fredag den 13. maj 2016

Noget om en rimelig stor mås

'Kæft, jeg burde skrive noget, mayn. Men det er bare som om, tiden bliver ved med at gå. Nej, løbe. Og jeg ved sq ikke helt, hvor den løber hen. Men væk, det bliver den - helt uden, at jeg når at skrive noget som helst.

Man skulle ellers mene, at jeg har haft tid til det. Jeg holdt nemlig fri - som i f u l d s t æ n d i g fri - i Kristi Himmelfartsferien. Så meget fri, at jeg var ved at misse en deadline mandag og blev nødt til at trippeltjekke kalenderen for tirsdag, fordi jeg umuligt kunne tro på, at det møde, der var i kalenderen, var allerede nu. Det var det - men så blev det aflyst. Hurra - det gav lige tre timers arbejde i solen i stedet for i iltfattigt mødelokale.

Up in the air


Nå. Kristi Himmelfart. Ferie. Vi skred til Sverige, og selv om man sædvanligvis godt kan være en smule på nettet fra ødegården (især, hvis man står på ét ben på en bakketop og vifter heftigt med en rulle sølvpapir), så nægtede min telefon at gå på nettet. Og selv om den pralede med at have fanget ødegårdens forkølede wifi-signal, så kunne jeg glemme alt om at tjekke noget som helst - så det holdt jeg op med efter den første aften. Og lavede så nærmest ikke andet torsdag, fredag, lørdag og søndag end at læse bøger og drikke kaffe. Og smugspise af den absurde mængde slik, vi havde købt i Godis-flyet. 

Farmor og Bedstefar var med et par af dagene, og børnene var ved at dø af glæde over at bruge så meget tid med deres bedsteforældre. Bedstefar nappede børnene med i en plantebiks den første dag, og så havde de ellers en fest med at plante tomater og - mest - oversprøjte hinanden med haveslangen. Men eftersom det svenske vejr viste sig fra sin mindst lige så pæne side som det danske, var det jo bare et spørgsmål om minutter, før alle mand var knastørre igen.

Min faste plads på trappen. Yndlingsspottet

Jeg havde store planer om at løbe en tur hver eneste morgen, men på en eller anden vis endte det med, at jeg kun løb én dag. Der kom slik og kanelbullar i vejen, tror jeg. Og en skør blanding af alt for varmt vejr og alt for koldt vejr. For selv om det var 27 grader i løbet af dagen, var der rim på græsset om morgenen. Nogle ville mene, at en løbetur i de svenske skove med rim på mosset og solen stigende i horisonten ville være helt og aldeles skønt. Det mente jeg også. Indtil altså indtaget af ting med hvedemel og sukker tyngede mig i en grad, så det var lidt af en bedrift at bevæge sig overhovedet. Næste gang ...

Græs i vindueskarm.dk

Men apropos mos, så morede jeg mig en del over Varanens seneste talefejl. Det veltalende barn, der argumenterer som en pro og retter sig selv, stort set hver eneste gang han siger noget forkert (bortset altså lige fra datidsbøjningerne af hhv. "se" og "ligge", der hver eneste gang bliver til "so" og "lo") har (naturligvis), som jeg også har nævnt tidligere, nogle små, hyggelige talefejl. "Paraply" er "plaply" og "Fatisk" er "faksik", f.eks. - og i Kr. Himmelfartsferien kom der så en ny en til. Efter en længere gåtur ville Varanen skrå ind mellem træerne for at nå hurtigere hen til ødegården. Og fordi det åbenbart ikke er sjovt at skrå ind mellem træerne alene, ville han have os alle sammen med. Så den lille stemme gjaldede "KOM - VI GÅR IND OVER MÅSEN". Eftersom der ikke var andre måse end vores egne i miles omkreds, kunne vi godt regne ud, at han nok mente noget andet, men hverken Farmor, HDD eller jeg fattede, hvad det var. Det var først efter mange forsøg med variationer over samme tema ("KOM NU! VI SKAL OVER DEN STORE MÅS, SAGDE JEG" og "DÉN MÅS *pege-pege*) plus seriøs tilsætning af meget sure øjenbryn fra Varanens side, at Øglen forbarmede sig over os og sagde, helt opgivende: "Mosset! Han mener MOSSET. Kom. Vi går ind over MOSSET!"

Badesøen. Hvor badebroen ikke var kommet ud endnu, så det blev bare til soppen

De små, søde badehytter

Siden da har HDD moret sig kosteligt over talefejlen. Og sagt ting som "Der er fyldt med mås i Sverige" og "Det er godt nok en stor mås, hva'?", mens han har klappet mig bagi. Jeg har ikke klappet igen. Endnu. Men det kommer. Bare vent og se ...

Og nu er det så snart weekend igen. Og en lang en af slagsen igen, oven i købet. Det kan man jo ikke klage over. Man kunne måske sige et eller andet om vejret, som de kloge mener kommer til at skifte nu, men det gider jeg ikke. Jeg vil hellere nyde solen, mens den er her. Glemte jeg i øvrigt at skrive, at jeg har rykket hjemmekontoret udenfor i dag (også i dag), og at soleksemen på min hals taler sit eget tydelige sprog om, hvor fedt det har været med al den solskin? Sommer i Danmark holder max!

15 kommentarer:

 1. Jeg har også tilegnet mig en god portion soleksem - men det er en pris, jeg er klar til at betale for mange timer ude i det skønne solskin. Vi trængte til det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi trængte i dén grad til det. Mere sol og mindre blæst ønskes her fra det københavnske. Er det grådigt? Vil bare så gerne have sommer nu! :-)

   Slet
 2. Så er er konfirmationssangen i hus! Fantastisk vinkling man pludselig får på en feriedag fuld af mås. Altså mos. Jeg er meget imponeret over, at du ikke har klappet ham den dejlige en ordentlig én på skrinet eller i mosset endnu. Måsen. Mand havde ikke fået mange sekunder at løbe på hjemme hos os, det er stensikkert! Ha' en skøn pinse!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har stof til en zilliard konfirmationssange efterhånden. Varanen er en evig kilde til sjovhed. HDD har stadig til gode at blive klappet i mossen (eller på skrinet). Men han har dæmpet sig lidt med morsomhederne på det seneste. Måske aner han, hvad der er i vente :-)

   Slet
 3. HVordan er det nu med det gamle ordsprog - af børn og fulde folk ;-)... Men da helt perfekt, at han har en søster, der i det mindste kan forstå ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ellers var han formentlig eksploderet af frustration over, at vi voksne var så fatsvage. Børnesprog holder!

   Slet
 4. Ha ha ha ha ha:) Hvor er han bare kær:o) Lyder som en rigtig dejlig ferie i Sverige. Ha' en dejlig Pinse:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er SÅ kær :-) Håber, I har haft en dejlig pinse!

   Slet
 5. Hahahahahahahahahahaha! Siger det igen: Varanen for president!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville blive en skør skør verden, hvis det skete :-D

   Slet
 6. Jeg er sluppet for soleksem i år. Hvordan vides ikke men det er ikke kommet. Hurra. Det lyder dejligt m Sverige. Og netfri dag. Det er ikke så ringe endda ;) kh Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hurra for at slippe for soleksem. Håber, jeg slipper, næste gang solen beslutter sig for at titte frem. Håber, du har haft en dejlig pinse!

   Slet
 7. Lyder som aldeles skønne dage - med og uden MÅS :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også, kan du tro! Tak for din kommentar - håber, du har haft en dejlig pinse. Eventuelt også med MÅS? ;-)

   Slet
 8. Sh*t, hvor jeg grinede over "måsen". Godt at jeg sidder alene på min pind :-) Og de der små sprogfejl er altså de sødeste. Lille V siger også "parfekt", jeg nænner ikke at rette ham.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...