mandag den 28. marts 2016

Noget om påskeferie

På en eller anden facon gik der lige 10 dage. Hvor vi ikke rigtig har lavet noget. Agtigt. For når man sådan tænker tilbage, så har vi faktisk lavet pænt meget i påskeferien, synes jeg. Godt nok ikke noget, der fylder op på bankkontoen (tværtimod), men familie- og hyggekontoen er blevet tanket godt og grundigt op, og det tæller mest. Faktisk.

Egentlig ved jeg ikke, hvorfor vi har været hjemme hele påskeferie. Eller, altså - det skyldes primært, at vi havde planer både i den første weekend af påskeferien og i den sidste (altså denne her), og så også fordi jeg skulle arbejde i de der hverdage inden påske. Så kan vi jo altid vende tilbage til, om jeg rent faktisk fik arbejdet lige så meget, som det var planen. Eller om det, de andre lavede, var så hyggeligt, at jeg kom til at fodre ænder, gå på legepladsen, drikke kaffe og alt muligt andet i stedet for. Så sådan blev det. Og det har bare været SÅ hyggeligt.

Skønne skønne Nordhavn, hvor de trætte løbefødder og deres ejerkvinde lige tog sig et hvil på spidsen ...

Jeg ville gerne kunne sige, at jeg har nået at male hele hytten, strikke en sweater (som om), lært et nyt sprog, læst Voltaire på originalsproget (eller på dansk, for den sags skyld) eller andre fancy ting, men det er desværre ikke tilfældet. Til gengæld har jeg drukket helt utrolig meget kaffe, løbet nogle gode ture både alene og sammen med vores næsten-nabo, (gen)opdaget diverse afkroge af Østerbro, set gode venner, leget med ungerne, været på bondegårdstur og besøgt Botanisk Have og ledt efter giftige planter sammen med børnene. En leg, de startede, og som jeg syntes var vældig sjov, lige indtil Varanen efterfølgende på Statens Museum For Kunst helt bekymret måtte ud og vaske fingre, fordi han ikke kunne huske, om han havde rørt ved en af de giftige planter (det havde han ikke, red.), og det vist i øvrigt måske og eventuelt også var som om, hans tunge også føltes helt hævet. "Og måske også lidt LAMMET, mor!" (Jeg husker fremover ikke at leve mig helt så meget ind i det, når afkommene ivrigt insisterer på at høre samtlige grufulde bivirkninger ved at gufle dansk ingefær, skarntyde, stormhat og andre lumske planter).

Going on up ...


Gult værksted på SMK, hvor der var masser af (sjovt nok gule) fjer, papir, pinde, mv., fjernede heldigvis fokus fra eventuelt lammede tunger, og dagen fortsatte ufortrødent. Og blev rundet af med en tur på Svanemøllestranden, hvor årets første gammeldags vaffelis blev indtaget. Af børnene. Fordi jeg havde været dum nok til at lave en sukkerembargo for mig selv dagen forinden, fordi jeg har haft det lidt for sukkerhyggeligt på det seneste. Så den slags skørlevned er det slut med for mig. For nu, om ikke andet - lad os se, hvor længe det varer denne gang. En tøjstørrelses tid, kunne man håbe. Måske det hjælper, hvis jeg køber nye løbesko? Eller nye løbebukser? Eller ... Næh, vent lidt. Det må jeg jo ikke, for jeg er med i et specialeprojekt hos den ene halvdel af Nordrobe.dk, som går ud på, at min garderobe skal barberes (er blevet barberet) ned til det rene ingenting, så jeg må ikke bare købe nyt, selv om jeg gerne vil. Endnu, i hvert fald. Men måske som en form for belønning, når projektet er slut om en tre-fire ugers tid? Det kunne man jo lige overveje. Gnæg.

Barresøgaard. Hvor vi ikke har været længe, men som vi har besøgt et par gange før. Bl.a. da Varanen kun var 10 dage gammel. Nååååårh!

Øglen og klassekammeraten nusser daggammel lille påskekylling. Også nåååååårh!


Nå, men i hvert fald - potentielle lammelser fraregnet, så har vi megahygget os her i ferien. Også selv om dagen i dag (efter løbetur i solen, besøg på legepladsen, crêpes i ladcyklen (børnene. Og HDD. Ikke mig. Sukkerembargo, husker I nok) og indkøb) er blevet brugt på at rydde op og gøre rent herhjemme. Tiltrængt, men når vi lige har været i kælderen med alle de ting, der på mystisk vis har samlet sig i en bunke midt på gulvet (og som vi af forskellige kedelige årsager ikke bare kan skille os af med), er her til at holde ud at være igen. I guder, hvor kan man rode, når man går 4 mand hjemme i 10 dage. Og støve, underligt nok. Hvilket minder mig om en barndomsvenindes mor, der kun lod os være inde i den fine stue, hvis vi "lovede ikke at støve". Jeg har brugt mange minutter i løbet af årene på at tænke over, hvordan man egentlig støver med vilje ...

Svanemøllenstrand. På vej mod vandet med hver sin is


Fra dagens løbetur. København er pæn!

Over 'n out herfra. Hvor jeg krydser fingre for, at Skolebarnet snart fortæller sig selv, at hun godt kan sove, frem for den hårdnakkede "jeg kan ikke sove"-plade, hun har spillet den sidste times tid. Men det er heller ikke sjovt at skulle lukke øjnene for en lang og dejlig ferie og så vågne op til helt almindelig hverdag. Heller ikke, selv om hun glæder sig til at komme over til alle vennerne i skolen i morgen. Personligt kunne jeg godt lige nappe en uges ferie mere, men det skal nok blive godt at komme i gang igen. Ikke mindst fordi ugen, der bliver en travl en af slagsen, bringer både sjove og spændende ting. God aften, alle sammen. Jeg håber, I har nydt påsken.

10 kommentarer:

 1. Åh Gud, sukkerembargo? Er du nu HELT sikker på, at det er sundt? Altså for jeg har mine tvivl... Men hvis det retfærdiggør noget shopping af løbetøj, så er det selvfølgelig helt ok!
  Ohhh, de farlige vilde planter i den danske natur! Jeg har stor respekt for én, som jeg aldrig kan huske hvad hedder. Vild-et-eller-andet. Vild fennikel eller noget andet grøntsagslydende. Det ligner lidt en orange vild gulerod, og når jeg ser folk plukke den går jeg lidt i panik, og foretager gerne en civil arrestation. "Stop!" råber jeg som regel, "du må ikke plukke den der vilde én!". Folk tror ikke jeg er særlig mærkelig... Nå, jeg smutter ud af din blog nu, det lyder som en SKØN påskeferie!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tvivler faktisk på, at det er sundt. Det føles ikke sundt, når jeg sidder i sofaen om aftenen og craver sukker og e-numre.
   Haha - jeg ville gerne overvære en af dine redningsaktioner i den vilde natur, når du råber ad sagesløse fremmede, der troede, at de plukkede gulerødder. Men mon ikke de bliver glade, når det går op for dem, at du redder dem fra en lang og smertefuld død - evt. med hævet tunge og LAMMELSER ;-)

   Slet
  2. He-he.... Er i mellemtiden kommet i tanker om hvad det er, den hedder; det er en vild pastinak. Hold jer fra den, jeg siger det bare......

   Slet
 2. Ingen sukker og løbeture. For pokker altså, tak for total dårlig samvittighed ;-) kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det fremgik vist ikke tydeligt nok, at det først var i den netop overståede weekend, at jeg afskar mig selv fra sukkeret. Indtil da levede jeg det meget søde liv, så hvis jeg lød alt for hellig, er det en klar fejl :-)

   Slet
 3. Jeg tror altså ikke man sådan må stoppe sit sukkerindtag:) Forøvrigt har vores unger fået så mange påskeæg i England af alle, at vi jo ligesom er nød til at hjælpe med at spise dem. Ellers bliver de nok for gamle og det er da synd, ik'?:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det kan være, at man skal droppe sukkeret sådan lidt mere gradvist? Det kunne jeg godt tænke mig, men lige hvad angår sukker, er jeg sådan rimelig alt eller intet-agtig, og med mindre jeg skal ud og købe en helt ny og større garderobe, må jeg vist hellere stoppe med at spise sukker NU. Og løbe lidt mere, i øvrigt :-) Jeg så godt billedet af alle påskelækkerierne på Insta - det så helt vildt ud! Klart, at I skal hjælpe med at spise det; Det går jo ikke an, at det bliver dårligt ;-)

   Slet
 4. Lyder som den perfekte familie-påskeferie. Især hvis du smider et par familiefilm og lidt iPad-spilleri ind over. For sådan brugte vi vores fridage. Og vi nød. Og nej, vi har endnu ikke fjernet støvet (som vi klart producerede med vilje, eller?!). Velkommen tilbage til hverdagen. Det bliver en god uge!

  SvarSlet
  Svar
  1. iPad-spilleri, videospil (som Disney Infinity af uransagelige årsager er blevet døbt) og familiefilm var også vigtige ingredienser i ferien. Dejligt! Og ja, det bliver/har været en fin uge. Men det gør ikke noget, at det snart er weekend. Jeg stemmer for 4-dages uger fremover.

   Slet
 5. Jeres påskeferie lyder altså helt igennem fantastisk (også selvom du ik nåede at læse Voltaire #tøhø). Sjovt vores ferie indeholdt også en del kaffe, så meget, at min "politik" om maks to kopper kaffe om dagen er svær at holde på arbejde - hvor jeg her kl. 11 godt kunne drikke det fjerde krus kaf'...
  Jeg ved forresten godt hvordan man støver - for min mor oplyste os om det støveri i leg da jeg var lille (gad vide om det var en 80-er ting?!) fx banke i puder med vilje, hoppe i madrasser for sjov, og sån noget producerer åbenbart mange cm støv ;)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...