søndag den 4. maj 2014

Skubudubidab I låb you!

Den Nordlige Provinsby lige nu:

Ungerne er puttet. Ingen af dem sover. HDD nørder med et eller andet, han skal købe i Silvan (noget skal der jo være, der, hvor vi netop har taget det halvfærdige drivhus ned. Siden vi nu ikke skulle være drivhustyper alligevel #langhistorie), jeg drømmer om det halve bæger Ben & Jerry's, der ligger i fryseren, og Øglen ligger og råwer, at hun ikke kan sove. Varanen synger. Højt. Og når det ikke lige hans version af Basims Cliché Love Song (se overskriften for teksten på varansk), er det forskellige udgaver af Mester Jakob. Senest "Eif-fel-tår-net, Eif-fel-tår-net. Eif-fel-TÅRNET! Eif-fel-TÅRNET! Eiffel-, Eiffeltår-net, Eif-fel-eiffel-tååårnet, Eiffel-TÅRNET" og "Fa-ar tis-ser, fa-ar tis-ser (det gjorde han, red.) Fa-ar-fa-ar tis-ser, fa-ar-fa-ahr tis-ser. Far tisser på mig! (det gjorde han ikke, red.)" 

Haven i DNP lige nu: Rhododendronerne går amok. Kunne skrive et helt indlæg kun om dem. Men det bliver nok alligevel for kedeligt ...

Jeg begynder at tvivle på, at det nogensinde lader sig gøre at få dem til at sove. Men hvis det gør, så skal føromtalte Ben & Jerry's vogte sig. Ligesom stearinlysene også skal. For der skal et par kærter i vindueskarmen til minde om den dag for snart 70 år siden, der var og er så vigtig.

Varanen og jeg fandt ikke noget på loppis, men til gengæld ville det her indianertelt frygtelig gerne med hjem fra Tiger. Så det kom det. Til stor glæde for Varanen. Som spiste frokost i det. Sammen med mig.

På et tidspunkt, hvor jeg ikke bliver distraheret af skrålende og råwende børn, skal jeg nok skrive et længere indlæg. Om denne weekend, f.eks. Der startede ud med bedsteforældredag i børnehaven (hvor jeg sneg Varanen med, gnæggnæg) og fortsatte med, at Øglen ferierede den hos Mårmor og Mårfar, mens HDD, Varanen og jeg har hygget med hhv. løbetur i bøgeskoven (mig og Varanen. Knageme hyggeligt. Og hårdt, mayn! Har ikke lige løbet med 15-17 kg Varan i løbevognen før. Phew!), café og legeplads i Kbh (os alle tre), hjemmeklip hos Farmor (Varanen), nedpilning af drivhus og køb af ny sandkasse (HDD), lur i sofaen (os alle tre) og en slentretur til første runde loppis her i DNP (mig og Varanen. Som insisterede på at få et (grimt) legekomfur. Men fik en rosinbolle og en kakao(fa)brik i stedet). På sin side har Øglen hygget igennem med kagebagning, fåreklap på mark med en masse lam, Ludo og "Canada" (stadig Kalaha, red.), sent i seng og meget andet.

Mårfar tog dette (og andre) skønne billeder af Øglen, da de var på besøg hos fårene. Blomsten, hun plukkede, havde hun puttet i kufferten og gav mig, da hun kom hjem. Den står på bordet nu.

Alt er godt. Og nu er hele reptilfamilien samlet igen og så småt parat til en ny uge. Der bliver jävlatravl, hvis man er mig. Men nu. Nu er det søndag. Og den skal vrides lige til det sidste ...

8 kommentarer:

 1. Ha ha kan lige hører skønsangen for mig! Villum på 3 år er også glad for Cliche love song, og der bliver skrålet og danser break dance. Ømt!
  Kh www.blondinemor.dk

  SvarSlet
 2. Årh hvad, en hyggelig weekend, med fart på, tid til hinanden, stille hygge - og forhåbentligt den der Ben & Jerrys ?!? Det er så dejligt med de der bedsteforældre i kan dele reptilerne lidt med. Så sundt og totalt misundelsesværdigt. Både for reptilernes, bedsteforældrenes og jeres skyld! Nåmen. Synes faktisk at Basim skal overveje Varanens udgave næste gang han går på scenen. Tror bestemt at det vil tage kegler ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig fantastisk med bedsteforældre, der både kan - og gider - tage over engang imellem. Det giver Øglen utrolig meget at få lov at være der alene, og det giver Varanen meget at være alene og have tid til at tage tingene i sit eget tempo. Og for os voksne er det jo nærmest en badeferie kun at have ét barn et par dage :-)

   (Og ja, jeg nåede at få den der Ben & Jerrys. Og det bedste af det hele var, at HDD ikke gad have noget. Så det var mit. Mit alene. Muhahah!)

   Slet
 3. Sikke en hyggelig weekend I har haft. Fik du så den Ben&Jerr-is? God uge til jer - her fra den idylleriske forstad, hvor Storemusen siger i låb ju, og ikke vil høre tale om det hedder i låååvvvv ju ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Øglen siger faktisk også "Låb you" hørte jeg lige forleden. Cute :-) Og ja, jeg fik isen. Og ville ønske, jeg havde en bøtte mere i fryseren nu ...

   Slet
 4. Lyder såååå hyggeligt:) Vi fejrede min mors 70års fødselsdag i går for hun er født året før Danmark igen blev Danmark sådan rigtigt. Så er en lille smule (meget) træt i dag. Og ja, vil da gerne vide om du fik ro til at nyde din Ben&Jerry is?:) Ha' en dejlig uge....

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder hyggeligt med rund fødselsdag. Og sikke en tid, hun blev født i. Det må have været meget specielt for dine morforældre at få en lille ny midt under en krig. (Og ja - jeg fik ro til at nyde isen. Helt uden at dele :-))

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...