tirsdag den 3. juni 2014

Frifrifriiiii

Vi er gode til at holde fri i Reptilfamilien, vil jeg vove at påstå. Så derfor kommer der lige et billedpotpourri fra den forgangne weekend nedenfor. Heldigt, eftersom maj og juni jo er et sandt mekka af helligdage og dermed forlængede weekender. Og feber til Varanen gav så lige 1,5 ekstra fridage til ham (plus Øglen, der er blevet stor nok til at fatte det, hvis Varanen skal blive hjemme og synes så, det er snyd, hvis hun skal i børnehave) og en forælder. I dette tilfælde HDD, eftersom jeg har været på noget kursus hele dagen. Og Varanen i øvrigt var frisk som en havørn hele dagen. Go figure!

Og da børnehaven holder lukket torsdag og ligesom formulerede mellem linjerne, at det ville være mest belejligt, at man ikke kom fredag, er det her officielt verdens korteste uge. Hvilket jeg skam ikke vil klage over, men det vil mine kunder i biksen muligvis ... Aaaanywho, så går det nok det hele. Har jeg bestemt.

Holder I også lang weekend i den kommende weekend, eller er det bare vores børnehave og vuggestue, der kører på lavt blus?

Fra i torsdags, hvor Øglen var på playdate. I 5 timer! Og Varanen og jeg var på legepladsen. I 10 minutter. og nogen havde temmelig faste meninger om, hvordan scooteren skulle bruges på hjermvejen ...

Senere torsdag fik vi besøg af en god veninde fra min gamle mødregruppe plus hendes familie. De havde blomster med fra haven i deres forstad. Elsker den slags buketter! 

Torsdag aften gik vi en tur til et nærliggende grønt område. Under en del brok fra reptilerne. Fordi vi ikke "skulle noget". Humøret blev dog mærkbart bedre, da de fandt ud af, at engen ikke har set en græsslåmaskine hele sommeren, og der var masser af højt fræs at lege i

Fredag skulle Varanen til lægen inde i byen. Ikke noget alvorligt, heldigvis - han skulle bare dobbelttjekkes for en skønhedsplet og en lille knold i baghovedet, der viste sig at være en hævet lymfeknude. Inden lægebesøget var vi på et par legepladser på Østerbro - her Frugtlegepladsen på Bopa Plads

... Og efter lægebesøget havde vi lovet ungerne is. Som de fik i Zoologisk Have. Elsker årskort. Så føles det helt og aldeles gratis at tage derind

Lørdag lavede vi ikke et klap. Ud over at gå en lille tur (igen under protester fra reptilerne). Lege i haven. Og indvi vores bålfad med at bage snobrød og riste skumfiduser.

Søndag lånte vi en kano af en god vens forældre og sejlede rundt på Furesø. Stort stort hit. Lige bortset fra, da Varanen tabte sin sut, men HDD udviste hidtil ukendte kano-skills og fik den fisket op

Virkelig dårligt billede, men hvis man kigger godt efter øverst i billedet, kan man se de enorme mængder fisk, der svømmede rundt. Til ungernes store jubel

Juice- og omrokeringspause. Varanen var blevet træt af at sidde i bunden af kanoen og ville gerne sidde hos mig

Finalen på kanoturen: Is ved Furesøbadet. Noget, nogen havde set frem til på heeele kanoturen. Og talt en hel del om. Så glæden var stor, da der var frit vaffelvalg på alle hylder ...

13 kommentarer:

 1. Her er der også dømt ferie for børnehavedrengen :) Faren skal arbejde, så det bliver mor og drengene! Det er nu også meget hyggeligt :)
  Kh Henriette // blondinemor.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Mor og drengene! Det lyder hyggeligt! :-) Øglen kan slet ikke forstå, at vi skal holde fri hele tiden. Men hun klager nu ikke :-)

   Slet
 2. Det her forår har simpelthen alt for mange fridage, og jeg er hende den kedelige, der sætter en masse begrænsninger for andre, fordi jeg er afhængig af, at de kan træde til, hvis babyen skulle melde sin ankomst netop en af de dage. Hvad sker der lige for, at børnehaven har lukket torsdag, mens bedsteforældrenes arbejdspladser har åbent? Det er ikke nemt.

  Til gengæld nyder vi den spontanitet, vi er underlagt med zoo (hurra årskort), Frilandsmuseet (Hurra gratis gåtur med underholdning) og masser af is. Bålfadet skal vi også snart have gang i, og så sent som i dag har jeg købt snobrødspinde magen til jeres. (Har man boet i byen fpr længe, når man ikke længere selv kan snitte sin bagestang som i gamle dage?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er lovligt undskyldt mht. at lægge beslag på andres fridage. Er det lige oppe over med baby nu? Jeg hepper på, at du ikke skal føde lige midt i Grundlovsdag, når nu børnehaven har lukket, og bedsterne er på arbede :-)

   Det der med at snitte snobrødspinde, det tror jeg faktisk godt, jeg kan huske, på trods af, at jeg har boet i byen i 100 år. Men så skal man jo først FINDE nogle egnede pinde. Og snitte. Og tørre af og gøre ved. Med de her præfabrikerede snobrødspinde er man good to go med det samme. Og så kan man vaske dem efter brug. Det synes jeg nu, på mine gamle og mere emsige dage, er meget rart ...

   I øvrigt. Frilandsmuseet. Dér må vi snart ud!

   Slet
 3. Lyder som nogle skønne skønne fridag:) Vi nyder også alle de her dejlige fridage:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er SÅ dejligt med fridage, altså. Gad godt holde fri HELE tiden. Hvorfor er der ingen, der gider give en penge for det?! :-)

   Slet
 4. Lyder bare skønt, kæft en sød og sej cykelhjelm :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er den ikke fin?! Er også selv helt tosset med den :-)

   Slet
 5. Åh, det er skønt med sommer... og lange weekender, når man kan bestikke ungerne til godt humør og aktiviteter med bare en lille is... YAY...
  Jeg glæder mig ustyrligt til Uge 28, hvor vi skal slentre rundt i afkrogene af København og høre børnejazz. Vi elsker det!
  Du må MEGET gerne anbefale et par gode legepladser til os fynboer... ELSKER Wesselsgades Legeplads bag Blågårdsgade, men ellers kender vi ikke så mange... Prøvede også Trafiklegepladsen sidste år, men der var desværre lukket for cykler den dag.

  deterbaresundt.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, børnejazz. Dét lyder også bare hyggeligt! Vi holder dog først ferie i uge 29 og frem, så det når vi desværre nok ikke.

   Ang. legepladser, så afhænger det selvfølgelig af, hvor I befinder jer i Kbh. Jeg kender bedst dem på Østerbro, men der er jo altid Superkilen/Den røde plads på Nørrebro, som skulle være helt fantastisk. Ellers vil jeg gerne slå et slag for Fælledparken, der har den virkelig fede Tårnlegeplads lige omkring indgangen til rigshospitalet, eller den store, nye legeplads, der ligger lige ved Østerbro Stadion. Der kan man både spille bold, gynge, klatre, rutsche, hoppe og - vigtigst! - få kaffe!

   Rigtig god tur!

   Slet
  2. Tak, dem vil vi tjekke ud ;-)
   Vi bevæger os fra Christianshavn til Østerbro og Nørrebro...

   Hvis I har mulighed for det, skulle I tjekke Kvarterhusets koncertkalender ud... Der er gratis lørdagskoncert med Hugo Rasmussen og Tom McEwan (musikalsk verdensomsejling)
   Eller BørneReggaeJazzFestival på Islands Brygge med bl.a. Johanne, Silja og Onkel Reje fra Ramasjang. Hele festivalen koster 50-100 pr. person... But it's worth it!

   God pinse

   Slet
 6. Årh ja i er godt til det der 'fri' noget! Fedt!
  Her i 'MidtkantsDanmark' er der lukkedage altid når de kan se sit snit til det - også fredag ligesom i sidste uge. Jeg har vænnet mig til det, og da mit nuværende job er sådan plan-selv-agtigt så giver det ingen ballade ;o)
  God Pinse ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. ... Og man forstår dem jo egentlig godt, de der pædagoger. Jeg holder jo også fri, hver gang jeg kan se mit snit til det ... ;-) Rigtig god, lang weekend!

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...