fredag den 14. marts 2014

Uro

Det har været småt med ordene herinde den seneste uge. Ikke, at vi ikke har lavet noget. Ud over almindelige hverdagssysler og arbejde, så stod weekenden på skønt selskab fra Husmoder og hendes familie lørdag, storlegende nabounger lørdag eftermiddag og dejlig playdate hos Øglens yndlings-N (på mors yndlings-Østerbro) søndag. Afsluttet af is hos nyåbnet Paradis i DNP. Jowjow, vi er skam med på is-noderne heroppe.

Men det er som om alle de ting, vi har lavet, lidt er blevet overskygget af torsdag i sidste uge. Hvor jeg var til billeddiagnostik hos nogen, der er gode til sådan noget. Fordi jeg siden efteråret har haft on/off ondt i/ved venstre bryst. En undersøgelse hos egen læge i november viste ikke noget og konkluderede, at det var noget muskulært. En undersøgelse for to uger siden - ligeledes ved egen læge, fordi det blev ved med at gøre ondt, og fordi jeg pludselig syntes, jeg kunne mærke en knude - viste så, at der var en knude. Eller en cyste, som min læge mente, men hun ville alligevel ikke tage nogen chancer og sendte mig derfor til omtalte billeddiagnostik. "Når man kan mærke noget i brystet, vil de jo gerne tjekke det, dem der har styr på den slags", som hun sagde. "Så jeg skriver til dem med det samme. Det plejer at gå rimelig hurtigt, men du kan nok opleve at skulle vente lidt - det er jo ikke en kræftpakke, jeg sender dig ud i. Hav en god dag, hejhejjjj!"

Funky trappeopgang på Herlev Hospital

Jeg kan rigtig godt lide min nye læge. Og hun gjorde jo sådan set alt rigtigt. Men at blive sendt ud af døren med ordene "billeddiagnostik" og "kræftpakke" (uagtet, at hun sagde IKKE foran sidstnævnte) bidrog ikke til min evne til ikke at bekymre mig. Jeg prøvede virkelig at slå tankerne fra og lade være med at bekymre mig. Præcis som lægen rådede mig til. Det gik ok, selv om brystet (og ryggen og skulderen) i venstre side murrede og værkede dagligt. Og da brevet om indkaldelse til røntgen kom (kun tre dage efter lægebesøg og med en ventetid kun en uge fra modtagelsen af brevet, så det kan godt være, at vi kan skælde Systemet ud over mange ting, men det her er ikke en af dem), røg det også lige top of mind.

Billeddiagnostikken forløb, som sådan noget jo gør - mammografi og en vævsprøve (som Herlev så kalder "biopsi". Muligvis to sider af samme sag, men i mine ører lyder biopsi noget mere ildevarsende). Og en røntgenlæge, der ikke virkede imponeret af hverken billeder eller det, han kunne føle. På den gode måde. Hvilket selvfølgelig var glædeligt, men i og med at de tog vævsprøver ("for det skal vi, når man kan mærke noget i brystet"), kunne de ikke give mig svar med det samme, som de ellers havde lovet i indkaldelsen. Tværtimod skulle jeg ringe til Herlev Hospital næste dag og aftale en tid til opfølgende samtale. Som heldigvis allerede var efter en uge og ikke om to, som jeg ellers kunne risikere. Sekretæren på Herlev er muligvis et af de sødeste mennesker, jeg har talt med i sundhedssektoren ever, men hvor gerne jeg end ville tro på hendes "det er meget usædvanligt med brystkræft i din alder, så jeg ville ikke bekymre mig, hvis jeg var dig", så kunne hun jo desværre ikke love noget. Ligesom hun heller ikke kunne give mig en tidligere tid, for "der skal jo være tid til at kigge på både prøver og billeder".

Hun ville sende nogle papirer forud for undersøgelsen, og de kom allerede dagen efter. Og tak skal du ellers have; Var jeg lullet ind i den påduttede ro, så forsvandt den brat, da jeg åbnede kuverten med spørgeskemaer, der skulle udfyldes, foldere om brystkræft og hjertesygdomme og papirer, der kunne fortælle mig, at det "såvidt muligt tilrådes at have en ledsager med på den fastsatte mødetid". Jeg ved godt, det er en standardskrivelse, men et officielt udseende brev med dén ordlyd fik mig bare automatisk til at gå i doom-tilstand. (Og spørgsmålet om, hvorvidt jeg ønsker at være med i et forsøg ang. scanning af arvemassen for disposition af sygdomme, fik mig næsten til at kortslutte. For hvem kan svare på det? Vil man vide det, hvis man bliver syg om 20 år. Eller ens børn gør? Eller vil man ikke vide det?!)

Jeg forsøgte at slå det ud af hovedet. Forsøgte at lytte til HDD, der lovede mig, at det ikke var noget alvorligt. Og fylde mine dage og aftener med alt muligt, der gjorde, at hjernen ikke fik lov at tænke alt for meget. Men en uge kan altså føles uendelig lang.

Heldigvis er den gået nu. I går var jeg på Herlev Hospital og talte med vel nok verdens sødeste læger (for jowjow - der var sør'me hele to med. En ny svensk en af slagsen og en meget moderlig overlæge), som smilende kunne berette, at alt så fint ud. De skulle lige kigge og mærke for en sikkerheds skyld, men det var en lille pris at betale for ordene "Allt är fint" og "Det är absolutt godartad". Så efter en kort snak, der primært gik på, at alle prøverne var entydigt positive uden den mindste lille mistanke om noget som helst, sendte de mig (og HDD) ud i solskinnet med et stort smil på læben og lettelsens tårer i øjnene.

Blomster til mig fra mig

Vågnede fra min terrasseslummer og kiggede lige ind i fjæset på ham her <3

John Grant i Vega

Resten af dagen blev brugt på brånsj i solskinnet på Østerbro med HDD, afhentning af reptiler, en lur i en solstråle på terrassen og lækker koncert på Vega i går aftes. Bring it on, forår! Alt är gott!

15 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 2. Sikke et væmmeligt forløb. Når man ved risikoen er der, bliver det jo fuldstændig ligegyldigt, hvor stor eller lille den er. Det er jo ikke ligefrem en trøst, at risikoen var lille, hvis man tilhører den uheldige promille.

  Tillykke med de gode nyheder. Jeg håber, at verden vender sig imod DMI, så I kan få en smuk solrig weekend fyldt med gode oplevelser.

  SvarSlet
 3. Jeg har selv været hele møllen igennem. Med en knude der skulle undersøges osv. Heldigvis var der ikke noget, men man får godt nok tænkt nogle tanker...

  SvarSlet
 4. Glad for at høre, at det var gode nyheder. Ha' en dejlig weekend:) Uh, koncert på Vega - du er heldig:) Boede lige overfor for maaaaaaaange år siden og var jævnligt til koncert der:)

  SvarSlet
 5. Sikke en forskrækkelse og ja, man når da at tænke alle mulige tanke i ventetiden. Godt at det endte ud med en positiv tilbagemelding. God weekend

  SvarSlet
 6. En uge kan være meget længe at skulle holde en løbsk hjerne i ro! Godt, du slap med forskrækkelsen :-)
  PS: Jeg synes altså, at biopsi lyder fint og småt, mens vævsprøver - uf da ...

  SvarSlet
 7. Føj for en modbydelig omgang. Tillykke med, at alt er godt - jeg håber, at lettelsen kan overskygge de væmmelige ventedage.

  SvarSlet
 8. Glæder mig at "Allt är fint" - god weekend.
  ps. ligesom Midterfruen må jeg også heppe på biopsi ;o)

  SvarSlet
 9. Pyha *sagt på den måde hvor man endelig puster ud efter at holdt vejret*
  Godt med gode nyheder :)

  SvarSlet
 10. Puuuuh, sikke en omgang og sikke dejligt at alt er som det skal være! Dejligt at set var godt nyt :)

  SvarSlet
 11. DEJLIGT med gode nyheder! Men jeg kan virkelig godt forstå, det har været væmmeligt op til :/ De største kram din vej <3

  SvarSlet
 12. Sikke et skræmmende forløb. Ventetiden er lang og svær, og man gør sig mange tanker undervejs. Men hvor er det dejligt at alt var fint og at du/I nu er ude på den anden side.

  SvarSlet
 13. Tak for søde kommentarer allihop! (Er gået hen og er blevet helt glad for svenskere efter mødet med den svenske læge, kan I nok høre). Jeg er glad. Og lettet. Helt ind i knoglerne!

  SvarSlet
 14. Årh, nu kom jeg til at græde lidt af lettelse på dine vegne. Min mor blev taget af brystkræft, og jeg. kan. ikke. lide. den. sygdom.
  Pyha! Godt du fik det undersøgt. Godt, at allt är fint!

  Glædelig forår

  SvarSlet
 15. Hold da fast. Her holder man en lille bloglæsningspause på grund af en tidskrævende feriegæst (indimellem er det ingen lys idé at ligge inde med et gæsteværelse, når man bor midt i Kbh) og generel travlhed, for dernæst at vende tilbage til et sandt drama. Et drama, jeg ingenlunde under dig at have gennemlevet - men hvor er jeg dog glad for at læse, at det endte lykkeligt! På bedste, svenske manér! Hurra for, at du er rask og frisk! Hip hip! :D

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...