torsdag den 23. juni 2016

Noget om badetøj

[ANNONCE]

Lige om lidt går reptilfamilien på sommerferie. Arrividerci skole, børnehave, kontor og hjemmekontor - og hej tre uger med (forhåbentlig) sol og varme i hhv. Pastaland og Sverige. (Til eventuelle tyvetyper, så har vi årvågne naboer, der er hjemme og holder øje med matriklen, så vig bare bort med det samme!)

Jeg har store planer om, at sommerferien bliver både varm og rar, så det er begrænset, hvor meget jeg gider pakke i kufferten. Et par lette outfits, nogle gode sko (sandaler. Jeg købte vandresandaler for første gang, siden jeg troede, jeg var friluftsagtig tilbage i år 2000, for et par uger siden. Og selv om de i sandhed ikke er for kønne, så må jeg sande, at de bare er bedre at have på end mine elskede Reef-flipflops (som jeg naturligvis også skal have med). Særligt, hvis der skal vandres bare lidt længere end til poolen) og så selvfølgelig badetøj.

Hrm. Ja. Badetøj.

Jeg har aldrig være bikinitypen - og lad mig stoppe jer, før nogen råwer mig ind i hovedet, at ALLE har en bikinikrop, og at det baaaare handler om at tage en bikini på, så har man en af slagsen. We know. Det er nemlig ikke det, det handler om. Jeg kunne ikke være mere ligeglad med, hvordan andre synes, jeg tager mig ud i en bikini - det handler om, hvordan jeg selv har det i en. Det blødeste punkt på mig er min mave, og det har det sådan set altid været - og to børn har på ingen måde gjort den mindre blød (her stopper jeg så også jer, der vil til at råwe, at der intet er forgjort i, at kroppen ser anderledes ud efter graviditet(er) og fødsel, og at det bare vidner om kærlighed und so weiter. Det ved vi også godt). Det er helt ok, men jeg har bare ikke synderligt meget lyst til at flashe maven i overdreven grad og har det altså bedre i badedragt.

Og så er det jo dejligt, at der efterhånden er vældig mange fine badedragter i handlen (omend mange af dem er frygtelig dyre. What's up with that! Og med, at mange af dem ikke kan tåle klor, for den sags skyld?!). Jeg forsøgte mig i sidste måned med at købe en virkelig fin badedragt hos min bedste ven Ali, men selv om den var så fin så fin, lod pasformen en del tilbage at ønske, så dragten er nu røget videre til min nabo, som passer den på en prik. Og det er jo dejligt for hende, men efterlader ikke mig med ret meget svømmekluns til ferien. Så for et par uger siden dristede jeg mig ind i en af de lokale lingeributikker, der har rigtig mange fine badedragter - og for en gangs skyld en ekspedient, der virkede som om, man ikke generede hende dødeligt ved at betræde matriklen. Faktisk var hun overmåde hjælpsom og langede badedragter i favnen på mig i en lind strøm - alle i str. 42. En størrelse hun åbenbart var nået frem til ved at kigge kritisk op og ned ad min bløde krop. Nu er det jo ikke fordi, der er noget i vejen med at være str. 42. Overhovedet. Men eftersom jeg er en str. 38-40 til daglig, er det altså lidt af en bet at få smidt en str. 42 i hovedet på øjemål.

Nå. Skæbnen ville, at ingen af badedragterne sad specielt godt (heller ikke den i str. 40, jeg havde nappet, mens ekspedienten kiggede væk), og da den billigste i øvrigt kostede tæt på 900 kr., listede jeg lige så stille af igen. Og begyndte at lede på nettet. Hos Ellos fandt jeg det, jeg søgte (og nej, det er ikke Ellos, der giver spons - de har bare fine badedragter), og i sidste uge fik jeg så det valgte eksemplar hjem. I str. 40, Dame i Lingeributik!. Og ved I hvad? Den sidder bare SÅ pænt! Lidt til den store side (men så er der plads til is), og kvaliteten virker rigtig god. Så den glæder jeg mig til at drøne rundt i i Italien. Og den tåler vist oven i købet klor, så jeg også kan driste mig i poolen. Glæden vil ingen ende tage!

 UV-tøj til børn
Reima-rovet. Find det her

Ungerne er heldigvis for længst færdigudstyret med badetøj. Jeg var så heldig at få tilbudt at teste UV-tøj fra Reima (det er her, det sponsorerede indhold befinder sig, hvis nogen skulle være i tvivl), og begge unger er nu udstyret fra top til tå i UV-T-shirts, -shorts og lette jakker. Og et par strandsandaler også, skam. De bliver så fine, og begge er lykkelige for deres nye tøj. Selv om begge unger efterhånden er nogle store klepperter og ikke længere har nær så sart hud, som da de var helt små. tænker jeg, at det er meget rart at have muligheden for at tage UV-badetøj på under sydens sols skrappe stråler. Så kan den almindelige badedragt og de små børne-speedos komme på om aftenen, hvor jeg har store planer om, at vi også skal bade.

Jeg glæder mig til at se, om UV-badetøjet fungerer lige så godt i praksis, som det gør i teorien, men jeg kunne ikke forestille mig andet. Hvis udstyret minder bare det mindste om Reimas vintergear, er ungerne in for a treat. Hm ... Måske man skulle tjekke, om man kan få det der UV-halløj i voksenstørrelse også ...

***

Dagens guldkorn fra Varanen:
Varanen og jeg sidder og leger lidt med Lego fra morgenstunden - Varanen er stadig kun iført undertøj, og jeg kan slet ikke holde snitterne fra ham, fordi han er så marcipanblød:

Mig: Uhm, Varan - du er simpelthen noget af det blødeste i hele verden!

Varanen *let bebrejdende*: OG kreative, mor!

Ja. Selvfølgelig. Kreativ er han også. Ham min lille store dreng, der netop havde lavet en "pølsebrænderfakkel" af Lego, som han brugte til at svitse min Lego-pølsemand med. Og spisebordet. Og mig. Og hans egne arme ...

11 kommentarer:

 1. Rigtig god ferie - og viser du der frilufts sandaler? Er på udkig efter nogle der er knap så ... hvordan siger man? Uskønne ;-) kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Taktak - vi glæder os! Du får et link til sandalerne her; Jeg burde måske blive bekymret over, at det første billede, jeg fik frem af dem, er fra Jagt og Fiskeri Magasinet, men jeg vælger at ignorere det ... http://www.jagtogfiskerimagasinet.dk/kat67-Sandaler/side4442-Merrell-Terran-Lattice-Sandal.html (Det er de sorte, jeg har købt, og meget kan man måske sige, men de er virkelig komfy. Og nogenlunde til at betale. Jeg købte dem hos Shoots på Trianglen)

   Slet
 2. Det er altså smart med det der UV-badetøj til poderne! Selv om folk i min alder tit er kede af at indrømme det, så er det altså ikke alting, der var bedre i gamle dage - badetøj til børn er et godt eksempel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er VILDT smart. Jeg er også ret begejstret. Ikke mindst på Øglens vegne. hun har nemlig været så 'heldig' at arve min temmelig sarte hud, så hun skal beskyttes lidt ekstra i den skarpe sol.

   Slet
 3. Mærket "Huit" er ikke billigt, men deres badetøj er kvalitet (og var klorresistent, da jeg brugte det, dog skal det gerne skylles i ferskvand inden tørring, da det er tørreprocessen, der nedbryder). Selv har jeg brugt det siden primo 1970'erne indtil jeg fedede ud af deres størrelser for cirka ti år siden.
  Ellers vil jeg anbefale "Speedo", der bare holder og holder (og holder igen på ...) efter 5-10 år i ugentligt klorvand, men omhyggeligt skyllet i ferskvand inden tørring.
  God ferie hin og hisset fra et badedyr. Mvh. Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heller ikke fordi, badetøjet partout skal være billigt, men jeg tænkte bare i lingeributikken, at det føltes helt skørt at skulle betale så meget for noget, der sad så dårligt. Næste gang vil jeg helt sikkert kigge efter Huit. Tak for tip om tørring (og skylning) - jeg vidste ikke, at det var tørringsprocessen, der var hård ved stoffet. God sommer! Kh

   Slet
 4. Kan I have en rigtig god ferie. Varmer mit hjerte, du pakker dem ind i uv badetøj ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. God sommer til dig. Og ja - UV-badetøj skal der til. Vi satser på masser af badning og masser af sol, og så skal de små, sarte kroppe pakkes ind :-)

   Slet
  2. Og tak, selvfølgelig :-)

   Slet
 5. God sommer :)
  Hvordan er badesandalerne i pasform, altså sån er de bredde/smalle osv?

  Sidsel

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sidsel. Beklager virkelig sent svar - det har været lidt sløjt med min computeraktivitet her over ferien. Badesandalerne er ret normale i pasformen, synes jeg. De er bløde og måske en smule til den brede side, men de sidder rigtig godt på foden (og min den ældste er faktisk begyndt at bruge hendes som 'almindelige' sandaler, fordi de er så rare at have på). De var guld værd ved stranden!

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...