torsdag den 16. januar 2014

Farvel tremmer

Så kom dagen. Hvor Varanen fik tremmerne af sin seng. Det er lidt overraskende for mig, at vi er nået hertil, for jeg har alle dage troet, at han skulle beholde dem på, til han begyndte at få piger med hjem. Men nu prøver vi.

Ikke, at han endnu er lykkedes med at forcere tremmerne, så i og for sig kunne vi jo godt beholde dem på, men altså ... Han er 2 år og 4 måneder. 3 måneder ældre end Øglen, da hun fik tremmerne af, og 5 måneder yngre end da hun fik tremmerne på igen, ahem. Og nej - alderen betyder egentlig ikke noget i denne sammenhæng, men så alligevel. Efter jeg rykkede rundt på hans værelse for et par uger siden (jeg skal nok tage billeder - skal bare liiiige have noget op på væggene først) har han (og Øglen) tilbragt rigtig meget tid derinde. Det er blevet sjovere at lege i, tilsyneladende, og så synes jeg jo, at det er oplagt, at han også får en lille sofa/hyggekrog - som så passende kan være sengen. Derfor: Af med tremmerne.

Første aften uden tremmer. Før puttetid, trods alt. Mosle mosle

Mosle mosle mosle

Det var tirsdag aften, tremmerne røg. En times tid før sengetid. Varanen var mystificeret, men glad for "sin nye seng", og han syntes kun, det var en lille smule underligt, da han skulle puttes. Og det hjalp tilsyneladende en del på det, at han kunne se mig, som jeg sad dér ved siden af ham på madrassen, der substituerer for den vækblevne sengehest.

Det lykkedes mig oven i købet at snige ud af værelset, før Varanen faldt i søvn, men jeg blev kaldt hen til døren oftere end sædvanligt, fordi - tror jeg - det hele var lidt nyt. Og det lykkedes Varanen at falde i søvn. Helt selv. Og selv om aftenen blev noget urolig med en masse opvågninger, betegner jeg den som en stor succes - han skal jo lige lære det.

Putningen i går gik (også) over al forventning. Og i morges kom der så en lille søvndrukken dreng ind i soveværelset. Klokken 05.51 godt nok, men pointen er, at han selv kom ind, og at vi jeg ikke behøvede at hente ham. Jeg ser store muligheder i det her nye arrangement - og krydser fingre for, at han aldrig kommer til at fatte, at man jo bare kan stå ud af sengen igen, når man er blevet puttet, hvis man ikke lige synes, man gider sove.

6 kommentarer:

 1. Nååå, dygtig Varan! Og lige præcis det der med hyggehjørnet var også en af årsagerne til, at vi tog tremmerne af V's seng. For han prøvede heller ikke at forcere tremmerne, men det er bare rigtig hyggeligt, når vi læser godnathistorier - eller når han har brug for en hyggestund alene med sut og klud, så kan han selv arrangere det.

  Hjemme hos os kommer han dog ikke om morgenen. Har gjort det én eneste gang. Han råber bare! Fx i morges råbte han kl. 6.15, jeg råbte tilbage at han måtte komme ind til mig - jeg er træt af at hente ham, når han selv kan komme ud. Efeter et par råb eller 7 mere, tav han, legede med sin biler i sengen og forældrene sov over sig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhr mand - tænk, hvis Varanen også troede, at han stadig havde tremmer på og nægtede at gå ud af sengen. Det ville næsten være at foretrække, tror jeg. Det går over al forventning med den tremmeløse seng - eller; putningen gør i hvert fald. Og han sover fint i den indtil engang midt på natten, hvor han konsekvent kommer dappende. Superhyggeligt og megamegakært, men hvis det skal fortsætte i månedsvis kan det godt være, at jeg bliver af en anden holdning :-)

   Slet
 2. Ih, det er stort! Og det er da garanteret lidt hyggeligt, at Varanen bare kommer dabbende ind til jer om morgenen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget stort, ja! Og utrolig hyggeligt, at Varanen kan komme dabbende i stedet for at ligge og råwe. Men som jeg også skriver til Vevika, så gør han meget hyppigt brug af dabberiet. Det er stadig hyggeligt, men det behøver ikke fortsætte til han er 14 ... :-)

   Slet
 3. Han er sej. Jeg er lidt mystifiseret over, at han er 2 år og 4 måneder, for synes egenlig lige du har født ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, heller ikke om jeg fatter, hvor tiden bliver af. Det er som om, den går endnu hurtigere med barn nummer to. Skræmmende. Især fordi det jo så nok også betyder, at jeg ældes i lyntempo.

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...