onsdag den 23. marts 2016

Noget om store børn og lange ben

Øglen og Varanen er hhv. 7 år og 4,5 år (og én dag. For sådan noget tæller, når man i dén grad glæder sig til at blive 5). I virkeligheden. Inde i mit hoved er de meget mindre, og jeg kigger stadig langt efter smørbløde hyggebukser i str. 98 og endnu blødere nusse-/puttedyr, der gør sig til i vinduerne hos det væld af børnetøjsforretninger, der residerer på Østerbro.

Men selv om begge børn heldigvis stadig godt kan lide både blødt tøj og ditto sovedyr, så kan jeg godt pakke sammen med noget, der så meget som har et anstrøg af 'lille barn'. Selvfølgelig, kunne man fristes til at sige, for jeg v e d jo godt, at de ikke er (så) små længere. For eksempel har jeg lige købt seje stordrenge-bukser til Varanen forleden (mens Øglen var til parkour på Bispebjerg Station af alle steder. Dels fordi skolen, hvor de plejer at træne, var lukket, dels fordi der er megasejt at lave parkour. Åbenbart). I str. 116. Jeg tænkte, at de da var aaaalt for lange (så meget for lange de nu kunne være, eftersom dem, han har i str. 110/116 er begyndt at stumpe), men da han prøvede dem i dag, passede de på millimeteren. En smule for store i livet, men længden - den var fin. Og det fatter man (jeg) jo ikke, for når jeg holder dem op foran mig, ser de jo psykopatlange ud. Dog ikke længere end de bukser, jeg i samme åndedrag købte til Øglen. I str. 128. Fordi dem hun har i str. 122/128 er begyndt at stumpe (aner vi et mønster her?).


Det ser da også sejt og parkour-agtigt ud, det der Bispebjerg, ikke?

Såeh. Var jeg i tvivl om, at jeg efterhånden har store børn, skal jeg bare kigge på deres bukser. Eller ben, for den sags skyld. Alternativt kan jeg skele til deres fritidsinteresser (parkour og håndbold! Det havde doven-mor ikke lige set komme), eller deres evne til at formulere sig (adspurgt om, hvorvidt Varanen og HDD havde hygget sig med at vaske bil (!) og være i IKEA (!!!), mens Øglen var til parkour (og jeg shoppede), var det livstrætte svar fra den 4,5-årige på bagsædet: "Øh. NEJ! Det var lige så kedeligt som at se på en snegl. I to dage!"). Eller jeg kan tænke tilbage på forleden, hvor jeg var med Øglen til frisør, og hun fik et helt særligt, begejstret teenage-agtigt udtryk i øjnene, da frisøren glattede hendes ellers halv-krøllede hår med et glattejern, så det lå glat og blankt hen over hendes skuldre i en meget voksen frisure. Hvis der havde ligget fem kg makeup og en pakke smøger ved siden af hende, kunne man foranlediges til at tro, at hun var 16 i stedet for 7. Nuvel - en lidt lavstammet 16-årig, men alligevel ...

Prikken over i'et er dog, at Øglen med sine 7 år (ikke om jeg fatter det!) nu er for stor til at måtte komme med HDD ind i omklædningsrummet i svømmehallen længere. Og da det er de to, der er svømmepartnere in crime, er det jo lidt af en bet. I dag skulle de i Valby Vandkulturhus, mens Varanen og jeg fordrev tiden med at fodre fjerkræ ved Søerne (og at blive bidt af en svane i et uopmærksomt øjeblik. Ahem), og så var gode råd jo dyre. Heldigvis stillede svømmehallen en medarbejder til rådighed, der kunne gå med hende ind i damernes omklædningsrum, forklarede, hvordan de elektroniske skabe fungerer, og sendte hende i fin stil ind i svømmehallen, helt vasket og i badetøj und alles. Og den modsatte vej? Jamen, da kunne hun selvfølgelig selv. Jeg sværger, at hun var omkring 5 cm højere, da jeg så hende efterfølgende, end hun var, da de tog af sted. "Og da jeg ikke kunne få skabet til at virke, mor, så spurgte jeg bare en dame, om hun ville hjælpe. Ikke en livredder eller noget - bare en almindelig dame, der også havde været inde og svømme". Store pige!

Fuglebetvingeren ...

Den nyklippede svanehvisker FB (Før Biddet. Som i øvrigt ikke var slemt, men som forskrækkede den unge mand en del. Forståeligt nok)

Dagens slendrian kommer sig af, at hele familien holder ferie og har gjort det de sidste par dage (eller - jeg har forsøgt at holde ferie. Arbejdet er i hvert fald holdt på et minimum), og fra og med i morgen står den på full-on afslapning (for det er nemlig ræddi hårdt at fodre ænder ...). Vi har ikke de store påskeplaner, da de forskellige bedsteforældre er ude og rejse, men vi har masser af hyggelige aftaler på tapetet, bl.a. besøg hos Troldemor, legeaftale inklusive bondegårdsbesøg, fødselsdag og andre blandede bolsjer. Påskeharen var desuden forbi i sidste weekend, da reptilernes kusiner overnattede (heldigt, at det lige faldt sammen, hva'?!), så med den ægtrilning, der er inkluderet i påskedags fødselsdag, ender vi vist med at være ret godt dækket ind, hvad angår påskerierne ...

Der blev tegnet tegninger til påskeharen i forhåbningen om, at han kom på besøg. Den lille runde sag i midten, er et lillebitte saltkar med honningmelon. Det var børnene overbevist om, at påskeharen godt kunne lide. Og guess what - det kunne den godt!

Rigtig god påske til jer alle. Skal I mon lave noget spændende?

6 kommentarer:

 1. Uhh jeg kender det alt for godt det med at man pludselig opdager at ens børn er blevet store. Af mine 3, på 4, 6 og datteren på 10, der er det hende på 10 der rykker i øjeblikket - alt handler om dans, diller og håndtegn. Og ja hvis hende og veninderne kan få lov at lege med make up hver dag - så er lykken gjort :) jeg prøver ihærdigt at fastholde hende i den alder hun er...men jeg tror desværre ikke 10 år nu, er det samme som 10 år var, da jeg var 10 i slut 80'erne ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh - dans, diller og håndtegn. Jeg kan næsten ikke vente :-D Jeg tror i øvrigt, du har ret i, at 10 år i dag er noget helt andet, end da jeg var 10 (også i slut-firserne). Jeg havde ikke holdt så meget som et sekund på de sociale medier dengang - presset for at 'passe ind' er et andet i dag, tror jeg ...

   Slet
 2. Ak, do I know that feeling med store børn! Og - er jeg ked af at sige - du har endnu det bedste til gode: 1) Når du kan bruge deres tøj, og de kan bruge dit... Og 2) Når de overhaler dig i skostørrelse! Jep, den dag kommer før du aner det! "What?!" tænker man: "den lille lort"... Men hold op hvor bliver de (alt) for store (alt for) hurtigt! Rigtig god påske til dig og dine; her slapper vi også af i stor stil!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh. Jeg glæder mig, til jeg kan passe Øglens tøj. Hun får nemlig meget mere nyt, end jeg gør. Og den med skostørrelsen - det kan ikke vare længe med de bette fødder, jeg render rundt med. Når det er sagt, må de gerne vente lidt med at vokse mere. De er så hyggelige i den størrelse, de har lige nu :-)

   Slet
 3. Ja, jeg fatter sgu heller ikke at min ældste bliver 15 år til sommer! Men altså lige det der skel mellem barn og ung er meget svært at håndtere, både for ham og jeg.
  Påske-helligdagene skal gå med opgaveskrivning (oh joy) - og en venindeaftale søndag. Kh.og god påske. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. 15! Wow!. Håber, du har fået skrevet din opgave, og også har haft tid til at slappe af og lade op til hverdagen, der for alvor er tæt på nu! God aften. Kh

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...