torsdag den 30. januar 2014

A day in the life of ...

Drengemor har gjort det. Birgitte B har gjort det. Og nu vil jeg også gøre det. Dokumentere en helt almindelig dag herhjemme i Øglefamilien. Lige nu føles det som en alle tiders idé, at det lige netop er i går, jeg har valgt at dokumentere, for den var sq meget god, dagen. Dem har vi i øvrigt ret mange af for tiden, de der gode dage (knock on wood, inshallah, 7-9-13, jinxbegone), og det er dejligt midt i en tid, hvor jeg synes, jeg tænker lidt for meget på de dage, vi har haft, der ikke var så gode, og hvor jeg kunne/skulle/burde have gjort 1.000 ting anderledes. Ikke noget at bruge kræfter på, eftersom det er sket. I know. Men er der nogen, der gider fortælle det til min hjerne?Kl. 06.15: Vækkeuret ringer. Højt. På præcis samme tid, som Varanen kommer dappende ind i soveværelset med sin dyne, kaster sig ned i sengen og kræver sin sut. Som jeg ikke aner, hvor er. Er en anelse forvirret over, hvor Varanen kommer fra, for hver. eneste. nat siden han fik tremmerne af sin seng, er han kommet ind til os i løbet af natten. Helt søvndrukken og lille og puttet. Nåååh. Men ikke i nat. Vildt. HDD er stået op; Han er blevet morgenmand på det seneste.

Kl. 06.40: Jeg har fået et bad, og HDD sørgede for at give Varanen morgenmad imens. HDD smutter ud ad døren, og Varanen og jeg debatterer emnet "at få tøj på". Jeg er tilhænger - Varanen er klart imod.

Kl. 07.00: Jeg vandt tøjkampen, og Varanen og jeg sidder nu begge fuldt påklædte og leger med en rød plasticbondegård, der kan sige dyrelyde.

07.10: Varanen forlanger at høre Mååhrenmadsbåw, så vi læser "Geggolaj er mørkerar" (Nikolaj er mørkeræd) og "Katinkas sutter", mens jeg spiser en portion havregryn med fiberhalløj og rosiner.

07.20: Øglen sover sødt. Jeg tænder vågelampen, kysser hende på kinden og lister ud igen, mens jeg krydser fingre for, at hun snart vågner.

07.30: Øglen vågner og vil have morgenmad. Vi bagte boller med abrikoser og tranebær i går aftes, som hun gerne vil have en af med smør. Men hun gider ikke rigtigt at spise den.

07.40: Vi læser mere Mååhrenmadsbåw - Øglen havde jo ikke hørt med tidligere, som hun sagde. Så vi læser "Androkles og løven" og "Katinka får en potte". Højpandet litteratur lige fra morgenstunden ...

08.01: Reptilerne er påklædt og klar til afgang. Det sner, men det er nu så hyggeligt. I kassecyklen med dem, og så ellers mig på gåben. vejene er glatte, så gider end ikke forsøge at cykle.

08.26: Begge reptiler er afleveret - det gik nemt i dag. Begge reptiler var glade og vinkede farvel med smil på læben. Det bliver en god dag!


08.51: Ankommer til yoga. Gik derover i stedet for at kæmpe med cyklen og sneen. Koldt! Orker ikke rigtigt i dag, men nu har jeg jo betalt, såeh ...

10.36: Yoga er slut, og jeg er på vej hjem. Helt høj. Det var fantastisk, og jeg er glad for, at jeg tog derover. Har i den grad fået løsnet op for nogle skulderspændinger og glæder mig nu endnu mere til at få fat i noget yogaudstyr, så jeg også kan gå i krig (med stil) derhjemme.

11.01: Hjemme! Kaffe! Og tidlig frokost. Spiser rester fra aftensmaden i går - grøntsager, feta og falafel. Not bad at all. Jeg spiser ved computeren. Har med vilje ikke tjekket mails på telefonen her til morgen, og det passer mig udmærket, da der ikke er kommet nogen hastere.

11.45: Har svaret på de vigtigste mails og går nu i gang med ny ordre fra relativt ny kunde. Der er nok at se til - særligt fordi arbejdsdagen begyndte så sent.

13: Kaffe!

13.32: Mail fra min nye, sadistiske tandlæge. Der er tid til tjek, og om jeg lige vil ringe ind og bestille en tid? Det bliver et nej herfra - hvorfor gøre i dag, hvad man kan gøre i morgen?!

14.15: Afgang efter reptilerne. De blev afleveret tidligt i forhold til, hvad de plejer, så jeg vil gerne hente dem tidligt. Også selv om det betyder aftenarbejde.

15: Begge reptiler afhentet. Øglen i god ro og orden - hun havde lavet en bog i børnehaven, og er i højt humør. Hos Varanen er der til gengæld masser af vredestårer. Tænk, at tarvelige mor forlanger (efter 10 minutters leg i garderoben), at han skal have flyverdragt på. Jeg undgår på mirakuløs vis at blive stram og irritabel - havde tilsyneladende fået Overskudsmor med i dag. Og Øglen hjalp rigtig fint med at få gjort lillebror glad igen ved at fjolle og gøgle.

15.15: Hjemme. Tager den røde kælk og den "blå båd" (som Varanen kalder den nye, blå kælk) med om i haven, hvor vi jo har vores egen lille kælkebakke. Blæst og sne gør dog, at Øglen ikke gider kælke mere end et par ture, før hun gerne vil ind - måske hænger det sammen med, at vi har aftalt, at der er varm kakao med flødeskum, når vi er færdige med at kælke?

15.35: Reptilerne tager ud af opvaskemaskinen helt selv! (Efter jeg, halvt i spøg, havde foreslået, at de kunne tømme den, mens jeg piskede flødeskum). Jeg fik ringet til Troldemor og konfirmeret, at vi har en aftale i morgen. Det er længe siden, jeg har set hende.

16: Kakao og flødeskum klar! HDD kommer hjem.

16.15: Begge reptiler er lidt trætte i det, så de får lov at sidde lidt med deres iPad. Den plejer ellers ikke at blive brugt i hverdagene, men i dag får de lov. Lykke over hele linjen - Øglen ser et eller andet, der hedder Pogoyo, Varanen ser - selvfølgelig - Dora. I mellemtiden får jeg gjort klar til aftensmaden, sludret med HDD og ryddet lidt op.

16.55: Slut med iPad. Under store protester fra Varanen, men - mærkeligt nok - ikke nogen fra Øglen. HDD gør et skumbad klar, så der er noget til at fjerne iPad-fokus.

17.04: Reptiler i bad. Jeg sætter en vask over og arbejder lidt på opgaven fra i formiddags. Akkompagneret af glade råb - blandet med "Lad så vær'!" fra først den ene og så den anden ude på badeværelset.

17.35: Reptiler op af badet. Med mig som håndklædefører. HDD laver aftensmaden færdig - suppe med butter beans, grønne bønner, gulerødder, speltkerner og spinat. Lækkert - og kødfrit. Det er jo stadig januar :)

18: Færdig med at spise. Reptilerne var ikke så vilde med selve suppen, men elskede begge bønnevarianter. De er ikke til at blive kloge på - sædvanligvis nægter de (eller Øglen gør, i hvert fald) at spise bønner af nogen art.

18.05: Reptilerne går ind i soveværelset for at tumle. Jeg vasker hurtigt op og følger efter.

18.35: HDD og jeg er helt udtumlet. Reptilerne får børstet tænder.

18.45: Jeg læser "Rasmus Klump passer en hvalunge" for reptilerne i sofaen.

18.55: Varanen og jeg går ind og putter.

19.10: Varanen har fået læst "Rasmus Klump besøger Bedstefar", hørt "Varanens dag" og fået den sædvanlige historie om "'kopteren". Jeg kysser ham godnat og forlader værelset. Han øffer lidt, så jeg bliver siddende uden for døren. Har taget computeren med, så jeg kan arbejde lidt videre.

20: Begge unger sover sødt. Arbejder videre.

20.45: HDD tænder for det 'almindelige' tv - længe siden, vi sidst har set andet end Netflix. Ser et eller andet om mad og Ærø med et halvt øje og går ud i køkkenet for at lave en kop te. Finder lidt mørk chokolade i skuffen og hapser det og nogle peanuts med ind i sofaen. Har lyst til at spise hele posen med M&M's, men holder mig i skindet. Der går sport i at finde på den mest storytellende ret inspireret af Ærø-programmet - HDD vinder med sin "dessert af æbler fra Gårdmand Hansen, der kun har et enkelt æbletræ. Som giver tre æbler om året".

21.15: Ser TV-Avisen og hækler. Og undres nok engang over hele DONG-miseren. Burde SÅ meget få tørret spisebordet af og ryddet helt op, men jeg gider ikke.

22.03: Åhr shit. Der er vasketøj i maskinen. Det skal hænges op.

22.15: Hækler videre og sludrer med HDD. Det er en actionpacked aften, det her ...

22.50: Ligger under dynen og fryser. Det er så smukt med al den sne, men hvorfor skal det være så koldt?!

23.59: Varanen mosler og øffer i sin seng. Jeg giver ham sutten, og han falder til ro. Og NU skal jeg sove!


Vild dag, ikke (?!) Retfærdigvis skal det siges, at jeg normalt arbejder noget mere, end ovenstående kunne indikere. Onsdage er bare lidt amputerede pga. yoga fra morgenstunden. Måske jeg også skulle dokumentere en 'rigtig' dag en dag ...

15 kommentarer:

 1. Årh, det lyder også som en god dag. Men lang...
  Husk at nyde jeres aftener uden børn, før du ved af det, så hænger der en tween oppe til kl. 21,30 ;-) ej, det er nu hyggeligt nok, bare noget man skal vænne sig til...

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhr, mand! Til 21.30?! Det ved jeg ikke lige, om jeg magter. Hvornår skal jeg så se serier, til jeg skammer mig? Mit "Nej, skat - vi skal ikke se så meget fjernsyn" klinger jo lidt hult, hvis jeg selv sidder limet til skærmen ... :-)

   Slet
 2. Det første lange stykke tid undrede jeg mig over, hvorfor du ikke skrev noget om Øglen - jeg gik endda tilbage for at læse om hun var taget afsted sammen med HDD uden at jeg havde bidt mærke i det. Og så vågner hun først 7.30!! Og er klar til at tage afsted en halv time senere?!! Er nærmest i chok. Tænk, at det kan være sådan.

  Jeg tør ikke lave sådan en dags gennemgang herhjemmefra, men jeg kan afsløre at første punkt starter kl. 4.50, hvor Trolden vækker mig for at spørge, hvad klokken er, og om hun må vågne nu. Så siger jeg nej, hun må ikke vågne nu, og så sætter hun sig i sengen mellem mig og Manden og fortsætter med at spørge hvert 3. minut om hun må vågne nu. Kl. 5.30 er det morgen nok til at jeg står op, stikker hende en iPad og selv går i seng igen for at få en halv time mere - men så vågner Rumpenissen.

  Er en lille bitte bitte smule jaloux på den morgen, du her har beskrevet. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Heh - er det så nu, jeg skal skrive, at det rent faktisk er hverdagskost, at hun kan være så hurtigt ude af døren? Hun er rigtig god til at sove, så vi prioriterer, at hun sover så længe som muligt. Og det betyder så, at der er kortere tid til alt det andet. Det er egentlig ikke noget, jeg har tænkt over, at vi gør, for sådan har det altid været med hende - det er nok et levn fra dengang, hvor jeg havde et 'rigtigt' arbejde, og vi SKULLE være ude af døren på et bestemt tidspunkt. Så fik hun lov at sove, til vi ikke kunne strække den mere, og så kom vi af sted i lynfart :-)

   Lyder virkelig ubarmhjertigt, så tidligt Trolden vågner. Har hun altid gjort det? Jeg stemmer for sådan et nat/dag-ur, som Husmoder også pitcher for. De skulle være ret gode. Alternativt bare sætter et almindeligt vækkeur, og så kan hun få at vide, at det først er dag, når det ringer. Og endnu et alternativ - stikker hende en iPad kl. 04.50 :-) Er hun ikke dødtræt, når I skal til at af sted, eller er hun bare sådan en, der ikke har brug for ret meget søvn?

   Slet
  2. Sejt, at hun er så god til at sove - og ovenikøbet også god til at komme hurtigt afsted. Det er jeg næsten mere imponeret over. Her er går alt virkelig i slowmotion om morgenen, og begge unger har utrolig mange ting de liiiiige skal nå, inden de har tid til morgenmad/få tøj på/børste tænder osv.

   Ja, siden husmor nævnte det har jeg også overvejet sådan en lampe. Eller bare koble den der tidstingest vi bruger til det udendørs juletræ i december på hendes natlampe. Et vækkeur duer ikke, for Rumpen sover jo på samme værelse, og han behøver ikke blive vækket af det.
   Jeg ved ikke om det altid har været sådan, men hun har altid været morgenmenneske og typisk vågnet før kl. 6, men de sidste par måneder har det altså været meget tidligt. Til gengæld har hun sovet middagslur, men den cuttede vi i juleferien i håb om, at hun så ville sove længere. Det har nu ikke virket. Endnu. Jeg håber stadig. :)

   Slet
 3. Dejlig dag du har beskrevet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var virkelig dejlig, faktisk. Sådan nogle er gode at skrive ned - så man kan trække dem frem på dage, hvor idyllen føles meget langt væk :-)

   Slet
 4. Det der ligner bare overhovedet ikke vores dag! (i øjeblikket). Hvor er alle konflikterne? Jeg kan i øvrigt godt se det smarte i, at få HDD så tidligt hjem, fordi han tager tidligt af sted. Ved bare ikke om Mandens møder kan afstemmes på samme måde...
  Men jeg må forsøge at komme tidligere op, så jeg selv er mere vågen, før de sure børn lader op... (fornemmer vi at jeg er ved at være fusking træt af at skændes med især Krabbe HELE tiden??)

  GG: I kan købe en lampe til hende som kan tidsindstilles. Så kan hun se på den om det er dag nu, eller det ikke er. Så er der måske en belønning, (Som fx et flot klistermærke eller what evs) hvis hun bliver i sengen indtil lampen siger, at det er dag. Jeg tror, at jeg har set nogle i Silvan

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg ved faktisk ikke, hvor alle konflikterne blev af den dag. De plejer nu ellers nok at ligge og lure i overfladen, men onsdag var altså en usædvanligt idyllisk dag. Dog synes jeg, den værste konfliktperiode med Øglen er aftaget, så krydser fingre for, at den også snart gør det hos jer. Er Krabben meget på tværs, eller er det en kombi af stor Krabbe, selvstændigheds-Skrubbe og hormoner? (Hvad er det i øvrigt, du gemmer på i maven? En ... pighvar? Delfin? Rokke? Eller noget helt fjerde hav-agtigt? :-))

   Slet
 5. Sikken dejlig dag :-) Men hvis du havde påstået, at så godt går alle jeres dage - uden skrig og skrål og vrisne voksne - så ville jeg nok have været en lille bitte smule skeptisk ;-) Synes også, det virker helt utroligt, at Øglen kun bruger en halv time, fra hun vågner, til hun skal ud af døren. Det var aldrig, aldrig gået her. (Og pt går der mindst 20 minutter alene med at putte mascara på (suk)). Nyd det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - næh nej, så godt går alle vores dage langt fra. Det ville næsten være lidt uhyggeligt og sekt-agtigt, hvis det var tilfældet, ville det ikke? :-) Vrisne Mor bor skam også herhjemme, og hun titter gerne lynhurtigt frem, hvis der igen-igen er optræk til ballade mellem reptilerne. Men som jeg også har skrevet i en kommentar ovenfor, så var onsdag bare usædvanligt idyllisk. Og det skulle da dokumenteres :-)

   Jeg vælger at overhøre din kommentar om mascara-lægning, der varer 20 minutter. Det kan jeg ikke lige overskue. Slet ikke fordi, jeg selv var (bemærk datiden) en af dem, der på en god dag brugte omkring 30 minutter på håret alene. Og de fleste andre omkring 45 minutter. Og så er vi ikke nået til makeuppen endnu. Måske var det ikke tilfældigt, at jeg selv havde en nøgle, så jeg kunne låse efter mig, når jeg var færdig ...

   Slet
 6. Sikke en skøn dag - og hvor vildt er det lige at Øglen kan stå op og være ude af døren 40 min senere??!!? Det ville never ever ske med Storemusen, der er sååååå langsom om morgenen.

  Ha en fortsat god torsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Som jeg også har skrevet lidt højere oppe, så har Øglen altid været vant til og god til at skynde sig om morgenen. Eller - skynde sig gør hun jo egentlig ikke. Hun står op, spiser morgenmad, hvor vi som regel læser en bog, får redt hår og tager tøj på - og så er hun klar. Men det er så også kun fordi vi ikke tænder fjernsynet (mere) om morgenen, at det kan lade sig gøre. Ellers ville hun hænge der endnu ...

   Slet
 7. Spændende at følge med i din dag... Det kunne jeg egentlig godt selv finde på at gøre en dag.. :-)

  SvarSlet
 8. Jeg nød virkelig at læse med om jeres dag, og jeg troede også, jeg havde kommenteret - men åbenbart ikke ;) TAK for linklove - det gjorde mig meget glad :D Og i øvrigt så var Kongen også så hurtigt ude af døren, da jeg gik på arbejde - det fungerede bedst, at han ikke havde hundrede år til at skule alt muligt (som han har nu, så vi er først i børnehave og vuggestue klokken 10 de fleste dage :O)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...