torsdag den 19. november 2015

Nogen er blevet 4


Midt i al sorgen - for efterhånden to måneder siden - var der jo en Varan, der havde fødselsdag. Hvilket han som tidligere nævnt har glædet sig pænt meget til, så det kunne ikke udsættes. Pga. noget miskommunikation med børnehaven blev det imidlertid til, at hans stue skulle hjem til os dagen efter den egentlige fødselsdag, så selve dagen blev fejret af reptil-familien alene – først med morgenbord klokken meget tidligt om morgenen, kager efter eget valg fra bageren på vej hjem fra børnehaven (medaljer og hindbærsnitter. Intet mindre) og middag på hyggelig café i Vedbæk til aften. Efterfulgt af is på ParadIs bagefter – og det var så ca. årets sukkerkvote, der blev brugt dér.

Mørk morgen 

Børnehaven kom og gik onsdag – 19 børn og 2 pædagoger – og alt forløb så fint. HDD havde lavet minions-briller til alle børnene i de lange aftener, hvor jeg ikke var hjemme, og hvor meldingerne fra hospitalet blev værre og værre. Brillerne blev delt ud til de begejstrede børn, der også fik lidt tid til at gå med at spotte minions, som var placeret over hele stuen – sådan er det jo, når man er blevet befalet at holde en minions-fest. Ud over briller havde HDD også købt ind til muffins og boller med pålæg, så jeg bagte tirsdag aften og onsdag morgen. Det blev den lette løsning med færdigblandinger i æsker, men set i bakspejlet fatter jeg faktisk ikke, at jeg fik bagt noget overhovedet – mit hoved var (og er) alle mulige andre steder, og det var også udelukkende udsigten til verdens mest skuffede 4-årige, der gjorde, at jeg ikke aflyste fødselsdagen. Det var jo ikke hans skyld, at Mårmor døde to dage før hans store dag, og at min verden pludselig var gået helt i stykker.

HDD gør klar til kamp - og de hjemmelavede minions-briller ses i forgrunden

Minion!
 
Minions-kager. Med 'banana', naturligvis

Familiefødselsdagen derimod. Den tillod jeg mig om ikke at aflyse, så at udskyde en uge. Kunne ikke rigtig bære at have huset fyldt med gæster dagen efter min mors begravelse – og selv om Varanens forslag om, at vi bare kunne holde festen om aftenen efter begravelsen, fordi ”nu er de der jo alle sammen alligevel”, var udmærket, valgte vi at springe over.

Men med en uges forsinkelse kom the usual familie-suspects til fejring – minus Mårmor altså. Varanen var glad, og jeg måtte knibe et par tårer; dels fordi jeg savnede (og savner!) min mor noget så frygteligt, dels fordi der var noget både fint og frygteligt over, at både gaver og kagemand var orkestreret af Mårmor fra sygesengen. ”Jeg har sagt til far, at han skal sørge for at bestille en kagemand til Varanens fødselsdag”, sagde min mor et par dage, før hun døde. Jeg mente, at jeg godt selv kunne bage – for det skal jo være den helt rigtige brunsviger, spøgte jeg. Hvorefter min far fik en modereret befaling: ”Du skal bestille en kagemand til Varanen, og det SKAL være brunsviger”. Lige som han også blev beordret til dels at købe en lille gave til Øglen – ”for ellers bliver hun skuffet” – dels at dukke op til Varanens fødselsdag, uanset hvad der end skete. ”Han kommer til at mangle sin Mårmor på sin fødselsdag. Han skal ikke også mangle sin Mårfar!”, som hun sagde. Ikke, om jeg fatter, hvordan hun kunne mønstre så stort et overskud over for andre, når hun var så syg, som hun var. Hun sikrede sig også, at jeg havde styr på gave fra dem begge – ”for jeg når jo nok ikke ud og købe noget, og det tror jeg heller ikke, far han gør”, mente hun.

Det slap bageren nu helt hæderligt fra. Points for marcipan. Og remoncen indeni. Omend kagen blev noget tung i det.  

Der var gaver i massevis til Varanen - den famøse træblender fra HDD og jeg sammen med noget superhelte-lego. Et burger-sæt (ligeledes i træ) fra Mårmor og Mårfar. Fodboldtøj og en fodbold fra Farmor. Minion-dims fra Faster Fest. Pixibøger, lege-kasseapparat og en bluse fra Familien på Bryggen. Biler fra Troldemor. Og så videre. Så selv om der lå en dyne af savn over hele selskabet, blev den lille fødselar fejret med manér. Og det endte med at blive en rigtig hyggelig dag, hvor prærievognene rykkede endnu tættere sammen. Lige nu har jeg det faktisk allerbedst med at være så tæt på hele familien som muligt, når nu hverdag, fødselsdag og livet i al almindelighed fortsætter ufortrødent til trods for vores tab.

Efterårsferien kom og gik med jeg og ungerne på en miniferie hos Mårfar, mens HDD knoklede med onde deadlines på jobbet. Og nu er hverdagen i fuld sving igen - med ny bolig, ny børnehave og travlt på job. Mit overskud er ikke det største, men der er trods alt mere af det nu end bare for en måned siden. Jeg kan dog godt mærke, at der sker (og er sket) lige rigeligt i mit liv for tiden - så der er dømt lidt mere skærmtid til ungerne, end jeg normalt ville synes, var acceptabelt. Men desperate times call for desperate measures – er det ikke sådan, man siger? Og ungerne klager bestemt ikke.

21 kommentarer:

 1. Et forsinket men velment tillykke til/med den fireårige - godt, at det lykkedes at give ham en god fødselsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Randi. Ja, jeg tror, han endte med at være helt godt tilfreds med alle fejringerne :-)

   Slet
 2. Stort tillykke med Varanen:) Ved du hvad, det vigtigste er I alle trives om så der ses fjerner mere end normalt eller spilles computer m.m Pas i stedet godt på dig selv. Ekstra sukker og ekstra skærmtid skal dine børn nok overleve:) Prinsessepigen levede af fiskefingre agurk, ærter og yoghurt da hun var 2år i nok 3 måneder. Jeg var ind og ud af hospitalet med sclerose, attak på attak og en nyfødt oveni. Hun tog ikke skade og manden og jeg blev enige om, at det var lige det han kunne overskue oveni alt andet dengang:) Sådan er det når livet er lidt svært engang imellem. Hvor er det flot du sådan fortæller om din sorg og det er helt fantastisk, hvad din mor kunne overskue at styre fra sygesengen. Tak fordi du deler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det lyder som om, I havde en svær tid dengang. Puha. Fiskefingre, agurk og ærter lyder ellers som en drømmediæt for en 2-årig - min 4-årige ville formentlig også elske det :-) Tak for din søde kommentar og tillykket med Varanen. Og ja, du har ret - det vigtigste er, at vi trives. Skærmtid eller ej :-)

   Slet
 3. De tager ikke skade af lidt 'parkering' - de søde små. Så det skal du da ikke slå dig selv oveni hoved med... Og sikke et overskud, at få børnehaven på besøg og holde fest. Men ved godt, at man tager sig voldsomt sammen i sådanne tider. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Narj, jeg ved det godt - de tager ikke skade af lidt parkering, men fordi det hele nærmest skete oveni flytningen, hvor der er så meget nyt at forholde sig til, så stak/stikker det alligevel lidt i samvittigheden. Og ja, det er sjovt, som man kan tage sig voldsomt sammen i svære situationer. Som sagt så forstår jeg ikke helt nu, hvordan jeg overkom det, men i situationen kunne det ikke have været anderledes ...

   Slet
 4. Stort tillykke med Varanen. Allerede 4 år?! Hvornår skete det lige?
  Sikke et fantastisk Minion-arrangement i fik kørt igennem. Og dejligt at I fik ham fejret godt og grundigt - hele 3 gange. Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg aner det heller ikke, Liv. Det kan umuligt være 4 år siden, jeg fik ham, jo! :-)

   Slet
 5. Tillykke med ham! Jeg bliver bevæget over, hvor fint du beskriver det hele ... og så kan jeg ikke lade være med at tænke på, at du jo netop beskriver det uundgåelige i, at vi må sige farvel til nogen, mens vi samtidig skal sørge for at skubbe den næste generation godt i gang i livet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Og ja - livet går jo videre, og næste generation skal skubbes ud i det. Med fødselsdagskalas und alles :-)

   Slet
 6. I er seje! Bum. Stort stort kram til jer 😘. Og stort forsinket tillykke.

  SvarSlet
 7. Kære Øglemor! Jeg tager hatten af for arrangement og overskud!! Det var aldrig sket hos os, så meget tør jeg godt love... Hvor der er vilje er der vej, er der nogen der siger; der er bare fantastisk! Og jep: superhelte-LEGO, det er noget der vækker jubel i den alder. Stort tillykke med ham - flere kampgejstskram fra mig!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var inviteret til minions-arrangement i forvejen - ellers er jeg heller ikke sikker på, at det var blevet til noget. Og så dog - den 4-årige har talt om at få stuen hjem på besøg siden før sommerferien, så dén var ikke sådan lige at komme udenom. Alt med superhelte hitter herhjemme for tiden. Og så minions selvfølgelig :-)

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 9. Kære Øglemor, Jeg har læst med fra før Varanen blev født og venter nu selv en lille trold. Derfor tror jeg også jeg blev ekstra rørt af din beretning og synes det skulle have en kommentar. Godt gået og tak fordi du bliver ved med at skrive :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar - det er hyggeligt at høre fra så trofast en følger :-) Tillykke med den kommende familieforøgelse. Det bliver spændende!

   Slet
 10. Stort (forsinket) tillykke med Varanen. Står og tuder ned i hotdog-dejen over dine skriverier. Følger dig så godt. Utroligt at livet går videre, når man har mistet sin mor. Håber virkelig det bedste for jer alle fire og at I finder jer godt tilbage i 2100/2150 😘

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tillykke og kommentar. Han bliver så stor! :-) Og ja, livet går jo videre for os efterladte. Endda med små lysglimt fra tid til anden til trods for det store tab. Det er nødvendigt, for at vi kan være i det, tænker jeg, men det er dæleme hårdt. I dag skinner solen heldigvis over 2100, og det kan mærkes både i krop og sind. En dag bliver det forhåbentlig helt lyst igen - både i bogstavelig og overført betydning ...

   Slet
 11. Forsinket tillykke, og sikke en fin fødselsdag i har begået!
  Vi er selv startet på ræset i dag hvor den ældste fejrede for tidlig 5 års fødselsdag for børnehaven. Hun har D. 7-12...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og tak (og velkommen til) :-) Åh ja - fødselsdage kan nemt strække sig over laaaang tid, når både familie, børnehave, venner, mfl. skal være med til at fejre. Tillykke med den ældste på forhånd :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...