onsdag den 9. september 2015

Endelig efterår

Eller ... altså. Misforstå mig nu ikke. Jeg kan godt lide sommer. Jeg elsker at gå i bare tæer, sidde i en solstråle og få sommerfregner på næsen. De lyse aftener og danske jordbær ligger også højt på elsker-listen. Men der ER altså ikke noget som september. Starten på efteråret med de sprøde, køligtlune dage med høj sol og en lille skarphed i luften. Blade, der lige så stille bliver gyldne, kastanjer, der er på nippet til at falde ned (arrrrrh - der går nok lige et par uger endnu), og aftener, hvor det ikke er helt uhørt at trække i et par uldne sokker, brygge en kande te og lægge sig godt til rette på sofaen. (Sidstnævnte punkt er blevet lidt besværliggjort af, at vi kom til at give vores sofa væk i forgårs. Til en sød dame, der skulle bruge den til sin datters klasse. Nu bruger vi så vores havesofa som midlertidig løsning, indtil vi får en ny, 'rigtig' en, men selv om den er ok, er den altså ikke tilnærmelsesvis så comfy som den gamle). Jeg elsker, at det er blevet køligt nok til at hoppe i sine støvler (hej andefødder - jeg har savnet jer) og pakke sig ind i strik, dun, flannel og andre varme sager. Kort og godt: Jeg elsker efteråret. Selv weekendens styrtregn kan jeg tilgive i septembers navn.

Der var de jo, andefødderne! 

Dagene går derudad uden megen slinger i valsen. Dog med to afbræk, da Øglen har haft hele to legeaftaler med nye skolekammerater. Det har betydet, at HDD har kunnet tage hende med hjem på vej fra arbejde, og at jeg kunne blive i DNP i løbet af dagen. Det har nærmest føltes som fridage ikke at skulle lege fangeleg med Kystbanen og kun at skulle hente Varanen, og vi har nydt roen med stille morgener og eftermiddage med masser af leg og højtlæsning (og en enkelt nedsmeltning i børneren forleden, inden nogen kommer og anklager mig for at begå skønmalerier af hverdagen. Så stor en nedsmeltning, faktisk, at den nu optræder i Varanens historieportefølje som "Kan du huske den dag, hvor jeg blev meget vred her ved lågen, mor?" Og ja, det kan mor godt. Selv om det står sløjt til med hukommelsen generelt, har jeg nemt nok ved at huske to dage tilbage. Trods alt).

Bemærk kaffen. Og de lange ben. Proportionerne er desværre byttet om i skyggen - kaffen var væsentlig større, mens benene var (er!) væsentlig kortere 
 
  
Æbler og pærer, de vokser på træer. Når de bli'r modne, så falder de ned. (Eller bliver plukket, nok nærmere. Af ivrige barnehænder, hvis indehavere insisterer på, at vi laver is af rovet) 

Efteråret har også den ekstra dejlige krølle, at Varanen har fødselsdag (og jeg selv med, men Varanen og jeg har fødselsdag så tæt på hinanden, at hans dag nærmest overtager min. Og det er faktisk helt ok). Han ser umådeligt frem til det (og har jo allerede, som nævnt, insisteret på at holde minions-fest), og gennem hele sommeren har han spurgt, hvornår han har fødselsdag. Det nemme svar har været "til efteråret", og den information har han så lagret i hjernen. Hvorfor han blev noget fortørnet over, at efterårets komme d. 1. september ikke automatisk udløste flag, gaver og balloner. Vi har nu forklaret ham, at der er fødselsdag om "x antal tirsdage", men eneste information, der er blevet lagret i dét svar, er "tirsdag". Så i går blev der insisteret ihærdigt på, at NU var det fødselsdag. Det lod ikke til at genere ham, at der hverken var pynt eller gaver (eller andre hjemme end mig), men han accepterede nogenlunde godvilligt (da han fik en dadel), at der lige er et par tirsdage endnu. Har på fornemmeren, at vi har nogle fødselsdagsfantasier at leve op til.

Første skridt må være at købe en gave. Absolut højeste ønske lige nu er en træblender til legekøkkenet, som jeg hjertens gerne under ham, men han har så psykomeget udstyr til det køkken, at det virker lidt som spild. Er der nogen, der har gode gaveforslag til en madglad 4-årig, så byder I bare ind. Indtil videre har vi blender, fjernstyret bil og en fodbold på listen. Og hele forrige års julekatalog fra Lirumlarumleg.dk, som han af uransagelige årsager har gemt og af og til insisterer på at høre som godnathistorie ...

21 kommentarer:

 1. Jeg har også september som absolut favoritmåned og nyder, at det nu er efterår. De andre årstider er fine hver for sig - men efteråret er bedst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig. HDD mener, at det kun er fordi, jeg har fødselsdag i september, at jeg er så begejstret, men det er jeg nu ikke enig i. September ER bare noget særligt :-)

   Slet
 2. Når han nu ønsker sig en Minions-fødselsdag, skal han så ikke have Minions-ting? Sokker, nattøj, de sjove briller, madkasse eller andet (brugbart) gøgl?

  Hilsen Maibritt, der er mor til en 6-årig Minions-fan ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var da helt bestemt en mulighed! :-) Han har allerede minions-boksershorts, men anden beklædning med minions på, ville bestemt være et hit. Havde ikke lige tænkt i tøj, men jeg har allerede indkøbt massive mængder minions-pynt til festen, og der er en minionsbamse på vej med posten :-)

   Slet
 3. Hvad med en rigtig kogebog? Man kan få nogle ret simple med mange billeder af processen. Og så et forklæde og sine egne rigtige køkkenredskaber?

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god idé! Han ville blive glad for madlavningsgrejer - han har allerede et sæt fra IKEA, som der flittigt bliver lavet (usynlige) krabbeburgere med. (Ja, han er rimelig glad for Svampebob Firkant). Vi har nogle udmærkede børnekogebøger, men det kan godt være, at jeg skulle finde en, der er endnu mere simpel. Sølvskeen for børn er nok skudt lidt over målet et par år endnu ;-)

   Slet
 4. Ord jeg aldrig har hørt før. træblender! hahaha... mine unger har aldrig haft køkken... Synes det er svært med gaver til nr. 2, for meget kan gå i arv. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, fagre nye (legemads)verden ;-) Vi har haft et legekøkken i mange år efterhånden, og især Varanen elsker det. Så det bliver formentlig et år eller to endnu. Og ja, du har ret - der er meget, der kan gå i arv til nr. 2. Men når ældste er en pige, er der lidt mere bevægerum :-)

   Slet
 5. Sikke en dejlig hyldest til september og efteråret. Og snart-tillykke til Varanen og pseudo-tillykke (?) til dig. Ingen gaveforslag. Kan slet ikke huske tilbage til 4-årig-søns ønsker. Svært nok ved at huske hvad nu snart-8-årig-søn ønsker sig (bortset fra alt).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og tak. Helt fair, at din hjerne ikke længere lagrer fødselsdagsønsker til 4-årig. Men jeg kan afsløre, at de matcher din næsten 8-åriges med, når det gælder "alt". :-)

   Slet
 6. Ah, september er dejlig. Især lige nu når vejret er så dejligt:) Det er da heller ikke nemt med de info om fødselsdag;o) Ungerne har haft idrætsdag på skolen i dag i det fineste september solskin:)

  SvarSlet
  Svar
  1. September i solskin er fantastisk! Det er ingen sag med idrætsdag, når vejret er så godt, som det er. Jeg tror snart, vi skal på både brombær- og kastanjeekspedition - der er jo ingen, der ved, hvor længe solen har tænkt sig at være så meget fremme, som den er nu :-)

   Slet
 7. Det er altså noget særlig, når en årstid afløser den anden. Så bliver det lige pludselig min yndlingsårstid.

  Varanen skal da have en blender. Vores unger har en meget naturtro stavblender, og det er vildt sjovt at møde naboernes forargede blikke, når den yngste jagter mig med tændt stavblender. (Der fulgte i øvrigt også en kaffemaskine med i pakken, og selvom der er visse ulemper ved, at der hører vand til den leg, er der også visse fordele ved, at de lige om snart kan brygge rigtig kaffe.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig - bortset fra skiftet til vinter. Tror aldrig, jeg kommer til at opleve, at januar er min yndlingsmåned :-)

   Jeg er også virkelig lun på blenderen, altså. Den er bare reeet dyr. Måske jeg skulle kigge på en stavblender i stedet. Legekaffemaskiner har vi nok af (heldigvis hører der ikke vand til nogle af dem), og jeg har forlængst lært begge unger at brygge mig en kop kaffe på Nespressoen. (Der dog lige nu er på ferie i garagen, fordi jeg har fået en ting for filterkaffe. Som jeg ikke lader ungerne eksperimentere med - lidt for meget kogende vand. Men Varanen er ret vild med at kværne kaffebønner, såeh ... ) ;-)

   Slet
 8. Nej nej nej, efterår er ikke godt. Efter efterår kommer vinter, regn, slud, kold regn, grå dage, ingen lyse timer og sol. Bevares, september har smukke farver og kan have lune dage, men bare tanken om det der kommer bagefter. Nej tak.

  Fødselsdage, juhu...! Lille V er jo lige et halvt år ældre og her kommer hans pt. yndlingslegetøj, som måske kan være til inspiration. Jeg forstår det ikke rigtig, men han elsker det :-) Drager (dem fra Bersærkø), dino'er, bakuganer og beyblade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jojojo! September og oktober er fremragende måneder. November er lidt kedelig, og december er crazy hyggelig. Januar er træls, og i februar er det næææsten forår. Såeh - what's not to like?! :-)

   Tak for forslag til legetøj. Dinoer er Varanen også glad for. Har set, at LEGO har lavet noget Jurassic Park-halløj, som måske kunne være sjovt. Bakugan og Beyblade ved han slet ikke, hvad er - men det gør jeg nærmest heller ikke, så dét har nok sin årsag. Åh. Decisions, decisions!

   Slet
 9. Jeg har ikke besøgt dig før, men hvor er her hyggeligt :-) September kan være helt fantastisk - som i år.

  KH Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbet. Tak for din søde kommentar - og velkommen til :-)

   Slet
 10. Jeg synes det er liiige tidligt nok til andefødder har godtnok også et par men jeg går nu med bare fødder og birkenstock gizeh lidt endnu

  SvarSlet
 11. jeg synes det er liiiige tidligt nok med at finde andelapperne frem... har også et par selv med dejligt foer, men går altså stadig med bare tæer i birkenstock gizeh :)

  SvarSlet
 12. Fede støvler :) Har (endelig) fået købt et par magen til, utroligt at det stort set er den eneste lange unisex støvle på markedet der kan fås i herre str., udbuddet til damer i forhold til taget i betragtning

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...