onsdag den 24. september 2014

Groundhog week

3 år og 2 dage er ikke en alder, man sådan skal spøge med. Det kræver mange kræfter at være blevet stor, og når både sut og ble pludselig forsvinder fra den ene dag til den anden (bleen var ikke vores idé, men Varanen er åbenbart lidt af en haj til at gå på toilettet i børnehaven, så vi er blevet enige med pædagogerne om at samarbejde på dén front), så sker der ting og sager inde i en lille knold.

Ingen ble på! Jeg ved godt, at det at tage bleen af ikke er det samme, som at han er blefri, men seriøst - hvor blev min lille dreng af?!

En af de ting, der tilsyneladende sker, er, at han n æ g t e r at sove. Uanset hvor træt han er. Nixbix. Så vi er nogen, der bruger pænt lang tid på at putte for tiden. Og i morges nat mente han i øvrigt, at det var morgen kl. 03.30. Selv om absolut ingen var enig med ham, lykkedes det kun at holde ham hen en lille time, før han surt proklamerede, at "Nu kravler jeg bare UD af sengen, så! Ha-ha-haaaahr!"*Evil laughter* Hvem skriver man til, hvis man gerne vil have Ramasjang til at vågne pænt meget tidligere end kl. 06?! Tænkte godt nok (ganske kort) i mit søvntågede sind, at det var en god lektion, det der med, at Ramasjang-figurerne stadig sov, og håbede naivt, at Varanen så også ville blunde lidt. Men det virkede overhovedet ikke (på ham - det virkede upåklageligt på mig), og jeg vågnede fra min slummer ved, at Varanen var i færd med at stoppe 5 hårnåle ind i næsen på mig og aede mig temmelig hårdhændet i hovedet.

Byg-selv minilagkager fra Varanens fødselsdag forleden. Sådan en kunne jeg godt spise nu. Om ikke andet, så for at holde mig vågen ...

Bygge-bygge

Thank G*d for Netflix og Dora the Explorer! Som Varanen binge-watchede, mens jeg fik lov at blunde (ikke sove - ikke med hårnålene i rummet!) en smule. Gæt, om jeg var frisk til forældrekonsultationen i børnehaven i morges kl. 8.30?! Korrekt. Det var jeg ikke. Og HDD heller ikke. Men det gik alligevel, og overpædagogen lod sig venligt nok ikke mærke med, at vi begge lignede hængte katte. Der blev sagt en masse pænt om Øglen og faktisk også om Varanen, selv om samtalen slet ikke drejede sig om ham (konsultationen drejede sig om skoleparathed. Og fordi DNP ligger i en kommune, der af uransagelige årsager synes, at børnene skal begynde i mini-SFO allerede i januar, holder man konsultationer nu. Også selv om vi ikke vælger at sende Øglen i mini-SFO, eftersom børnehaven har et udmærket før-skole-tilbud. Hvilket åbenbart er totalt faux pas at dømme efter nogle af de reaktioner vi har fået fra andre forældre. Ah well ...).

Arbejdet har heldigvis været godt ved mig i dag. Meget heldigt, for I guder, hvor er jeg træt nu, altså. Og gad godt, at Varanen havde meddelt på forhånd, at det her ville blive Groundhog week på søvnmåden, for så ville jeg ikke have a) slæbt ungerne hele vejen til og fra Kbh i går for at besøge (tr)Oldemor + amerikanske slægtninge, b) booket forældrekonsultation kl. halv-bloody-NI i dag, c) tilbudt at tage en af Øglens veninder med hjem i dag og i øvrigt lovet at hente kl. 14, d) committed mig til skoleintroduktionsmøde i aften. Snork, altså!

Men i morgen er der atter en dag. Er det ikke sådan, man siger? Måske man kunne være så heldig at sove hæderligt i nat? Og så er det oven i købet min fødselsdag i morgen. Som bl.a. bliver markeret ved, at den lokale vandforsyning lukker for vandet mellem kl. 9 og 15, så jeg kender én, der arbejder hjemme, som skal huske at tappe vand på flasker i aften. Ellers er der jo ingen kaffe! Katastrofe!

Nå. De der børn henter jo ikke sig selv. Lige som kaffen ikke drikker sig selv, eller vasketøjet ikke vasker sig selv. (Der er i virkeligheden ikke ret meget, der gør noget af sig selv, nu jeg tænker over det. Det skulle da lige være øjnene, der klapper i af sig selv. Og det har jeg altså ikke tid til. Lige nu, i hvert fald). Adios - vi skrives ved, når jeg er fyldt 536.

12 kommentarer:

 1. Jeg blev altså lige NØDT til at kommentere alene pga overskriften (og ja, jeg læser trofast med). Vi er lige flyttet til Michigan og jeg møder lidt for ofte en groundhog lidt for tæt på cykelstierne på vej til arbejde. De er store (som en fed kat) og utrolig ucharmerende med en hale, der stritter som en flaskerenser. Jeg er panisk bange for at køre ind i een og har et billede i hovedet af mig selv på væltet cykel med dyr, der hvæser/piber/skriger af smerte lige ved siden af. Aaaaaaargh.
  Nå, men nok om mig og mine mentale skrækscenarier - ha' en skøn dag i morgen med den dejlige familie :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej i Michigan! Nååååh, de der groundhogs ser ellers så søde ud. Vidste slet ikke, at de var så store! Håber, at du slipper for at køre ind i en af dem (især på cykel) - det kan ikke være sjovt!

   Slet
 2. Tillykke med de tre år, først. Så fuck fuck til minus søvn, det er virkelig noget, der kan slå en helt ud af kurs og få en til at gøre og sige de særeste ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh ja - det er hårdt ikke at få nogen søvn. Heldigvis (7-9-13) går det allerede bedre. Og det er sjovt; når man er veludhvilet, er det som om, det ikke var SÅ slemt igen ikke at få sovet. Altså lige til næste gang, man ikke får sovet i en længere periode :-)

   Slet
 3. Jamen, så er det jo din fødselsdag NU!
  TILLYKKE, håber at du får en god dag, og at Varanen, og du, har sovet som sten heeeele natten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for lykønskning. Og jo tak - jeg fik søvn i fødselsdagsgave. Det var skønt!

   Slet
 4. Tillykke med fødselsdagen Øglemor. Synes den med vandet er en genial måde at fejre dagen på - og måske en lille lur hvis det ka-la-sig-gi-sig.
  ps. vores bandit nægter også at falde i søvn for tiden - han fylder 7 år lige om lidt. Nå. Det var ingen trøst, eller hvad?

  SvarSlet
  Svar
  1. Overhovedet ingen trøst, faktisk. Troede jo naivt, at mængden af søvn steg proportionalt med alderen (på barnet). Men nej, åbenbart? Suk :-)
   Tak for lykønskning - der blev ikke tid til en lur, men dagen var stille og rolig og hyggelig - og jeg fik sovet om natten. Så absolut ingen klager herfra.

   Slet
 5. Den eneste fordel ved at mine børn i ny og næ står op kl. *B*Æ* er at de er piger... Hårnålene (eller i dette tilfælde hårclips og spænder) ryger i håret i stedet og jeg vågner op med de mest fantastiske frisurer (som jeg dog undlader at vise verden, end ikke børnehaven kl. 8.30) - Hvad er da det for et gudsforladt tidspunkt at afholde forældremøder på?!
  Havde du en god fødselsdag? Håber ikke manglen på vand afholdt dig fra kaffen... Det er da en livsnødvendighed...
  Og er det egentlig ikke sjovt, at alle de "forfærdelige" hjemmelavede børnegaver, man har set hjemme hos diverse slægtninge, og selv er forundret over, de gad beholde - er i dag (hvor man selv er mor) absolut de bedste gaver? Det undrer mig meget...

  SvarSlet
  Svar
  1. Gå sovende til frisør - det må der være et marked for et eller andet sted!
   Vi havde faktisk selv bedt om at komme til forældrekonsultation så tidligt - ellers kunne HDD ikke være med, og vi ville gerne begge to tale med pædagogerne. Så det var ikke børnehavens skyld :-)
   Jeg havde en dejlig fødselsdag, tak :-) Med nogenlunde artige unger, is i isbutikken på vej hjem fra børnehave og boller i karry til aftensmad. Og et foruroligende fravær af hjemmelavede gaver. I stedet havde Øglen helt selv bestemt, at jeg skulle have en fin bagebog med guldomslag. (Giver dig i øvrigt helt ret mht. de hjemmelavede gaver - jeg elsker, når reptilerne har en eller anden dims eller tegning med hjem. Det havde jeg ikke lige regnet med, før jeg fik børn :-))

   Slet
 6. Halløjsa! I dag er det din fødselsdag, sang og farver skal du ha'! 36 er faktisk slet ikke noget dårligt år. Har lige tilbragt et helt år deri - og det var faktisk ganske formidable :) Håber du bliver fejret med søvn, flag og mad du ikke selv skal lave. Kh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du siger det, så tror jeg på det! 36 bliver et godt år! Tak for lykønskning :-) Dagen bragte både søvn og flag og mad. Sidstnævnte lavede jeg godt nok selv, men det var ok, eftersom jeg fejrede på forskud med sushi, da Varanen havde fødselsdag :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...