tirsdag den 17. september 2013

Hej efterår

Jeg elsker efteråret. Det gør jeg virkelig. Og når det er 28 grader varmt udenfor, sukker jeg i virkeligheden lidt hemmeligt efter, at det bliver så køligt, at jeg kan putte mig i en varm sweater og drikke en kop te kaffe i stearinlysets skær. (Men det må man ikke sige til nogen - så bliver man lynchet. Så scchhhh!) Men - bare for en god ordens skyld - jeg holder også meget af sommeren. Jeg elsker fx at have bare tæer i sandalerne og at kunne gå ud uden jakke. Og - ikke mindst - kunne sende reptilerne ud, uden de er pakket ind til den store guldmedalje.

For er der noget, jeg næsten ikke kan bære ved efterår og vinter, så er det, hvor nemt det er for et lille reptil at blive koldt og snottet. Bacillerne står på spring, og det gælder om at pakke afkommet ind så lunt og godt, som det overhovedet lader sig gøre. Hver gang de skal ud. #Suk.

Nå. Men lun og god indpakning er jo desværre ikke gratis. Varanen er der styr på, for den flyverdragt jeg købte til ham (brugt) sidste år, var så stor, at jeg i allerhøjeste grad må formode, at den også kan rumme ham i år. Øglen, derimod, er skudt i vejret i en grad, så det er helt kriminelt. Og der er ikke en jordisk chance for, at hun kan passe den Reima i str. 98, som hun med hiv og sving kunne bruge sidste år (så er der nogen aftagere på linjen til en mørkelilla Reima i str. 98 i rigtig god stand, siger I lige til, ing'?!). Hun mangler naturligvis også vinterstøvler - det gør Varanen i øvrigt også - og et sæt termotøj kan hun nok heller ikke undvære.  Selv om jeg vil prøve at se, om hun ikke kan passe det sæt, der var med i posen med Varan-tøj fra Birgitte. Desuden er hun vokset ud af mere eller mindre alt sit almindelige tøj overnight, så garderoben skal også have et gevaldigt boost.

Ja.

Det er dyrt at have børn. Lad os bare konstatere det. Særligt omkring vintertid. Det er ikke så meget fordi, jeg synes, hver enkelt ting er dyr-dyr. Altså, omkring en tusse for en flyverdragt, der bliver brugt dagligt i flere måneder, synes jeg ikke er dyrt. Det er bare mange penge. Særligt fordi der er pænt mange andre ting, der sluger penge fra os lige i øjeblikket. Det Våde Hus, for eksempel. Så da Lego Wear, som sendt fra himlen, spurgte, om jeg mon ville teste noget overtøj fra Lego Tec, blev det et stort ja tak herfra.

"Jeg beholder den bare på, mor" 

Valget faldt på denne her svend i lilla. Og selv om jeg egentlig synes, de fleste af deres flyverdragter og jakker til børn her så rigtig lækre ud, var det ikke så svært et valg. Jeg er ikke så meget til travle mønstre og vilde farver, så en ensfarvet sag med fine detaljer i kontrastfarve er meget mere mig. Og Øglen, som var den, der besluttede sig for den lilla farve.Flyverdragten er lige kommet og virker rigtig lækker. De røde detaljer på dragten er dog nærmere lyserøde, men det klager man bestemt ikke over, når man er en Øgle, hvis yndlingsfarver tilfældigvis (og nok ret typisk for alderen) er lilla og lyserød. Dragten passer i øvrigt Øglen helt perfekt. Jeg havde ellers forventet, at den var lidt til den store side, men nej - str. 110 er åbenbart spot on, rent størrelsesmæssigt for små store øgler. Så nu venter vi bare på, at det bliver koldt nok til at prøve den af udendørs også ...

12 kommentarer:

 1. Sikke en lækker flyverdagt. Så kan de kolde måneder bare komme an :-)

  Randi

  SvarSlet
 2. Uh, den er da cool. Kunne måske være en vej ud af flyverdragtjunglen for mig. For det er sgu da for viderekommende. Bør jo nærmest have en ph.d i emnet, inden man indkøber for første gang. Sådan føles det i hvert fald...

  SvarSlet
 3. Den ser superlækker ud. Vi SVÆRGER til Hummel! Yngstemanden får en nyindkøbt brugt i grøn, næste år kan han arve storesøsters gamle grønne. Storesøster har fået en spritny til halv pris fordi det var sidste års farve. Som om hun ikke er ligeglad. Den er lilla og gul, som er yndlingsfarver sammen med lyserød, rød, grøn, blå, orange, guld, sølv......

  SvarSlet
 4. Den ser rigtig lækker ud, den der dragt.
  Jeg elsker alts også efteråret lidt. Fordi man så kan have tøj på igen. Jeg sveder som en hest, når det er varmt. Og kryber rundt i skyggen. Jamen jeg er bare slet ikke til det. Til gengæld er det så top-nederen, når det bliver rigtig vinter og man skal have alt det varme grej på, for er der noget som kan gøre mig mere hys end varm sommer, så er det at stå med overtøj på og kæmpe med en rollings vinterstøvler...
  Tillykke med den nye lilla sag
  - Og speaking of badeværelse. Jeg har sendt en dejligt badeværelsesgulv til dig på Pinterest, som er lige i øjet for sådan nogle som Jer:)

  SvarSlet
 5. Yes Score!! Vi fik en lilla flyverdragt til Jolina fra Lego Wear sidste år, og den var alletiders! Jeg håber hun kan presses i den igen i år :-)

  Og ja, efterår er nice. Der er noget over lækre støvler og en stor sweatervams. Knap så meget over regn og slud.

  SvarSlet
 6. @Randi: Lige præcis!

  @Stine: Åh ja - vintertøjsjunglen. Den er cwazy. Og hvis du lige tror, du har grejet den med flyverdragter, så bare vent til du skal i gang med vinterfodtøjet. Vinterstøvler er nemlig ikke bare vinterstøvler. Der er jo også termostøvler. Og forede støvler. Og Gore-Tex. Og og og. (ARGH!)

  @Louise: Den føles også ret lækker, omend jeg er høfligt skeptisk overfor den. Fordi den jo ikke er Reima, som er det, vi svor til. Før jeg fik en flyverdragt for freeee. Køber i øvrigt også gladeligt sidste eller forrige års farve, hvis jeg kan spare nogle knaster. Som jyde må jeg nægte at bruge mere end højst nødvendigt på sådan noget grej. :-)

  @Husmoder: Tak for Pinterest-board. Det var gånnåk farvet, det gulv, men pænt. Tror dog, det bliver liiiiige mønstret nok på vores bette badeværelse. Og i øvrigt har vi fundet fliser nu. De er meget blå. Men pæne!

  @Karoline: Ah ja, jeg kan da egentlig godt huske, at I fik Lego-overtøj sidste år. Godt at høre, at I har været glade for det!

  SvarSlet
 7. Åh dog, er det allerede tid til at skaffe sig vinterudstyret?! Jamen, jeg har jo lige købt sandaler til ungerne!

  Trolden har heldigvis arvet tre flyverdragter, som sidste år var for store til hende, så jeg krydser fingre for, at de passer i år. Rumpen er derimod ved at indhente storesøster i tøjstørrelser (han: 92, hun: 98 på vej mod 104), fordi han er så bred i det, så jeg er ikke sikker på, at vi har noget han kan arve.

  Jeg har ikke nogen mærker, jeg sværger til. Da jeg oftest er lidt i sidste øjeblik med sådan noget, handler det mest om, hvad der er til at få for en rimelig pris.

  SvarSlet
 8. ELSKER DET OGSÅ! Hej, liflige efterår! Den sprøde luft og den helt særlige efterårssol er omsider ved at indfinde sig :)

  Laber flyverdragt. Dejligt og velfortjent, at din fine blog kaster gaver af sig.

  SvarSlet
 9. Hvor er hun skøn i sin fine, lilla dragt. Nu håber jeg næsten det hurtigt bliver så koldt, at hun kan få den på hver dag:-)

  SvarSlet
 10. Åh crap. Har allerede noia over flyverdragtcirkus. Og kan da slet ikke magte, at det meste af verden for længst har styr på vintergarderoben til småfolket. Er tydeligvis totalt utjekket mor på det område. Er det ikke ok at satse på, at nogen løser det for mig? ;-)

  SvarSlet
 11. Hvor meget havde du tænkt dig at skulle have for den "gamle" flyverdragt?

  SvarSlet
 12. @Gravidgrahvad: Ja, jeg fatter heller ikke, at det er ved at være nu. Det har jo lige været sommer.

  @Juliette: Præcis. Efterår er skønt!

  @Løvinden: Den er nemlig rigtig fin. Men det kolde vejr må nu meget gerne vente til vi ikke længere skal udenfor i bad- og toiletvognen for at tisse ;-)

  @Stine: Det er helt ok at satse på, at nogen fikser det for dig. Om ikke før, kan du selv skride til handling, når vuggestuen kigger stramt på dig og siger noget alvorligt om, at det er ved at være tid til termotøj. Og ja, det er sket for mig ;-)

  @Kirstine - jamen, øhm ... Altså, jeg har sat den til salg på dba for 400 bobs, men vi kan godt finde ud af en særlig bloggerpris ;-) Du kan se den her: http://www.dba.dk/flyverdragt-laekker-lilla/id-1002836682/

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...