torsdag den 26. maj 2016

Noget om oldemødre og e-mail-adresser

Som jeg tidligere har beskrevet, er vores (tr)oldemor ikke helt tabt bag af en vogn. Trods sine snart 87 år, er hun skarp som en ragekniv, og hun flirter endog med teknologiske ting som Skype og IP-telefoni generelt. For nylig ytrede hun endda ønske om en iPad, fordi hun var så træt af sin "computer-historie" (som i parantes bemærket er min ca. 10 år gamle bærbare PC, så det er helt forståeligt), og er sikker på, at "sådan en er meget nemmere at Skype med". Jovist. Vi skal bare lige have kigget på noget trådløst netværk til hende, før sådan en for alvor spiller ...

E-mail, til gengæld. Dem er hun ikke helt nede med. Selv om hun (selvfølgelig) har en mail-adresse, så er det ikke ad den vej, hun gider at kommunikere, og man skal end ikke tænke på en mobiltelefon, før hun fnyser noget i retning af "Nej, ellers tak! Så kan jeg sidde dér og være lige så uengageret som min veninde (på 75, red.), når hun er på besøg og overhovedet ikke hører efter, hvad jeg siger, fordi hun lytter efter en SMS". Godt så.

I går ringede (tr)oldemor så. Vi talte længe sammen i forgårs, så i det samme jeg tog røret, forsikrede hun mig om, at det kun blev et kort opkald, for hun vidste, jeg havde travlt, vi havde lige talt sammen, og vi skal i øvrigt ses i morgen. Men. Hun ville gerne have, at jeg printede noget for hende, som hendes veninde (igen noget 70+) ville sende mig. Men det var jo lidt svært, eftersom hun ikke havde min e-mail-adresse *indsæt selv bebrejdende pause*. Klogeligt besluttede jeg mig for at lade være med at fortælle, at hun HAR min mail-adresse, eftersom hun har mailet til mig adskillige gange, godt nok for længe siden, men alligevel. Det ville nemlig involvere at åbne hendes "computer-historie" og finde frem til sin indbakke, og så kunne det i dén grad blive en langtrukken affære. Og så svært er det jo heller ikke at videregive sin mail-adresse. Skulle man tro. Hun fik den, og heldigvis insisterede hun på at læse den op efterfølgende:

(Tr)oldemor: Så altså ... Blablabla. Snabela. E. M. A. I. L.com

Mig: Nej, ikke helt. Altså Blablabla. Snabela. G. M. A. I. L.com

(Tr)oldemor: Blablabla. Snabela. G. E. M. A. I. L.com

Mig: Næsten. Uden E'et.

(Tr)oldemor: Hvorfor det?

Mig: Godt spørgsmål. Sådan er det bare.

(Tr)oldemor: Men det er da mærkeligt?

Mig: Tja, men det er nu engang, sådan det er. Så mailadressen er altså Blablabla. Snabela. G. M. A. I. L.com.

(Tr)oldemor: Det vil sige G som gris, M som mor, A som ananas, I som ingefær og L som ... hmmm ... Lort?

Mig (griner): Præcis. L som lort.

(Tr)oldemor (flad af grin): Guuuud. Det må du undskylde. Det er jo ikke et pænt ord. Men det var altså lige det eneste, jeg kunne komme i tanker om.

Mig: Det er fair. Og nu også det eneste ord, jeg kan komme på, der begynder med L ...

Vi blev enige om stavningen af mail-adressen, jeg fik tilsendt det, jeg skal printe (så hun har altså formået at viderelevere min mail-adresse korrekt), og jeg glæder mig allerede til visitten i morgen. Det skal nok - som altid - blive ret så sjovt!

4 kommentarer:

 1. Ha ha, hvor skønt med en skarp troldemor. I må da have fat i en Ipad til hende. Hun skal vel bare have en, der kan komme direkte i kontakt med den omgivende verden uden et eller andet bøvlet wifi set up? Min snart 87 årige moster har aldrig haft en computer, men hun har en Ipad, som hun er ret glad for, omend hun da overhovedet ikke udnytter alle dens mange funktioner.

  SvarSlet
 2. Hatten af for Oldemor - det er sejt, at hun har mod på at bruge al den nye elektronik.

  SvarSlet
 3. Ha ha ha ha ej, hvor en fantastisk oldemor:o) Go' weekend.

  SvarSlet
 4. Hahah, min farfar bander også værre end os alle til sammen - især hvis der er sport på TV. Men han er nu heller ikke helt ueffen hvad teknik angår; han fyldte 80 i januar, og sender gladeligt sms'er og rejser solo til USA når min faster bor der i perioder, hvor han selv dribler rundt i bil, snakker med de lokale og handler ind i et væk :D

  - A

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...