fredag den 12. december 2014

Decemberhygge


Når man har hold i ryggen på anden dag (av for s*tan), har så travlt, at man næsten ikke kan overskue, at der er ferie om en uge – en uge, seriøst: Det er jo lige om lidt! – og det tisøsregner udenfor (og man snart skal hente børn. På cykel), så må man gerne overspringshandle lidt. Man BØR ikke, men man MÅ gerne.

Så hej blog, min kære overspringshandling. Hej indlæg om decemberhygge, mørke morgener, stearinlys og julekalendere (ja, i flertal). Om julesokker, drillenisser og barnetro på julemanden. Bare hej.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker december og julen generelt, og det er kun blevet værre (bedre?), efter jeg fik børn. Hvis der er noget, der kan give en den barnlige glæde over julen tilbage, så er det - sjovt nok - børn. 

Under den Linden

At have ungerne med til Berlin, hvor der i sandhed bliver julet igennem, var intet mindre end magisk, og at få lov til at drille-hygge med nisserier og gaver i julesokken (fra nissen, selvfølgelig) derhjemme er et privilegium, jeg skatter særlig højt i år. Jeg er nemlig alvorligt bange for, at det bliver det sidste år, hvor Øglen tror på det sådan for alvor. Der har allerede sneget sig en anelse skepsis ind i hendes stemme, når talen falder på drillenissen, omend hun elsker at se, hvad han har lavet af ballade om morgenen, når hun står op, og var fuld af ærefrygt, da nissedøren og diverse tilbehør begyndte at dukke op et par dage før 1. december. Varanen er ikke helt så benovet, men han kan klart fornemme på sin søster, at det her er noget helt særligt - og han har (nok netop derfor) da heller ikke forsøgt at splitte nissehulen ad endnu. Og gavekonceptet er han helt nede med. Heldigvis fandt jeg ud af, som I måske har set på Instagram, at appen Santa Spy Cam er umådelig effektiv til at slå enhver nisseskepsis hårdt ned med. Efter jeg har vist den til ungerne, er der ingen tvivl i Øglens sind om, at vores nisse findes. Og er grøn. Og hvis Øglen siger det, tror Varanen på det. Nemt. Så jeg elsker, at barnetroen stadig er nogenlunde i behold.

Juletræ af Ritter Sport-chokolade. Følte mig svært fristet til at tage et par af de lilla nederst, bare for at se, hvad der ville ske ...

Julemarkedet på Potsdamer Platz

Fordi der er så mange gaver, begivenheder, sukkerstads og nisserier i december, havde jeg frygtet en måned, der ville bære præg af en mere-mere-mere-agtig mentalitet fra ungerne. Men selv om vi ikke er i mål endnu, synes jeg, det går forbavsende godt. De får en lille gave i julesokken hver morgen (og er, som nævnt, fast overbeviste om, at det er nissen, der har den med) og har indtil videre være meget glade for det relativt beskedne indhold (klistermærker, mal selv-kopper, glimmertusch, bøger, mv.), som de har leget temmelig meget med. Vi prøver at stå op i ordentlig tid hver morgen, så der er tid til at hygge ved morgenmaden, tænde stearinlys (vi er så nået til 2. december på kalenderlyset. Ahem), kigge på kalendergaverne og høre julemusik – og så læse dagens bog fra Pixi Julekalenderen, som de fik sidste år før vi tager hhv. i børnehave og på arbejde. Bøgerne var med i Berlin, men det var kalenderlyset tydeligvis ikke, så vi må lige oppe os lidt på den front.

Hvad angår julekalendere, så foretrækker begge unger Jullerup Færgeby, om end Varanen finder det NOGET langtrukkent, at ham der fiskergutten synger hele tiden. Og jeg kan ikke rigtig bebrejde ham – forleden blev der sunget 7,5 minutter ud af de 16, afsnittet varer. I streg, vel og mærke. Riiiimelig kedeligt, selv om jeg ikke husker det sådan fra min barndom. Men dengang var der selvfølgelig heller ikke en trilliard forskellige julekalendere at zappe imellem … Øglen er også ret vild med Tidsrejsen (vi kan ikke se TV2, så Pyrus er ikke en mulighed), så vi ser dem begge. Selv om vi napper Tidsrejsen fra iPad’en – kl. 19.30 er lige sent nok, når Varanen (påstår han) også gerne vil se med. Alle sammen siddende i sofaen; gerne med dyner og små øjne lige inden puttetid.

Mariakirche og Fernsehturm 

Jowjow, trods regn, kulde og mørke, så er december skam ganske hyggelig indtil videre, synes jeg. Selv om jeg ikke helt fatter, hvor den er blevet af. Og nu vil jeg tage mit hold i ryggen og begive mig ud i styrtregnen. Og messe "dererkunenkilometerhvervejdererkunenkilometerhvervej" hele vejen over til børnehaven og retur. Neglene er lakeret røde, og i aften kommer Farmor for at babysitte - og jeg skal til julefrokost. Så der er jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget! God weekend!

9 kommentarer:

 1. Uh, jeg ville også rigtig gerne have taget to af de nederste for at se, hvad der skete. Vi faktisk ikke om jeg ville ha' kunne lade være;) Næste fredag ved denne her tid tuller vi rundt i Kastrup lufthavn klar til at flyve og til farmor og farfar:) behøver jeg nævne vi glæder os....

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det lyder også skønt med juleferie i det engelske. Rigtig god tur og glædelig jul!

   Slet
 2. Det lyder da som en helt perfekt december måned, synes jeg. Især med besøg i Berlin. GOD idé :)

  Det er sjovt med Jullerup Færgeby. Min søn stener totalt over ham fiskermanden og hans lange sang. Så er der fuldstændig ro fra den kant i 7,5 min. (kom faktisk lidt bag på mig, at det var SÅ længe).

  Fortsat rigtig god december til jer <3

  P.S Ingen TV2?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en helt perfekt december indtil videre. Bortset fra, at det er d. 14., og jeg kun har købt én gave. Og ikke ved, hvad der skal købes til de 10 andre ... Oh well - jeg når det nok. Håber jeg.

   Sjovt, hvor forskelligt børn opfatter monotonien i noget. Selv synes jeg, det er ret hyggeligt (om end lidt kedeligt), mens min yngste som skrevet syntes det var vildt kedeligt. Mine niecer synes, det er så kedeligt, at de ikke gider se det. Men det er dejligt, at der er så stor forskel, synes jeg.

   Ingen TV2, nej. Vi har ingen tv-pakke herhjemme, kun en stueantenne, så vi kan kun se DR's kanaler (og vistnok et par svenske, men jeg ved det ikke). Til gengæld har vi så Netflix, men ingen reklamefinansieret tv. Sådan har det været 2 år nu, tror jeg, og det fungerer ganske upåklageligt :-)

   Rigtig god december til jer også!

   Slet
 3. Hvor hyggeligt - et tårn af choko, så er der sgu julestemning!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi ved alle, at chokolade er lig med jul!

   Slet
 4. Og jeg som troede vi var de eneste der ikke har TV2?!
  Lyder som en skøn december :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nopes, vi er her også. Ingen TV2, TV3 eller andre reklamefinansierede kanaler. Passer mig glimrende! :-)

   Slet
 5. Hvor dejligt, at du er tilbage igen! kan godt misunde jeres Berlin-tur. Manden ville gerne dertil på juletur, men han overlod det vist til mig at arrangere det, og så skete der ikke så meget...
  Vi har i øvrigt også kun DR's kanaler, og dem er der jo ret mange af efterhånden af.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...