torsdag den 21. maj 2015

Vi prøver igen i morgen ...

I morges var en af dén slags morgener. Hvor det sq bare ikke lige spillede. Hvor jeg blev for skarp i tonen, Varanen blev for skinger, og Øglen blev for ked. Hvor det hele bare gik lidt i hårknude, og hvor jeg virkelig ville ønske, at jeg kunne gøre det hele om.

Det begyndte ellers så godt. Efter nogle morgener, hvor jeg er blevet nødt til at stå op på samme tid som HDD (= før fanden får sko på) pga. forskellige praktiske gøremål, kunne jeg i morges sove, indtil børnene vågnede. Det gjorde de omkring kl. 7, og Varanen ville som det første på jagt efter en badesvamp af form som en isvaffel (som jeg i grunden gerne vil have, han snart finder. Den er sidst set i fredags - i særdeles våd tilstand - og har siden været som sunket i jorden. Det er spændende at se, hvor den dukker op), så af sted gik den vilde jagt. Øglen vågnede og ville gerne være med, og så snart jeg var blevet overbevist om at deltage i jagten, gad ungerne ikke mere. Great.

Nå, men isvaflen kunne ikke findes, så i stedet gav Varanen Øglen en badesvamp i paddehatteform (vi har virkelig meget sjov med de badesvampe, kan I nok høre). Dén gad Øglen ikke at have - hun ville hellere have den ispinde-svamp, Varanen rendte rundt med (hvorFOR syntes jeg, det var en god idé at købe dem?!), så hun skældte ud, og Varanen blev gal. Jeg girafsprogede derudad og synes i al beskedenhed, at jeg klarede det udmærket, indtil Varanen nægtede at tage tøj på, og Øglen transmogriffede sig om til en sur politibetjent, der stod på sidelinjen og nævnte alt det, Varanen skulle lade være med at gøre - med det resultat, at Varanen blev endnu mere nej-hat-agtig. Oven i det hele gjorde Øglen sit bedste for at ødelægge et hårbånd, vi fandt i skabet i går, og da jeg (venligt) påpegede, at det ikke var så god en idé at tage det om maven, fik jeg et "Det skal du overhovedet ikke bestemme. Det er et fælles hårbånd, og jeg tager det om maven, hvis jeg har lyst!" retur. Så blev jeg altså en anelse bister.

Nå, munterhederne (!) fortsatte ved morgenbordet (som Øglen i øvrigt havde dækket helt selv - elsker, når de gør sådan noget helt uden at blive bedt om det). Først fik Varanen for få cornflakes. Så fik han for meget mælk. Så forklarede jeg ham stille og roligt, at det da også var irriterende, men at verden ikke gik under af den grund - og det hjalp faktisk. Lidt. Lige indtil Øglen påtog sig at sige det samme - bare med en 6-årigs vrængen - hvilket sendte ham helt op i det røde felt. Og fik mig til at blive pænt bister. Igen. Så blev Øglen ked af det og fortrak til køkkenet, hvor hun stod og græd. Hvilket jo ikke var meningen. Efter lidt parlamenteren frem og tilbage spurgte jeg, om hun i virkeligheden trængte til et kram, og så kom hun galopperende med tårerne sprøjtende ud til alle sider. Og trængte bare til at sidde tæt.

Der sker mange ting for hende lige nu. Om ikke så længe er det farvel til børnehaven, og det betyder et farvel til alle de faste og kendte rammer. Og legekammerater. Hun skal ikke i skole med nogen af dem, hun kender, og for at føje spot til skade skal hendes bedste veninde skoleudsættes og derfor blive i børnehaven. For en 6-årig må det virke som den absolut bedste løsning på det store og ukendte - bare at blive der, hvor man kender det hele. Og som voksen er det meget svært at forklare på en måde, så en tryghedssøgende pre-schooler kan forstå det, at man ikke kan blive i børnehaven for evigt. For det virker det jo lige nu som om bedsteveninden kan.

Så der er ikke noget at sige til, at ældstebarnet er temmelig kortluntet for tiden. Ikke, at de mange følelser giver carte blanche til at være næsvis eller ualmindelig hård i tonen, men det hjælper lidt at vide, hvad der giver anledning til følelsesudbruddene. Jeg håber, at det hjælper lidt, når vi får afmystificeret skolegangen lidt - i næste uge skal hun til før-skoledag og møde sine kommende klassekammerater. Og konstatere ved selvsyn, at de (forhåbentlig) ikke har horn i panden og skarpe hugtænder.

Alle blev glade igen, morgenmaden blev indtaget i nogenlunde ro og orden (hvis man ser bort fra, at Varanen valgte at flytte alle sine cornflakes fra skålen og ud på bordet, fordi han kun ville have mælken i skålen - "men jeg lagde dem på servitten (stavefejl tilsigtet, red.), mor". Tak, min dreng), og vi kom over i børnehaven. Hvor alt så var galt, hvis man spurgte Varanen - lige fra måden, jeg hældte vand i hans drikkedunk, til måden jeg gik ud af døren på. Det er vist godt, at det snart er (lang) weekend.

I aften skal HDD og jeg til møde på Øglens kommende skole (en slags før-skoledag for forældre, eh?), og ungerne skal hjem til Farmor. De kan næsten ikke vente - ikke mindst fordi de skal med hjem til Farmors venner og GRILLE! Større bliver det åbenbart ikke. Og i morgen er der atter en dag. Og en morgen, som jeg allerede har bestemt skal være bedre end den i dag ...

12 kommentarer:

 1. Av, en start på dagen :-( Forhåbentlig slutter den meget bedre end den startede. Jeg glæder mig til at høre mere om jeres første skoledag. Man er virkelig voksen, når man sidder der sammen med alle de andre (meget mere) voksne... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dagen sluttede i rigtig fin stil, tak. Eller - i så fin stil som en dag nu kan slutte, når ungerne kommer alt for sent i seng, fordi de liiiiiige skulle lege færdig i Farmors madklub med andre, spændende børn. OG spise kage :-) Første skoledag (for forældrene) gik rigtig fint, tak. De sagde ikke så meget, som vi ikke allerede vidste, men vi blev bekræftet i, at skolen virker som den helt rigtige. (Og ja; hvad sker der for, at alle de andre er meget mere voksne end en selv? Og ser vildt gamle ud? ;-))

   Slet
 2. Sådanne morgner har vi også engang i mellem. I dag var det så eftermiddag og prinsessepigen har en veninde med hjem fra skole. Det stoppede hende nu ikke fra at have et meltdown. Vi ved det kommer når vi har været på ferie i England hos familien. Det er jo det der med savnet.... Nogle gange er det med det samme, andre gange et par dage efter. Som i dag. Hendes søde veninde ventede nu pænt mens prinsessepigen fik grædt ud og nu hygger de.
  Prinsessepigen kendte ikke en eneste da hun startede i skole og det gik fantastisk. Mindstemanden kendte både nogle piger og drenge fra børnehaven og hans skolestart var lidt mere svær. Tror faktisk det kan være nemmere at starte helt på en frisk med det der skole:) Håber jeres morgen er bedre i morgen. Go' pinse:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhja - legeaftale-meltdowns. Dem har vi også prøvet. Dog ikke så mange, men en enkelt gang havde vi en pige med, som havde spurgt 400 gange, om hun ikke nok måtte komme med hjem, og endelig fik vi det arrangeret. Og så fik ældstebarnet pludselig meeget ondt i maven, så hun ikke kunne lege. Det gik faktisk først over, da pigen (som i øvrigt er smaddersød) blev hentet. Ak ja. Men de finder jo altid ud af det, de små. Jeg tror lige, jeg skal lære, at jeg ikke behøver at blande mig så meget, som jeg måske kunne have en tendens til.

   Det er godt at høre, at det godt kan gå godt, selv om ungerne ikke kender nogen, når de begynder i skolen. Faktisk sagde de også til forældremødet i går, at hvis børnehavevenner følges ad, skal man ikke regne med, at skolen vil lade dem blive sammen, for oftest trænger de til at komme lidt fra hinanden for at få plads til at udvikle sig i individuelle retninger. Det synes jeg gav rigtig god mening. God pinse til jer også!

   Slet
 3. Sådanne morgener har vi desværre også haft. Og man har det bare meget lidt godt efter en morgen som denne. Sender stor kram din vej.
  Spændende med skolestart. Vi har næsten overstået tre uger før skole SFO som det hedder her. Det er en blandet succes. Storemusen er egentlig glad nok men får ikke rigtig leget med andre børn. For os har overgangen været hård. Hun er meget mere stille og slet ikke så fnisende som ellers - og hvis vi ikke skulle købe hus om lidt ville vi nok flytte skole - mavefornemmelsen du ved ... Er desværre ik den bedste. Nu satser vi på hurtig handel m hus og så et skoleskift for bettetøsen. Håber i får den bedste start i skole - og ha et godt forældremøde i aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kram. Eftermiddagen blev heldigvis bedre (efter et enkelt "Bare lad mig VÆRE LIDT, MOR!", fordi yngstebarnet og jeg var kommet for hurtigt hjem, efter den ældste havde fået lov til at smutte i forvejen. Hun ville vist gerne være lidt alene hjemme, meeeen ...), og om aftenen hos Farmor havde de været helt i hopla. Og i morges var meget bedre!
   Uh, har førskole-SFO allerede varet 3 uger? (Har du skrevet om det, for det vil jeg da gerne læse lidt mere om?) Der er også mange skoler hos os, der kører med det (nogle endda helt fra januar), men vi har valgt en skole, der først begynder til august. Med én uges førskole-SFO, før det rigtig går løs. Jeg er spændt på skolestarten her hos os og forudser allerede nu, at den bliver hård. God, men hård. Ikke mindst fordi vores hverdagsrytme bliver helt f*cket op ift. hvordan det ser ud nu. Har I fundet et hus, eller kigger I stadig?

   Slet
  2. Dejligt jeres eftermiddag blev god :)

   Ja jeres nabokommune kører med før-skole-sfo som i vores øjne er en ren spareøvelse og børneopbevaring. Jeg har skrevet et lille indlæg om første uge med SFO, men der kommer et lidt mere råt-for-udsødet indlæg inden længe. Dejligt I kan snuse lidt til det her skole noget i en uge.

   Vi kigger stadig, men håber bare så meget at vi når at sige "på beløbet" inden 10.august, så Storemusen kan starte i den "rigtige skole" og ikke får et skoleskift. Du må snart løfte sløret for jeres nye hverdagsrytme ;)

   Slet
 4. Selvfølgelig bliver det bedre (kan det næste andet?). Men jeg vil bare så gerne vide hvor den drivvåde badesvamp er endt. Frygter det værste. (Ok måske ikke lige så meget som dig). God Pinse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du havde ret - det var allerede bedre i morges :-) Vores morgener plejer faktisk at være rigtig gode - tenderende til idylliske - men i går var bare off. Måske fordi jeg fraveg mit strikse 'ingen tv om morgenen'-princip og gav ungerne lov til at se lidt tv, mens jeg var i bad? Who knows.
   Badesvampen er stadig et mysterium. Og jeg får mere og mere lyst til aldrig at finde den. Guderne må vide, hvad den har formået at ødelægge allerede ...

   Slet
  2. Svampen er dukket op! I en gummistøvle, af alle steder. Så når en drivvåd svamp absolut skal på afveje, er det et af de bedre steder at placere den. Roen er nu genoprettet, og jeg ser ikke længere muggent tøj eller fugtplettede skabe for mit indre øje ... :-)

   Slet
 5. åh, de morgener kender jeg også alt for godt. Det er bare ikke nemt. Jeg synes det lød som om, du klarede skærene med bravour trods alt. Håber det blev en fantastisk grillaften og ditto forældremøde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det - jeg prøvede i hvert fald mit bedste, men den anerkende tilgang til tingene gik altså lidt fløjten hist og pist. Grillaftenen havde været et hit, og forældremødet var rigtig godt. Og i morges var hyggelig, så alt er godt! :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...