mandag den 23. december 2013

Når julen synges ind

Dagen før dagen før dagen I ved. En dag fyldt med legeaftaler, ekskursion i Helvedes Forgård efter mere fløde (sådan er det, når man er dem, der står for ris à la manden), gløgg og æbleskiver med gode venner og deres børn og en nært forestående ekskursion til nærmeste Netto efter mandler, fordi hovedet var placeret solidt under armen i formiddags, da jeg var på føromtalte flødemission.

Jeg har en eller anden fornemmelse af at have glemt noget (ud over mandler), men jeg har tænkt og omtænkt og gennemtænkt og tjekket, og jeg kan ikke komme på, hvad det er. Så i virkeligheden er fornemmelsen måske bare den underlige, ukendte følelse af, at der er styr på det?!Ikke, at der er så meget at holde styr på. Juleaften bliver tilbragt hos HDD's søster, og vi skal bare komme med ris à la manden. Så der har været blus under den store gryde på komfuret her til eftermiddag, og aftenen planlægger jeg at bruge sammen med HDD, Dexter og en stor skål mandler, der skal smuttes. Når de er blevet købt, altså.

Julestemningen er ikke 100% til stede - det er lidt svært med det grå oktobervejr, vi holder os - men jeg har hørt min del af julesange, og forventningens glæde er langsomt, men sikkert, ved at indfinde sig. Og så fik julestemningen sig i øvrigt et gevaldigt pift, da jeg under putningen af Øglen kunne høre det pusle udenfor, og ved nærmere eftersyn kunne konstatere, at det var yndlingsnaboerne inkl. en søster og en veninde, iført nissehuer (børnene) og lanterner (de smukke damer), der sang julen ind. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at damerne havde stemmer som engle, da de sang en trestemmig version af Away In A Manger og en sang, jeg allerede har glemt, fordi det var så smukt. Jeg hentede Øglen, fordi hun ikke sov, og fordi hun ikke måtte gå glip af det, og efterfølgende betroede hun mig, at "jeg troede, det var engle, der kom, mor. Jeg vidste ikke, hvad det var".

Og jeg måtte tørre en rørstrømsk tåre væk og fortælle hende, at det var gode mennesker, der sang julen ind, og at det i sandhed også lød som engle. Har jeg nævnt, at vi er meget heldige med vores naboer?


Dagen i morgen bliver - forhåbentlig - stille og rolig. Og sikkert virkelig virkelig lang, hvis man er hhv. 2 og 4 år gammel. Men så kunne det jo være, at der kunne stilles en enkelt gave til rådighed inden om aftenen ...

Rigtig glædelig jul til jer alle - vi ses på den anden side!

6 kommentarer:

 1. Jeg kneb også en lille tåre ved tanken om at have naboer som jeres. Det lyder altså smukt og er noget mere charmerende end vores nye grønlandske nabo der spiller guitar og synger børnesange? natten lang...
  Glædelig jul til jer og de hyggelige naboer

  SvarSlet
 2. Jeg nøjedes ikke med en enkelt tåre :-)! I er virkelig heldige med jeres naboer og de med jer! Rigtig glædelig jul, også via bloggen ;-)!

  SvarSlet
 3. Synge julen ind? Don't get it? Folk sniger sig rundt i haver og synger pludselig?

  SvarSlet
 4. Smukt med smukt på! : )
  Glædelig jul ♥

  SvarSlet
 5. Hvor fantastisk! Glædelig jul til jer <3

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...