onsdag den 11. juni 2014

Frifrifrifriiiii (igen-igen)

Man kan mene, at det ikke er så længe siden, vi havde en forlænget weekend sidst, men nu har vi altså lige haft endnu en af slagsen. En lang en, oven i købet. Gotta love alle de helligdage, altså. Reptilerne fattede ikke en krone af, at vi skulle holde fri i fem dage, men de klagede bestemt ikke.

Det var meningen, at hele pinseferien skulle bruges hos Mårmor og Mårfar, men pga. noget nyresten og andet sjov i det vestsjællandske blev programmet skubbet en dag. Derfor havde vi Grundlovsdag derhjemme - en dag, som vi brugte på præcis ingenting. Vi gik en lille tur, og ellers nød vi eftermiddagens gråvejr indendøre, bl.a. med "Frost" (ja, vi er last movers. Havde ikke set den før - spørg ikke hvorfor) og pizza fra pizzamanden. Ren hygge.

Insekt på Blomst  

Fredag begav vi os så vestover med en lille detour for at kigge på sommerhusområder. Jeg har nemlig pludselig sat os i hovedet, at vi gerne vil have et sommerhus. HDD er høflig nok til ikke at påpege alt for tydeligt, at det kræver, at jeg tjener vææææsentligt flere penge, end jeg gør nu, men lad nu det ligge. Nu scouter vi ((jeg) så områder og skulle lige forbi et bestemt område og kigge. Det blev en omvej på en times penge, men med is som bestikkelse klarede ungerne den lange biltur forbløffende godt.

Mårmor blev lynhurtigt lokket til at læse for reptilerne. Særligt Varanen er ustoppelig, når det kommer til højtlæsning


Pinsen blev nydt i fulde drag hos Mårmor og Mårfar med leg i haven, tur til Vestsjællands Loch Ness (for realz), gåtur med Mårfar og hunden (ungerne) og spisen kage i massevis (virkelig mærkeligt, at naboen tror, jeg er gravid, hva' (!?)). Søndag trillede vi så hjem igen, og mandag blev brugt på Københavns Middelaldermarked af alle steder, hvor ungerne indkasserede både sværd og kandiserede æbler og så en ridderturnering. OG scorede en stor is på Fortet på hjemvejen (for nu at blive i ridder-temaet - og fordi det var 1000 grader varmt - slog vi et smut forbi Charlottenlund Fort på vej hjem).

Loch Ness. Jowjow 

Kandiserede æbler til Middelaldermarked. Pænt fedtede efter et par minutter i barnehænder

Heldigvis er vi allerede ved onsdag aften nu, for det var næsten for ondt, at arbejdet kaldte tirsdag. Det er ulempen ved mange helligdage - man kommer så langt ned i gear, at det er umenneskeligt hårdt at skulle begynde at lave noget igen. Og i og med, at denne uge er spækket med aftaler - legeaftale med Øglen hjem i dag, møde inde i byen i morgen, sommerfest i børnehaven fredag aften, loppemarked med naboen lørdag og langt-ude-familiesammenkomst søndag - synes jeg nok, at det er en brat opvågnen.
Det er denne her lille gynge-Frans, der begynder i børnehave om to måneder. TO måneder! Det fatter man (jeg!) jo ikke

Snart børnehavedreng, men endnu ikke så stor, at man ikke kan tage en middagslur i Mårmor og Mårfars terrasse-barnevogn. Selv om bentøjet er blevet nogle centimeter for lange 

Den bratte opvågnen bliver i øvrigt ikke mindre brat af, at det netop er gået op for mig, at der kun er en måned, til vi holder sommerferie, og derfor kun to måneder til Varanen skal begynde i børnehave. Og derfor skal meldes ud af sin (private) vuggestue nu. Som i lige nu! Derfor udfyldte jeg i går en vældig formel udmeldelsesblanket, som jeg kunne overdrage til lederen. Meget mærkelig fornemmelse. Én måned tilbage i vuggestuen. Så ferie. Og så direkte i børnehave. Hvor blev min lille baby af? Det bliver skønt for ham at begynde i børnehaven. Han er fortrolig med de voksne derinde og taler meget om, at han skal derind og lege med Øglen og de andre børn. Så han er klar. Det er bare lige, om moderen er det ...

10 kommentarer:

 1. Lyder som nogle helt igennem dejlige fridage. Vi stornød det også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Flere fridage. Det må være svaret på det hele! :-)

   Slet
 2. Næste helligdag er .... til jul. Hulk! Men heldigvis er der sommerferie OG weekender indtil da.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh hulk! Dér er længe til. Men du har ret - så er det heldigt, der er sommerferie (5 uger! Yay!) og weekender at leve højt på indtil da.

   Slet
 3. Lyder fantastisk :-) Og de der røde biller, dem skal du smadre næste gang du ser dem, det er en lijlebille, og den gnasker liljer i sig med rekordfart :-)
  Johanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan man bare se - det anede jeg ikke. Syntes bare, den var så fin, som den sad der på den hvide blomst. På en naturlegeplads uden skyggen af liljer, i øvrigt, så måske den har lært at spise ukrudt i stedet :-) Men det er rart at vide - dukker den op i min have, får den en over nakken! :-)

   Slet
 4. I forstår da bestemt at få noget ud af fridagene (ikke som andre der bruger dem på at rydde op og ud - kedeligt!). Men hvis i køber sommerhus - en gang atlså - hvad så med alle de dejlige besøg hos Mårmor og Mårfar?! Det spiller jo ikke. Slet ikke. Siger det bare.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jomen du har jo ret - et sommerhus vil unægteligt gå ud over besøgene hos Mårmor og Mårfar. I sommerperioden, i hvert fald. Men planen er at købe et sommerhus (hvis og såfremt og alt det der), der ligger ca. lige langt fra os og Mårforældrene, så tanken er, at vi kan dele det-agtigt. Eller, altså - mødes dér af og til i stedet for hjemme hos Mårforældrene. Det burde kunne lade sig gøre ...

   Slet
 5. Skønne fridage - og grim grim liljebille. Af med knoppen.

  Ja tænk at de drenge er så store at de er børnehaveklar. Jeg kan se forskel på Spunken nu og for en måned siden....Han er blevet så stor og endnu mere selvkørende, af at være i den børnehave i sølle 3 uger....Det er helt skørt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk, at den lille fine, røde bille er så dum. Der kan man bare se.

   Og du har ret - det er helt skørt, at de er børnehaveklar allerede. Det går stærkt for tiden, synes jeg. Og jeg ved, at Varanen kommer til at elske det. Det er bare moderen, der ikke er helt klar ... :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...