mandag den 18. maj 2015

Om lange weekender

Hvis jeg var sådan en, der bestemte noget som helst (altså ud over det, jeg prøver at forklare mit afkom, jeg bestemmer), så ville jeg begynde med at bestemme, at alle weekender skulle var fire dage. Prøliåhør (som man siger ovre vestpå) - man kommer bare SÅ meget mere ned i gear med fire dage i stedet for to. Der er meget mere tid til at opleve på, og man når næsten - men kun næsten - at glæde sig til at skulle på arbejde igen.

Kristi Himmelfartsferien er for vores vedkommende blevet brugt på både oplevelser, familiebesøg og god, gemen afslapning. Torsdag var vi blevet inviteret til pressearrangement i Knuthenborg, så vi var tidligt oppe for at nå det til 9.30. Vi var en broget flok af (mor)bloggere og journalister (krydret med en politiker eller to), men eftersom jeg ikke ligefrem vælter mig i invitationer til forskellige ting (*hint hint*, PR-typer) var det begrænset, hvor mange jeg kendte. Dog spottede jeg Therese i mængden, og vi fik sludret, mens poderne legede igennem med deres fædre.

En masse børn samlet om et girafskind, de kunne gramse på, lige så tosset de ville

Reptilerne havde glædet sig som små vilde til turen, omend Øglen var lidt bekymret for konceptet med, at dyrene bare går frit omkring. Det glemte hun imidlertid i det sekund, hun så Limpopoland - legepladsen, som hele arrangementet drejede sig om - og det var ikke specielt populært hos hverken Varan eller Øgle, at vi først skulle sidde ned og spise (lækker) brunch, før der var fri leg på legepladsen. Men de fik da klemt en pandekage plus det løse ned, så der var god energi til at lege amok.

Transportminister Magnus Heunicke åbnede Limpopo-løjerne med en økse 

Limpopoland kan prale af at have Danmarks stejleste vandrutsjebane, og mens jeg på forhånd havde sagt (måske mest til mig selv), at jeg ikke skulle nyde noget af at prøve den, havde HDD lovet Øglen, at hun og jeg skulle køre i den sammen #takforlort. Fik dog vævet så tilpas meget, at HDD selv tog Øglen med på første tur, så jeg troede mig helt sikker og håbede i det skjulte bare en lille smule på, at Øglen ikke ville synes, det var sjovt, så jeg kunne slippe. Det skete ikke. Hun syntes, det var herresjovt og kunne slet ikke vente med at komme af sted igen. Og det fik jeg så æren af. Ak ja. Jeg overlevede - og havde det overraskende nok ret sjovt også - men I guder, hvor blev jeg våd. Særligt på tur nummer to (ja. Tur nummer to. Manden, der styrede bådene var så "flink" at tilbyde os at blive siddende i båden, så vi kunne få en ekstra tur. Øglen var ved at dø af begejstring. Mig - not so much). Men jeg tørrede efter et par timer, og Øglen var glad. Varanen var for lille til at prøve - aldersgrænsen var 6 år og 120 cm (som Øglen nææææsten opfyldte) - men der var masser af andre ting for ham at lave. Og han tog det med ophøjet ro og et "Den er for vild for mig, mor".

Vandrutsjebanen ses i det fjerne. 16 meter ned i noget, der minder om en særdeles lodret vinkel ...

Sort i sort. Det blegeste sted øverst på lårene er det eneste sted, hvor jeg ikke var gennemblødt.

Efter 5 timer på legepladsen og lidt frokost begav vi os ud i selve safariparken, hvor vi så tigre, zebraer, giraffer, kameler, æsler og geder. Men vi gik lidt let hen over dyrene, for ungerne var trætte, og vi skulle gemme lidt energi til Farfar, som vi skulle besøge bagefter. Næste gang vi tager til Knuthenborg - for der bliver helt sikkert en næste gang; det er et fantastisk sted, der indbyder til timevis af leg og oplevelser - tager vi legepladsen til sidst, så vi kan nå at se lidt flere dyr og måske klappe nogle af dem.

Vi dristede os også ind i butikken, eftersom ungerne argumenterede for, at det var vigtigt "at få et minde fra turen" #sneakybastards. Jeg kunne have brugt formuer på de søde tøjdyr, men jeg holdt mig i skindet (ungerne har bamser nok til et helt liv) og i stedet fik Øglen en notesbog med "zebraskind", som nu er taget i brug som dagbog, og Varanen en insektfanger. Hvortil ekspeditricen sødt bemærkede "Den skal I nok blive glade for. Især dig, når du skal tømme den, og du opdager, at insekterne slet ikke var døde". Haha, ja, det kan jeg levende #tøhø forestille mig, men jeg tager chancen og satser på, at det, der bliver indsamlet, ikke er farligere end en regnorm eller en "bænkebid".

Klatretrold i Limpopoland

Besøget hos Farfar foregik i god ro og orden med masser af kaffe og afslapning, og fredag gik turen hjem til DNP igen. Oven i forskellige praktiske gøremål blev der også tid til en tur i svømmehallen (HDD og Øglen), bilvask (HDD og Varanen), naboleg og en tur på legepladsen i Øregaardsparken i Hellerup efter ønske fra reptilerne. De har set den flere gange, når vi er kørt forbi, så nu skulle det altså være! Og efter en gåtur i den smukke park slappede vi af derhjemme.

Lolland, din charmetrold!

Stranden ved Dannemare. Farfar og et væld af børn

Aftensmaden blev indtaget på den lokale "Makkedonners", og så var den weekend også vredet så tør for oplevelser, som det overhovedet kunne lade sig gøre. Men lange weekender holder - vi glæder os allerede til pinsen!

6 kommentarer:

 1. Altså jeres weekend oser nu også af idyl med idyl på :) lange weekender holder bare maks!

  vi må ned til Limpopo land - har ikke været i Safariparken siden Storemusen var bette, og jeg er sikker på at Tiller og Tuller vil synes det var skægt at se alle de dyr :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er faktisk i tvivl, om jeg nogensinde har været i Knuthenborg før - og hvis jeg har, er det seriøst længe siden. Men jeg kan i hvert fald varmt anbefale en tur dertil!

   Slet
 2. Knuthenborg er et dejligt sted, hvor man snildt kan hygge sig en hel dag :-) Vi var der med Sander sidste år, og han var vild med det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå, han var - der er også rigtig mange ting at både se på og lege med!

   Slet
 3. Vi elsker også lange weekender for vi brugte vores i England med at besøge lille kusinen, farmor, farfar og onkel og tante. Har været så fræk at holde ungerne fri fra skole både onsdag og i dag mandag, da vi skulle 03.30 for at flyve hjem i morges. Vi har aldrig været i Knutenborg men det er et sted vi gerne vil hen. Lyder skønt din beskrivelse af det:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det lyder også som en dejlig, meget lang weekend :-) I må af sted til Knuthenborg en dag - hvis man selv tager madkurv med, kan det oven i købet gøres til en nogenlunde fornuftig pris :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...