lørdag den 13. april 2013

Nixen bixen, Karen Blixen

Ja, nu bor man vel i Nordsjælland, og så må man jo forfine sit sprog. Mener Øglen åbenbart, for lige siden hun holdt piratfødselsdag for børnehaven, og en af de store piger afsluttede mit "Nixen bixen" med et listigt "Karen Blixen", har Øglen også sagt det. Muligvis fordi jeg syntes, det var rimelig sjovt! Og måske/måske ikke er kommet til at sige det et par gange siden.

I påsken gik hendes 'Nixen bixen, Karen Blixen' helt over gevind, men hun havde også usædvanligt opbakkende publikum i form af både Mårmor og Mårfar. Sidstnævnte greb muligheden for at proppe lidt lærdom ind i hovedet på den unge dame, så nu ved Øglen, at "Karen Blixen har boet i Afrika. Og da hun kom hjem, begyndte hun at skrive en masse bøger". Øglens blik blev dog temmelig formørket, da jeg bød ind med noget om Isak Dinesen og pseudonymer i al almindelighed, men så lad gå da. Og hun misser ikke en chance for at sige det nu heller - så snart, der er grund til at sige nej (og det er der tit, lader Øglen til at synes), sker det med et "Nixen bixen, Karen Blixen". (I visse tilfælde - hvis hun er rigtig sur - råber hun "NæHÆÆÆÆJ, Karen Blixen", men hun opdager sjovt nok hurtigt, at det ikke rimer ...)

Vi leger "Nyhederne" ...  

Og nu har vi så besluttet, at fascinationen af om ikke Karen Blixen selv, men så hendes navn, skal  fodres. Og hvilken bedre måde at gøre det på end ved at besøge caféen på Rungstedlund, der skulle servere en killer-brunch?! Det er de umiddelbare planer for morgendagen, men lad os se, hvad humøret bringer. Og temperaturen på de små pander. Øglens var i hvert fald ret varm her til aften, og Varanen lyder som en blæsebælg, når han trækker vejret, så måske Karen Blixens brunch må vente. Desværre - både fordi det er synd for reptilerne, hvis/at de er sløje, men også fordi det er lidt synd for os. Jo mere vi er hjemme, jo sværere er det nemlig at komme med undskyldninger for, hvorfor det nu lige er, at vi ikke får kværnet de vanvittige mængder afklippede grene, vi har liggende i haven, med en lejet komposteringskværn. Har allerede brugt hele dagen i dag på det, men vores have er tilsyneladende vældig inspireret af Særimner og lader til at generere nye grene hele tiden. Så det ser ud som om, det har lange udsiger med at blive færdige. Derfor kan vi ligeså godt overspringshandle i Rungsted, og hvis det oven i købet kunne involvere noget brunch, er der jo ikke et øje tørt. Vi er nemlig nogen, der savner et hæderligt caféliv heroppe i Forstaden. (Og så er vi i øvrigt også nogen, der har spist aftensmad på "Madonnas". Og godt nok fået grin, smil og jublen ud af ellers temmelig trætte reptiler, men allywl. Om tre uger har vi også købt crocs, matchende fritidssæt og et fortelt. Provinsen er en sniger, er den).

Lige om lidt kommer der Barnaby på DR1, og der er chokoladeskildpadder i køleskabet. Ikke actionpacked, men fannarme hyggeligt.

5 kommentarer:

 1. Hold nu op, som hun ser skøn ud på det foto ;-) og jeg må da vist hente et par papkasser ind, så vi også kan få lidt sjov ud af dem ;-)
  Og af alle ting i verden man kan lære at sige i børnehaven er nixen bixen Karen Blixen klart en af de bedre ;-) Klart I må til Rungstedlund! Og selvfølgelig er alle mand friske og raske - det håber jeg da i hvert fald :-)

  SvarSlet
 2. Det er sjovt med det der nixen bixen, Karen Blixen. Min mellemste søn samlede udtrykket op som barn - sikkert i skolen. Vi tog det til os i familien, og jeg har nu også flere gange hørt Sander sige det. Det lyder bare herligt, når det kommer fra sådan en lille skrupsak :-)

  Randi

  SvarSlet
 3. Barnaby skal man ikke spøge med ;-) - jeg er også fan!

  SvarSlet
 4. hahahahah, det er sjovt.

  Lær hende denne også:

  (n)Ej sikke lej, sikkeladetus

  SvarSlet
 5. Årh manner, jeg skulle være flyttet til forstaden. Kun der må man sidde i en af de der magelige og supergrimme lænestole iført matchende fritidssæt og se barnaby, mens man kværner mælkechokolade og taffelchips. Her (og nok egentlig også i nordsjællandske forstæder) kan man kun gøre det, hvis man trækker gardinerne for. Og sådan nogen har vi stadig ikke her 11 måneder efter flytningen.

  Nixen bixen, Karen Blixen :-) Jeg håber, at I kom afsted til brunch.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...