onsdag den 27. april 2016

Noget om (flere) babyer

I morges vågnede jeg ved, at jeg stirrede lige ind i knolden på Varanen, som lå og gassede sig midt i dobbeltsengen. Det var der i og for sig ikke noget underligt i - han er kommet vandrende ind til os lige siden han fik tremmerne af sin seng i januar 2014 (sic!), så det har vi efterhånden vænnet os til. Det er lidt forskelligt, om han snorksover eller er vågen, når jeg vågner, og det er - lige som hos alle andre, formoder jeg - forskelligt, hvilket morgenhumør han er i. Forleden var han gnistrende glad og kunne slet ikke vente med at komme i gang med dagen. I dag var han vist vågnet skævt, for han så både vred og trist (og ikke helt vågen ud), da han med en stemme fuld af bebrejdelser konstaterede, at han "ikke kunne vente med at blive storebror!"

Mit søvndrukne jeg nåede lige at spekulere på, om jeg rent faktisk er gravid (det er jeg ikke, red.), og derefter måtte jeg jo så høre, om han havde drømt noget om søskende. Det mente han ikke, at han havde, men han var virkelig opsat på, at han ville være storebror, og det kunne kun ske for langsomt!

Jeg brugte lidt tid på at ligge og sludre med ham og forsøge at få ham i godt humør, men der var ikke rigtig noget, der hjalp. Og da det blev tid til at stå op og gå i bad, ville han bare blive liggende. Hvis jeg lovede at komme og ligge lidt sammen med ham igen bagefter. Som lovet, så gjort - så måtte madpakker og morgenrutiner bare gå lidt hurtigere.

Da vi endelig stod op, fik HDD nys om storebror-ønsket, og ham og Varanen fik sig en god snak om det. Blandt andet gik det op for Varanen, at hvis han skal være storebror, så vil det involvere en baby, som måske/måske ikke larmer pænt meget om natten. Varanen vil i givet fald gerne bestille en baby, som "kun piver en lillebitte smule. IKKE græder. Og SLET ikke vækker mig om natten", og dertil måtte HDD jo sige, at hvis man kunne bestille sådan en på forhånd, så kunne vi måske godt tale om det, men at det sjældent er sådan, det fungerer.

Det endte med, at jeg fandt nogle gamle videoer frem på computeren. Fra dengang Varanen var baby, og Øglen var 4. Det syntes de begge to var en fest, og jeg faldt så langt ned i nostalgigryden, at vi alle sammen var ved at komme for sent til alting.

Tilbage på hjemmekontoret kom jeg liiiige til at se et par videoer mere. Og så nogle flere. Og kunne lige pludselig slet ikke forstå, at mine unger nogensinde har været så små. Og sjove. Og lettere psykopatiske. Og - ikke at forglemme - megasøde. De er stadig det hele, men nu er de det bare på en anden måde. En stor måde!

I teorien er jeg rimelig skruk. I praksis er jeg det overhovedet ikke. Jeg sætter i dén grad pris på den frihed vi har som familie nu, og at vi får sovet om natten. At vi har lige så mange voksenhænder som børnehænder, og at vi på en eller anden forunderlig måde har formået at få både tiden og økonomien til at gå op i en højere enhed. Hvor der godt nok ikke er plads til store armbevægelser, der involverer månedsvis af orlov til fjerne himmelstrøg, men hvor vi ikke mangler noget i det daglige. Og som oven i købet levner plads til, at vi kan lægge bare en my til side hver måned (hvis undertegnede altså prøver at gøre en indsats for ikke at klatte det væk på take away-kaffe. Jeg forsøger virkelig at vække min indre jyde, der ville korse sig over at betale på den gode side af 30 kroner for en kop brunt, varmt vand, men det er som om jyden er faldet i dyb, dyb slummer efter vores returnering til 2100 Spelt).

Desuden kan jeg ikke sige mig fri for at blive lidt fatalistisk omkring en eventuel treer. Vi har fået to sunde, raske børn indtil videre, og hvad nu, hvis vores held på den front er brugt op? Som HDD var så venlig at minde mig om forleden, så bliver jeg jo ikke yngre (at han heller ikke bliver det, indgik sjovt nok ikke i den samtale), og det kan han jo på mange måder have ret i ...

Det er ikke fordi, man udelukkende skal være praktisk omkring det. Jeg tænker, at hvis ønsket om en baby mere er højt nok, så finder man ud af alt det praktiske hen ad vejen. Men enden på det hele bliver nok, at der ikke kommer flere reptil-babyer. Jeg er bare ikke helt parat til at konkludere det endeligt endnu. Til én gang for alle at bestemme, at jeg aldrig mere skal bære rundt på et lille liv, dufte til en nyfødt og nyde babyers små, knirkende lyde.

Såeh ... Det er der, vi er. Hvor ingen på matriklen er gravide eller i babyplanlægnings-mode. Men lidt skruk er man vel altid. På afstand, i hvert fald.

Og Varanen? Jeg tænker, han overlever ikke at blive storebror. Han har i hvert fald ikke nævnt noget om det siden i morges. Efter børnehaven har han talt mest om iPads og det cirkus, vi skal til i børneren i aften. Og Øglen har desuden sagt pænt nej tak til flere søskende. Med mindre hun får 50 eller 100 på en gang - gerne helt magen til hende selv. Med samme navn - for det synes hun "kunne være sejt" ... (!)

17 kommentarer:

 1. Don't go there, jeg siger det bare... Fra en trebarnsmor, der ved hvad hun taler om, og hermed min helt uforbeholdne mening her: http://xn--skreliv-r1a.dk/?p=90
  Mit råd er som altid: Skaf dig en kat. Eller en hund. Whatever. Om nogen tid kan du snuse til dine børnebørn (var dét ikke opmuntrende, apropos alder?...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jeg tænkte nok, jeg ville høre fra dig på det her indlæg :-) Jeg kunne egentlig godt tænke mig en hund, men det bliver nok (også) ved tanken. Selv om Øglen er ved at gå ud af sit gode skind over gerne at ville have et kæledyr ...

   Slet
 2. Åh, jeg ville så gerne have haft to mere:o) det satte sclerosen en stopper for - måske manden ville have stoppet det også, hvem ved - men i hvert fald havde jeg altid ønsket en stor børneflok. Nu med de to vi har med 25 måneders mellemrum, nyder vi godt af friheden der følger med de nu er 8 og 10 år:o) Jeg er på en måde ret tilfreds med, at jeg aldrig selv tog valget ang flere børn og på en måde føler jeg mig snydt af, at kroppen tog valget for mig.... Hvor om alting er, så er vi glade og lykkelige i vores lille 4 mands familie. Ligesom jer:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hos os er der også omkring 2,5 års mellemrum mellem ungerne, og det er egentlig helt perfekt. Men en lille næsten-nøler KUNNE nu være hyggeligt. Omend det også ville slå os noget tilbage til start :-)

   Slet
 3. Uh, det er lige præcis der, jeg også er. Eller var. For nu er jeg vist blevet endegyldigt for gammel. Har altid villet have to børn, men nu tænker jeg, at hvis vi var startet noget tidligere, ville jeg faktisk gerne have haft en tre'er også. Men jeg har indset, at de næste babyer, jeg skal have fornøjelsen af, må være mine børnebørn. (Glup!).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også altid villet have to børn, mens HDD ville have tre eller fire. Før vi altså fik det første - siden er det som om, det ønske er gledet lidt i baggrunden :-) Jeg var 30, da vi fik Øglen, og så siger lidt hurtig hovedregning jo, at jeg bliver temmelig sidst i 30'erne, før en eventuel treer kommer til verden. Det synes jeg egentlig er ok rent aldersmæssigt, men jeg tror (som skrevet) ikke, at det bliver til noget. Må håbe, at mine unger ikke venter, til de er sidst i 30'erne med at producere nogle børnebørn så. For så længe tror jeg ikke, jeg kan vente :-)

   Slet
 4. 50 på én gang lyder da vidunderskønt. Og så lystrer de alle på samme navn! Det kan du da ikke sige nej til Øglemor. Hahahahahahaha.
  Jeg er rimelig afslappet ift. flere børn i familien. Kommer der flere her på matriklen, så er det manden mins problem, for jeg kan ikke producere flere ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, 50-linger. Det kunne være kønt.
   Haha, ja så må han forklare sig, ham din mand, hvis han pludselig kommer hjem med et par børn :-)

   Slet
 5. Vi må gøre alvor af at ses til kaffe en dag. Så har jeg en lille (stor) baby du kan snuse lidt til 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaaah! Det må vi gøre! Snart. :-)

   Slet
 6. Jeg tænker, at det er noget der dukker op engang imellem hos de yngste børn i familien. Det har i hvert fald også været et ønske her, fra min yngste, at blive storebror. Det er dog stoppet nu (og jeg har heller aldrig været interesseret i, at have mere end 2 børn) :-)
  Og ja, hvad sker der for de kaffepriser altså. Bliver jo tæt på ruineret på mine skoledage ;-) og nu også Baresso i det lokale center.
  Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lad os satse på, at det bare er en fase, det der med de yngste, der gerne vil være storebrødre :-) Kaffepriser er sindssyge. Men det smager bare så godt, det sprøjt :-)

   Slet
 7. Jeg er også en smule skruk - i en alder af 43 år med to børn på 5 og 8 år, er der nu lukket for det... Men så har vi fået to marsvin. Og de er overraskende søde?! Jeg har i årevis (læs 8år) syntes alle dyr var klamme og beskidte, og nu er de vildt nuttede :) Totalt baby-surrogat ��

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt, jeg ikke er den eneste, der er semiskruk :-) Hmm - det kunne være, vi skulle overveje marsvin, så. Jeg er bare så megaallergisk over for ting med pels. Skal lige en tur omkring lægen for at blive stukket i og finde ud af, om det er ALT med pels, eller om hamster eller marsvin er ok. Vil også have noget pelset babysurrogat :-)

   Slet
 8. Altså, marsvin, se det var da et glimrende alternativ! :-)

  SvarSlet
 9. Uh, altså skøreliv, nu gør du mig nervøs, for vi har netop kastet os ud i at skulle blive en treer-familie. Derfor er gravidgrahvad måske også ved at vågne så småt igen.

  Men jeg kan levende genkende alt hvad du skriver, Øglemor. Vi har været frem og tilbage og for og imod det sidste halvandet år. Og for vores vedkommende endte det så med et "Go", men jeg tænker, at vi ligeså godt kunne være landet, hvor I landede. Det kommer jeg sikkert til at hælde mere ud om ovre hos mig selv senere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, dét var da lidt af en nyhed, kære Gravidgrahvad! Stort tillykke! Har forsøgt at kommentere ovre hos dig, men enten gør jeg et eller andet forkert, eller også er jeg blevet hapset af det store, stygge spam-filter. Hvorom alting er, så læser jeg med i spænding og klapper lidt i mine små hænder over, at din blog (forhåbentlig) bliver genoplivet :-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...