torsdag den 3. oktober 2013

Varanen i tal

Højde: 88 cm
Vægt: 14,8 kg (inkl. ble og strømpebukser, bukser, body og t-shirt med lange ærmer)
Hovedomkreds: 51 cm

Varanen har netop over- og bestået to-års undersøgelsen. Et par uger forsinket, men der var lige nogle blister, der skulle forsvinde først. Jeg ville elske at have tallene fra et-års undersøgelsen at sammeligne med (for mon ikke det var sidste gang, han blev målt og vejet? Det tror jeg), men til min store forundring kan jeg ikke finde dem nogen steder. De er pist borte, og deres fravær understreger temmelig tydeligt, at Varanen er barn nr. to. Den slags sløseri var aldrig gået med den førstefødte ...

Der er et eller andet, der siger mig, at Varanen vejede 11,7 kg til et-års undersøgelsen. Men jeg skal ikke kunne sige det med sikkerhed. Og højden er jeg helt blank på. Det eneste jeg kan huske (fordi jeg har skrevet dét ned, mærkeligt nok), er, at han brugte str. 80 i tøj, så skulle vi ikke gætte på, at han var 80-81 cm?

Varanen i det forjættede lands - børnehavens - sandkasse

Aaaaanywhoodles, så gik besøget hos "dåk-dåk" (doktor, hvis nogen skulle være i tvivl) så fint, så fint. Bortset fra, at Varanen et par gange eller ti proklamerede "HJÆÆÆÆÆM!" i venteværelset, hyggede han sig fint med den trompet (!), han fandt i en af legekasserne. Og overtruttede. Normalt er jeg ikke så sart med legetøj og bakterier og så'n, men legetøj i lægens venteværelse synes jeg nu ikke umiddelbart skal puttes i munden. Så nu bliver det spændende at se, om han vågner op med sars en af de næste dage ...

Dåk-dåk virkede ikke som om, det er børneundersøgelser, han gør sig mest i, men godt hjulpet på vej af en tjekliste og den lilla Teletubby gik det hele gelinde. Varanen gjorde utroligt nok, som han blev bedt om - stillede sig ind til væggen for at blive målt, hoppede selv op på vægten og kiggede interesseret på remedier og lyskegler og whatnot. OG sagde fromt "Taaaaak!", da han fik lov at tage en lille bil fra gavekrukken. Derudover syntes han tilsyneladende, at det var det sjoveste ever at få lyttet på hjertet og - ikke mindst - tjekket testiklerne. Skraldlatter over hele linjen - og en ustyrlig trang til at råbe "Tis-se-mand!" resten af dagen. Efter vi var kommet hjem, naturligvis. Hos dåk-dåk var det jo lige før, han groede englevinger og glorie, og den rare læge sagde da også flere gange "Hvor ER han altså sød!"

På vej fra vuggestuen 

Konklusionen var, at Varanen er lige, som han skal være. Måske en smule sødere end gennemsnittet, men det vidste jeg jo godt. Lige på kurverne - en snas over, hvad angår vægt, men han havde jo altså også tøj på. Og med et sprog, der udvikler sig så stærkt, at jeg næsten ikke kan følge med. Heldigvis er der stadig masser af baby-agtige ord, som jeg konsekvent kommer til at udtale forkert, fordi de er så søde. "Pamma-mamma" betyder fx "Barbapapa", og det har jeg ingen planer om at rette. For selv om to år er stort, er det jo også ret lille. Heldigvis.

9 kommentarer:

 1. Årh hvad! Hvor helt igennem herligt! Sådan skal det være! Sød og charmerende ude og fræk derhjemme. Tænk hvis det var omvendt.
  Til vores yngstemands 4 og 5 års undersøgelse (i een, viste det sig, for havde åbenbart sprunget et år over - ja, han er barn nr. 2) besluttede han at være en hund og kravlede ned under dåk-dåks bord. Heldigvis besluttede dåk-dåk så at være dyrelæge og kravlede ned til ham. Og så gik det så fint alligevel ;-)

  SvarSlet
 2. Ej hvor hyggeligt :-). Vi var for snart 4-5 måneder til 4-års undersøgelse med Caroline. Hun vejede det samme :-)... Tydeligt at der er forskel på drenge og piger. Desuden var hun 99 cm. Og ja - hun lå på aller aller nederste kurve både højde og vægt. Sjovt ik at de er så forskellige. Men som lægen sagde - Caroline er helt perfekt skabt, bare en lille lort.

  SvarSlet
 3. Mon ikke den dåktor mest tager sig af gigt og dårlige hofter?

  Dejligt at han er dejlig. Den søde dreng!

  SvarSlet
 4. Fedt indlæg og virkelig dejlig beskrivelse. Mon ikke du kan få informationerne vedr. 1 års undersøgelsen af lægen? Det kunne da være at jeg skulle se at få bestilt tid til 2-års undersøgelse til min datter som blev 2 i august...God weekend.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 5. Sød med sød på er hvad han er den lille Varan. Og tænk at han er 2. TO! Du har jo lige haft inde i maven.

  SvarSlet
 6. Shit, han vejer jo mere end min 4-årige!! Også med tøj ;)

  SvarSlet
 7. Der er så klart forskel på nr. 1 og nr. 2:-) Det hele er lidt mere afslappet med andet barn og det er skønt.
  Tillykke igen med den helt igennem skønne Varan.

  SvarSlet
 8. @Liv: Han lyder som en god dåk-dåk. Og en 5-årig, der lyder både sød og fræk :-)

  @Cille: Haha, sej læge. Og jeg ved sq heller ikke lige, hvad man kan og skal bruge de der kurver til. Så længe børnene trives og ikke er hverken underernærede eller smælderfede, så går det nok altsammen :-)

  @Husmoder: Jo, det gør han jo nok. Med praksis i den her by, kan han umuligt se mange unge patienter :-)

  @Christina: Du siger noget! Hvis lægen kan tegne kurven, har han vel også informationerne fra sidste år. Det skal jeg da lige huske at spørge ham om. Tak for tip!

  SvarSlet
 9. @Finurligt: I know. Tiden går så stærkt, at jeg ikke kan følge med. Og det mærkeligste er, at jeg jo ikke bliver en dag ældre, mens årene stryger forbi ;-)

  @Katrine: Ja, han er en robust dreng. Gode lårbasser :-)

  @Løvinden: Du har ret - det hele er væsentlig mere afslappet med barn nummer to. Og tak :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...