torsdag den 9. januar 2014

Kom frit frem, yoga-typer

Nå. Så er man sådan en, der åbenbart skal til at begynde til yoga. Kom i et anfald af akut rygstivhed (løgn. Ikke akut. Har varet over en uge nu) til at bestille plads på et hold, der begynder om mindre end en uge.

Så fra nu af vil jeg gerne tituleres Yogi-mor. (Ikke at forveksle med Yoggi-mor). Jeg kan ligefrem mærke smidigheden indfinde sig (løgn igen) og min krop crave Pukka-te (mega-løgn), og jeg forudser vitterligt, at jeg bliver et helt nyt menneske (true. Men jeg er også ret naiv, hvad sådan noget angår. Tror fx også en lille smule på, at jeg taber mig af al det chokolade, jeg vælger IKKE at spise).

Jeg forventer mig måske lige lovlig meget af noget bøj-og-stræk, men bær over med mig - jeg kommer ikke så meget ud, og desuden blev yoga jo udråbt som Kuren Mod Alle Dårligdomme dengang det var så'n rigtig moderne at gå til. Tror jeg nok. For 4 år siden, godt nok, men jeg har heller aldrig fået skyld for at være first-mover.

Jeg har været til én yoga-time i mit liv. I Frankrig, hvor jeg ikke fattede en krone af, hvad der blev sagt, så det endte med noget hold i ryggen i et par dage. Det gjorde mig ikke just til fan, men efter 9 år tænkte jeg, at det var på tide at stoppe med at bære nag.

Beklageligvis aner jeg intet om, hvad man skal have på/med til yoga. (Udover at det skal være blødt og pastelfarvet. Det står vist i en eller anden yoga-lov). Men det tænker jeg, at nogle af jer ved? I givet fald kunne jeg virkelig godt bruge et par tip. Og kunne udstyret være bare en kende budgetvenligt, ville det ikke gøre noget. Moshi Moshi og andre dobbeltnavnede mærker er desværre uden for økonomisk rækkevidde. (Især fordi jeg jo også skal til at bruge enormt mange penge på te. Hvad? Ikke? Nåja, og så fordi det jo slet ikke var meningen, at jeg skulle bruge nogen penge overhovedet på at røre mig. Derfor jeg kun løber ...)

En måtte har man vel også brug for, eller hur? Og hvor køber man alt det stuff henne? Jeg ved, I ved det, så kom frit frem!

(I øvrigt, så glæder jeg mig faktisk til at begynde. På trods af min ironiske distance. Jeg har bare aldrig rigtig set mig selv som yoga-typen før. Hvad det så end er ...)

- Postet fra min AjFåun


14 kommentarer:

 1. Jeg dyrkede yoga før jeg blev gravid, og det var MEGET afslappet. Jeg havde et par træningsbukser eller leggins på, en top, og en trøje til at varme op i. Jeg havde selv tæppe med, og måtten var der til udlån. Tror det er meget hvad man gør det til :) Jeg vil i gang med yoga igen på et tidspunkt. Det er SÅ rart :)

  www.blueeyedflower.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, nu glæder jeg mig endnu mere. Tak for tips til tøj!

   Slet
 2. Elsker også yoga, man får det virkelig bedre. Og med lidt træning lærer man at ignorere de tåbelige navne stillingerne har. De første mange gange var jeg barnlig nok til at fnise (dirty mind - I know), når jeg skulle indtage Hunden, Solen, Løven og hvad pokker de kalder det .
  Jeg har i.ø. bare det samme tøj på, som det jeg løber i....
  Glæd dig. ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg VED bare, at jeg kommer til at fnise også. Især, hvis det bliver med sådan noget namasté-agtigt yoga-sprog. Og det har jeg en snigende mistanke om, at det gør. Løbetøj, tjek! Det har jeg i hvert fald :-)

   Slet
 3. Jeg dyrkede en kombi at boksning og yoga, før vi fik Kongen. Altså ikke boksning MOD nogen! Det var SÅ perfekt med en masse sved på panden og fedtforbrænding samtidig med, at jeg blev strukket HELT ud og blev smidig. Savner det virkelig! Havde i øvrigt samme tøj på til begge dele - træningstøj, der var til at bevæge sig i. God fornøjelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder som en fed kombi. Jeg tvivler dog på, at de har noget boksenoget, der hvor jeg skal gå. Det virker som et meget ... fredeligt sted. Gad egentlig godt finde et fitnesscenter, hvor jeg kunne kickbokse, men centeret her i byen er virkelig crappy, og jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg ikke kommer af sted, hvis jeg først skal køre 10-15 minutter i bil efter det. Så jeg holder mig nok bare til løb. Og nu altså også yoga :-)

   Slet
 4. Jeg har også dyrket yoga mere eller mindre on/off i mange år. Jeg plejer bare at møde op i det blødeste tøj jeg har, der sidder sådan lidt tæt, så yogien kan se om jeg er vredet helt forkert.

  Jeg har min egen måtte og badehåndklæde med. Måtten er købt her http://www.yogamudra.dk/Yogamaatter_og_tilbehoer

  Men altså det der tilbehør er jo ret forskelligt ifht. hvor man går og hvilken ypgatype man dyrker. Så ring til din lære, og hør hvad du skal have med.

  Gad så godt at der var noget ordenligt yoga i Forstaden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Blødt, tæt tøj. Tjek. Tak for link til måtte - den ser god ud. Og nå ja - håndklæde jo da. Har vist fået en mail med ting, man skal huske. Kunne være, jeg skulle prøve at læse den :-)

   Slet
 5. Har ikke gået til yoga men pilates og der var altid måtter til låns. Jeg har fået min egen måtte, fordi jeg ikke kan klare måtter der lugter underligt. Jeg er en freak, I know. Den er fra Stella McCartney fundet på bud med 70% rabat hos netop MoshiMoshi sidste år. Mht. træningstøj så brugte jeg leggins/joggingbukser med elastik ved fødder, undertrøje og en t-shirt. Ikke noget vildt fancy. Bare noget helt almindeligt. Som de andre skriver så er det hvad man selv gør det til. Og hvis du 'bare' skal med AOF/FOF eller hvad de nu hedder så er det vel ganske afslappet... Rigtig god fornøjelse. Du bliver såååå afslappet

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, jeg prøver en låne-måtte første gang, men hvis den lugter underligt, investerer jeg i min egen.
   Det er ikke AOF/FOF, jeg skal gå hos - de hold, der var der, lå underligt både placerings- og tidsmæssigt. Så jeg har meldt mig til noget 'rigtigt' yoga. Hvor vi kun er 7 på et hold. Gisp.

   Slet
 6. Jeg elsker yoga, men får ikke dyrket det nok. Har intet specielt yogatøj, bruger bare mit almindelige træningstøj. Har dog egen måtte, da træningen tit foregår hjemme i stuen. Mener den er købt på yogaudstyr.dk...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som om, alm. træningstøj er vejen frem. Det må jeg prøve. Tak for tip!

   Slet
 7. Jeg dyrker yoga hjemme - regelmæssigt faktisk! (dvs. cirka en gang hver 6. eller 8. uge) og det foregår jo ligesom på trægulvet iført forvaskede slap-af-bukser og hvad jeg nu lige har på overkroppen (for SKAL have noget på overkroppen, så jeg ikke kan se dellemave, når hagen rører gulvet - i stående stilling forståes). Øvelserne har jeg bla. fundet på YouTube og ligesom tilpasset dem efter behov, eller noget. Drikke (stadig) ikke te?!? Og nej, bruger heller ikke så'n noget røgelse-noget. Skal man det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber VIRKELIG ikke, man skal bruge røgelse. Hader det af et godt hjerte - og får i øvrigt hovedpine af det. Men god detalje at have med, det der med noget tætsiddende på overkroppen. Jeg hører nemlig også til den del af befolkningen, der har en mavedelle. Og jeg tør ærligt talt ikke tænke på, hvordan den ser ud under yoga ...

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...