fredag den 6. september 2013

Ting, jeg (åbenbart) burde tænke over

Scenarie: Forleden, på vej hjem fra afhentning af reptiler. Mig gående, dem i kassecyklen (nogen nægtede at tage cykelhjelm på, ahemVaranenahem, og så kan cyklen jo, som vi alle ved, ikke cykle rigtigt).

Mig: Nåh, unger - har I haft en god dag?

Varanen: YEAHHHH!

Øglen: Ja. Vi har været på tur.

Mig: Det er rigtigt! Hvor var I henne?

Øglen: I Dyrehaven!

Mig: Hvor dejligt! Huskede du din madpakke, så? (Har smurt madpakke til hende tre dage i denne uge og grebet mig selv i rent faktisk at savne at gøre det dagligt. Er det mærkeligt?)

Øglen: Ja. Men jeg har ikke spist så meget af den.

Mig: Det er helt i orden. Var det fordi, du ikke var sulten? Eller var der for meget med? Eller var det fordi, du ikke kunne lide maden - for så får du bare noget andet med i morgen (ja, jeg snakker og spørger måske lige vel rigeligt ved sådan en aflevering)

Øglen: Det blev for meget for mig. Der var ALT for meget mad!

Mig: Ok. Jamen, så giver jeg dig bare lidt mindre mad med i morgen

Øglen: Ja. Det må du altså gerne lige tænke over en anden gang. Jeg kan jo ikke spise så meget!

---

Scenarie: Samme som ovenstående, blot en anden dag. Hvor vi rent faktisk cyklede, fordi alle mand godt gad spænde hjelmen (so to speak).

Øglen: Varanen har snart fødselsdag!

Mig: Det har han nemlig. Hvad tror du, han ønsker sig Øgle? Hvad ønsker du dig, Varan?

Varanen: IS OG COLAAAAH! (to ord, han er blevet utrolig glad for på det seneste. Vel og mærke selv om ingen af børnene nogensinde får Cola. Så nu har jeg henstillet til, at han i stedet råber KLID OG BROCCOLI. Men ikke om han gider!)

Øglen: Hmmm ... Måske han ønsker sig en bold? Ønsker du dig en bold, Varan?

Varanen: JA!

Mig: Det var en god idé. Han kan godt få en bold. Og så tænkte jeg på sådan en hængestol, som T og A har. Du ved, den I legede med i sommerferien. Tror du, det kunne være sjovt for Varanen - og dig - at få sådan en?

Varanen: JAHHHH!

Øglen: Hvis Varanen skal have sådan en, så vil jeg også have en!

Mig: Lige præcis sådan en er ret nem at deles om. Så vi nøjes med en.

Øglen: Jeg VIL have sådan en!

Mig: Joeh, altså, det kan jeg godt forstå, men *indsæt selv længere klamamse om, hvem det i grunden er, der har fødselsdag, og dengang Øglens havde fødselsdag, så blablabla*

Øglen (surmulende): Jeg synes, Varanen skal have et stort, mørkt hus i fødselsdagsgave!

Mig: Hvad skal han bruge det til?

Øglen: Han skal bo i det. Alene!

Varanen: YAYYYYY! COLA!

Mig: Nåda. Er det ikke lidt synd, at han skal bo der helt alene, synes du?

Øglen: Så kan han bare få en ny mor og far.

Mig: Jaså. Hvorfor vil du ikke bo sammen med Varanen mere?

Øglen: Fordi han larmer helt vildt meget. Når der er noget han ikke må få.

Mig: Ja, det er rigtig nok. Men han skal altså ikke flytte.

Øglen: Det synes JEG! Er det ikke noget, vi kan tænke over?

Mig: Øh ... nej!

Varanen: IS OG COLAHHHH! TROMME-TROMME. SANNNNND!

(Og som et lille efterskrift, kan jeg berette, at reptilerne legede ustyrlig godt sammen, da vi kom hjem, og at Øglen sang en lille hjemmestrikket "du er den sødeste lillebror i hele verden"-sang til Varanen, mens hun troede, jeg ikke lyttede. Så dybere stikker hendes flytteplaner på Varanens vegne vist heller ikke)

Er der i øvrigt nogen, der har input til gode fødselsdagsønsker til drenge, der fylder to år, så byder I bare ind, ikke? Er helt blank - ud over altså bolden og hængestolen. Og så nogle bongotrommer, som jeg spottede ovre hos Therese).

11 kommentarer:

 1. Jeg har med stor succes foræret en på samme alder bøger proppet med store maskiner - sådan noget i retning af denne: http://www.saxo.com/dk/den-store-bog-om-maskiner-paa-jorden-i-luften-og-paa-havet_anne-sophie-baumann_papbog_9788711390740?searchText=store%20maskiner

  Og snart-tillykke med den lille store lækkerVaran :-) Og rigtig god weekend - væk fra summede affugtere, toiletvogn med måske-varmt vand og lidt for demonteret matrikel. Åh, håber sådan for jer, at det hele snart bare bliver godt og beboeligt!

  SvarSlet
 2. Det er svært når der allerede er (mindst) en ældre søskende at finde på gaveideer. Kan meget godt lide din ide med hængestolen... Herhjemme er bøger et KÆMPE hit (hos alle i familien), så de er altid en del af gavebordet... Hvad med en løbecykel (hvis I ikke allerede har en) eller sådan et bowlingsæt fra Lilliputiens http://lirumlarumleg.dk/product/Lilliputiens/Lilliputiens-bowling-safari (ved godt der står fra 6 mdr, men synes det er lidt sejt)

  SvarSlet
 3. Man kan også få et bowlingsæt i træ fra Vilac, måske knapt så babyagtigt: http://lirumlarumleg.dk/product/B%F8rnespil/Keglespil-i-tr%E6

  God weekend

  SvarSlet
 4. En Løbecykel, det gave vi mindstemanden da han blev toår. Han elskede den og da han var 2 et halvt kunne han køre uden støttehjul på sin cykel (i pink for han havde arvet sin søsters to-hjulede cykel, han var ligeglad) Vi fandt en let træløbecykel med hjul uden luft. Den kostede ikke ret meget:)

  SvarSlet
 5. Løbecykel er jo brugt, den synes jeg ellers også er oplagt, selvom i vel formentlig har en aflægger fra varanen...
  Værktøjssæt, Scleich riddere og som Louise (også) siger længere oppe, så er bøger med maskiner (evt nogle som også siger lyde) altid et kæmpe hit hos smådrenge.

  Jeg er forøvrigt ret begejstret for at læse om Varanens hyppige brug af ordet cola. Rose på 17! måneder render nemlig også rundt og siger cola hele tiden. Også uden at have smagt på sagerne. Vi har netop aftalt kun at drikke cola efter hendes sengetid af samme årsag.
  Det lyder ellers nuttet når hun siger: "gola, gola, gola", men det er ligesom om det er lidt pinligt udenfor bopælen ;-)

  SvarSlet
 6. Hov ups! Det var Stine jeg skulle have krediteret for bøgerne om maskiner... Bagatel måske?
  Ligegyldig info? Endnu mere måske.;-)

  SvarSlet
 7. Her har vores Asta netop meddelt, at når hun bliver voksen flytter hun sammen med Thomas (lillebror) til Island, hvor man spiser is hver dag.... Thomas fyldet to i september og ønsker sig alt i biler/maskiner - det er det han leger mest med. Udover Astas legetøj, så han ses tit i prinsessetøj og højhælede sko, gående med en dukkevogn!
  God weekend fra Johanne

  SvarSlet
 8. Jeg er madpakkesmører herhjemme og kan vældig godt lide det (til børnene i hvert fald...) Kongen skal have madpakke med hver dag, og jeg elsker at gøre lidt ud af det ved tanken om, hvor glad han bliver, når han skal spise den :) Altså det er ALTID rugbrød og så lidt grønt osv., men han elsker sit rugbrød og har også godt af det ;)

  Badutten fylder 2 i næste måned og ønsker sig en legestøvsuger (vi havde en rengøringsvogn fra Kongen, men den blev simpelthen slidt op til sidst, fordi de brugte den så meget, og Badutten er VILD med støvsugere :D), en legemicroovn (så han måske ikke piller så meget ved den rigtige, ha ha), Bamses hus med Bamse, Kylling osv. dertil, Bobles tumledyr til samlingen og bukser. Kan simpelthen ikke finde på mere! Men det bliver nok værre endnu, når det bliver Lillebrors tur.

  Øglen er simpelthen for sjov (uden selv at vide det ;D) Kongen synes også Badutten LARMER!

  SvarSlet
 9. Ha ha, elsker jeres samtaler :-)

  Spunken er også vild med ordet "is"...og også "tis"... Så en smule pinlige cykelture, hvor han sidder og råber tiiiiiiiisss...iiiiissssss... ned ad villavejen.

  SvarSlet
 10. Tusind tak for jeres gode gaveforslag. De bliver taget til efterretning. Og Nadia_b; en legetøjsstøvsuger er allerede på ønskesedlen. Han stor-elsker den hos mormor og Morfar :-)

  SvarSlet
 11. Noget LEGO måske ;-) DUPLO Brandstation eller flyver... Tænker også værktøjssæt - har set sådan nogle fine borde med alt muligt halløj. Asger har også værktøjsbælte og arbejshandsker, som han stadig er for lille til at bruge, men som nok skal blive et hit engang. Puslespil. Eget tegne/malegrej...
  Er sikker på de begge bliver glade for gyngen - også selvom den skal deles :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...