tirsdag den 13. januar 2015

Feberramt ...

Jeg har nævnt det før, men der er plads til en gentagelse - ikke mindst for de af jer, der ikke er til fals for Disney's tegnefilm-slash-musicals og/eller ikke har børn, der synes, at blå kjoler og evner til at fremtrylle is, sne, slotte og besjæling af snemænd er the shit: Frost-feberen raser, og det er en hidsig s*tan, man måske bør begynde at overveje, om der skal paraplyvaccineres for.

Personligt synes jeg faktisk, at Frost er en glimrende film, og soundtracket er gudskelov til at holde ud at høre på. "Gudskelov", fordi vi har hørt det temmelig mange gange herhjemme. Så meget, at ungerne ved lige præcis, hvilken sang der kommer hvornår. Og opdager det hver gang, når jeg springer den første, brummende ishugger-sang over for at gå direkte til "Skal vi ikke lave en snemaaaaand", som er en ørehænger af rang (og skyld i, at hele Reptil-familien efterhånden synger det meste til hinanden*). Og det stopper jo ikke bare ved filmen og soundtracket (eller ved ringbindet, som er blevet specialindkøbt til den ældstes førskoleaktiviteter i børneren, de to Olaf-bamser, julemanden kom med, eller Elsa-kjolen, -handskerne og -diademet, som lå under juletræet, for den sags skyld).

Uvist af hvilke årsager har jeg ikke billeder af alt vores Frost-merchandise. Så her får I the real deal - frost i haven mellem jul og nytår. Og kunne vi venligst få lidt mere af det?! Vi er nogle, der godt kunne tænke sig at komme til Sverige og stå lidt på ski ...

Mere frost i haven ...

Ikke, at man behøver merchandise til yngstebarnets nuværende yndlingsleg. Der slet og ret hedder "Elsa og Anna", og ingen ved helt, hvad går ud på. Udover, at den foregår inde på Varanens værelse, og at jeg skal være med i den. Hver gang, hele tiden. Ellers dur den åbenbart ikke. Ikke, at jeg klager, for jeg skal bare ligge på en madras og lade som om, jeg sover (lige til at holde til) og svare, når jeg bliver spurgt om noget (tit). Der er dømt hug, hvis jeg falder ud af rollen og kalder ham 'Varan' eller 'skat' eller andet: "Jeg er ikke nogen skat, mor. Jeg er ELSA!" Og jeg er så som regel Anna. De sidste par dage har jeg imidlertid været Olaf, og Varanen har insisteret på at blive kaldt Elsa. Også ved aflevering i børneren, hvor pædagogerne heldigvis var med på den, og jeg blev sendt af sted med et "Nå, Øgle og Elsa - siger I lige farvel til jeres mor. Eller, jeg mener ... til Olaf?"

Så for tiden har jeg to piger. Der begge vil være Elsa (aner I en kilde til konflikt der? For det gør jeg, kan I tro). Ikke om jeg fatter, hvorfor de ikke vil være Anna - hun er jo meget sødere. Men det har formentlig noget med kjolen at gøre - for den ældstes vedkommende, om ikke andet. Varanen tager ikke det med påklædningen så tungt og er ofte Elsa i Batman-kostume. Og undertegnede slipper for at iklæde sig lagen og gulerod for at ligne Olaf mest muligt. Count your blessings - er det ikke sådan, man siger?

Men Frost-feber it is. Og det er i grunden meget hyggeligt, når nu det skal være. Kan komme i tanker om mange andre film, jeg nødigt ville have kørende på repeat - og Frost har i det mindste musik, der er til at holde ud at høre på. Også selv om det betyder, at jeg har den på hjernen 24-7 ...


-----

*Vi skal faktisk snart af steeeed.
Kan vi ikke lege først?
Så bli'r det kun et øjeblik
For husk nu at
Det ik' er weekend meeeeer'
Årh, det ku' vær' så hyyyyyg'ligt
Hvis det var fredag
Så vi kunne få lidt sliiiiiiik
Ja, men nu' det altså mandag
Lillebitte søde mandaaaaag
Og vi skal af sted
... Kom nu, Varan

8 kommentarer:

 1. SÅ glad for at vi ikke har set den film herhjemme. Min niece på 5 er også helt i selvsving over den ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt vildt, hvad den film kan gøre ved små piger (og drenge) :-)

   Slet
 2. Prøv at se her. Elsa findes faktisk i virkeligheden: https://www.youtube.com/watch?v=gcrQvoCzs80

  Vi er også hårdt ramt, og epidemien spredes med lynets hast i børneren, hvor der i går var tre Elsa'er iført tæppekapper, da jeg hentede Pigen. Hun sad selv pænt med en perleplade, men gav den fuld gas da vi kom hjem, hvor der med masser af indlevelse blev bygget isslotte og stampet skøjtebaner frem. Tidligere ville hun helst være Anna, men da jeg er mørkhåret og hun er lyshåret, måtte rollefordelingen ændres. Lillebror er Olaf, mens den arme far har fået rollen som Sven :-)

  Heldigvis elsker jeg filmen og soundtracket lige så højt som hende, og glæder mig over, at Ariel er blevet glemt. Og ja, her tilpasses teksten også til situationen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh dear. Elsa'er i levende live ved jeg ikke helt, hvad jeg skal stille op med ... :)

   Jeg elsker i virkeligheden også både film og soundtrack, og, som jeg også skriver; det kunne være så meget værre. Men der er virkelig gået inflation i det, og jeg glæder mig til at se, hvor mange Elsa'er børnehaven kan mønstre til fastelavn (Øglen vil så i øvrigt være Spiderman til fastelavn, så hun bliver ikke en af dem ...) Herhjemme er der ingen, der har fået rollen som Sven (eller Hans eller Kristoffer, for den sags skyld). Endnu ... :-)

   Slet
 3. Hahahaha. Årh hvor er det sødt altså. Kan godt huske at du har nævnt reptilernes begejstring for Elsa og co. Og skal da lige love for at i går all in. Og så har i altså denne fællesnævner som familie, indtil den næste populære Disney-trend ;-) det er da ganske fantastisk.
  ps. fedt at få rollen som hende der ligger på madrassen. Jeg er stor-misundelig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også meget nødig bytte min rolle i legen. I dag fik jeg oven i købet lov til dels at slumre lidt, dels at drikke kaffe. Slet ikke dårligt :-) (Men ja, vi går all in. Og satser på, at hele verden ikke vender Frost ryggen på samme tid som reptilerne, så vi kan afhænde bare lidt af al vores merchandise :-))

   Slet
 4. Her har den ikke bidt sig fast frost feberen altså bortset fra, at vi synes filmen er super go' og ser den rimelig ofte. Til gengæld er den 9½ årige prinsessepige all ind med JB..... Jep, One Direction er ude og Justin Bieber er inn.... Plus hun synger og laver musikvideoer hele tiden til diverse sange, nogle bedre end andre. Hvor er min lille pige blevet af??

  SvarSlet
 5. Hahahaa -totalt skønt indlæg, og hvor er det dejligt at I (også) synger lidt snemand-sang hjemme hos jer i forskellige variationer ;) den er nemlig god til at synge diverse ting med. Jeg synes det er heldigt du er Olaf. Han er da virkelig skøn! Og så iøvrigt, er vi nogle af dem, der nok sender en elsa i børneren til fastelavn :)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...