torsdag den 4. juli 2013

Groundhog day

... For Varanen, lader det til. Og nu efterhånden også os andre, eftersom nævnte Varan er mange timer over sin sengetid. Og temmelig uglad omkring det.

From og rosenduftende. Men ak - idyllen brast et par timer senere

Men når man ikke engang er to år gammel, sucks det åbenbart big time at komme en tur til wannabe-storby i nabolaget efter vuggestue for at få en ny sommer-klapper (eftersom vores trofaste Emmaljunga Nitro forleden besluttede sig for at selvdestruere lige midt i indkørslen ved at smide det ene forhjul. Heldigvis kan man godt få et nyt - svenskerne skal bare lige bruge 7 uger på at lave det. Hvilket er helt forståeligt, eftersom det må være meget vanskeligt, når nu man har en barnevognsfabrik til formålet. Eller ... Vent lige lidt).

Derefter er det nederen (hvis man er Varanen), at man ikke må destruere en skobutik, hvor man er løbet ind udelukkende for at lave ballade, og sidenhen bliver man gevaldigt vred over ikke at måtte løbe hovedløst ud på trafikeret vej.

Aftentur med virkelig ked og træt vogn-fyld (og ny klapper)

Og prikken over i'et var så, at man skulle i seng efter leg og aftensmad. Ikke tale om, så der blev grædt og skreget i tre uendeligheder, og den lille stakkel kunne slet ikke falde til ro (hvornår er der i øvrigt nogen, der begår en tigerspringsbog om de 1-2-årige? For der sker altså også en ting eller to rent udviklingsmæssigt i det tidsrum, skulle jeg hilse og sige. Og hey - hvis nogen af jer derude vil skrive den, vil I så ikke godt love at lade være med at komme med så irriterende 'cases', som der er i den oprindelige tigerspringsbog?). Det blev faktisk så slemt - og var faktisk så synd for alle - at undertegnede til sidst tog ham med på længere vandretur i den nye klapper #skråplan. Hvilket tilsyneladende heller ikke var så populært. Til at begynde med, altså, for nu sover han. I tremmesengen, oven i købet (godt nok i sin jakke), da transmogrifningen fra klapper til tremmeseng mistænkeligt nok foregik temmelig fredeligt. (Skrid Nemesis).

Sødt sovende, netop ankommet hjem. Efter en times travetur 

Nu vil jeg tage mit løbetøj af igen og rent faktisk ærgre mig over, at jeg ikke kom ud at løbe min planlagte tur her til aften. Men trods alt ikke ærgre mig nok til, at jeg løber nu. Klokken 22 er for sent at løbe. Det har jeg selv bestemt.

Når alt kommer til alt, er det egentlig en meget velvalgt dag, Varanen har udset sig til at være dagen, hvor han råbte "lor(t)!" for første gang ...

----

Heldigvis har langt fra alt i dag været lort. Øglen og jeg har holdt fridag sammen, hygget med opgavebøger, karbad, nabodrengen og besøg af Øglens (og min) veninde fra gammel mødregruppe. Hygge med hygge på.

6 kommentarer:

 1. Nååååh den lille Varan, så faldt han omkuld :) Hvad er det med børn i en alder? Jeg bliver seriøst bange for Roxie sommetider, så meget temperament og raseri, frustration og lignende der kan være i så lille et menneske... Så på en måde bliver jeg glad, når andre har samme problem, for så er det da ikke kun hjemme hos os. Selv om jeg selvfølgelig er ked af i havde en hård dag :)

  - også ville jeg bare lige høre, hvilke opgavebøger bruger du til Øglen? Det lyder spændende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender godt til det der med at føle sig trøstet af, at andre også har vrisne smållinger :-)

   Arjmen, "opgavebøger" er måske også så meget sagt. Det lyder så skoleagtigt, og i virkeligheden er det bare tegne-,/male-/(for)tælle-halløj. Meget hyggeligt. Men altså lige for øjeblikket hitter de dersens MoshiMoshi-hæfter, man kan købe i Tiger. Og ellers har vi brugt et Hello Kitty-hæfte (gud bedre det) og nogle Barbie-blade, Øglen har fået charmet sig til i et svagt øjeblik (I repeat: gud bedre det). Men altså - opgavedelen i bladene fejler ikke noget. Og de er som sagt meget hyggelige at lave, forudsat altså, at man kan finde ro til det med en lille hidsigprop om benene :-)

   Slet
  2. Hm, moshi moshi i Tiger, det må jeg afsted efter! Synes jeg læste noget i et af de nyeste voresbørn, at der var nogle hæfter til 3-4årige, så de kunne LÆRE noget, men glemte at huske i med min hjerne :)

   Ja, sidste gang jeg havde mødregruppen på besøg, blev jeg så lykkelig over at alle børnene skreg... At det ikke kun var mit barn, der var lidt umuligt :)

   Men håber I får en god og nem dag imorgen :)

   Slet
 2. Ah de skal altså også have lov til at have en øv dag. I dag var så Varanens. Mindstemanden her i huset havde også i den alder (og jeg tør næsten ikke nævne det) men har engang i mellem en øv dag, hvor alt bare ikke er ok og så bliver der altså skældt ud.... Nu med ord på og smækken med dørene. Men det får han så lov at have....

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork, Varanen skal skam have lov til at have (næsten) alle de øv-dage, han har lov til. Jeg får bare så ondt af ham, for han er tydeligvis frustreret, og når han har kørt sig selv op i en spids OG er overtræt, så er det ikke sjovt at være ham. Eller os, for den sags skyld, for vi vil jo bare så gerne hjælpe, men det er lidt svært, når intet hjælper.

   Øglen har også stadig øv-dage fra tid til anden, og dem får hun også lov at have. Til gengæld er de lidt nemmere at håndtere, når der er lidt mere sprog at gøre godt med, end det er tilfældet hos Varanen lige nu :-)

   Slet
  2. Ja, heldigvis bliver det nemmere når de bliver større. Jeg synes også det er synd for dem når de har de dumme dage for man ved jo godt fra en sig selv, at øv dage er trælse at have. Godt han vågnede glad og jeg griner altså lidt endnu over hans nye ord Lort:) Vi har også myre fra tid til anden i badeværelset. jeg køber de der små lokkedåser og det hjælper.

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...