tirsdag den 22. oktober 2013

Vinterstøvle-nedsmeltning

Hej Blogland. Nu er det jeres tur. Igen. Til at øse fra den enorme akkumulerede viden om vinterstøvler, som I med garanti ligger inde med. Og som jeg i dén grad mangler!

Jeg ved godt, at Afrika har haft gang i noget blæsevejr, så temperaturen herhjemme har været ganske hæderlig i dag. Men kender jeg det danske efterår (og vinteren, for den sags skyld) ret, så varer det ikke ved, så jeg bliver nok nødt til at få købt nogle vinterstøvler til de der reptiler.

Det, at jeg ikke allerede har købt støvler i det sekund AW2013/14 hos Angulus, Bisgaard og alle de andre fodformede i klassen ramte butikkerne burde sige noget om, at jeg er lidt ligeglad med mærket på førnævnte vinterstøvler. Men jeg understreger det gerne: Støvlerne behøver hverken at være af et bestemt mærke eller af 90 % kernelæder - de skal bare være varme. Og eftersom jeg skal have to par, behøver de ikke koste en månedsløn.

Jeg har selvfølgelig selv været lidt rundt for at sondere støvle-terrænet, men jeg er forvirret på et højere plan. Hidtil har Øglen haft Ecco, som har fungeret fint, men jeg tror, hun er parat til at prøve noget andet. Umiddelbart påtænker jeg et par Rugged Gear-støvler, som kusinen netop har fået et par af. Men så faldt jeg lige over et par Kamik, og de så også gode ud.

Men hvad med Varanen? Altså, han går jo ganske glimrende, men jeg synes ikke han behøver have et par vildt tunge og klodsede støvler som fx Sorel. Eller Rugged Gear, som godt nok ikke er tunge, men til gengæld er lidt klodsede til en to-årig efter min smag.

Hvad er godt til en næsten fem-årig (gisp!) og en to-årig? Hvad er billigt(-agtigt)? Og hvad er - fremfor alt - varmt? Hit me, for jeg kan godt mærke, at jeg ikke kommer videre på egen hånd ...


- Postet fra mini-Padden

20 kommentarer:

 1. Vinterstøvler er en svær størrelse for der er alt det der med høj svang, smal og bred fod og ikke mindst hvilken farve behager barnet. Vi har kun købt kavat til ungerne krydret med aigle og en svipser med kamik termostøvler. Kamik blev ikke et hit hos musen. De var for brede. I år har yngstemanden aigle termostøvler og kavat modellen oden i vinterstøvler. Musen har en fin kavat læderstøvle med strik kant. Husker ikke modelnavnet og så kavat termostøvler. Kan kun anbefale at tage forbi en god skopusher og få målt fødder. Vi elsker polkadotten på istedgade, men det er jo nok lidt langt væk fra jer... Growingfeet på nettet er altså også ret gode... (Kors hvor er det svært at lægge kommentarer via smartphone)

  SvarSlet
 2. Vinterstøvler er en svær størrelse for der er alt det der med høj svang, smal og bred fod og ikke mindst hvilken farve behager barnet. Vi har kun købt kavat til ungerne krydret med aigle og en svipser med kamik termostøvler. Kamik blev ikke et hit hos musen. De var for brede. I år har yngstemanden aigle termostøvler og kavat modellen oden i vinterstøvler. Musen har en fin kavat læderstøvle med strik kant. Husker ikke modelnavnet og så kavat termostøvler. Kan kun anbefale at tage forbi en god skopusher og få målt fødder. Vi elsker polkadotten på istedgade, men det er jo nok lidt langt væk fra jer... Growingfeet på nettet er altså også ret gode... (Kors hvor er det svært at lægge kommentarer via smartphone)

  SvarSlet
 3. Alle vores trutter har ret smalle fødder, så det begrænser udvalget markant - men smalle fødder kan jeg anbefale Ecco eller også SuperFit som er dejlig lette oven i købet også :) Vi var hos Paw sko og fik super betjening der :) Held og lykke med 'støvlejagten' som kostede os den nette sum af 2000 bobs, jeps længe leve en stor børneflok med smalle fødder ;)

  SvarSlet
 4. Jeg har fundet gevaldig fine støvler sidste år i Lidl, har før været heldig i Netto og Fakta også. Mindstemandens, han er 6år, kostede 50kr på bud i Fakta og tror faktisk han kan gå en sæson mere. De ser ikke slidte ud og han har haft det fint i dem. Prinsessepigen er nu 8år så det er øjnene der købes med. Tror også hendes kan holde en sæson mere, da hun ikke vokset. Hendes er fra Primark i England og look a like ruskind:)De kostede 5 pund på bud (ca 45kr)Held og lykke med skosøgning.

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

  SvarSlet
 5. Jeg har lige købt Kamik-støvler til Irma (snart 4) og de er lette og virkelig gode at have på. Fidusen er også, at de - i hvert fald denne model - kommer med en inderstøvle som kan tages ud og tørres på radiatoren. Ret fiks detalje. Og så kan de snøres ind foroven. Også rigtig godt.
  Hun hopper og danser rundt i sine lilla kamik'er allerede, så jeg vil næsten tro at de også kan du til en to-årig med krudt bagi :-)
  Pøj pøj med købet - det er skisme en jungle!!

  SvarSlet
 6. Dille-støvler fra Bilka og Føtex! Både i termo og tex. De holder på varmen og holder vand, sne osv. ude. 250 kr. pr. par er normalprisen, men de er tit på tilbud. Har været omkring diverse fancy mærker, som blev slidt ned, ikke kunne holde vand ude osv. De her holder bare! Har vist også vundet nogle tests.

  SvarSlet
 7. Bilka og Føtex kan anbefales.
  I år har begge drenge fået overgangssko med foer og så har vi købt termostøvler fra Føtex til når sneen kommer. De havde de også sidste år of det fungerede rigtigt godt for os. Gustav fik dine overgangssko, converse med foer, i fødselsdagsgave og vi var så heldige at finde et par ubrugte arauto rap i den blå avis til 150 kr. til Harald.

  SvarSlet
 8. @Louise: Jeg må forbi en skobutik, kan jeg godt høre. Polkadotten er fantastisk, men ganske rigtigt lige langt nok væk. Tror, jeg må prøve at se, om ikke de skulle have en god børneskoforretning i Lyngby eller så'n noget. Men jeg vil helt sikkert tjekke Kavat ud. Tak for tip (og for at knokle med at lægge besked fra smartphonen ;-))

  @Sandra: Aha! Paw Sko. Sådan en er der i Lyngby, mener jeg. Af sted med mig. Ecco har vi som sagt også været glade for, men de er bare lidt pricey. til gengæld skal vi jo 'kun' have to par, modsat jer, som skal have hele tre styks ;-)

  SvarSlet
 9. Vores dreng trivedes rigtig godt i hans støvler fra Deichmann sidste år. De var bløde i sålen og til at bevæge sig i for en lille dreng, de holdt både vand og kulde ude og kostede kun 300 kr hvis jeg husker rigtig...

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. @M.S: Det lyder godt nok som noget af nogle kup, du har gjort dig dér. Og støvlerne er varme nok, på trods af den lave pris? (Ja, altså, ved ikke, hvorfor de IKKE skulle være varme, men det er nok fordi butikkerne efterhånden har opdraget en til at tro på, at hvis noget er billigt, kan det umuligt være godt :-))

  @Marie: Synes også Kamik-støvlerne så rigtig smarte ud - særligt det der med, at de kan snøres ind foroven.

  @Drengemor: Har også hørt rigtig meget godt om Dille-støvlerne. Men var lige i den lokale Føtex i søndags, og der havde de dem ikke - kun nogle virkelig grimme, store støvler - så jeg tænkte, om de mon kunne være udgået. Det er de ikke, kan jeg se i det nyeste katalog, så nu skal jeg bare finde en anden, mere velassorteret Føtter og prøve støvlerne på reptilerne :-)

  @Frederikke: Nogen gange kan man være usædvanligt heldig på dba.dk. Det er fedt. Men jeg vil helt sikkert tjekke Dille-støvlerne ud; Hvis pasformen ellers er god til reptilernes fødder, tror jeg, det er dem, vi ender med. (Og hvis vi kan finde nogen i den rigtige størrelse, altså) :-)

  SvarSlet
 12. @Stine Elise: Deichmann. Tjek. Må på jagt. Billigt er godt i år, kan jeg se på bankbogen. (Også i år ;-))

  SvarSlet
 13. Åh, vi har været omkring flere mærker og har egentlig været tilfreds med det hele..... Sidste år fik den store et par naturino, som en kollega havde købt for små - de er super gode og dejlig varme. Det er ruskind så der kommer noget synligt slitage, men der var varme tørre fødder hele vinteren! Han har fået et nyt par i år ;-) Før har vi prøvet skofus og adi - også med succes. Han har dog ret smalle fødder, så nu kigger vi mere efter noget med den rette pasform og knap så meget på prisen (naturino er rimelig dyre). Han har fået dille termostøvler og dem elsker han allerde, så der er lidt blandet i huset.
  Der er en paw-sko i Lyngby Storcenter og så kan du evt. kigge i Sunde Sko, som ligger bag ved rådhuset. De har sup fit, Ecco og meget andet godt :-) God jagt!

  Maibritt

  P.s. Hvad søren køber man til den lille, der muligvis starter vuggestue til januar? Han er 10 mdr på det tidspunkt og kan hverken kravle eller gå......

  SvarSlet
 14. Umiddelbart så er udvalget til piger vist ret stort (og billigere) end til drenge... Jeg har haft gode erfaringer med Ecco og SuperFit - især de sidste er gode til små børn, der skal have en let støvle.
  Mine unger er altid interesseret i, om de er gode at løbe i ;-) og der har jeg altså ikke været så tilfreds m Bilka og Føtex. Modellerne er tunge og stive. Har haft gode erfaringer med Skoringens egne Skofus (Ecco kopi til billigere pris).


  @Maibritt - jeg ville se efter et par SuperFit

  SvarSlet
 15. I've got nothing. Vi er på første sæson og er gået all in på Angulus :) Men jeg har faktisk set Angulus fra sidste vintersæson på tilbud i flere webbutikker, men i større størrelser end Bean bruger.

  SvarSlet
 16. Hvis I godt kan li' Ecco, kan I evt. også prøve Primigi. Dem har vi været rigtig glade for (særligt til mindre børn, da de er ret lette og minder i bredden om Ecco). Det gode ved Primigi er samtidig, at de ofte koster halvdelen af en Ecco-støvle! De plejer at ha' dem i Skoringen i hvertfald. God jagt:-)
  Lotte :-)

  SvarSlet
 17. Du skal da en tur tilbage til speltens højborg, besøge gamle legekammerater, og ind i Min søsters butik ;o)
  Jeg havde Niclas og Oscar med derinde, og endte med Superfit til dem begge - det blev vist lidt over 500 kr. pr. par, og så fik vi en pakkedeal med et par termostøvler til den store til 300 kr. oveni.

  SvarSlet
 18. Efter et par drønsmarte Angulus, som viste sig at ikke varme Isaacs fødder, spontantkøbte jeg et par "Naturino rain-steps" med uldfor, inden vi skulle på skiferie.

  De var perfekte, og varme.

  I år har jeg valgt de samme, et nummer større, og i en anden farve, men de er et hit hos junior. De er lette og er vist ofte at finde på tilbud. Jeg fandt et par til 350, sat ned fra 700. Vist nok sidste års model, men who cares.

  SvarSlet
 19. @Maibrit - Jeg var forbi Paw Sko i Lyngby forleden, men de havde kun de helt dyre varianter, så det ud til. Så jeg strøg videre - og fandt så Kamik med 40 % rabat i en lokal biks. Win.
  Mht. din den lille, er jeg helt blank. Vi brugte bare sådan nogle forede overtræks'sko' til Varanen, da han var lille og immobil :-)

  @Birgitte B: Hm, stive og tunge modeller fra Føtteren, siger du? Så kan det godt være, at jeg skal gå efter nogle andre til Varanen. Øglen er der styr på nu.

  @Østfronten: Angulus melder jeg pas på. Mystisk nok, eftersom man jo nærmest burde få et par Angulus i velkomstgave, når man flytter til 2100. Synes, de er så fine, men har en eller anden forestilling om, at de ikke kan holde trampende børnehavefødder varme. Men det er nok bare noget, jeg bilder mig ind :-)

  @Lotte: Primigi, siger du. Kan være, at jeg skulle kigge på sådan nogle til Varanen.

  SvarSlet
 20. @Anne: Det lyder som en god deal. Og en god idé med Min Søsters Butik - den er så hyggelig og har gode sko og støvler. Øglen vil i øvrigt helt vildt gerne lege med Niclas igen, så kan I lege engang inden så længe? :-)

  @Therese: Jeg har ikke prøvet Angulus' vinterstøvler, men som jeg har skrevet lidt højere oppe, har jeg bare en idé om, at de ikke er varme nok. Og den idé har du lige bekræftet :-)
  Vil kigge nærmere på Naturino til Varanen - Øglen røg i et par Kamik på bud :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...