mandag den 17. marts 2014

'min-fisk!

Jeg er ikke så god til at huske at tage vitaminer selv - undtagen da jeg var gravid; Da tog jeg alskens tilskud nærmest på klokkeslæt dagligt. Men jeg er faldet lidt af på den, selv om jeg virkelig forsøger at tage mig selv i nakken.

Sagen er bare den, at jeg ikke er specielt glad for at sluge piller. Jeg kan godt, bevares - men jeg har nok bare stadig minder siddende i kroppen fra dengang jeg som 7-8-årig tilragede mig en omgang mononukleose og skulle have nogle stygge penicillinpiller. Dengang kunne jeg ikke sluge pillerne, så de blev knust - og blandet i honning. (En fremgangsmetode, der siden har vist sig også at virke på Øglen, da hun skulle have penicillin for en infektion i fingeren). Ikke udpræget rart, men heller ikke helt forfærdeligt. Bortset fra, at det har påvirket mit forhold til både piller og honning.

Nå. Men det var ikke penicillin, vi skulle snakke om. Det var vitaminer. Som jeg måske nok ikke er så god til at huske, men som reptilerne til gengæld er VIRkelig gode til at huske. De har nemlig deres egne 'børnevitaminer' - en multivitaminpille fra Matas og to fiskeolietabletter. Tidligere var det kun Øglen, der fik fiskeolie - vi brugte kapslerne fra EyeQ (som koster en bondegård, men var gode. Tror jeg. Øglen kunne i hvert fald godt lide dem, men da de kun var fra 3 år og op, var der ingen "røde 'miner" til Varanen).For nylig kom der så en pakke med fiskeolie ind ad døren fra Pikasol. Totalt godt timet, da de andre fiskeolietabletter sang på sidste vers. Der var en hel del fiskeolie til mutti her (HDD gider ikke spise vitaminer), og så var der to pakker børne-fiskeolie. I form af - tadahhh - fisk! (#oplagt). Orange og vingummiduftende - what's not to like, når man er hhv. 2,5 og 5 år gammel. Så 'min-fiskene (som de er blevet døbt herhjemme) er blevet populære herhjemme. Og der er gået lidt sport i at se for børnene, om de selv kan åbne den blisterpakke, fiskene kommer i. Det kan de, sådan nogenlunde, men det er altså lidt noget svineri. Alt er selvfølgelig relativt, og vi taler ikke big time-svineri, hvor man skal have gang i de skrappe rengøringsmidler, men de der 'min-fisk er fedtede. Og smutter ud af pakningen og ned på bordet (eller i en barnenæve). Hvor de så fedter lidt mere rundt, før de bliver spist. Det er ikke noget stort problem, og det er ikke sådan, at jeg ikke vil købe dem, fordi de er fedtede, men jeg forstår bare ikke, hvorfor de skal være det, når nu fiskeolie til voksne (eller de sidste fiskeoliekapsler, vi brugte) ikke er fedtede.

Og nu mangler vi så bare mig. Som skal sluge mine u-fedtede fiskeolietabletter. Jeg skal bare tage mig sammen, for jeg ved, det virker. Min hud og mit hår bliver blødere, og der sker også et eller andet positivt med mine negle. Og i og med, at Pikasol har fundet ud af at lave fiskeolie på en måde, så man ikke får fiskeopstød, gør jo bare det hele endnu mere genialt. Såeh ... jeg sætter i gang. Fra ... i morgen af! Lover! (Og så kan jeg jo passende gå i gang med at løbe lidt igen. Bare så jeg kan føle mig ekstra sund ...)

5 kommentarer:

 1. Jeg tager dem fra Eye-Q, de dufter godt og er bløde, måske det var noget for dig :-)

  SvarSlet
 2. Jeg er ikke så meget for kosttilskud - vil hellere bruge pengene til noget god og sund mad, men i denne vinter har jeg alligevel taget en daglig dosis torskelevertran. Jeg kan ikke påstå, at jeg kan mærke nogen effekt på de skavanker, jeg håbede, at olien kunne afhjælpe, men skadet har det vel næppe :-)

  SvarSlet
 3. Uh, der prikkede du til min dårlige samvittighed.. Jeg er egentlig oppe på de 14-19 piller om dagen, og jeg er så træt af det. Ingen dårlige oplevelser, gad bare godt at være fri.
  Jeg prøvede nogle fiskepiller til ungerne fra Livol tror jeg muligvis, det var kun W der gad dem. O var ikke begejstret, måske jeg skulle tage et kig på de der Pikasol.
  Og moderen, hun har da de første 300 stående herhjemme, som jeg egentlig burde gå i krig med. Dét gør jeg lige.

  SvarSlet
 4. Åh skønt! :-) Jeg er også grebet af den der vitaminbølge, og inden jeg fik Elvira (den mindste) vegatestet gav jeg hende ca. lige omkring alle ting på hylde 1 i helsebiksen... ;-)
  I dag får de kun Solarays vitamin/mineral pille - elvira har valgt den udfra smagen, jeg håber bare den er god... :-) og Kräuterbluts jerntilskud, dobbelt dosis... :-) Og så lidt probiotika i ny og næ - jeg drømmer om at være sådan en der laver fermenterede grøntsager og den slags... er ligesom stadig bare ikke rigtigt sket... ;-)
  Jeg selv... lige nu omnimins pure vitaminpille og så også jern og probiotika til mig... Men fiskeolien burde (aaaarh ALARM! - har lovet mig selv at fremover bør alt der kommer efter "burde" slettes!) man jo også... :-)
  KH

  SvarSlet
 5. Nogle gange er jeg ret ferm til at få taget (og naturligvis indkøbt) vitaminer og mineraler. Andre gange er jeg inde i en dovenperiode, som nu, og får ikke gjort noget som helst:-)
  Mine børn har været ret glade og Eye Q Chews og den meget slikagtige Kids Zoo Omega 3 gel fisk (til gengæld skal jeg ikke selv huske dem på at tage deres fiskeolie).

  Jeg synes Eye Q til voksne er fine, men kan bedst lide D-Sun. De er små og ikke så fiskeagtige og oliekvalme i halsen.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...