfor, jeg gerne ville have lavet den priktest i første omgang. Fordi jeg gerne vil vide, hvorfor det nu lige er, jeg skal tage antihistamin og alt muligt andet 'sjovt'.

   Slet
 7. Jay for rengøringshjælp! Så bliver man også tvunget til at rydde ordentligt op en gang om ugen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps! Der er lutter fordele ved en rengøringshjælp!

   Slet
 8. Der er hverken nødder eller æbler i kaffe! Eller pels..

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...