mandag den 23. marts 2015

"Hvor er børnene egentlig?"

Når et af de hyppigst brugte spørgsmål i weekenden har været "Hvor er børnene egentlig henne?" skarpt efterfulgt af "Er der mere rødvin?", så ved man, at man har slappet af. Godt og grundigt, endda. Og nej - det er ikke fordi, jeg pludselig er tilhænger af lud og koldt vand-metoden, når det kommer til børneopdragelse (eller, at jeg har været stangbacardi hele weekenden, for den sags skyld). Det er simpelthen bare fordi, der ikke var grund til at bekymre sig om, hvad poderne nu var ude på - der var nemlig hele tiden en voksen eller et andet barn, der kunne berette brudstykker om ungernes gøren og laden.

Vi har været på familieweekend, forstår I. 36 mennesker, heraf 13 børn, fordelt i kæmpemæssigt hus (eller "slot", som vi havde bildt reptilerne ind. Det er nemlig ret majestætisk med tårn og det hele - og et sandt virvar af rum og lange gange, der bare fortsætter i tre uendeligheder). Det holder! Og jeg sidder nu i parcelhuset og overvejer, hvorfor det nu lige var, at man ikke gik kollektivvejen. (Og lader være med at tænke videre over, at 36 mennesker måske trods alt er lige rigeligt i længden. Og at det i øvrigt nok bliver svært at finde et sted med plads nok til så mange mennesker i nogenlunde nærhed af København. Selv om vi sad derovre i skovene omkring Gl. Rye med hvert vores glas rødvin - eller var det en gin & tonic? - og lagde planer om en daglig pendlerbus, hvis nu man skulle finde på at rykke til de midtjyske skove for evigt. Mangen en urealistisk plan er vist blevet kogt sammen over et glas rødvin).

To ud af 13 børn i en rolig stund (#bestukketmedfrugt)

Nå, men kollektiv eller ej, så giver det bare SÅ meget mening at hænge ud med familie i hobetal. Ungerne så vi ikke meget til (derfor den hyppige undren over, hvor de mon var), og vi voksne hyggede og slappede af, det bedste vi havde lært. Et par af de børn, der var med, ser reptilerne relativt ofte, men de fleste af dem, ser de (og vi) desværre alt for sjældent pga. afstand. Alligevel legede de - efter lidt kredsen om hinanden - fantastisk sammen, og når tempoet blev lidt for højt for Varanen, der var en af de yngste, kom han tussende hen til den første, den bedste voksne for at charme lidt. Der var jo hænder overalt, hvor ungerne vendte sig hen, og måske netop derfor havde de det så fint med bare at tumle rundt alene. (Til kritikerne kan jeg berette, at jeg har været i huset før - og HDD er kommet der gennem hele sin barndom - så vi kender det og ved, at der ikke er nogle steder, man kan komme til skade. Fare en lille smule vild, ja, men ikke nok til, at det bliver farligt. Så vi tog laissez-faire-hatten på og lod ungerne udforske alene. Eller ... sammen med de 11 andre, ing' ...)

Udsigten fra køkkenet. Lige til at blive et bedre menneske af

Samlingspunktet var det store køkken, hvor der blev rodet og regeret fra morgen til aften, og kaffemaskinerne var på seriøst overarbejde. Fordi vi kun skulle være der fra fredag aften til søndag middag, havde vi ikke lagt noget program, så efter et par indkøb lørdag, var der fri leg for alle. Det betød en vandretur i rhododendron-skoven (seriøst - det er de vildeste rhododendroner, de holder sig på den grund) til stor begejstring for reptilerne. Efter vi havde tvunget dem ud under relativt store protester, altså - for hvorfor gå ud, når man hygger sig indenfor!? Det betød også en masse snak - primært betød det en masse snak, faktisk - og tennisspil til dem, der havde lyst til sådan noget (det var så ikke mig). HDD fandt endda en legeplads, hvor han havde nogle af børnene med henne, og der var om ikke slik ad libitum, så snacks og anden hyggemad (og rigtig mad. Lammekølle nok til en hel hær, fx. "Det bedste mad i hele verden", som Varanen sagde) nok til, at ingen gik sultne i seng. Personligt brillerede jeg med en gulerodskage, der indeholdt intet mindre end 1.350 gram brun farin. Men så var der altså også nok til 40. Plus det løse.
 
På tur i rhododendron-skoven

Det er aldrig for tidligt at lære at spille skak ... 

Søndag stod jeg op lidt i 7, til trods for at både HDD og ungerne sov endnu. Jeg elsker fredelige morgener, og selv om man måske ikke umiddelbart skulle mene, at en morgen med 1 x baby plus forælder, en farmoster og to grandfætre + forælder kategoriserer som "fredeligt", så var det det alligevel. Hvilket i høj grad hang sammen med, at jeg kunne drikke al den kaffe, jeg lystede, helt uden andre afbrydelser end dem, jeg selv lavede. Not bad at all ...

Da alle havde fået både øjne og morgenmad, fik vi lige glæden af at hilse på en vaskeægte Kongeboa. Lang historie, men alle børnene var ellevilde og skulle ae og klappe og whatnot. Varanen mente, at den lignede en "Q-ælerslange", og det kan han jo have ganske ret i. Urgh, siger moderen (som alligevel ikke kunne nære sig for at klappe den bare lidt på halen. Urgh, igen!)

 
Virkelig sløjt billede, men krapylet bevægede sig jo ... Det er Varanens modige lille hånd, der piller ved halen ...

Turen hjem foregik i fred, fordragelighed og noget, der mindede om forår. Med obligatorisk pitstop i Nyborg - denne gang dog på BurgerKing i stedet for McD. Ungerne var skeptiske, ikke mindst da Øglen kunne konstatere, at BurgerKing putter ketchup oven på bøffen i stedet for nedenunder. Som McD åbenbart gør. Hvad ved jeg - ud over altså, at vi tilsyneladende skal stoppe med at spise nogle af stederne. Hvis man ved sådan noget, spiser man der for tit. Basta.

Vi var hjemme i god tid og nåede derfor kedelige voksenting som at vaske tøj og rydde op. Og bade ungerne. OG hive Øglens (meget meget løse) fortand nr. 2 ud. Det var den fjerde tand, der røg, og hun ligner nu en pirat mere end nogensinde. Store store unge! I dag er der fernisering i børneren (jowjow), og før vi ser os om, er det weekend igen. Ikke dårligt - og slet ikke, hvis solen fortsætter med at skinne så meget, som den gør i dag ...

12 kommentarer:

 1. Åh, det lyder bare som den bedste weekend! Og hvor er de reptilbørn altså blevet store! Fire tænder ude og en der stikke sin lille pote frem til slangen.

  Og apropos forår, så er der en god kaffebænk lige foran mit kontor næste gang du kommer på de Kgs. Nytorv'ske kanter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var den skønneste weekend længe, og ja - ungerne bliver kæmpestore. Ser X-Factor, siger "oh my gawd" og fniser over Citiboys i bar mave (ok, det er kun den store, der gør det). Crazy.
   Jeg prøver at nå til Kbh i denne uge, men ved ikke helt, om det lykkes. Hvis det gør, er jeg helt klar på kaffe. Hvis ikke det lykkes, er jeg klar på kaffe efter påske!

   Slet
 2. Det er skønt for børn at få lov til at være lidt i "løsdrift" af og til. Jeg tænker tit på, at dengang jeg var barn, tilbragte vi børn masser af tid sammen helt uden voksenovervågning. Det tror jeg, mange børn mangler lidt i dag - og når børn er sammen i flok - uden voksne - får de lejlighed til at vise, at de godt kan passe på sig selv og hinanden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror du har helt ret i både, at det er sundt for børn at løbe lidt løs engang imellem, og at det ikke er så meget, det sker i dag. Men de klarer sig jo i virkeligheden så fint, og så længe de er et trygt sted og ved, at de altid kan komme til de voksne, er der jo fred og ingen fare. Mere af det!

   Slet
 3. Lyder som en rigtig dejlig weekend:) Sejt med fortænder og at røre ved slange....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var den skønneste weekend. På trods af slangen :-) Tænderne - det er ret sejt, synes indehaveren. Ikke mindst fordi de nye allerede er på vej ud. Store pige!

   Slet
 4. Lyder som et helt fantastisk sted...

  SvarSlet
 5. Det lyder som en absolut dejlig weekend :-) Flere af dem!

  SvarSlet
 6. Tænk at tage på familieweekend 36 mennesker samlet, uden at nogen bliver slået ihjel. Fedt. Og en skøn egn i besøgte ;)

  Læste denne sætning helt helt galt: "OG hive Øglens (meget meget løse) forStand nr. 2 ud" pyha, det gav mere mening da jeg fik pillet S'et ud. Hahahahaha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha - Øglen er selvfølgelig meget klog, så det ville ikke være underligt, hvis hun havde en forstand nr. to. Som en gang imellem sidder lidt løst ;-)

   Så vidt vides blev ingen slået ihjel på familieweekenden. Men det var altså også et gigantisk hus, vi var i, så der var rig mulighed for at gå lidt for sig selv, hvis al virakken blev lidt for meget. Egnen er skøn ja - er det mon deromkring, du huserer? :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...