torsdag den 26. december 2013

På den anden side. Næsten.

Så er vi på den anden side af en fantastisk juleaften og nogle dejlige, afslappende juledage.

Selve juleaften blev tilbragt hos HDDs søster og svoger, og for at dagen ikke skulle føles unødigt lang for reptilerne, havde vi aftalt med farmor, at vi kom på besøg hos hende først. Så sidst på formiddagen drog HDD og reptilerne mod Farmor, mens jeg fik bevilliget to alenetimer derhjemme. Tiltrængt, eftersom jeg havde været oppe siden kl 6 (tak, børn) og stadig futtede rundt i hjemmetøjet. Men et par timer gjorde en del ved det - jeg nåede ovenikøbet at få neglelak på OG grave mine fineste stilletter frem fra skabets dyb. Må jo tilstå, at de ikke kommer på så tit - hælder oftest mere til praktisk end til pæn i disse dage (OGSÅ i disse dage).

Sidst på eftermiddagen drog Øglen, Farmor og jeg i kirke. Vores søde værtinde skulle have været med, men hun havde desværre lagt sig med influenza og endte med at ligge i sengen hele aftenen. Stakkel.

Gudstjenesten var så fin, og Øglen hyggede sig - hun syntes dog, at det var en kende underligt, at lyset var tændt under hele 'forestillingen'. Det er hun ikke vant til fra teateret ... ;)Vi var i alt 15 til juleaften, herunder både Farmor og hendes mand, og Farfar og hans kone, så reptilerne kunne i hvert fald ikke klage over mangel på bedsteforældre. Maden var som altid virkelig lækker - og forsinket, så arrangementet gik først sådan rigtigt i gang omkring klokken 19. Men reptilerne, der var klart de yngste i flokken, var så tålmodige, at man skulle tro, det var løgn. Øglen spurgte et par gange efter julemanden og var også henne og se efter hans kane ude i haven, men ellers var der ingen utålmodighed at spore. Heller ikke hos Varanen, der blev holdt oppe langt efter hans sengetid.

Julemanden kom på besøg umiddelbart efter hovedretten. Med en gave til hvert af reptilerne og tid til en lille sludder. Sjældent har man set mine børn så glade, spændte og ærefrygtige som da julemanden kom ind af døren. De svarede på alle spørgsmål og gav endda julemanden et lille kys. Gaven var et sæt motorikringe fra bObles, som vakte vild lykke (nej, indlægget er ikke sponsoreret, men gid det var. Den der hvalros og/eller myresluger måtte nemlig gerne komme herhjem og bo), og som holdt ungerne kørende indtil ris a la manden.

Farfar havde været så forudseende at købe en mandelgave til alle fire tilstedeværende børn, og jubelen fra især reptilerne ville ingen ende tage, da de fik først mandlen, siden en M&M's dispenser. MED indhold. Speltmor var blevet hjemme, så de fik lov at give den gas med chokoladeknapperne. Ren chokoglæde.

Gavebjerget under træet var højt - til trods for, at vi voksne, som de sidste mange år, kører en gavepolitik, der hedder én gave pr. voksen. De resterende var så til ungerne. Mange mange pakker. Flotte pakker. Og flere end i hvert fald Varanen kunne overskue. Han kunne faktisk have nøjedes med én gave, tror jeg, men med gavmilde bedsteforældre (og forældre) er det jo ikke så ligetil :)

Omkring klokken 23 var Varanen helt brugt op. Og eftersom han hverken er typen, der går kold i sofaen eller i en fremmed seng, pakkede vi reptiler og gaver sammen, sagde tak for en dejlig aften og drog hjem. Øglen var for overgearet til at falde i søvn lige med det samme, men omkring midnat sov hun - og snart efter gjorde vi det samme. En mindeværdig juleaften var forbi - fra næste år bliver den helt anderledes, for da skal vi selv til at holde den.

I går lavede vi aldeles ingenting. En gåtur (under vilde protester fra Øglen) i skoven med indbygget naturlegeplads, et par timers byggen LEGO Friends og så ellers bare hyggen, legen med julegaver og slappen af. Ligesom en 1. juledag skal være, hvis man spørger mig.

Nu er vi landet hos Mårmor og Mårfar, hvor vi skal tilbringe et par dage sammen med min bror og svigerinde samt de små reptil-kusiner. Der er gaver, der skal pakkes op, og konfekt, der skal spises, og der går rygter om, at Mårfar har lokaliseret en nissehule under et væltet træ. Det må vi se nærmere på i morgen.

Rigtig glædelig jul endnu engang!

(Julebilleder kommer i et andet indlæg. Har for engangs skyld taget billeder med et rigtigt kamera fremfor telefonen...)

- Postet fra min AjFåun

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...