søndag den 31. januar 2016

Om hverdag og is og to do-lister

For dælen, livet går stærkt lige nu. Aldrig så snart er man kommet hjem fra Berlin, før der er gået en uge - og endnu en weekend - og hverdagen står brysk på dørtærsklen og minder om, at i morgen, altså lige om lidt, begynder endnu en s i n d s s y g arbejdsuge, så det ville nok være en god idé at gå i seng. Klokken 20.02.

Og ja, det ville da sikkert være en strålende idé at gå i seng kl. 20.02. Ikke mindst fordi jeg er træt som en gammel mand - muligvis fordi jeg har været ude at løbe 6 km #semigpudseglorien - men ikke desto mindre vælger jeg at overhøre al fornuft og fintuner i stedet min hørelse på det spage råb fra mine venner, Ben og Jerry, der ligger ude i fryseren og kalder. Også selv om mine løbebukser føltes noget strammere, end de plejer, da jeg tog dem på. Må være fordi, de er krøbet. Det gør sådan noget syntetisk crap jo tit, ikke? Det kan umuligt være fordi, jeg sover for lidt og spiser forkert. Nå. Blogging først, Ben og Jerry bagefter! Stramme løbebukser til trods.

Det ville blive verdens længste blogindlæg, hvis jeg skulle beskrive de forgangne to uger i detaljer (ikke fordi, der er sket noget helt vildt - to uger i detaljer bliver bare pr. definition langt). Men jeg kan da lige komme lidt nærmere ind på Berlin-turen i sidste weekend, der var resultatet af min brors og min julegave til Mårfar. Mårfar holder nemlig meget af at rejse, og det har han og Mårmor gjort meget sammen. Nu er Mårmor her jo desværre ikke mere til at rejse sammen med ham, men det er jo ikke ensbetydende med, at han ikke kan rejse. Så min bror og jeg tænkte, at Berlin var et godt sted at starte - sammen med os. Så Mårfar, min bror og jeg drog tre dage til Berlin i sidste weekend og havde en dejlig tur. Vi tre har ikke været alene ude at rejse, siden jeg gik i syvende klasse, og vi var på Gran Canaria i en ferie, hvor min mor blev nødt til at arbejde, så det var en ny oplevelse. Men det var også en god oplevelse, og vi havde det rigtig hyggeligt med god mad, vin og afslapning. Mårfar havde i øvrigt ikke været i Berlin siden 1967, så der var i sagens natur sket en del i byen, og vi var rundt alle mulige og umulige steder for at se os omkring. Vi endte med at gå omkring 50 km i løbet af de tre dage, så der er ikke noget at sige til, at fødderne var ømme til sidst.

Den forgangne uge er gået med arbejde, arbejde og atter arbejde, men jeg har næsten kunnet holde denne weekend fri, og det har både været dejligt og tiltrængt. I går havde vi ingen planer overhovedet, hvilket endte med oprydning og rengøring i lejligheden (VIRkelig tiltrængt!), spontant besøg af Farmor og cafébesøg - og take away i sofaen med Mr. Peabody & Sherman på fjerneren. I dag havde hende den store en legeaftale med bedsteveninden i DNP, og efter hun var afleveret, stod den på indkøb af fastelavnskostumer med den yngste (hvordan kan det komme bag på mig HVERT år, at det er fastelavn i begyndelsen af februar? Hvert år, umiddelbart efter fastelavn, lægger jeg vilde planer for de fastelavnskostumer, jeg s e l v vil lave det kommende år, for derefter at glemme alt om det. Indtil jeg finder ud af, at det er fastelavn lige om lidt, og så er der ikke tid, og ungerne vil være alt muligt underligt, og og og). I år (også i år) blev det så Toys 'R Us, der kom til at stå for udklædningen, og vi gik derfra en Mike fra Monsters Inc. og en ninjapige rigere. Kostumerne ingen kan leve uden. Eller noget. Men så er der sat kryds ved dét, og jeg behøver nu kun bryde min hjerne med, hvordan jeg laver seje kastestjerner, inden vi når til fredag. Jeg har vist fundet ud af det allerede, så nu skal jeg bare gøre det. (Efter jeg har spist is, altså. Eller i morgen. Eller på tirsdag ...)

Ét kryds på to do-listen er store sager på en søndag, men faktisk fik vi sat endnu et ved at få styr på, hvilket skitøj, der skal indkøbes til den forestående ferie (ahhhh. Ferie!), OG har fået det bestilt. Så er det bare at vente på postbuddet. Og nåh ja - så har jeg fået arrangeret den længe ventede og efterspurgte overnatning med en af Varanens børnehavekammerater. It's going down i næste weekend, og det bliver bare SÅ hyggeligt. Varanen har haft en periode, hvor han synes, at det er noget så uretfærdigt, at det er storesøster, der har alle legeaftalerne, men nu får han en, der også involverer overnatning, så dét må da sætte bare en smule trumf på. Både han og kammeraten glæder sig som små vilde. Så altså. Tre krydser på listen er tjekket af - det er da egentlig meget godt, hvis jeg selv skal sige det. Og hvis jeg var den grådige type, ville jeg nappe et ekstra, fordi jeg også fik handlet. En bedrift i sig selv.

Så skal vi ikke bare sige, at jeg har fortjent den is, der fortsat ligger og kalder? Og faktisk har formået at overdøve den forestående hverdag? Jeg tænker jo ...

12 kommentarer:

 1. Den er SÅ fortjent. Og det var de to fastelavnsboller jeg fortætterede idag også. Vi har nemlig nu på weekend nummer to opkast-barn. Først det ene (sidste weekend)... hverdag-hverdag-hverdag, og så det andet i denne weekend. Jeg bliver så meget hjemme med hende i morgen! Og tager til tandlægen med min flækkede tand! Som koster det samme at lave som en lille bil. Eller 3 - nej 4 ladcykler!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh, fastelavnsboller! Sådan en burde jeg kigge nærmere på en af dagene. Åh, hvor synd for alle parter med opkastende børn - rigtig god bedring. Også med tanden. Som alt andet lige er mere brugbar i længden end 4 ladcykler, selv om det virker en smule uretfærdigt, at det skal være SÅ dyrt at få lavet bisserne.

   Slet
 2. Du har mega-meget fortjent den is (jeg kan høre den desperate kalden helt herud på Frederiksberg, så se at komme i om drejninger)! Syntetisk løbetøj krymper i øvrigt altid, det er noget værre svindel og humbug! Berlin lyder fantastisk, jeg får helt lyst til at rejse... Rigtig god tur på ski!
  Knus fra mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Svindel og humbug, det er, hvad det er, det der løbetøj! (Isen er i øvrigt spist for længst :-)) Knus

   Slet
 3. Det lyder som en skøn Berlintur. Der er noget helt særligt ved at være sammen med sine forældre og søskende så intensivt, når man forlængst har forladt reden.

  Med hensyn til Fastelavn kommer det også altid bag på mig, at det er lige rundt om hjørnet fra januar. Da jeg var barn, var det da altid en af de sidste weekender i februar. Eller noget. Vi har kreeret et blomsterkostume i dag. Jeg gad ikke at finde symaskinen frem, så det er limet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en lille luksus at få lov at hænge intensivt ud med familien, når man er voksen. Selv om du 'bare' har limet, bøjer jeg mig alligevel i støvet over jeres blomsterkostume. Fordi det er hjemmelavet. Der er, indtil videre, i n t e t hjemmelavet over ungernes kostumer herhjemme ...

   Slet
 4. is is is is! (Vi har i øvrigt en kastestjerne-skabelon som består af et liggeunderlag og gaffertape

  SvarSlet
  Svar
  1. Isen er spist, kan du tro. Den smagte dejligt! Fortæl mere om kastestjerne-skabelon?!

   Slet
 5. Jeg tror det der med fastelavnskostumer kommer bag på alle os forældre. Jeg kender i hvert fald ingen, der ikke er blevet overrasket - igen i år. (Med undtagelse af Sus, skal jeg nok blogge om 11/2 - tror jeg). Nåmn. Hvad sker der for de der ninja-piger? Banditta har fortalt at der er 4 (fire!) piger i hendes 4. klasse, der skal være ninja. Det er bare det nye sort indenfor pigekostumer (også lidt federe end Anna eller Elsa - endelig). Håber du har nydt isen Øglemor. Og god fastelavnsbolle-jagt til dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ninjaer er klart at foretrække frem for Elsa! Var nærmest lykkelig, da den ældste for et par måneder siden proklamerede, at jeg bare kunne sælge hendes Frozen-kjoler, fordi hun ikke gad lege med dem mere. (Lige indtil hun så forlangte at få pengene, altså ;-)) Jeg fandt i øvrigt aldrig en fastelavnsbolle forleden - de var udsolgt?! Bliver nok nødt til at finde en i dag, så :-)

   Slet
 6. Åh, det der fastelavn.... Heldigvis vil mindstemanden på 8 år være Danny Zuko fra Grease. Det er jo nemt nok. Læderjakke har vi skal bare lige male T-Bird bagpå, comboybuks med opsmøg har vi og hvid t-shirt. Nemt yes! :o) Hvor så ideen kommer fra ved vi ikke men Danny bliver han;) Prinsessepigen på 10 år vil være 80-er.... Hmmmm, jo det er vel bare lidt neon tights, lidt nethandsker og en oversized t-shirt og vildt hår samt sminke. Mangler der noget?
  Lyder forøvrigt så hyggeligt med Berlintur. Jeg var der i 90 med efterskolen. Manden og jeg skal på weekendtur til Budapest i juni. Mandens kammerat, som også er skyld i vi er sammen her 14 år senere, skal giftes så vi skal til bryllup i Ungaren:) Uh... vi glæder os

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sejt at (ville) være Danny Zuko. Elsker, når børn tænker lidt ud af boxen og videre end legetøjsbutikkernes polyester. Hørte forleden om en pige, der gerne ville klædes ud som slikpose - det er også sejt. Men temmelig udfordrende for forældrene, tænker jeg :-) Åh, Budapest er også en dejlig by. Det kan jeg godt forstå, I glæder jer til!

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...