mandag den 20. januar 2014

Når Øglen er ude ...

... danser Varanen på bordet. Eller noget.

Vi har lånt Øglen ud til Mårmor og Mårfar. Helt til på onsdag. Ikke fordi vi skal noget som helst, men fordi Øglen elsker at være på ferie. Uden os. (Ved ikke helt, hvad det siger om HDD's og mine evner inden for disciplinen Forældre, men jeg vælger at tage de positive briller på og tro, at det 'bare' betyder, at hun er tryg nok til at være væk fra os).

Vi kickstartede Øglens ferie med alle sammen at tage over til Mår-forældrene. Varanen ville aldrig have tilgivet os, hvis vi ikke havde gjort det sådan - han elsker Mårmor og Mårfar og kan tale om dem nonstop. Særligt, når han hænger ud med Farmor, det lille skarn ... Faktisk overvejede vi, om han mon også skulle på ferie der, men Hønemor her synes trods alt, at han er lidt for lille til at være på ferie 'bare fordi'. Og Øglen ville desuden ikke høre tale om, at hun skulle dele Mår-forældrenes opmærksomhed med nogen. Så hun er på ferie, og Varanen får alenetid med HDD og jeg. Så bliver han forkælet lidt ekstra - bl.a. med det par 'glimmersutsko' han forelskede sig stormende i i Netto i går. Som han sov med i nat. Og som han har på i vuggestuen i dag. Min lille fashionisto.

Se lige, hvor flotte de nye sutsko er. Jeg kan godt forstå, han faldt for dem. Hvis jeg ellers brugte str. 24 i sko, kunne jeg også have været fristet ...

Weekenden i det vestsjællandske var som altid hyggelig. Den gik bare alt for hurtigt (syntes de voksne. Øglen ville gentagne gange høre, hvornår vi mon tog hjem). Af uransagelige årsager fik jeg stort set ikke taget nogen billeder. Men til gengæld fik vi hygget foran pejsen, jeg fik introduceret Øglen for Ludo (stort hit - må vist få købt sådan et spil til at have herhjemme også), Varanen highjackede sine Mår-forældre på skift til at læse bøger, de små var i skumbad, vi var alle nede og se til den nissehule, der meget belejligt er nede i Mårmor og Mårfars 'skov' (og sør'me om ikke vi var så heldige, at selv om nisserne måske/måske ikke er smuttet retur til Nisseland, så havde de lagt en lille pakke med vingummier til reptilerne?), de voksne drak en masse kaffe, og pludselig var weekenden forbi. For HDD, Varanen og jeg, altså.

Varanen og Mårfar var ude at gå med hunden. Og mødte en brændestabel i mini-skoven. Mårfar er fotografen bag billedet, da jeg, som nævnt, nærmest ikke fik taget nogen

Vi blev vinket af sted af Mårmor, Øglen og en Yoohoo-bamse med grotesk store øjne, og så måtte vi ellers bruge de første kilometer på at forsikre en temmelig betuttet Varan, at alt var, som det skulle være, og at det ikke var en fejl, at Øglen ikke var med. "Øglen sidde dér, mor og far!", kommanderede han, mens han pegede på det tomme bagsæde. Efterfulgt af et "Hvor' Øglen henne?".

I går aftes var det også svært at forstå, hvor hun var henne, og det første, Varanen sagde i morges (efter "Ikke sove mer'" og "Guddi, hangegryn!" altså - man må jo have prioriteterne i orden) var "Hvor' Øglen henne, mor?!". Så han savner sin søster. Som i øvrigt har det godt. Siger Mårmor. Øglen gad ikke rigtig snakke, da jeg ringede, men hun gad dog godt hurtigt berette, at hun havde banket Mårfar i Ludo. Hvilket i parantes bemærket er lidt af en bedrift, for han er en hård Ludo-negl.

Billede fra Mårfar. Øglen ved nissehulen, der i nattens løb har fået en lille stige. Mystikken stiger ... #tøhø

Det er meget mærkeligt ikke at have Øglen hjemme. Og kun at have et enkelt reptil at tage sig af. Faktisk er det, indtil videre, den rene badeferie. For det kan godt være, at Varanen kom dappende ind i vores seng midt i nat. Men til gengæld sov han - og jeg - så også til omkring klokken 8. Luksus! Han får en kort dag i vuggeren i dag, og i morgen begynder han til det nye Mikle. Som i øvrigt er det gamle Mikle, da det nye var noget værre hø, ifølge HDD. Men det er en anden historie. Derudover har han jo så sine forældres udelte opmærksomhed, når han er hjemme, så han skal også nok få nogle hyggelige dage - selv om han selv mener, at han hellere vil hjem til Mårmor og Mårfar. Næste gang tænker jeg, at han skal prøve at være på en lille ferie derovre. Og næste gang igen kan de måske være på ferie sammen. Måske. Hvis Hønemor kan undvære ham.

Der er længe til onsdag aften, synes jeg. Men selv om jeg savner Øglen, glæder det mig, at hun får lov til at have nogle dejlige dage med Mårmor og Mårfar. Og at Varanen får noget alene-tid med HDD og jeg. Derudover glæder jeg mig over, at vi har muligheden for at give ungerne den slags oplevelser. At de (Øglen, om ikke andet) gider. Og at Mårmor og Mårfar gider, ikke mindst. Det er jo ikke nogen selvfølge. Men det hjælper selvfølgelig nok lidt på det, at vi har at gøre med verdens absolut sødeste børn. Uden sammenligning ... ;-)

6 kommentarer:

 1. Åh, jeg drømmer om den dag jeg kan læsse Barnet af hos mormor og morfar og daffe på badeferie. Mormoren og morfaren gad nok godt (jeg har opsnappet samtalestumper nok til at kunne konkludere at de bruger meget af deres tid på at planlægge kidnapning af barnebarn!), men jeg er ikke sikker på Gryntegrisen ville være helt med på konceptet. Endnu. Måske i morgen? Eller i weekenden? Nå, ikke?

  Og jeg ELSKER de sutsko. Jeg hader ellers Bab-pap-pap (som Niecen sagde da hun var lille), men han rocker jo de sko :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Varanen blev passet med overnatning(er) første gang, da han netop var fyldt et år (ravnemor.dk). Men det var fordi, vi skulle til Berlin og løbe noget løb, og der var det simpelthen ikke ladesiggørligt at have ham med. Det gik fint, og der var ingen problemer, men det var helt klart ikke for hans skyld, at han blev passet på det tidspunkt. Det bliver det snart, tror jeg. I hvert fald, hvis jeg skal dømme efter, hvor mange gange han har råbt "TILBAGE (TIL) MÅRMOR OG MÅRFAR" i de sidste par dage :-)

   Du er ikke ene om at elske sutskoene. Varanen nægter at tage dem af, så glad er han for dem. Bab-pap-pap har en stor plads i begge reptilers hjerte ...

   Slet
 2. Nyd det:) prinsessepigen har holdt ferie hos mormor nogle gang og mindstemanden også men ikke sammen. Det er nemlig dejligt for mormor med dem en ad gangen, det giver en speciel oplevelse:) Men hold da op jeg savner dem når de er væk, en af dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en rigtig god idé at give ungerne lov til at være på ferie alene engang imellem, tror jeg. Både for den, der er af sted, og den, der bliver hjemme. Og så må mor bare savne ;-) (Har forsøgt at ringe og snakke med Øglen et par gange, men ikke om hun gider tale i telefon. Hun har alt for travlt med at hygge sig :-))

   Slet
 3. Dejligt med ferie hos bedsteforældre for Øglen og alenetid for I andre. Det er virkelig guld værd. For alle parter:-) Jeg bliver så glad, når jeg ser billedet af Varanens fine hjemmesko. Kh L

  SvarSlet
  Svar
  1. Alenetid er virkelig guld værd en gang imellem. Og ja, er de ikke skønne, Varanens hjemmesko? Han er så stolt af dem, og pædagogerne i vuggestuen fortalte, at han havde vist dem til alle, der gad se dem, i går :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...