onsdag den 6. november 2013

Den farlige dreng

(Nej - det er ikke Varanen. Selv om hans temperament fra tid til anden godt kunne kvalificere til den overskrift).

For nogen tid siden blev jeg tilbudt at anmelde den franske bestseller Den Farlige Dreng, og jeg gik spændt i gang med den. Teaseren på bagsiden lød spændende, og selv om jeg ikke læser så meget for tiden (og har gjort det i de seneste to fire år), glædede jeg mig til at gå i kast med den.

Bogen er skrevet af - og handler om - Boris Cyrulnik, der blot var seks år under Anden Verdenskrig, da det for alvor gik op for ham, at han var anderledes. At han blev betragtet som farlig af og for sine omgivelser. Alligevel lykkedes det ham ved hjælp af kløgt (og held og en håndfuld gode mennesker) at klare sig gennem krigen og slippe om ikke helskindet, så levende ud på den anden side. I dag er han en anerkendt fransk psykiater.

Billedet er hapset ovre hos AB. Kunne simpelthen ikke finde det, jeg selv har taget

Bogen er en erindringsbog, der er krydret med Cyrulniks reflekteren over begrebet erindringer og menneskets evne til at omskrive i virkeligheden i forhold til de efterfølgende erfaringer og begrebsverdener.

Hele den faglige og analytiske vinkel er givetvis meget interessant, men samtidig er den virkelig akademisk. Og - måske fordi det er længe siden, jeg sidst har læst en 'klog bog', måske fordi jeg er skadet af mange års studier, hvem ved?! - så er jeg ikke så god til at holde min opmærksomhed fanget omkring den type bøger.

Derfor må jeg med skam i livet indrømme, at jeg ikke har fået den læst færdig. Og jeg kommer formentlig heller ikke til det. Men hvis den en dag udkommer uden den tilbageskuende, reflekterende del, skal jeg være den første til at købe den. Den historie synes jeg nemlig er både relevant, vedkommende og rørende.

- Postet fra mini-Padden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...