søndag den 1. februar 2015

Om udlængsel, maling og februarplaner


Jeg lider pænt meget af udlængsel for tiden. På ’giv mig hvide sandstrande og duvende palmer’-måden. Måske fordi januar efterhånden har varet i noget, der minder om fire måneder, det er koldt og gråt, og hverdagen er sådan pænt meget hverdagsagtigt. Måske fordi jeg ikke har set hvide palmer og duvende sandstrande (... eller noget ...) i evigheder, eller fordi der er så sygt meget på tegnebrættet i øjeblikket (desværre bare ingenting, der omhandler ferie), at det helt tager pusten fra mig. Eller måske det bare er en blanding af det hele.

Hvordan jeg tackler det, spørger I? Jo tak, jeg arbejder. Og maler. Lister. I huset. *Indsæt selv højlydt snorken* Men hjælper det, spørger I videre? Overhovedet ikke, svarer jeg så. Men når man ikke har en krone – og i øvrigt et arbejde, der skal passes – så harmonerer en sviptur til de varme lande bare pænt dårligt. (Og så ikke et ord om, at jeg just har takket nej til en tur til netop de varme lande med alt betalt i arbejdsøjemed. Udlængslen er åbenbart sådan indrettet, at den vil have hele familien med og ikke bare sende mig af sted ganz allein)

Og så er jeg begyndt at træne. Hvilket faktisk hjælper en lille smule. Dels tænker jeg lidt mindre på de varme lande (og tegnebrættet), dels bliver jeg stærkere. Hvilket jeg har brug for, eftersom min ryg siden december har været helt f*cked (#hejstillesiddendearbejde), og min fys (som jeg i øjeblikket nærmest ser mere end HDD) kan berette, at jeg er mere end almindeligt låst i stort set samtlige muskler i venstre side. Super – så forstår jeg bedre, hvorfor jeg jævnligt får holdt i ryggen og/eller bliver nødt til at sidde virkelig underligt i sofaen, for at det ikke gør ondt i lænden. Men med afspændingsøvelser og vægttræning sammenholdt med mit sporadiske løberi, bliver jeg forhåbentlig så god som ny. Planen for februar er i hvert fald at opbygge lidt styrke i mit slatne korpus ved hjælp af nyindkøbt kettlebell, der måske nok ser lille, rød og nuttet ud, men som er tung som bare f*nden.

Det har ikke været praktisk arbejde det hele, her i weekenden. Vi nåede da også en stille stund med skøn udsigt


Der er flere planer for februar, der rækker ud over arbejdet og alt det, der ellers fylder - almindelige forpligtelser inkluderet. En af dem er bl.a. at blive færdig med at male i det der hus. Rydde op i mit tøjskab, der er propfyldt – desværre bare ikke med tøj, som jeg gider at gå i. Læse nogle flere bøger (gerne andre end de tre knaldromaner, jeg kom til at købe i den lokale genbrugsbiks formedelst 30 kr. forleden). Og tage en smuttur til det svenske, hvor vi krydser fingre for, at der er bare en lille klat sne, så vi kan få spændt et par ski under både egne fødder og reptilernes. Og lege, at vi har vinterferie. Om det så kun er i 10 minutter plus det løse. Og hvem ved - måske frekvensen på blogindlæg også bliver skruet i vejret?! #manhardalovathåbe

Den her udsigt kunne jeg godt leve med ... Nogen, der giver en milliard?

Så februar skal nok få ben at gå på, selv om måneden ikke byder på sol og varme (med mindre den globale opvarmning altså skruer gevaldigt op for charmen). Jeg tror på den, måneden. Den skal nok blive god. Travl, men god. Og lige om lidt kommer ungerne hjem efter en weekend hos Mårmor og Mårfar, hvor de har hygget sig (og vi har været praktiske. Og savnet dem). Hvis dét ikke er den bedste start på februar, så ved jeg da snart ikke, hvad der er.

11 kommentarer:

 1. Jeg tror også februar bliver god. Måske vi endda kan få kaffe i bogen - ellers gør vi det, når det er varmt nok til at sidde udenfor...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kaffe i bogen, kunne være hyggeligt - skulle vi ikke prøve at se, om det kan nås, til trods for februars lidt færre dage?

   Slet
  2. Kaffe i bogen kunne være hyggeligt (min indre kommanazist bliver nødt til at omgøre ovenstående sætning, hvor der sneg sig et komma med) :-)

   Slet
  3. Hov - havde ikke set den her... JO for pokker vi skal nå det. Jeg kan fx. om dagen fredag den 20? Eller fredag den 27 dagsagtigt :-). Begge dage har jeg møder i byen og kan derfor tage kaffe på vejen ;-)

   Slet
  4. Den 20. er ikke så god, men den 27. kunne sagtens fungere. Hvorhenne i byen vil passe dig bedst?

   Slet
 2. Fordelen ved februar er helt sikkert, at den kun varer 28 dage. Altså bortset fra hjemme hos mig. Jeg er nemlig alene med ungerne, så her kommer februar nok også til at vrae en måned.

  Nok klynk fra mig. Jeg ville egentlig bare komme med en boganbefaling, når nu Pilcher ikke går an. 'Stillidsen' af Donna Tartt er både god historie og fantastisk litteratur. Den bog kan med garanti barbere en lille uge af februar, og er noget af det allerbedste, som jeg har læst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er du alene med ungerne hele måneden? *gisp* Tak for boganbefaling - Stillidsen ligger faktisk og venter på mig på reolen; jeg rekvirerede den via mine forældre kort efter Pilcher-købet. Følte, jeg havde brug for noget med lidt mere tyngde til at retfærdiggøre min hang til sødsuppe-litteratur :-) (Første Pilcher i øvrigt læst. Den var virkelig dårlig. Er i gang med den næste nu, og den er noget bedre. Lidt mere familiesaga og lidt mindre Hjemmet-novelle :-))

   Slet
  2. Stillaidsen lå virkelig længe hos mig. Jeg ved ikke hvorfor jeg bare ikke kunne komme igang - den tiltalte mig nærmest slet ikke (ja, bøger kalder altså normalt på en). Nå men - kom igang. Og 1½ opslugt døgn senere var jeg færdig. HOLD NU FEST den er fantastisk. Heldige dig, at du har oplevelsen foran dig.

   Slet
  3. Nu glæder jeg mig endnu mere. Har lige en trivi-roman, jeg skal have afsluttet først, og SÅ skal Stillidsen pakkes ud af sit plastomslag og stornydes :-)

   Slet
 3. Nu er vi næææsten halvejs :-)
  Rigtig god smuttur til Sverige. Jeg håber på ski og børn med røde næser og kolde kinder, efter dejlig leg med ski på fødderne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yay - næsten halvvejs, og dermed tættere på foråret:-) Sverige bød både på ski og børn med kolde kinder og røde næser. Og hele 4 snemænd. Lutter idyl :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...