fredag den 24. juni 2016

Noget om sidste skoledag

Om et par timer har vi ferie. Ferie-ferie-feeerie, som de i skrivende stund formentlig stor-skråler på Øglens skole, hvor de har hyggedag og picnic i dag. Uden forældre.

0. klasse er pludselig slut, og ungerne skal tage afsked med deres helt fantastiske lærere. Der er ikke nogen fællesafsked med forældre (den holdt vi i mandags), men vi har i samlet flok sørget for en kurv til lærerne, så de ved, hvor meget vi har sat pris på, at de har givet alle smållingerne så god en start på deres skolegang.

For et par uger siden var 0. klasserne på besøg i 1. klasse og hilse på de lærere, der får glæden af dem de næste tre år. Jeg var heldig og møde en af dem til skolens sommerfest i sidste uge, og hun virker heldigvis også rigtig sød og kompetent. Det er bare  vigtigt med gode lærere, altså!

Mens 0. klasserne besøgte 1. klasse, var der besøg af de kommende 0. klasser. Dem, der skal begynde efter sommerferien. Tænk bare - for kun et år siden, var det Øglen, der var på besøg på den måde (og om et år er det Varanen. Men det kan jeg ikke tænke på nu. Så får jeg en panik-baby med det samme. Kan slet ikke kapere, at begge unger er blevet så store!). Jeg syntes, hun var så lille, og nu, kun et år senere, har jeg en stor, sej pige, der kan læse og skrive (og som gør det i enhver ledig stund), som går til parkour, som glæder sig til at begynde til karate efter ferien, og som, så vidt vides, er meget populær i klassen. En pige, der hviler i sig selv, og som elsker at gå i skole og lære.

Til trods for vores turbulente efterår, hvor flytning og tabet af Mårmor faldt lige oven i hinanden, har hun klaret sig igennem på sikker kurs, og jeg imponeres dagligt af, hvor hurtigt hun udvikler sig, og hvor fantastisk en person, hun er. Og det siger jeg selvfølgelig helt objektivt ;-)

Men før den står på 1. klasse, står den heldigvis på en lang sommerferie. Som i dén grad kommer belejligt, for alle i husstanden trænger til at koble heeeeelt af. Og bade, spise masser af is og bare være. Sammen. Hurra!

5 kommentarer:

 1. Essensen af sommerferie er simpelthen is i stride strømme, og bare tæer i vandkanten! Håber I får en fantastisk ferie!!

  SvarSlet
 2. Hurra! Blir helt nostalgisk når jeg læser dit fine Øglens-første-skoleår-indlæg, Øglemor. Nååårrh hvor cute. Og ja, hvor det der skole-noget rykker dem. Og hvor er det skønt, at Øglen trives i skolemiljøet og i det hele taget. Wow.
  Rætti, rætti god ferie til jer alle.
  /Liv

  SvarSlet
 3. Jeg ønsker jer en rigtig dejlig fer-he-heeeeriiiiie :) og sikke en fin beskrivelse af din oplevelse af første skoleår. Hvor er det godt Øglen stor trives og mestrer det at gå i skole :) Det minder meget om vores oplevelse. Også det med panik baby når nu Tiller og Tuller starter i skole næste år (samme år som Varanen)... Ha en skøn lørdag! Kh S.

  SvarSlet
 4. Hvor er det dejligt, at Øglen er glad for skolen. Min pige begynder lige om lidt, og uhh hvor jeg håber, at det bliver en lige så stor succes.

  Nyd jeres ferie og de mange is!

  SvarSlet
 5. Åh det går hurtigt. Dejligt hus elsker skolen og trives:) håber I får en skønne sommerferie med masser af is.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...