onsdag den 8. januar 2014

Hej hverdag!

Så ruller hverdagen igen. Med begyndende snotforkølelse til Øglen og særdeles mandagstrætte reptiler både mandag og tirsdag. Og i dag, hvis man skal dømme efter, hvor ked af det Varanen blev, da jeg afleverede ham i morges. Puha! Hvilket jeg på ingen måde kan bebrejde dem, for det kræver en ekstra indsats af dimensioner at komme tilbage til hverdagen efter hele 16 dages ferie. Det synes jeg i hvert fald selv.

Det var i øvrigt i ferien, at Varanen blev så stor, at han kunne sidde med iPad'en alene uden at smadre den eller blive eddersur. Normalt får han slet ikke lov at lege med den, fordi han bliver så gal, men nu vender det måske?

Øglen er jo efterhånden en garvet iPad-bruger, og ferien var ingen undtagelse. Turen til og fra Sverige kan godt være lidt lang for en næsten femårig ...

Ferien blev rundet af med en virkelig tiltrængt klipning til Varanen. Han er ellers ikke meget for, at nogen kommer i nærheden af hans hår, men eftersom vi kunne lokke med, at klipningen skulle foregå i en RUMRAKET *indsæt selv über-entusiastisk mimik og stemmeføring*, fik jeg lokket ham med indenfor hos frisøren. Der så på sin side kunne lokke med lidt slik, når Varanen var færdigklippet - for sør'me om den lille herre lige pludselig overhovedet ikke gad op i nogensomhelst rumraket. Kompromiset blev, at han slap for at have frisørslaget på. Og moderen forsøgte at ignorere, at det lige præcis var dén dag, hun havde valgt at give afkommet uldne bukser på. Der var jo afklip over det hele, mand. Og efterfølgende også på mig.

 Megasej rumraket, dér! 

Nå, mens Varanen fløj i rumraket, var Øglen og HDD i svømmehallen. Jeg er ikke den store svømme-fan, men det er Øglen, og HDD er heldigvis blevet det. Så han får lov. (Og han får også lov til at lade være med at tage Varanen med derover i et stykke tid. Han forsøgte sig i sidste uge, mens Øglen og jeg var i biffen, med det resultat, at Varanen stak af i bruserne, kun iført badeble, og kun lod sig indfange under voldsomme protester. Så Varanen er altså (heller) ikke nogen vandhund).

Vi nåede også et smut i Zoologisk Have med "Farmo". Som altid var det et stort hit at "se på dyr", og denne gang var vi der oven i købet på et tidspunkt, hvor man ikke risikerede at blive lynchet af de andre besøgende for at have en klapvogn med i Den Arktiske Ring. Så vi så på isbjørne, og jeg forsøgte at få Øglen til ikke at bryde i krampegråd over den film om grønlandske fangere, der bruger alting fra den døde isbjørn til skind, mad og smykker ... Søløverne lavede kunster ved (deres) frokosttid, og begge reptiler fik lov at holde en skovmus i Zoo Lab. Deres lykke var gjort, og Øglen vil heldigvis stadig helst have en kanin. Eller et marsvin. Så hvis nogle af jer har forslag til, hvilket dyr, der er smartest, når man har en 2-årig og en næsten femårig i hytten, så er det nu, I byder ind, ing'?!

Skovmusen kilder ...

Hverdagen har indtil videre budt på to korte dage for reptilerne (og dermed for mig). Det er om at udnytte, at opgavemængden endnu ikke er cwazy på jobbet, så jeg henter tidligt og forsøger at ignorere, at det nok hævner sig lidt senere på måneden. Og den noget hårde aflevering i morges gør også, at jeg henter reptilerne tidligt i dag. Det er virkelig ikke sjovt at høre sit barn være SÅ ulykkeligt. Hønemor har dog haft ringet derover og forvisset sig om, at alt er godt igen, men puha, altså. Jeg vænner mig aldrig til det. En hikstende to-årig, der "Sa-sa-savvv-ner mo-arrrr!" skærer virkelig i hjertet. Også selv om Varanen for øjeblikket savner ALting. I går var det vaskekluden, der lå lige ved siden af badekarret, han savnede. Forleden var det mig. Mens jeg var i bad, og han var lige på den anden side af døren. Og i sidste uge var det hans "bildyne". Som han gik rundt med i hånden. Så måske jeg ikke skal lægge såååå meget i hans savn. Men det er svært, når det sker i en afleveringssituation.

20 kommentarer:

 1. Hehe, sidder og smiler lidt efter at have læst dit indlæg.

  Barnet der stikker af i badeble, og som savner sin vaskeklud. <3 Jeg ved så ikke om det er meget bedre at mine hellere vil i børnehave end være hjemme. Sådan nogle er jeg indehaver af. Bum bum.

  Gode råd kanin/marsvin, tja.. Vi har en kanin - sat til salg. For moderen får stress af den. Men igen er hun jo meget sød... Jeg syntes bare ikke jeg kan give hende det hun har brug for..
  Jeg tror at lige de to dyr er meget ens. Så den der står højest på ønsksedlen ville jeg nok vælge.

  Lyder til at I har haft nogle gode feriedage, og sejt at blive klippet i en rumraket. Jeg har i ferien indkøbt en trimmer og frisørsaks og har klippet ungerne selv. Det gik faktisk meget godt, og med udsigt til at sparer 300 kr. pr. klipning kan jeg sagtens leve med småfejlene..

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhr mand - det er jo også det, jeg er bange for. At vi lige pludselig skal til at sælge kræet igen, fordi ungerne har mistet interessen. Kaninen står pt højest på ønskesedlen, så det er nok den, vi vælger (lavmælt suk).

   god idé at klippe selv, i øvrigt. Det gjorde jeg også sidst, Varanen blev klippet, men han har nået en alder, hvor han nægter at sidde stille, og så ville jeg ikke selv binde an med det. En anden gang dog - kan nemlig godt finde på andet at bruge 320 (!) kr. til ...

   Slet
 2. Jeg har ladet mig fortælle, at kaniner er for voldsomme for mindre børn, så jeg ville vælge marsvinet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har jeg også læst. Men er der ikke noget med, at de bliver nødt til at bo indenfor. Det ved jeg ikke lige, om jeg kan overskue ...

   Slet
 3. Hvad med en tamagochi? Billig i drift, ingen lugt, ingen kamp om hvem der skal lufte/skifte halm/whatever

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis man kan få sådan en med pels, er jeg på! Spørgsmålet er dog, om Øglen også er.

   Slet
 4. Jeg vil anbefale en skildpadde. Det er et dejligt robust dyr. Den kræver ikke voldsomt meget pasning og den er superallergivenlig. Vi har haft sådan en - i otte år - det var en hyggelig fætter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville rigtig gerne have en skildpadde, men ungerne vil gerne have et dyr, de kan sidde og kæle med. Og der er skildpadden jo desværre ikke så blød. Ville dog være et hit rent allergimæssigt ...

   Slet
 5. Altså. Med din allergi in mente og så det med at de altså lugter lidt de der bure, så ville jeg i hvert fald vælge det dyr som kan bo udenfor i et helårsbur. Ved ikke om begge slags kan.. Derudover ved jeg, at kaniner kan blive ret gamle 10 - 15 år du! Såe... med mindre i synes at det er topfedt at passe kanin, så overvej lige det også...
  Den der rumraket - er det i jeres lokalområde? For det ville måske nok lige være ret fedt for nogle her. Som fx den 2-årige som ikke har hårstruktur til langt hår.. Eller tålmodigheden til moderens drabelige forsøg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har også tænkt over det der med allergien og udendørs vs indendørs. Og det ender nok med, at det bliver kaninen, der vinder. Men 10-15 år .... Jeeezz...

   Rumraketten er i Virum og Sorgenfri. Så relativt lokalområde, ja. Se mere på klippeland.dk ...

   Slet
 6. Blot til info en kanin bliver typisk ikke 15 år! Deres gennemsnits levealder er 4, marsvin er dog som regel nemmere at gøre tamme. Mvh biologen

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har hørt, at det bare er fordi de bliver overfodret og får for lidt motion. Altså generelt lever for usundt..

   Slet
  2. 4 år kan jeg bedre leve med end 10-15. Hvis det er 10-15 år, vi taler, vil jeg nemlig hellere have en hund ...

   Slet
 7. Niecen fik marsvin da hun fyldte to og det var hun alt for lille til. Marsvinene var skrækslagne og er stadig ikke rigtigt tamme. Og barnet har stort stort set mistet interessen.

  Mit råd er ingen små kedelige dyr. Medmindre du selv synes det er virkelig sjovt at passe og snakke med dem (for det bliver dit dyr)

  SvarSlet
  Svar
  1. I knoooow. Det der med, at det bliver mit dyr. Ikke mindst fordi, det er mig, der arbejder hjemme. Suk, mand. Hvorfor lovede vi hende også et dyr i sommer. Vi er så dumme. Og hun husker som en elefant!

   Slet
 8. De afleveringer vænner man sig aldrig til... De går heldigvis over med årene, men puha de sætter sig i knoglerne... Dyrene har jeg ingen mening om. Andet end de kommer ikke indenfor her. Manden har diverse allergier, så hvis det endelig var, så ville jeg nok vælge et der kan bo udenfor hele tiden. Held og lykke med at finde ud af om du er til kaniner eller marsvin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også allergi inde i billedet her. Og netop derfor kan det undre mig, at jeg overhovedet har nikket til noget som helst dyre-agtigt. Men det gjorde jeg vist i øvrigt før, jeg blev udråbt som multiallergiker. Udendørs dyr it is!

   Slet
 9. Jeg er über-allergiker og var det også som barn. Ligesom resten af min familie. Inden vi fandt ud af det, anskaffede vi os to kaniner. Jeg var vist knap tre, da vi fik dem, og det fungerede så fint! De boede i et stort bur i haven, og de løb ude, når vi var ude, så de fik masser af motion og krævede ikke særlig meget at passe. Og vi behøvede ikke ha' hø og kaninhår indenfor allergiker-hjemmets mure. Vores kaniner blev omkring 8 år og det var vist en relativt høj alder, så vidt jeg kunne forstå. Men de var altså ret søde og sjove og sociale. I modsætning til marsvin, som er kedelige, asociale, sære og grimme. Og bider. Eller....min venindes marsvin gjorde. Kender ikke andre, men jeg har så deduceret mig frem til en generel konklusion om marsvin på baggrund af det ene jeg kender til. Jæs. Så kaniner it is! To. Kedeligt for dem at bo alene jo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh mand. Jeg ved ikke med de der dyr. Nu har jeg bestilt en tid hos lægen for at blive tjekket for div. husdyr-allergier - inkl. kanin. Så må vi se. Men skal vi have en, skal de helt 100 bo udenfor. Vores hus er for småt til, at jeg gider have dem boende indendøre. (for ja - vi skal have to. Hvis vi skal have nogle overhovedet).

   Men Øglens præferencer skifter jo hurtigere end vinden vender. I dag, da jeg talte med hende i telefonen (hun er stadig på ferie hos Mårmor og Mårfar), kunne hun berette, at hun ikke ønsker sig en kanin alligevel; Hun vil hellere have et rensdyrgevir. Jaså. Men sådan et er jeg næppe allergisk overfor, så det kunne måske godt arrangeres ...

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...