tirsdag den 1. juli 2014

Teltet i barndommens have

Kan I huske dengang man var lille og fik lov til at sove i telt i haven? Hvordan det var helt vildt hyggeligt og helt vildt uhyggeligt på samme tid. Og det var lidt koldt, men det gjorde ikke så meget, for man havde tæpper og dyner og en veninde og, hvis man var heldig, lidt slik. Og man skulle lige debattere lidt med sig selv om, hvorvidt man turde gå ind for at tisse, når det var blevet helt mørkt. Og og og.

Jeg blev kastet tilbage til teltet i min barndoms villahave her i weekenden. Vi var taget på visit hos Mårmor og Mårfar (hvad? Synes I, vi besøger dem meget? Pjat med jer!) - denne gang faktisk lidt som en hovsa-løsning, fordi min bror og hans to piger, reptilernes kusiner, skulle derover og spurgte, om vi ikke også kom. Jamen jo; det gjorde vi da, men da vi havde en fødselsdag i Roskilde fredag, blev det bare fra lørdag til søndag.

Det var som altid hyggeligt, og de tre kusiner hyggede og legede en masse. Særligt Øglen og den store kusine på 6,5 havde en fest, og der var lige et par kastanjer, der skulle redes ud af ilden i ny og næ, når "de små" formastede sig til at spørge, om de måtte være med. Den yngste kusine på 4 fik allernådigst lov til at være med, men Varanen er ikke bare "alllllt for lille" - han er også en dreng. Så han fik den kolde skulder, hvilket imidlertid ikke virkede til at genere ham alt for meget, for så kunne han jo bare monopolisere Mårmor og Mårfar i stedet. Og sine forældre. Og jeg må da indrømme, at jeg havde svært ved at stå for ham, da han på et tidspunkt kom hen til mig, kiggede på mig med sine store chokoladeknapøjne og spurgte med sin fine, lille stemme: "SKAL vi ikke lege med mig?".

Jaja, jeg burde have beskåret billedet, men det nåede jeg ikke lige. Vi blev inviteret til avantgarde-koncert af de tre frøkener, der spillede på alt fra luftpumpe til tørret hestebønne og træsko


Det blev også til en tur til den nærliggende naturskole, hvor et sort får fik kærligheden at føle

Men nå. Teltet i barndommens have. Som i denne fortælling overhovedet ikke er et telt, men en overdækket terrasse. Ældstekusinen foreslog på et tidspunkt de andre kusiner, om ikke de skulle sove udenfor om natten. Sammen. På et par madrasser. Og straks var de alle fyr og flamme. De indrettede med stort set alle tingene fra det hedengangne legehus (tak til dig, Bodil, fordi du blæste huset omkuld(!)), så snart var der billeder, kagedåser, legetøj og endda en skraldespand ude på terrassen. Jeg supplerede med et par madrasser og en hulens masse tæpper, dyner og puder, og da aftenen sænkede sig, sad der tre lyshårede småpiger under dynerne og deltes om iPad'en med Phineas & Ferb. Simpelthen så hyggeligt.

Hygge hygge hygge hygge 

Varanen blev puttet, og pigerne fik lov til at være noget længere vågne end sædvanligt. Og da de så skulle puttes, var det, at jeg kom til at tænke på dengang, jeg var barn. Og sov udenfor. Pigerne var både trætte og spændte, men de var nok blevet en tand for trætte, for det endte med, at den yngste kusine ikke ville sove udenfor alligevel, og at den ældste kusine ikke ville sove derude, fordi hendes far ikke kunne ligge ude hos hende, eftersom han skulle putte den yngste. Så pludselig var terrassen ganske kusineløs, så det endte med, at jeg lagde mig ud til Øglen, der syntes, det var ret fedt at ligge udenfor. Og i øvrigt var ret uimponeret over, at hun skulle sove derude alene. (Det endte så med, at HDD sov derude. Til min store ærgrelse, for jeg ville gerne have sovet der sammen med hende. Men Varanen var forkølet og pylret og ville kun have mig. For "jeg kan ikke SNUSE, mor!", som han sagde, den lille snotling).

Team Terrasse vågnede først omkring kl. 7 (og så undlader jeg at kommentere, at nogen sov videre til 9-9.30 inde i sengen, mens andre havde været oppe med Varanen siden 05.32 (sq!)) og Øglen siden kl. 7. Men Øglen havde sovet dejligt og fattede vist i øvrigt ikke, hvorfor jeg pludselig syntes, hun var så sej, og var så interesseret i at høre, hvordan hun havde sovet. ("Du har sovet på terrassen hele NATTEN, skat! Hvor er det sejt!" "Jeg ved det godt mor. Jeg sov fint. Nu har du sagt det!" Ahem). Men jeg vælger at tro på, at hun kommer til at huske sådan nogle nætter - måske ikke lige denne her, men andre af samme slags, når hun bliver voksen. Sommerminder er nemlig ikke sådan at kimse af.

Vi kom relativt sent hjem fra Mårmor og Mårfar søndag, så i går holdt reptilerne og jeg pyjamasdag. Hvor vi ikke lavede noget som helst ud over at stene i sofaen, lege og være et smut i Netto (gad vide, hvornår de holder op med at synes, at det er et eventyr i sig selv?), hvor der var tilpas få mennesker til, at det ikke gjorde så meget, at reptilerne var ved at komme op og slås over, hvem der skulle styre den lille indkøbsvogn. Og at det heller ikke gjorde så meget, at det var Varanen, der vandt (så skulle Øglen til gengæld have lov at tage alle varerne fra hylderne), på trods af, at han ikke heeeelt har lært det der med at køre uden om andre menneskers vogne. Og nåja, så var vi et smut til frisøren med Varanen. Men det gælder ikke, for det ligger virkelig tæt på, og Varanens hår var blevet VIRKELIG langt. Og når nu jeg ikke må nærme mig de gyldne lokker med en ildtang saks (eller shampoo eller en børste, for den sags skyld), må man jo lokke med en slikkepind efter veloverstået klipning. Det gik - med et par sværdslag - og nu er min lille dreng så fin så fin. Og ser pludselig så stor ud, nu hvor man kan se hans ører og alt muligt.

Se! Han har ører. Who knew?! 

Og i dag startede hverdagen så for os igen. Let forsinket, men lige til at holde til, for der er halvanden uge til ferie. Og dermed også halvanden uge til Varanens sidste dag i vuggestuen. Gisp, manner!

15 kommentarer:

 1. Det er så hyggeligt at læste om dine unger, som følger mine rent aldersmæssigt (øglen og min dreng er fra samme dag, og kun 14 dage mellem de yngste). Glæder mig forresten at høre at vi ikke er de eneste som ikke så tit får vasket hår!
  Vh. Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det pudsigt, at vores unger er så tæt på hinanden rent aldersmæssigt. Opretter du ikke en blog, så jeg kan følge med hos jævnaldrende?! ;-) Det der hårvaskeri, ing' ... Det er virkelig op ad bakke herhjemme. Med Varanen, i hvert fald. Øglen gider godt, men oh ve, hvis jeg nærmer mig Varanen. Suk ...

   Slet
 2. Ja, det kan jeg godt huske - det var SÅ hyggeligt! Og terrasseovernatningen lyder virkelig også vildt sej! Det lyder som den dejligste tur hos Mårmår og Mårfar ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en virkelig dejlig tur, tak. Og selv om vi kun var der i halvandet døgn, føltes det som længere (på den gode måde, heldigvis :-))

   Slet
 3. De siger de kæreste ting!

  SvarSlet
 4. Jamen sikke sej hun er, Øglen:) Og det der med drengene og klipning... Mindstemanden har nu fået meget kort hår med langt på toppen og en seriøs sideskilning:) Uh, så har du snart to børnehave børn en stund. Det havde vi også og nu har vi to skolebørn:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, han lyder smart, din søn. De er så kære, når de er nyklippede, sådan nogle små (og store) drenge :-) Jeg prøver ikke at tænke på, at jeg snart har to børnehavebørn. Selv om det bliver dejligt og spændende og alt det der, så er det for alvor tegn på, at jeg ikke længere har en baby i huset :-)

   Slet
 5. Sejt med teltudflugt - jeg husker det også som værende total hyggeligt at sove i telt, og mig og min storesøster prøvede altid at skræmme hinanden med diverse gyserhistorier, men det var for hyggeligt, til vi blev rigtigt bange.. Men så havde vi gudskelov en far, der løb ud i nattens mulm og mørke og hylede som en ulv og bankede på teltdugen B-)

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, fantastisk med en far, der forsøger at skræmme livet af en. Det må jeg bede HDD om at gøre næste gang. Eller ... måske lige vente et par år, så vi ikke traumatiserer dem :-)

   Slet
 6. Årh hvad, skal Varanen allerde i børnehave? jamen du har jo lige født ham? Sejt med overnatning på terrassen. Det er altså ret cool, at Øglen ikke lod sig påvirke af kusinernes kolde fødder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke om jeg fatter det. Han er jo lillebitte!!!

   Slet
 7. Det var som sædvanlig aldeles hyggeligt, og sejt, at Øglen godt ville sove hele natten derude! Spændende, om balkonen vil blive brugt igen, når den ældste kusine (7år) og den yngste (4 år) skal være her et par dage :-)!

  SvarSlet
 8. Årrrrh!
  Jeg vil oooos' ha' have!
  Det er så fint altså.

  - Anne

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...