mandag den 2. december 2013

Så' det juuuul

... Altså, sådan da. Under alle omstændigheder er det blevet december - også i Den Nordlige Provinsby. Til stor glæde for især Øglen og, må jeg indrømme, undertegnede. Jeg elsker julelys og den stemning, der indfinder sig i julemåneden - og efter jeg har fået børn, er det jo decideret magisk.

Den 'spæde' nissedørsstart 


Nu med alt udstyr 

I sidste uge var Øglen og jeg på vores sædvanlige rosinbolle-raid i det lokale center (man kan nemlig ikke danse i tre kvarter, hvis man ikke har fået en rosinbolle først. Har Øglen bestemt), og der var pyntet op til jul efter alle kunstens regler. Øglen var helt vild - det er også flot! - og det lykkedes mig faktisk næsten at se det med hendes øjne og lade mig begejstre lige så meget. Af samme årsag flyttede vores drillenisse ind kort efter - før den første december. Jeg kunne nemlig ikke vente mere. Good call, hvis man skal dømme efter den unge Øgles reaktion - der bliver gået op i det med liv og sjæl, og den langsommelige indflytning er blevet fulgt med skarp opmærksomhed. Og da nissen så endelig rykkede ind, sådan for alvor - med støvler foran sin miniaturedør og julesokker på reptilernes værelsesdøre (hos os er det nemlig drillenissen, der egenhændigt står for julesokkerne. Og Mårmor, der står for det fyld, der skal i dem) - ville begejstringen nærmest ingen ende tage. Varanen er noget mere cool omkring det, men det skyldes måske, at jeg har placeret nissedøren lidt væk fra gulvet (læs: ovenpå brændeovnen), så han ikke kan smadre både udstyr og illusion i ét hug.

To reptiler, der kigger på isbjørneorkesteret i det lokale center. Varanen er bestemt heller ikke upåvirket af al flitterstadsen. (Og ja. Vi er nu officielt sådan nogle, der lader vores børn underholde i centeret ...)

Mårmor Nissen fordeler, blandt andre ting, Pixi julekalenderen i reptilernes julesokker i år - 24 bøger givet skiftevis til ungerne. Den, der ikke får en bog, får en dims (nissehue, lille dukke, bold eller lignende), og allerede nu - blot to dage inde i konceptet - kan jeg afsløre, at vi nok får 12 relativt bøvlede morgener. Øglen synes nemlig ikke, at det er helt lige så sjovt at få en Pixibog, som jeg havde troet inde i hovedet #hvadhavdejegregnetmed?. Og trods alle forsøg på at forklare begrebet "taknemmelighed", så en fireårig er helt og aldeles enig, tror jeg stadig, at vi må ruste os til lidt mukkeri de dage, hvor det er Varanen, der modtager den, ifølge Øglen, 'rigtige' gave.

Indtil videre er Varanen godt nok temmelig ligeglad med, hvad der er i hans julesok - bare der er et eller andet. Og han elsker jo bøger, så al ny lekture bliver modtaget med glæde - og et råb om "JULEMAND!", hvis der er bare skyggen af en nisse at spore. Dermed dog ikke være sagt, at han ender med at modtage de resterende 22 Pixibøger ...

Julemåneden blev i øvrigt skudt godt i gang for HDD og jeg med en weekend, der bød på et velfortjent spaophold på Kurhotel Skodsborg. Og helt uden at have aktier i foretagendet eller modtage noget som helst for at sige det, vil jeg på det varmeste anbefale deres Spa Adventure. Det var fantastisk, og at der var afsat et par timer bagefter til brunch, før vi igen skulle ud i den virkelige verden, gjorde jo bare besøget helt perfekt. Ikke mindst pga. de rå mængder kaffe og de nystrøgne aviser. Varigheden var også god - vi kunne nemlig lige nå en familiefødselsdag bagefter, før vi gik helt omkuld.

Klædelige bliver de nok aldrig, de der badekåber, men praktiske - det er de


#nomnom

Søndag bagte vi honningkager, klaskede juledekorationer sammen og foldede julestjerner det meste af dagen hjemme hos Farmor til den årlige HDD'ske klippe-klistre-dag. Øglen scorede et nissekostume fra en af sine store fætre (som hun har leget så godt med hele weekenden på trods af aldersforskellen på syv år, at mit moderhjerte (og tantehjerte) er lige ved at briste på den gode måde), så hun er ikke til at skyde igennem. Særligt ikke fordi hun brændende har ønsket sig et, siden Fætter BR begyndte at hænge dem op udenfor butikken, så man ikke kan undgå at se dem. Tak for det, Fætter BR (!)

Dyb koncentration over honningkagerne

Nissebanden

Øglens juledekoration

Der er pyntet til jul i både børnehave og vuggestue, og børnehaven har tilsyneladende direkte kontakt med julemanden. Han sender dem nemlig dagligt et brev, der dikterer, hvad dagen skal bringe. Gad vide, om vi kan få Øglen til at gå i seng uden brok, hvis bare vi bilder hende ind, at det er julemanden, der har forlangt det? Det er måske værd at prøve ...

Som I kan høre, juler vi den helt ud i år. Det har kun været december i to dage, og jeg stresser nærmest allerede over, at det snart er slut. Der er så mange ting, vi skal nå at klippe, folde, spise og pakke ind. Så mange historier, vi skal nå at læse, og så meget julekalender, vi skal nå at se. (Det bliver dog næppe Jul på Slottet, som jeg ellers havde satset på. Ungerne kan ikke holde interessen fanget. Hvad ser I andre med børn på reptilernes alder?) Så hvis jeg ikke blogger så meget, er det bare fordi, jeg har megatravlt. Med at jule.

14 kommentarer:

 1. Det er også dejligt med det der jul. Hvis du vil løfte sløret for jeres honningekageopskrift vil jeg bliver glad, og hvis du vil løfte sløret for jeres valg (eller ikke valg) af ejerskifteforsikring vil Hr. F blive meget glad.

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅ dejligt med jul, altså. Hvad angår honningkageopskrift, så var det ikke mig, der stod for at klaske dejen sammen, men hende, der gjorde, har løftet sløret for, at hun fik hjælp af Dr. Oetker og hans krydderiblanding, hvor der også er en opskrift på posen. Fordelen ved dén variant er, at den kan laves i en fart og ikke behøver at stå på køl i 1000 år, før den kan bruges. Angiveligt. Jeg ved desværre ikke så meget om honningkager, andet end at jeg godt kan lide dem ...

   Ejerskifteforsikringen er en ganske almindelig en fra Tryg. Den har allerede tjent sig ind i forhold til vores ulovlige el, så vi er ganske godt tilfredse. Jeg vil også gerne slå et slag for vores villaforsikring med tilkøbt udvidet skjult rørskade-forsikring. Aldrig har jeg været så glad for en forsikring som dén. Så gør jer selv en tjeneste, og brug lidt ekstra skejser på sådan en. Bare for en sikkerheds skyld.

   Slet
 2. Åh hvilket herligt juleindlæg. Elsker at dine reptiler er helt optagede at de tåbelige isbjørne der spiller musik i centret - helt uden at poterne rører ved instrumenterne (!) og ja, prøv da lige at få julemanden ELLER drillenissen til at skrive i et brev at Øglen skal gå i seng til aftalt tid. Jeg ville gøre det... fortsat fantastisk december til jer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ... Og en af isbjørnene manglede endda hovedet. Hvilket Øglen var ret optaget af, men det lod ikke til at påvirke hendes opfattelse af isbjørneorkesteret som helhed. Heller ikke selv om der var skruet så langt ned for lyden, at man ikke kunne høre så meget som én eneste isbjørnestrofe. Mærkeligt koncept, men de sad stille i noget, der lignede 10 minutter, så jeg er klart fan! :-)

   Også fortsat dejlig december til jer!

   Slet
 3. Arh men altså alt det jul... Er det ikke herligt?! Her ligger pixi kalenderen fra sidste år og venter om morgenen. Storesøster er begejstret selvom hun også læste den sidste år, lillebror vil bare ha' BOG! og ikke dele med storesøster. Det er radionissen (ham den langbenede julemand som hvert år sidder på vores dab radio i køkkenet), som har haft julekassen med og som har sagt til postnissen, at han gerne må komme med gaver. Postnissen kommer, når der ikke er nogen hjemme i hverdagene og i weekenden, når det passer ham. Og storesøster tror på det. Så ikke noget med børn, der står op klokken ?#%! for at finde pakker i julesokken. Det er en fest med jul - håber bare ikke at det bliver en alt for kold tyrker, når vi når til den anden side af jul og gaverne stopper...

  SvarSlet
  Svar
  1. Her mangler Øglen stadig helt at fatte, at det er en fortløbende historie, Pixi julekalenderen har gang i. Men jeg er fortrøstningsfuld - om ikke før, så når vi har alle bøgerne i hus, kan vi læse amok.

   Det er så fedt med børnenes begejstring. Og jeg kan ikke love, at jeg ikke kommer til at pande det første barn en, som fortæller Øglen, at der ikke findes nisser, eller at "det er bare din mor og far, der giver gaver". Grrrr på forhånd!

   Postnissen og Radionissen lyder som nogle dejlige husvenner!

   Slet
 4. Jul løs! Så må bloggen vente.

  Julen er FANTASTISK! Glæder mig til lige præcis den følelse, du beskriver, hvor man genoplever barndommens glæde ved julen gennem ens børn, når det bliver min tur til at have puslinge rendende om benene. Men faktisk har jeg aldrig sluppet den barnlige juleglæde - heldigvis! :)

  Glædelig december måned til dig & dine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde - håber, I får en fantastisk julemåned og jul :-)

   Slet
 5. Jeg bliver helt i julestemning og får så meget lyst til alt muligt. (men jeg er syg i dag)
  Her ser ungerne Jul på Slottet. Altså Krabbe gør. Skrubben kigger med, med et halvt øje og lege i mens. Krabbe går til gengæld op i det med liv og sjæl :)Der er vidst desudne Bamses Julerejse i ramasjang-app´en

  SvarSlet
  Svar
  1. Øglen gider godt selve konceptet julekalender. Men hun kan slet ikke samle sig om handlingen i Jul på Slottet, så det bliver sådan lidt gåen til og fra. Varanen vil bare LÆSØ JULEBÅW eller høre "LE-LU-JAAAAH" eller "Banjamus". Hele tiden...

   Slet
 6. Du er en julens magi-fe er du Øglemor:-) Dejligt indlæg og julestemningen og glæden strømmer ud fra min computer. Jeg er jo ved at indhente noget af den tabte julestemning heldigvis, men suger gerne til mig.

  Hvor er den nissedør en genial opfindelse. Mon det går at introducere den efter nogle år uden? Måske blev nissen træt af at flyve rundt hver nat og slog sig ned i vores stue?

  Det med en direkte linje til julemanden er ikke så dårligt. Hér fandt jeg allerede d. 30 november ud af, at mine børn lynhurtigt smutter i seng ved den blotte tanke om, at nissen kommer forbi, imens de stadig er oppe og...ve og skræk...flyver videre uden at lægge gaver i sokkerne. Nissen vil jo ikke ses af mennesker. Jeg ser en december foran mig med tidlige, rolige aftener for undertegnede:-)

  Vi er kommet lidt skævt ind i julekalenderkiggeriet. Var til juleklippeklistredag søndag og kom først sent hjem. Igår var det ene barn til fødselsdag og i dag må vi se, om vi kan finde ud af, hvilken vi skal følge. Jul på Slottet (som jeg havde håbet på) er måske ikke det store hit alligevel. Den med tvillingerne kommer først kl. 20 (!!!), så det skal være genudsendelsen, hvis vi skal se den. Hvad der kommer på DR har jeg slet ikke fundet ud af.

  Kh L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord. Julens magi-fe er jeg vist desværre næppe, men jeg forsøger at jule lidt hver dag; om ikke andet så med nissen. Husker december måned som helt og aldeles magisk, dengang jeg var barn, så det vil jeg gerne gøre den for mine unger også.

   Nissedøren landede først herhjemme sidste år. Midt i december, oven i købet. Dengang var Øglen selvfølgelig også kun knap 4, men hun undrede sig på ingen måde over, at den først kom dér. Så go for it! :-)

   Vi kan slet ikke se TV2, så den julekalender med tvillingerne er helt uden for ligningen. Pagten (som DR sender) bliver også først sendt 19.30 eller 20, så det er helt udelukket. Så Jul på slottet var eneste udvej. Havde ellers håbet at kunne finde sidste års Julestjerner på nettet, men uden held. Den synes Øglen nemlig er så god (og det synes moderen også, såeh ...)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...