onsdag den 12. august 2015

Øhm ... Hej?

Jaøh ... Så gik der lige et par måneder. Det ved jeg sq ikke lige, hvordan skete, men eftersom sommerferien både er kommet og gået, og hverdagen er gået i gang igen, så er det jo nok rigtigt nok.

Bloggen plejer at agere hukommelse for mig, og da jeg ikke engang har et halvslattent kladdeindlæg at fremvise fra de forgangne måneder, står det sløjt til med at huske, hvad tiden i grunden er gået med. Men overskrifterne kan jeg da klare:

Først var der noget med en ferie. Som for Øglens (og dermed mit) vedkommende har varet 5 uger. Varanen nøjedes med 4 uger, og HDD er bundscorer med 3 uger. Men vi har hygget os! I en grad, hvor computeren kun er blevet åbnet for at arbejde en lillebitte mikrosmule (5 ugers ferie som selvstændig er ikke godt for forretningen, hvis man ikke som minimum forsøger at holde gryderne om ikke kogende, så simrende). End ikke Instagram har jeg formået at kunne opdatere - primært af den simple grund, at jeg har glemt det. Og ikke kunne bekvemme mig til at gøre det, når jeg af og til kom i tanker om det. Men nu kører vi igen!

Huset i den svenske skov, hvor noget af ferien er blevet brugt

Det ville være herresejt at sidde og spille hellig og helt "jeg er bare SÅ digital detox-agtig og opslugt af min familie i vores sommerferie, at jeg har glemt koden til min iPhone", men det er slet ikke der, vi er. Jeg havde bare brug for et break, og når man har det og derfor ikke opprioriterer sociale medier - sammenholdt med, at man holder ferie med to børn med krudt i bagdelen, jamen så giver det nærmest sig selv, at opdateringer er ikke-eksisterende.

Hvor mine egne digitale vaner måske lidt tilfældigt er blevet vendt en del på hovedet, så er ungernes blevet det samme - dog med fuldt overlæg. Der gik slet og ret alt for meget iPad i den - eller, jeg skulle måske i stedet sige efterspørgsel efter iPad i den. Særligt fra Varanen. Så da vi kom hjem fra vores Sveriges-ferie midt i juli (og vi voksne var alvorligt trætte af at høre om iPads i tide og utide og derfor havde rationeret den kraftigt - også i netværksløse Småland), tog iPad'en af sted på sin egen ferie. Der er gået til et unavngivet sted i huset, hvor den får lov til at feriere, indtil Varanen holder op med at spørge efter den. Efter alt at dømme sker det ikke foreløbig. Han synes, det er voldsomt uretfærdigt, at vi sådan har snuppet den, men sådan må det være - og pausen har givet ungerne SÅ meget sjov sammen. De leger som aldrig før, de finder på sindssyge ting og kan gemme sig væk sammen på værelset i timer. (Arj, ok. Ikke timer i flertal. Måske en enkelt på en god dag. Men det har bestemt også noget at sige!). Det giver flere konflikter end tidligere. Det kræver forældreinvolvering på højt plan. Det afføder hidtil ukendte mængder kortspil og højtlæsningsbøger. Men det er virkelig hyggeligt! Så iPad'en holder ferie et stykke tid endnu. Fjernsynet er straks lidt sværere at gemme helt væk, men det har kun DR's kanaler (og vist også et par svenske, der ikke er indlæst) - og af og til Viaplay, hvis ungerne er helt maste og trænger til at koble af med SvampeBob, eller vi skal se en film sammen. (Disclaimer: Det her er altså mens ungerne er vågne. Når de sover, går der totalt Netflix i den for de voksne).

Nå, men vi har jo også lavet andet end at læse højt og spille kort (er blevet præsenteret for sådan ca. verdens mest geniale - og simple - spil fra Djeco af min søde svigerinde, og begge reptiler er vilde med det. Og det er til at holde ud for voksne også*) i løbet af de 3/4/5 uger. Det meste af ferien er blevet brugt herhjemme med en masse praktiske gøremål, men det blev som nævnt også til hele 9 dage i det svenske sammen med ungernes kusiner og deres forældre. Uij, det var hyggeligt! Ungerne legede, som var de blevet betalt for det, og det var en fornøjelse hele vejen igennem. Selv vejret artede sig, og blåbærrene og kantarellerne piblede frem over alt og forsynede os med mere, end vi kunne spise - selv om jeg egentlig synes, vi var ret kreative og både fik kantarelpizza, kantarelpasta, kantarelgarniture, blåbæris, blåbær til morgenmad og blåbær til troldene. Der er faktisk - efter min ydmyge mening - ikke meget, der slår den luksusfølelse, det er selv at kunne gå ud og plukke de lækreste ting og sager i naturen lige uden for døren. Mmmm.

Resultatet fra en af de mange kantarelture

Lagkage de luxe kreeret af Svigerinden. Med selvplukkede blåbær og selvkøbte jordbær

Ud over at vælte os i selvpluk badede vi i nærliggende skovsø, spiste uendelige mængder lösgodis, drak god rødvin, gik ture og snakkede en masse. Og spillede spil, självklart. Og selv om jeg naturligvis kun kan tale for mig selv, nåede jeg faktisk at få en fornemmelse af at holde ferie, selv om der var fire børn, der skulle holdes styr på. Men det skyldes jo nok det faktum, at vi også var fire voksne - et feriekoncept, der i dén grad holder!

Mandag i sidste uge blev hverdagen så skudt i gang igen - og i stedet for at aflevere begge unger i børnehaven som vanligt, er det nu kun Varanen, der skal derover. For Øglen er nemlig begyndt i skole *indsæt selv gispen og målløst ansigtsudtryk* Eller, altså - skolen begynder først sådan for realz i morgen, men sidste mandag begyndte SFO'en for de nye nulte klasser, så ungerne kunne blive fortrolige med både stedet, lærerne og hinanden, før det går løs i morgen *indsæt selv gispen og målløst ansigtsudtryk. Igen* Jeg havde jo, som I ved, overvejet, om hun overhovedet skulle gå i SFO, men ekspertpanelet talte, og så må jeg jo lytte. Og ved I hvad - det virker bare som en HELT rigtig beslutning! Hun har fået en blid start med korte dage - samling er først 9.30 her i begyndelsen, og fra at være der hele dagen med hende den første dag, og fra 11.30 den næste dag, er jeg stille og roligt trappet lidt op, så jeg fx "først" kom 13.30 i fredags. Det, at jeg kommer, betyder imidlertid ikke, at hun så vil med hjem, og fredag fik jeg lov at vente helt til kl. på, at hun fik leget færdig. Men jeg venter gerne, eftersom jeg tænker, det betyder, at hun hygger sig. Og tiden ser ud til at være givet ret godt ud, for fra at trisse lidt genert rundt i begyndelsen af ugen og egentlig helst holde sig til mig, jernede hun rundt og legede fangeleg med 4-5 drenge i en time i fredags. Og syntes i øvrigt, jeg kom alt for tidligt!

Skovsø og skyporno

Det, at jeg får lov at vente på Øglen i skolen, betyder også, at jeg selv bliver mere fortrolig med lærerne og stedet. Og de andre børns navne, for den sags skyld. Det er dejligt og bekræfter mig kun yderligere i, at vi valgte helt rigtigt, da vi valgte lige netop dén skole til Øglen (altså lærerne og stedet. Børnenes navne har ikke rigtig noget at sige i den sammenhæng). Jeg ved godt, at det lige nu "kun" er nulte klasserne, der er der, og at meget kan ændre sig, når resten af skolen er retur fra ferie i dag *indsæt selv passende grimasse*, men lige nu virker det som om, der er et enormt overskud hos personalet. Og så er stedet simpelthen så skønt. Gammelt og slidt, men med sjæl - og så elsker jeg, at der er mulighed for at lave alt lige fra flagstænger i træ til perleplader og tegninger - hvis man da ikke vil spille spil, bygge med LEGO, eller lege og løbe rundt i skolegården (men sådan er SFO'er måske bare. I dunno). De andre børn virker desuden også rigtig søde - og forældrene med. Så jeg er fortrøstningsfuld, hvad angår de næste 10 år *indsæt selv ...* 

Paraglider ved Frederiksdal Søbad

Muuuuh!

De første par dage i denne uge har jeg været i Stockholm på arbejde, så HDD, der normalt hverken henter eller bringer (af logistisk nødvendighed snarere end ond vilje), fik en forsmag på hverdagslogistikken. For ikke nok med, at Varanen skulle afleveres som vanligt - Øglen skulle være på plads kl. 9.30. På skolen, der ligger et godt stykke fra, hvor vi bor lige nu. Det skal nok blive spændende, når den fra på fredag hedder kl. 8 - så har jeg hørt noget om, at vi deler os op.

Men NU har jeg vist også rablet længe nok. Ordene må have ophobet sig ganske uden mit vidende, så måske bloggerfrekvensen skal øges en smule fremadrettet. Det synes jeg i hvert fald kunne være ret så hyggeligt. Håber, der stadig er nogen, der læser med derude bag skærmene - og at I har haft en dejlig sommer.
*Vores spil er med dyrefamilier i stedet for eventyrfamilier, eftersom det var det eneste vores lokale legetøjsbiks havde. Men dyre-versionen fungerer også fint, omend ungerne craver eventyrversionen. Ender jo nok med at bukke under.

14 kommentarer:

 1. Nej men HEJ Øglemor! Hvor er det dejligt, at du er på banen igen! Tænk engang hvor tiden går - vores Sander er ligesom Øglen startet i skole - det er lidt vildt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. HEJ! :-) Åh ja, det er altså lidt vildt med skolestart - håber, Sander også er begejstret :-)

   Slet
 2. Herligt at du er tilbage. Lyder som en dejlig ferie. Held og lykke med 1. skoledag - det er stort! Håber ikke den lange tur til skolen bliver for streng. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at være tilbage :-) Og ferien var skøn - mere af dén! Den lange tur til skolen er ok indtil videre, selv om det bliver nogle lidt lange dage for den unge dame. Men vi trøster os med, at det kun er et par måneder endnu :-)

   Slet
 3. Lyder som en skøn ferie:) dejligt hun er blevet glad for sfo og er faldet til. Hun skal nok klare første rigtige skoledag helt fantastisk. Her startede ungerne i mandags. Når ens børn starter 2 og 4 er det opstart kl 8. til 13.45 første dag. Så hverdagen bleve skudt i gang med det samme:) Vi har nydt 6 ugers ferie både rundt omkring i England med en bil der brød sammen (læs mere på bloggen, der en en del billedespam fra ferien og en del indlæg http://hvisvindenvender.blogspot.dk/) og herhjemme. Vi har nydt det men ungerne var så klar til at se venner og skole igen i mandags:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Puha - det er bare i gang med det samme, hva'?! Det lyder som om, I har haft en dejlig (lang) ferie - skønt, men det må næsten gøre det endnu hårdere at komme i gang. Men dejligt, at ungerne var klar til at begynde på hverdagslivet igen.

   Slet
 4. Velkommen tilbage til hverdagen! Det lyder virkelig som en skøn, skøn ferie. Vi var faktisk også et smut i småland. I telt endda, men så begyndte det at regne, så vi holdt ikke så længe. Jeg glæder mig vildt til at høre mere om, hvordan det er at have et skolebarn. Jeg gør mig alt for mange tanker om det, selvom der endnu er et helt år til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Taktak - det var den skønneste ferie. Stille og rolig og alligevel også med oplevelser for alle. Telttur er sejt - vi havde overvejet det, men droppede det igen. Jeg er ikke så outdoorsy, når det kommer til stykket - og slet ikke i regnvejr ;-) Jeg tør godt love, at der kommer til at være et par indlæg eller ti om det at have et skolebarn, så stay tuned ;-)

   Slet
 5. Velkommen tilbage :) Og pøj pøj med skolestart!! Vi er også i samme pulje her - det er en kæmpe omvæltning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og tak! Det er vildt pludselig at have et skolebarn, ikke!? :-)

   Slet
 6. Lyder som en skøn ferie, og det er skægt - kortspil og bøger er også det jeg tyer til når jeg tager mig sammen og lægger mobilen, og det er bare det hyyyyggeligste :D
  Og dejligt, I føler skolen er rigtig, som jeg skrev i et indlæg her i ugen er det altså vigtigt - det er mange år der skal bruges der :D

  - Anne
  www.venterpaavin.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Spil og bøger er da også bare noget af det hyggeligste. Gerne tilsat lidt (meget!) slik :-) Jeg synes også, at mavefornemmelsen omkring skolen er vanvittigt vigtig, for som du siger, er det jo virkelig mange år, der skal bruges der!

   Slet
 7. Hej Øglemor. Lyder som en dejlig ferie. Virkelig dejlig. Og som en rolig og god opstart på hverdagen igen omend med nye rutiner :o) og tak for de dejlige fotos.
  Faldt lige over "der ligger et godt stykke fra, hvor vi bor lige nu". Lige nu?!? Altså. Nå. Den tolker jeg lige lidt rundt i ;o) Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Liv. Det var en deeeejlig ferie. Og hverdagslivet er så småt på skinner igen, omend hverdagene er lidt amputerede for mit vedkommende pga. den relativt lange transporttid til skole. Du er i øvrigt ret skarp mht. formuleringen. Det skal der nok komme mere om. På et tidspunkt ;-) Kh

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...