tirsdag den 14. januar 2014

Lorteskid

Tis er sjovt, synes reptilerne. Rigtig sjovt. Så sjovt, at "tis" nu er det ord, der optræder flest gange, når de synger "Oppe i Norge". Og "På loftet sidder nissen med sin julegrød", "Lille Lise" og stort set alle andre sange, de synes er fede lige for tiden. Kan man smide et 'prut' ind et sted i sangen, er deres lykke gjort, og selv om jeg godt kan blive ret træt i hovedet, er det også ret sjovt at lytte til. For de griner simpelthen så hjerteligt, når de synger deres latrinære sange, at man ikke kan undgå at blive glad i låget.

Det er - selvfølgelig - Øglen, der har påtaget sig rollen som lærer udi de frække udtryk. En rolle hun elsker; sandsynligvis fordi det giver hende mulighed for at kanalisere alle de knap så pæne ord ud gennem sin semiuskyldige lillebror. Hun udvider rollen dagligt, og nu er jeg således den stolte mor til en 2-årig, der ved puttetid dels ligger og synger førnævnte tis-version af "Oppe i Norge", dels siger "Lorteskid" og er ved at dø af grin.

Det er ret svært ikke selv at dø lidt af grin, når han sådan ligger der i mørket og prøver sit ordforråd af. Mens det er knap så morsomt i fuldt dagslys, når der er to tumlinge, der kravler på væggene og kappes om, hvem der kan råbe "Lorteskid" allerhøjest. (Der er stadig uafgjort. Og mine ører er faldet af et sted i processen, for de kan begge råbe pænt højt)

Men ok. Så længe de ikke siger det (alt for meget) ude i byen. Så går det nok. Og skulle det endelig være, må de hellere sige "Lorteskid" til andre, end de må fortælle, at jeg åbenbart synes, at deres tegninger er grimme, hvis de tegner uden for stregerne ... (Og så ikke en lyd om, at Varanen underholdt alle de nyankomne børn i garderoben i morges med at råbe "Dumme prut" sådan cirka 419 gange. The joy!)


12 kommentarer:

 1. Åh ja latrinær underholdning går nok aldrig af mode. Min storebror sagde (i mange år. Sådan husker jeg det ihvertfald) højt til alle, at jeg tissede. Også selvom jeg stod lige der, forlængst havde smidt bleen og på ingen måde tissede. Tak storebror. Og igår, da jeg hentede min tre-årige. Sagde han "du' en fis. Du' en nort (lort red.). NORT NORT NORT NORT" mens han klukkede af grin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhja - de skønne børn (!) Jeg tænker også, at det bare er et spørgsmål om tid, før det latrinære sprog går full on offentligt for mine unger ...

   Slet
 2. Herhjemme er pruttelort og tisseprut en meget væsentlig del af barnets ordforråd. Jeg priser mig lykkelig for, at det ikke er værre, og er vild med, at hun pænt siger "caca" om afføring, når vi er sammen med andre. En klar bonus ved flersprogede legekammerater.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er meget cool. Her er vi ikke så raffinerede - Øglen siger 'Lort', selv om hverken HDD eller jeg gør det. Men det hed det i den gamle børnehave, så det hænger ved. (Og i øvrigt blev hun jo lynhurtigt 'hende, der turde sige lort' i den nye børnehave. Hvor det hedder 'prut' eller 'stort'. That's my girl ...!)

   Slet
 3. ahahahaha. Det er så sjovt! Så din video i går. De griner så skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. De ER sjove, altså. Og når de griner på den måde, som de gør i videoen, er det altså svært ikke at grine med. Også selv om det typisk sker, når der bliver brugt knap så pæne ord :-)

   Slet
 4. He he, det er - også - en fase (selvom jeg også kender mænd på 40+, der aldrig rigtigt er kommet længere). Og dine reptiler skal nok finde på noget meget værre at råbe efter dig i det offentlige rum ;-) Dog næppe så slemt, som da min daværende nabo fortalte, at hans søn havde smidt sig ned i Irma og råbt 'far ikk' slå - far ikk' slå!' ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, du har ret - der er mange mænd, der aldrig kommer over den fase. Lad os håbe, at Varanen ikke er en af dem. Og åhhhhhh nej, med din daværende nabos søn. Det må have været hæsligt. Jeg ville ikke ane, hvad jeg skulle gøre, hvis reptilerne besluttede sig for at lave sådan et stunt.

   Slet
 5. Synes nu det var et ret klogt træk at tabe ørerne.... vil jeg også! : )

  SvarSlet
 6. Vi har også vært i det latrinære hjørne - her har ordet været hunnenort. Men den er forbi igen - nu er vi i jeg er en middedat/hunn/barli' jøøwe- fase. Dine indlæg om dine skønne børn er altså sjove :) ææælsger at læse med! Kh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåååhr - hunnenort lyder faktisk helt sødt :-) Jeg ser frem til, at den latrinære fase (som jo i øvrigt også er en 'monsteret bider mig'-fase) bliver overstået. Men den behøver ikke nødvendigvis blive erstattet med en ny :-) DEjligt at du læser med - du er mere end velkommen! Kh

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...